免费预览已结束,剩余24页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
高一英语开学测汇编一 阅读理解(一) a group of reporters asked a group of 4-to-8-year-old children this question, “what does love mean?” the answers were surprising. the children would answer like they did below.rebecca - age 8“when my grandmother hurt her knees , she couldnt bend (弯腰) over and paint her toenails (脚趾甲) any more. so my grandfather would do it for her all the time, even when his hands hurt, too. thats love.”samantha - age 6“love is when someone hurts you, and you get so mad but you dont shout at her because you know it would hurt her feelings.”terry - age 4“love is what makes you smile when youre tired.”bethany - age 4“i let my big sister pick on (捉弄) me because my mum says she only picks on me because she loves me. so i pick on my baby sister because i love her.”lauren - age 4“i know my elder sister loves me because she gives me all her old clothes and has to go out and buy new clothes.”elaine - age 5“love is when mummy gives daddy the best piece of chicken.”clear - age 5“my mummy loves me more than anybody. you dont see anyone else kissing me to sleep at night.”jessica - age 8“you really shouldnt say i love you unless you mean it. but if you mean it, you should say it a lot. people forget.” 1. the passage mainly tells us about _.a. what “ life ” means to childrenb. what “family ” means to childrenc. what “ friendship ” means to childrend. what “ love ” means to children 2. who told us the love between mum and dad?a. clear.b. elaine.c. rebecca.d. lauren.3. which of the following is not true according to the passage?a. rebeccas grandmother ever couldnt bend over.b. bethany wants to be picked on by any other person.c. if samantha becomes angry, she will not shout at others.d. lauren prefers to wear her sisters old clothes.4. what does jessica mean about love?a. too much love is no love.b. you should say love more often.c. you mean what you think.d. say love more often if you have it.5. what is love according to terry?a. love is the care between husband and wife.b. love is a rest when you are tired.c. love is what cheers you up when you are tired.d. love is a kiss from parents.【答案】1. d2. b3. b4. d5. c【解析】(二)most of us probably live without vegetables, but a world without chocolate? now that would be hard! according to chocolate makers it could happen if we dont act soon. there are two main causes of the chocolate shortage - chocolates growing popularity and less production of cocoa, the plant from which chocolate is made. with more and more people in india and china loving chocolate, not much can be done about the first cause. therefore, the only thing we can do is to increase cocoa production. however, new plant diseases and little rain in ivory coast and ghana, the worlds largest producers, have reduced cocoa production by 40 percent in the past 10 years. whats worse, many cocoa farmers in africa and other cocoa-producing countries like indonesia and venezuela are changing to easier-to-grow crops such as corn or rubber. this way, the farmers can make more money. to prevent more farmers from changing, researchers at the newly opened international cocoa control centre, in the uk, are trying to create new cocoa plants that are stronger and faster growing. but first they must make sure the new plants are safe to grow. this takes a long time. first, each new plant is stored at the control centre for six months to make sure it is healthy. it is then planted in the centres fields, studied and tested for another two years. only after