高中英语 第6模块测评 外研版必修5.doc_第1页
高中英语 第6模块测评 外研版必修5.doc_第2页
高中英语 第6模块测评 外研版必修5.doc_第3页
高中英语 第6模块测评 外研版必修5.doc_第4页
高中英语 第6模块测评 外研版必修5.doc_第5页
免费预览已结束,剩余9页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

第六模块测评(时间:120分钟满分:150分)第卷第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的a、b、c三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。w:how do you like this kind of music?m:to be honest,i cant stand this noise at all.1.what does the man mean?a.he enjoys this kind of music very much.b.he doesnt like this kind of music at all.c.he doesnt have time to enjoy music.答案:bm:what should i do now?w:think it over carefully; you must have left them somewhere.m:but i have to use them now.i need them to start my car,and when i get home,i need them to open the door.2.what do we know about the man?a.he lost his keys.b.he lost his way.c.he lost his car.答案:aw:i bought two expensive novels here an hour ago,but i forgot to take them with me.m:really? who served you,madam?w:the girl who is busy writing there.3.where does the conversation most probably take place?a.in a library.b.in a bookstore.c.in a reading room.答案:bm:i met your two daughters on the way to my home,but i couldnt find out who was older.w:oh,its always the problem for my friends to tell the difference between the twins.nancy is older,but her sister is already taller than she is.m:perhaps its not difficult for the mother.4.what are the womans two daughters like?a.nancy is older and taller.b.nancys sister is older and taller.c.nancys sister is taller though younger.答案:cm:im going on a diet.w:what for?m:im putting on too much weight recently and i cant get into my pants any more.w:thats a silly decision.to lose weight,youd better do more physical exercise.5.what does the woman think of the mans being on a diet?a.its a foolish action.b.it helps to lose weight.c.it will make one feel weak.答案:a第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的a、b、c三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。w:kevin,where are the cookies? dont tell me you ate them all again!m:yes,i did.i couldnt help it.they were so good.w:i thought you didnt like cookies.m:well,i dont like cookies with chocolate at all.but vanilla is different.i do love them to death.w:huh,i didnt know that.m:tell you the truth,vanilla tastes even better with a glass of cold milk.6.what is vanilla according to the conversation?a.a kind of milk.b.a kind of cookie.c.a kind of chocolate.答案:b7.what can we learn from the conversation?a.the man drank a glass of milk as well.b.the man doesnt like cookies at all.c.the man likes cookies with chocolate.答案:a听第7段材料,回答第8至10题。w:how soon do i have to leave my room?m:normally its by 12 noon on the day you leave.w:well,you see,my plane doesnt go until half past four tomorrow afternoon.m:i see.which room is it,madam?w:room 110.my name is cathy.m:yes,madam.you may keep your room until 1:30 pm,if you want to.w:thats very kind of you.by the way,how long will it take to get to the airport from here?m:its usually a 100-minute ride,but youd better set off at 2 in case there is a traffic jam on the way.8.where does the conversation most probably take place?a.at the airport.b.in a taxi.c.in a hotel.答案:c9.when will the woman have to leave her room tomorrow?a.at 12:00.b.at 1:30 pm.c.at 2:00 pm.答案:b10.what does the man suggest the woman do?a.start out earlier.b.keep her room clean.c.book a taxi ahead.答案:a听第8段材料,回答第11至13题。m:daisy,why are you so upset?w:didnt you hear the news? a terrible earthquake hit christchurch,new zealand.m:but it has nothing to do with you,right?w:you know,my cousin albert happens to be in that city.by now,i couldnt get in touch with him.m:oh,my goodness.it was reported that more than seventy people were killed and more than three hundred people were injured in this earthquake.w:yes,and im so worried about him.m:it was also reported that many telephone lines fell down,so it was impossible to communicate with people in that area.maybe your cousin is all right,but he couldnt communicate with you at this moment.w:i hope that.oh,my god!m:what happened?w:i checked my email just now and found a letter from him.he said he was all right,and he would call me when the line was not busy.m:wow,thats great news.then we should drink something for that,right?w:all right,there is a restaurant nearby.11.why is the woman so upset?a.her cousin was killed in the earthquake.b.her cousin was injured in the earthquake.c.her cousin was in the earthquake area.