高考英语阅读理解基础极品训练题(23).doc_第1页
高考英语阅读理解基础极品训练题(23).doc_第2页
高考英语阅读理解基础极品训练题(23).doc_第3页
高考英语阅读理解基础极品训练题(23).doc_第4页
高考英语阅读理解基础极品训练题(23).doc_第5页
免费预览已结束,剩余3页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

2014高考英语阅读理解基础极品训练题(23)及答案(a)while in banff, make time for a walk around town. a special treat is to go up the mountainside on the banff gondola for a surprising view of the valley below. here is the pines, whose cook has developed a special way of mixing foreign food such as caribou, wild boar, and reindeer with surprising sauces.best time to visit is during the off-season, from early may to mid-june, or in october. this way you can avoid sharing the high way with mobile homes which can be pulled by cars. but whatever the season, take some lunch with you from banff, because there are only a few food stops on the road.forty minutes north of banff, side by side with the banff national park, sits world-famous lake louise. this surprisingly small body of water is attractive with towering mountains around it. glaciers, huge masses of ice, moving very slowly against rocks, produce what is called glacier rock flour, making its water dark to see. it is worth taking a walk around the grounds of the chateau lake louise, another beauty, proud of its early 20th century history.back on the road, and its time to continue north past the astonishing columbia icefield, then turn off the highway and take the short road to the base of the athabaska glacier. you can rent ice cleats (夹板) and do some climbing or do a more pleasant snowmobile tour. either way, you can enjoy endless beautiful sights.finally youll reach jasper, the usual turning around the place for the banff-jasper loop (回路). its worth riding the jasper skytram, and be sure to visit the wonderful jasper park lodge, also dating back to the 1920s. if you can have lunch there, do it. the restaurant has an adventurous menu and their wine list would put a smile on any visitors face.1. according to the passage, the pines is a _.a. place in which you can see many mobile homesb. mountain where you can get a good view of the valleyc. town which happens to be near the banff national parkd. restaurant where you can ask for some special kinds of food2. what will probably happen when visitors come at the end of june?a. they may have trouble finding a restaurant.b. they may come across traffic jams.c. they may travel more easily with cars.d. they may do much more sightseeing.3. similar to the chateau lake louise, _.a. the banff national park is to the west of banffb. the columbia icefield lies between lake louise and the banff national parkc. the jasper skytram has a history of more than 80 yearsd. the jasper park lodge was built in the 1920s4. besides the beautiful sights in jasper park lodge, visitors to jasper can enjoy themselves by _.a. taking the jasper skytram and eating in the restaurantb. taking the banff-jasper loop and jasper skytram 14、阅读理解-d(2013陕西,c)according to sociologists(社会学家), every modern industrial society has some form of social stratification(阶层). class, power and status are important in deciding peoples rank in society.class means a persons economic position in society. a commonly used classification is lower class, middle class and upper class. while sociologists disagree on how these terms should be exactly defined, they do describe societies like the united states quite well. one study shows that 53% of americans belong to the lower class, 46% the middle class, and 1% the upper class. interestingly, a surgeon earning $500,000 a year and a bus driver earning $50,000 a year both regard themselves as the middle class!power refers to the amount of control a person has over other people. obviously, people in positions of great power (such as governors) exercise(行使)big power, but people who take orders from others have less power. power and class do not always go hand in hand, however. for example, the governor of a state has great power, but he or she may not belong to a corresponding (相应的)economic class. generally, however, there is a relationship between power and class. to our knowledge, there arent too many people who arent millionaires in the us. senate!status is the honor or respect attached to a persons position in society. it can also be affected by power and class, but not necessarily so. for example, a university professor may have a high status but not belong to a high social class or have a lot of power over others.文章大意:本文是一篇说明文,阐明了阶级、权力、地位的定义以及三者之间的关系。13what can we learn about “the middle class” from paragraph 2?apeople earning $50,000 a year belong to the middle class.bnearly half americans belong to the middle class.cpeople generally consider bus drivers as the middle class.dsociologists have a clear definition of the middle class.答案:b细节理解题。由第二段第四句话可知美国中产阶级占46%,差不多一半,故b项正确。由第五句话“有趣的是年收入五十万美元的外科医生和五万美元的公交车司机都自认为是中产阶级”,是“自认为”,所以ac项都不对。由第三句话可知d项错误。14according to the text, we know that _.apower and class do not always correspond with each otherbstatus refers to a persons economic position in societycpeople with high status have a lot of control over othersdclass is less important in deciding a persons social rank答案:a细节理解题。由第三段第三句话power and class do not always go hand in hand,可知a项正确。