scientists are certain that theyre disease-free, will the plants be sent to farmers in west africa or wherever else they are needed. to create new stronger types of cocoa, scientists at the centre are combining the best parts from different cocoa plants. though the world is facing a serious chocolate shortage, there is now hope!6. the first paragraph tells us that_. a. chocolate is healthier than vegetables b. the world could soon be without chocolatec. people love vegetables more than chocolate d. its not necessary to eat so much chocolate 7. in which countries has chocolate become more popular in recent years? a. venezuela and indonesia. b. ivory coast and ghana. c. indonesia and china. d. china and india. 8. cocoa farmers are choosing to grow rubber and corn because these crops_. a. can make them more money b. need less rain to grow c. can be planted more times each year d. are not damaged by plant diseases 9. how long does it take scientists at the centre to make sure a cocoa plant is safe to grow? a. 6 months. b. 12 months. c. 24 months. d. 30 months. 10. what is one of the purposes of the cocoa control centre? a. to introduce cocoa production to more countries. b. to provide more chocolate for british people. c. to produce stronger types of cocoa plants. d. to make sure that cocoa is healthy to eat. 【答案】6.b7. d8. a9. d10. c【解析】试题分析:短文讲述的是:巧克力受欢迎,但可可的产量在下降,因此巧克力变得越来越短缺,很多种植可可的农民都转向种植其他更赚钱的植物。现在英国的研究人员正在努力创造新的可可树。6. b 推理判断题。第一段“according to chocolate makers it could happen if we dont act soon.”,其中it指“a world without chocolate”。故选b。7.d细节理解题。根据短文第二段最后一句话:“with more and more people in india and china loving chocolate. ”可知,在印度和中国,越来越多的人喜欢巧克力,故选d。8.a细节理解题。根据短文第三段最后一句话:“this way, the farmers can make more money. ”this指的即是“cocoa farmers are changing to easier-to-grow crops such as corn or rubber.”故选a。9.d推理判断题。根据短文第五段中“first, each new plant is stored at the control centre for six months”、“it is then planted in the centres fields, studied and tested for another two years.”,可知,需要2年6个月即30个月。故选d。10. c 细节理解题。根据第四段中的“to prevent more farmers from changing, researchers at the newly opened international cocoa control centre, in the uk, are trying to create new cocoa plants that are stronger and faster growing.”可知,这个中心是为了创造出更新的可可树,让它们更强壮、生长更快。故应选c。【难度】一般(三)green is an important color in nature. it is the color of grass and the leaves on trees. it is also the color of most growing plants.sometimes, the word “green” means young, fresh and growing. for example, a greenborn is someone who has no experience. in the 15 th century, a greenborn was a young cow or an ox whose borns(角)had not yet developed. a century later, a greenborn was a soldier who had no experience in war. by the 18 th century, a greenborn had the meaning it has todaya person who is new in a job. someone who is good at growing plants is said to have a green thumb(大拇指). the expression comes from the early 20 th century. a person with a green thumb can make plants grow quickly and well. the green revolution(绿色革命)is the name given some years ago to the development of new kinds of rice and other grains. it was the result of hard work by agricultural scientists who had green thumbs.green is also the color used to describe the powerful feeling. jealousy(嫉妒). the green eyed monster is not a dangerous animal from outer space. it is an expression used about 400 years ago by the british writer william shakespeare in his play “othello”. it describes the unpleasant feeling when someone has something he wants.in most places in the world, a green light is a signal(信号)to move ahead. in everyday speech, a green light means approval(赞成)to continue with a project. 