答案:c12.what can we learn from the conversation?a.the womans cousin survived the earthquake.b.the womans cousin called her after the earthquake.c.no one was killed in the earthquake.答案:a13.what will the two speakers probably do next?a.call the womans cousin at once.b.have a drink in the restaurant.c.check the womans email.答案:b听第9段材料,回答第14至17题。w:sir,first,congratulations to you.your country has won the european football cup.m:thank you,we spanish reached the top finally.w:what do you think are the important reasons for your success?m:well,unlike some national teams,their players play in different countries,they need time to train together,but most of our players are playing in the spanish league.we know each other quite well,and good communication in and out of the field is one of the reasons for our success.w:and what else helps you?m:a football game is a kind of teamwork.we cant only depend on the superstars in the field.we are working like one engine.w:what role does your coach play in your team?m:well,hes great.he helped us to study and learn from other teams.but some of the strong teams thought it was worthless to study our team.when they realized that,it was too late.to be honest,the biggest reason for our success is that some strong national teams didnt play well.w:thank you for accepting my interview.again,congratulations.14.why did the woman congratulate the man?a.the man has been recognized as the best football coach.b.the mans team reached the top in the league.c.the mans country has won the european football cup.答案:c15.what made the spanish team successful?a.good communication.b.playing in other countries.c.super stars.答案:a16.why did some strong teams fail in the games according to the man?a.they didnt have good coaches for their teams.b.they didnt have super stars in their teams.c.they paid no attention to the spanish team.答案:c17.what is the woman?a.a reporter.b.a football coach.c.a football manager.答案:a听第10段材料,回答第18至20题。there are many things to consider when you are looking for a house.after all,it is going to be your home,perhaps for quite a long time and you want to be happy with it.you have to decide exactly what kind of house you want,how much you can afford to pay,and the type of neighborhood you wish to live in.last week,i arranged to see a house that was for sale.the agent said it might need a few repairs,but he thought i should look at it anyway.he told me it was a bargain.a bargain! the roof leaked and the pumps didnt work.the front steps were broken and the back door had no lock on it.it needed to be painted both inside and outside.“what do you think?” the agent asked.“it isnt exactly what i want,” i told him.“you are very difficult to please,” he said.“perhaps youd better build a house yourself.”18.what was the speaker looking for?a.a newly-built house.b.a suitable house to buy.c.a house for rent.答案:b19.what can we learn about the house?a.it is in bad condition.b.it is located in a bad neighborhood.c.it doesnt need a lot of repairs.答案:a20.what might the speaker decide to do?a.to paint the house.b.to buy the house.c.to give up the house.答案:c第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。acool cats-cheetahscheetah cubs(babies)are cute,furry,energetic,and downright lovely.and when they get older,theyll run faster than any other animal on the planet. five cheetah cubs were born in the summer of 2005 at the national zoo in washington,d.c.their mother,zazi,was 4 years old.when the cubs were 10 weeks old,they weighed 9 pounds and were about the size of house cats.they were the second cheetah litter(一窝)to be born at the zoo in seven months and the second litter to be born in the zoos 116-year history.“theyre pretty quick,”lauren afdahl,an animal keeper at the zoo,told senior edition.“whenever they see something moving,they take off and run.and cheetahs do like to run!they can reach speeds as high as 60 miles per hour.the cubs reach their top speed when they are about a year old. the national zoos first litter of cheetah cubs was born in november 2004.when almost a year old,those cubs weighed more than 30 pounds.zazis cubs stay with her for at least a year.when they are fully grown,the cats may be sent to other zoos.cheetahs are endangered animals.about 100 years ago,the wild cats roamed an area from north africa to india.today,cheetahs inhabit only the countries south of the sahara desert.just 12,000 to 15,000 now live in the wild.21.the writers attitude toward cheetahs seems to be .a.doubtful and afraidb.caring and admiringc.uncaringd.complaining解析:观点态度题。