由第四段第一句话可知b项错误;由第四段最后一句话可知c项错误;由第一段第二句话可知d项错误。15which of the following shows the structure of the whole text?答案:a语篇结构题。第一段总体介绍阶级、权力、地位在确定一个人的社会等级方面都很重要,第二三四段分别说明了阶级、权力、和地位,采用了总分结构。故选a项。阅读理解-e(2013湖南,c)its such a happylooking library, painted yellow, decorated with palmtree stickers and sheltered from the florida sun by its own roof. about the size of a microwave oven, its pedestrianfriendly, too, waiting for book lovers next to a sidewalk in palm beach country estates, along the northern boundary of palm beach gardens.its a library built with love.a year ago, shortly after janey henriksen saw a brian williams report about the little free library organization, a wisconsinbased nonprofit that aims to promote literacy and build a sense of community in a neighborhood by making books freely available, she announced to her family of four, “thats what were going to do for our spring break!”son austin, now a 10thgrader, didnt see the point of building a library that resembles a mailbox. but janey insisted, and husband peter unwillingly got to work. the 51yearold owner of a ship supply company modified a small wooden house that hed built years earlier for daughter abbies toy horses, and made a door of glass.after adding the librarys final touches (装点), the family hung a signboard on the front, instructing users to “take a book, return a book,” and making the henriksen library, now one of several hundred like it nationwide and among more than 2,500 in the world, the only little free library in palm beach county.they stocked it with 20 or so books theyd already read, a mix of science fiction, reference titles, novels and kids favorites. “i told them, keep in mind that you might not see it again,” said janey, a stayathome mom.since then, the collection keeps replenishing (补充) itself, thanks to ongoing donations from borrowers. the library now gets an average of five visits a day.the projects best payoff, says peter, are the thankyou notes left behind. “we had no idea in the beginning that it would be so popular.” 文章大意:本文是一篇说明文。介绍了little free library这家图书馆的由来及其发展。16in what way is the library “pedestrianfriendly”?ait owns a yellow roof.bit stands near a sidewalk.cit protects book lovers from the sun.dit uses palmtree stickers as decorations.答案:b细节理解题。文章第一段信息its pedestrianfriendly, too, waiting for book lovers next to a sidewalk in palm beach country estates表明这家图书馆是方便到达的,他就在人行道一侧等待读书爱好者。17janey got the idea to build a library from _.aa visit to brian williamsba spring break with her familyca book sent by one of her neighborsda report on a wisconsinbased organization答案:d细节理解题。janey henriksen读了brian williams关于little free library organization(一个威斯康辛州的非盈利组织)的报告,该组旨在促进文学,通过在社区提供可得到的免费书籍,普及这项文学意识)的一篇报告后,对家人说那就是春假期间他们一家四口要做的事。d项正确。18the library was built _.aby a ship supply companybon the basis of toy horsesclike a mailboxdwith glass答案:c细节理解题。第四段首句son austin, now a 10thgrader, didnt see the point of building a library that resembles a mailbox.表明这个“图书馆”像个“邮箱”。19what can we infer about the signboard?ait was made by a user of the library.bit marked a final touch to the library.cit aimed at making the library last long.dit indicated the library was a family property.答案:c推理判断题。a它是由使用者建造的图书馆;b那标志着对图书馆的最后装点;c那是为了让图书馆延续下去;d那表明这家图书馆是家庭财产。结合第五段信息(尤其是instructing users to “take a book, return a book,” and making the henriksen library)可知c项正确。20the passage tells us that the users _.adonate books to the librarybget paid to collect books for the librarycreceive thankyou notes for using the librarydvisit the library over 5 times on average daily答案:a细节理解题。倒数第二段表明,多亏了来自借阅者们不断的图书捐赠,图书供给得以补充,因此现在图书馆平均每天有5次借阅量。阅读理解-(b)for several years, scientists have been testing a substance called interferon(干扰素), a possible wonder drug that is proving to be effective in treating a variety of diseases, including virus infections, bacterial infections, and cancers. to date, the new drug has no side effect of great influence to discourage its use. but in spite of its success, last year only one gram was produced in the entire world.the reason for the shortage lies in the structure of interferon. a special protein, the interferon produced from one animal species cannot be used in treating another animal species. in other words, to treat human beings, only interferon produced by human beings may be used. the drug is produced by infecting white blood cells with a virus. fortunately, it is so effective that the amount given to each patient each time is very small.unlike antibiotics (抗生素), interferon does not attack germs directly. instead, it protects healthy cells from being infected, and prevents the reproduction of viruses within cells.as you might conclude, one of the most special uses of interferon has been in the treatment of cancer. dr. hans strander, a research physician at swedens famous karolinska institute, has treated more than one hundred cancer patients with the new drug. among a group of selected patients who had received operations for advanced cancer, half were given traditional treatments and the other half were given interferon. among those treated with interferon 70 percent of them remained alive over three years, as compared with only 10 to 30 percent among those wh

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论