11. a new solider was called a greenborn in the _ century. a. 15 th b. 16 th c. 18 th d. 20 th12. a person with a green thumb_. a. is good at growing plants b. really has a green thumbc. has no experience in war d. is new in a job13. a man may meet the green eyed monster if _.a. he sees a dangerous animal b. he cant get something c. he reads a sad play d. his friend gets a prize that he wants14. this passage doesnt mention the history of the expression “_”.a. a green thumb b. a greenborn c. the green eyed monster d. a green light 15. which would be the best title of the passage?a. green, the color of grass and trees b. the stories about the color “green”c. green, a sign of approval d. different meanings of “green”【答案】11.b12.a13.d14.d15.d【解析】试题分析:green不光指草或树的绿色,它还有很多含义,有些是我们觉得不可思议的。短文中介绍了一些和green有关的习语以及他们的历史。11. b 细节理解题。根据文中“”可知,在16世纪,没有作战经验的士兵被叫做greenborn。故选b。12.a 细节理解题。根据短文中someone who is good at growing plants is said to have a green thumb可知,a green thumb指的是擅长种植植物的人,由此可知选a。13.d细节理解题。根据短文的最后一段可知,green也可以用来形容强烈的感情,例如嫉妒。it describes the unpleasant feeling when someone has something he wants如果有人得到了你没有的东西,你可能就会meet the green eyed monster,结合选项可知选d。14.d细节理解题。根据文意可知,第二段作者给我们介绍了greenborn的历史;第三段讲述了a green thumb的历史;最后一段讲述了the green eyed monster的历史。故应选d。15.d主旨大意题。这篇短文中作者给我们介绍了一些跟green这个词有关的习语和他们的历史,并且举了很多例子来给我们解释他们的用法。因此应该选d。【难度】较难(四)this is a tale of two friends - one is blind, the other has no arms. on their own, the two are “disabled”. but together, they are a powerful team that has changed part of their village in north chinas hebei province into a rich, green forest. meet 53-year-old jia haixia and jia wenqi! their story began in 2000, when haixia, who was already blind in his right eye, lost his left one after an illness. wenqi lost his arms in an accident when he was just three. neither could find a job, so the two decided to team up. they rented some poor land and began to plant trees. in return, the local officials paid them a small fee. haixia and wenqi never imagined that they would end up creating an environmental paradise. their forest now has over 10,000 trees, hundreds of birds and many other wild animals. in addition, it saves the village from river flooding during the rainy season. when the friends work together, they focus on their strengths not their disabilities. their day begins at 7 a.m. when the sightless haixia carries wenqi across the river to get to their worksite. since they cannot afford to buy young trees to plant, the two use branches from existing trees. haixia climbs to the tree-top and with wenqis direction, selects the perfect branch. he then digs a hole and carefully plants it. finally wenqi waters the area. though hard-working, the men dont make much money. but as wenqi puts it, “we stand on our own feet, so the fruits of our work taste sweeter.” neither haixia nor wenqi cares about money. together, they already have everything they need - a perfect pair of eyes, two strong hands, and the best friendship in the world! 1. why did haixia and wenqi start working together? a. haixia needed someone to help him. b. they both needed a way to make money. c. they wanted to improve the environment. d. they were required to do so by local offcials.2. haixia and wenqis forest has helped the village by_ . a. stopping floods in the rainy season b. increasing the number of tourists c. making the villagers richer d. providing more farmland 3. why do haixia and wenqi plant tree branches? a. they are easy to get. b. they do not cost money. c. they can grow very quickly. d. they are preferred by animals. 