根据第一段第一句“cheetah cubs(babies)are cute,furry,energetic,and downright lovely.”可知作者用一些褒义的词来修饰猎豹,说明作者对它们的关心和欣赏。答案:b22.the main idea of this passage is .a.cheetahs are interesting animalsb.when the cubs were 10 weeks old,they weighed 9 poundsc.female cheetahs can give birth only once a yeard.cheetahs like to run解析:主旨大意题。文章主要介绍了猎豹这种有趣的动物。其他选项在文章中也有涉及,但不能概括文章大意。答案:a23.based on the article,we can guess that the author is probably.a.afraid of cheetahsb.working at a zooc.a trained animal doctord.in favor of protecting cheetahs解析:推理判断题。根据最后一段“cheetahs are endangered animals.today,cheetahs inhabit only the countries south of the sahara desert.just 12,000 to 15,000 now live in the wild.”可推断出作者呼吁大家保护这种濒临灭绝的物种猎豹。答案:db导学号76540036thousands of puffins(海鹦)live in maine and on islands in the gulf of maine.but the puffins may be in danger.last summer,the percentage of laid eggs that successfully produced baby puffins took a dive.scientists also found a decline in the average body weight of the adult and baby puffins on machias seal island,home to the areas largest colony.over the winter,dozens of the seabirds from the region were found dead,likely from starvation.whats causing the puffin trouble?scientists think it may be a shortage of food.with ocean temperatures rising,fish populations have moved around.normally,puffins primary food source is herring,a type of fish.a lack of herring in the area could be causing the problem.butterfish from the south have become more abundant in the gulf of maine and could be a new food source for birds.but steve kress says butterfish may be too big and round for baby puffins to swallow.puffins spend most of their lives at sea.they come ashore to breed each spring and return to the ocean in august.the chicks swim to the sea about 40 days after hatching.puffin population stretches across the north atlantic,from maine to northern russia.maines puffin population has been at risk in the past.in the 1800s,they were hunted for their food,eggs and feathers.by 1901,only one pair of puffins remained in the state.thanks to the help of local lighthouse keepers and seabird restoration programs,the states puffin population has been restored to more than 2,000 birds.scientists arent sure what will happen to the gulf of maines puffins.the birds may move further north.kress says he hopes the gulf population will sustain itself and then he continues,“you never know what climate change will bring.historically fish could move out and more southerly fish could move in,and puffins may adapt to the new fish.only they know how the story will unfold.”24.the underlined phrase “took a dive” means .a.increasedb.arosec.reducedd.changed解析:词义猜测题。从第一段的句子“but the puffins may be in danger.”可知现在海鹦成功孵出小鸟的几率在减少。答案:c25.in scientists opinion, is contributing to the puffin trouble.a.a lack of herringb.environmental pollutionc.the increase of birdsd.the huge size of butterfish解析:细节理解题。从第二段的句子“a lack of herring in the area could be causing the problem.”可知科学家认为缺少鲱鱼是导致这一问题的原因。答案:a26.it can be inferred from the passage that .a.maines puffin once nearly became extinctb.maines puffins eggs were of high pricesc.baby puffins grew up quicklyd.the number of maines puffins is worrying解析:细节理解题。从文章第五段的句子“maines puffin population has been at risk in the past.”可知maine的海鹦曾经几乎要灭绝。答案:a27.judging from kresss words in the last paragraph,we know .a.climate change matters littleb.there is cause for concernc.the new fish wont harm puffinsd.puffins may move to the south解析:推理判断题。从最后一段的句子“you never know what climate change will bring”可知kress 认为有担心的必要。