4. in paragraph 5, when wenqi says “we stand on our own feet, so the fruits of our work taste sweeter”, he means that “_”. a. they hope to make the forest even better b. the fruits from their trees are very sweet c. they are proud not to depend on others d. they are able to do any difficult work 5. what can we learn from this story? a. never give up and you will succeed. b. we should help the disabled to work. c. try your best when facing difficulties. d. we can achieve more with teamwork. 【答案】1. b2. a3. b4. c5. d【解析】试题分析:短文讲述两个残疾人一起合作,通过努力改变了他们的村庄,他们一起植树,他们的森林防止了村庄被洪水淹没,森林住着很多鸟类和野生动物。故事告诉我们通过团队合作我们可以创造更多的成果。1. b 细节推理题。题目问的是haixia和wenqi开始一起工作的原因,这要原文定位到第二段。 the story began这句话就提醒我们他们是一个powerful team的缘由。首先介绍他们身体的残缺,关键句:neither could find a job, so the two decided to team up.这句话的so是关键字,表示前面不能找到工作是原因,结果是后面的他们组成了一个团队。从而从不能找到工作而组队这个细节推理出出题的答案b they both needed a way to make money,故本题选b。2. a 细节理解题。题目问的是他们帮助村庄的方式, b选项-文中没有提及。c选项-细节错误,他们帮助村民创建的是一个environmental paradise,专注于环境的改善,并非经济上的实际收益。d选项-信息错误,文中第二段仅仅提及他们租用地块,并非提供给其他村民farmland. a选项正确,他们帮助村民阻止雨季中的洪灾,故选a。3. b 细节理解题。题目问的是为什么他们种植树枝。关键字定位tree branches. 原文定位在第二段,关键字since,原因状语从句,表明他们使用树枝的原因是they cannot afford to buy young trees to plant. 故选b.使用树枝的原因是不需要花钱。4. c推理判断题。短文倒数第二段,他们觉得果实更加甜的原因是we stand on our own feet,意思是自己能够独立,与c项符合,故选c。5. d 主旨大意题。主旨题通常从首尾段看出,尤其最后段的感叹句强调了作者的情感,两个关键点:1)together 2)the best friendship表明是他们的团队精神让他们能够创造出更多的成果。【难度】一般(五) spring restaurant telephone: 3324545address: east roadopen: mon. to fri. 7:30 am2:30 pm and 5:00 pm9:00 pm sat. 7:30am2:00pm and 5:00 pm-9:30 pm sun. 11:00 am-2:00pm and 5:00 pm 9:30 pm science museumtelephone: 3351352address: green roadopen: mon. to fri. 9:00 am5:00 pm(tuesday free) sat. 9:00 am-6:00 pm sunshine shopping centertelephone: 3374398address: peace roadopen: mon. wed. and fri. 9:30 am5:30 pm tues. thurs. and sat. 9:30 am -9:00 pm huatai hoteltelephone: 3368432address: west roadcoffee shop: mon. to fri. 6:00 am sat. and sun. 7:00 am mon. to wed. to 10:00 pm thurs. to sat. to 11:00 pm sun. to 9:00 pm.1. you do not have to pay money on tuesday if you go to _.a. spring restaurantb. science museumc. sunshine shopping centerd. huatai hotel2. what cant you do at 3 oclock on saturday afternoon?a. go to spring restaurant.b. have coffee in huatai hotel.c. visit science museum.d. shop in sunshine shopping center.3. if you want to drink coffee early on weekdays, you can go to _.a. peace roadb. east roadc. west roadd. green road4. which place is still open after 10:00 pm on thursday?a. spring restaurant.b. science museumc. sunshine shopping center.d. huatai hotel5. the text is probably taken from_.a. a novelb. a guide bookc. a dictionaryd. a science report【答案】1. b2. a3. c4. d5. b【解析】试题分析:短文大意:该文介绍了春天餐厅、科学博物馆、阳光购物中心和华泰酒店的地址、营业时间以及联系电话等信息。1. b 细节理解题。根据第二格中内容可知,星期二去科学博物馆是免费的,所以选b。2. a 细节理解题。根据第一格中内容可知,在星期六下午三点不能去春天餐厅,所以选a。3. c细节理解题。根据第四格中huatai hoteladdress: west roadcoffee shop: mon. to fri. 6:00 amsat. and sun. 7:00 am mon. to wed. to 10:00 pmthurs. to sat. to 11:00 pmsun. to 9:00 pm. 可知想在周末早早喝咖啡可以去西一路,所以该选c。4. d细节理解题。根据第四格中huatai hoteladdress: thurs. to sat. to 11:00 pm可知华泰酒店在星期四晚上十点后还开门,所以该选d。5. b细节理解题。根据该文介绍餐厅、博物馆、酒店以及购物中心的营业时间等信息可知他不是小说、不是字典、也不是科学报告,所以只能选b。【难度】较易(六)close your eyes for a minute and imagine what life would be like if you couldnt see. imagine having to read this page, not with your eyes but with your fingers. how do you feel, then? with medical knowledge and skills today, two-thirds of the worlds 42 million blind people should not have to suffer. unluckily, rich countries have this knowledge, but developing countries do not. orbis is an international charitable (慈善的) organization. its goal is to help fight blindness all over the world. inside a dc-8 airplane, there is a teaching hospital with television room and classroom. doctors are taught the latest technology of helping the blind get sight again here. orbis is always trying to keep a closer relation among countries. orbis helps those developing countries by providing sight-saving training. it has taught over 35,000 doctors and nurses. they continue to treat thousands of blind people every year. they have traveled around the earth 3 times, visited 76 countries and treated over 20,000 blind people. they need your help to continue their work and free people from blindness. for just $ 38, you can help one person see; for $ 380 10 people can see; $ 1,300 helps train a doctor new skills; and for $ 13,000 you can provide a training program for a group of doctors who can make thousands of blind people see again. your love can help them open their eyes to the world.1. how many blind people should not have to suffer with medical knowledge and skills today? a. 14 million. b. 42 million.c. 28 million. d. 200 million.2. a lot of blind people in the world have to suffer because _. a. orbis didnt do its best to offer help b. there is no good medical knowledge and skills c. some countries cant afford medical knowledge and skills d. developing countries dont pay much attention to the blind3. according to this passage, orbis helps fight blindness by doing the following except _. a. writing this kind of articles to ask for help b. providing sight-saving training c. treating thousands of blind people every year d. trying to keep a close relation among countries4. the last paragraph is mainly about _. a. how much a training program for a group of doctors costs b. why orbis needs your help to continue their work c. who can make thousands of blind people see again d. what you can do to help blind people open their eyes5. the writer writes this passage in order to _. a. introduce an international charitable organization b. ask people to give the blind a hand c. tell how you feel if you lose your eyes for a minute d. explain why orbis helps fight blindness【答案】1. c2. c3. a4. d5. b【解析】试题分析:本文介绍了一个慈善组织orbis帮助发展中国家的盲人得到医疗救助,努力和这些发展中国家保持紧密的联系,提供挽救视力培训,每年治疗成千上万名盲人。我们也可以捐钱来尽自己所能帮助盲人睁开眼睛看世界。1.c推理判断题。根据with medical knowledge and skills today, two-thirds of the worlds 42 million blind people should not have to suffer.四千二百万盲人中的三分之二应是28 million。故选c。2.c 推理判断题。根据orbis helps those developing countries by providing sight-saving training.可知orbis这个慈善组织通过提供挽救视力的培训来帮助发展中国,故推断发展中国家没有钱培训医生来救治盲人。故选c。3.a 细节理解题。根据orbis is always trying to keep a closer relation among countries.和orbis helps those developi
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026年中国基础输液产品行业市场前景预测及投资价值评估分析报告
- 2026年中国玛钢管件行业市场前景预测及投资价值评估分析报告
- 2026年中国林业和农业拖拉机行业市场前景预测及投资价值评估分析报告
- 2026广东广州发展集团股份有限公司校园招聘笔试考试备考试题及答案解析
- 2025河南华电金源管道有限公司招聘考试笔试备考题库及答案解析
- 2026湖南永州市江华瑶族自治县引进急需紧缺专业人才20人笔试考试备考试题及答案解析
- 2025江苏苏州市健康养老产业发展集团有限公司下属子企业招聘4人(第五批)考试笔试备考试题及答案解析
- 2025年emc合同纠纷处理办法
- 2025年特许经营合同终止及权益转让协议
- 事业单位面试试题及参考答案
- 第01讲 赏析小说形象(知识清单)(全国通.用)解析版-2026年高考语文一轮复习讲练测
- 侍茄师初级练习测试卷
- 风电场防寒防冻知识培训课件
- 难点解析-人教版八年级物理上册第5章透镜及其应用-凸透镜成像的规律综合测试试题(含详细解析)
- 国开2025年秋《心理学》形成性考核练习1-6答案
- 历史校本课程
- 2025年度全国少先队知识测试题(含答案)
- 2026春夏·淘宝天猫运动户外鞋服趋势白皮书
- 2025年秋季学期国家开放大学《中国近现代史纲要》专题测验1-7答案
- 软装进场流程图
- 辽宁地区中石油2025秋招笔试英语专练题库及答案
评论
0/150
提交评论