答案:bcif you are interested in animals,you probably hear about the tragedy at seaworld orlando.on february 24,tillicum,a six-ton orca(虎鲸),was performing with his trainer,dawn brancheau,who stood on a platform by his pool.they had done the same show together many times before,without incidents.this time,though,events took a terrible turn.without warning,tillicum leaped from the water,took hold of branchcheau by her hair,and dragged her deep below the waters surface.before other trainers could react,brancheau drowned.although known as killer whales,orcas are the largest member of the dolphin family.they are easy to train,and performances like tillicums have been done safely thousands of times.yet dawn brancheaus death is a shocking reminder of what can happen when human beings act together with wild animals.people begin to ask,“should orcas be kept in captivity(囚禁)?”yesworldwide,only 42 orcas are being kept by humans.scientists know very little about these huge sea animals,which are difficult to study in the wild.however,they do know that orcas are easily harmed by pollution.as our oceans become even more damaged by human activity,observing orcas up close helps us understand them and do a better job of protecting them in nature.“i think that some dangerous animals,such as killer whales,should be kept in captivity because it raises awareness about them and educates people about wild animals,” says lauren,12,a 6-grader from colorado.“keeping some in captivity will help protect their species.”noenclosed habitats can be painful to wild animals,and make them act in unpredictable,even harmful ways.“it is wrong to keep these animals in captivity,”says prathm,12.the 7th-grader from new jersey,adds,“they should live in their own habitats,not be used as entertainment slaves.”richard ellis,a marine conservationist in new york,agrees.“it is part of human nature to keep wild animals in small space and train them to do tricks,” he says.“i m against it because i think it humiliates the animals.”28.why does the author tell the tragedy of dawn brancheau?a.to introduce the topic.b.to express his sympathy.c.to describe the human-animal relationship.d.to warn people of the danger of keeping animals.解析:推理判断题。本题考查写作手法。第一段中的例子、描述现象、反问句等一般都是导入话题。故选a项。答案:a29.what can we infer from the text?a.it is hard to train orcas.b.orcas are rare sea animals.c.orcas habitat is being destroyed.d.many orcas are hunted each year.解析:细节理解题。根据第四段第三、四句话“however,they do know that orcas are easily harmed by pollution.as our oceans become even more damaged by human activity.”可知答案为c项。答案:c30.the underlined word “humiliates” in the last paragraph most probably means “ ”.a.makes somebody less intelligent b.makes somebody feel ashamed c.makes somebody physically weakd.makes somebody feel threatened解析:词义猜测题。根据前文“i am against it”可知男孩反对这件事,由此推断这件事带给动物的一定是不好的影响,再根据前文说让动物表演节目,可能会让动物感到尴尬,据此答案选b项。答案:b31.the text is mainly about.a.how to help animals live a better lifeb.how to develop friendship with animalsc.whether killer whales should be protectedd.whether animals should be kept in captivity解析:主旨大意题。根据文章结构可知第三段是文章的中心段,而第三段的最后一句话是本段中心句“people began to ask,should orcas be kept in captivity(囚禁)?”据此可知答案是d项。答案:ddwhen nature lovers all over the world wish all humans to realize the importance of their natural surroundings,many australians are turning caring for the environment into a way of life.julie astonis,an australian housewife in brisbane is one such example.even though autumn is approaching australias brisbane in april,one can still watch colorful blooming(盛开的)flowers in julies small garden,as she tells that in her community,“each of us has a beautiful yard.the whole community,from children to elderly people,take care of the environment as if they are taking care of their own garden.” “gardening is the most popular club in our community,” she says.“a lot of retired people dont just regularly organize gardening lectures,but also personally visit families in the community to provide gardening training.so you can see that flowers continue to blossom in our gardens throughout the year.”talking about her peoples sense of caring for the environment,julie says when people in the community take along their dog,they always carry a garbage bag to deal with the dogs waste.“in our community,you will never experience the embarrassment of stepping on the dirty waste while you are walking on the grass,” says julie with a smile.“taking care of the dogs waste can also help to develop childrens sense of responsibility!”as to protecting water resources,the australian government has made strict rules for families.julie says,“we certainly would not use tap water to water the flowers!” she says almost every family in her community has a huge tank used to store rainwater,which is later used as the resource of

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论