




已阅读5页,还剩3页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
能力提升限时训练 单项填空(形容词、副词)+阅读理解+完形填空(限时30分钟).单项填空(对应学生用书第91页)1. this restaurant wasnt that other restaurant we went to.(2012新课标全国,29)a.half as good asb.as half good as c.as good as halfd.good as half as2.john was dismissed last week because of his attitude towards this job.(2012合肥高三第一次教学质量检测)a.informalb.casualc.toughd.violent3.alice is a beautiful girl with hair.a.soft black longb.long black softc.long soft blackd.soft long black4.one ticket for fridays performance,please.im sorry,sir.im afraid there are no tickets for friday.we only have some left for next monday.a.availableb.approachablec.attachabled.applicable5.the more the fans watched the football game, they became.a.more excitedb.more excitingc.the more excitedd.the more exciting6.volunteering is becoming popular in china.yeah,people are now aware that helping others is helping themselves.a.naturallyb.successfully c.splendidlyd.increasingly7.the dog may be a good companion for the old.,the need to take it for walks may be a disadvantage.(2012天津,4)a.besidesb.however c.therefored.instead8.recent studies have discovered that fathers uniquely contribute to the development of their children, in low income families.a.speciallyb.definitelyc.specificallyd.particularly9.the hotel is almost finished,but it needs one or two weeks to get ready for guests.(2012四川,7)a.onlyb.alsoc.evend.still10. for her,li na,the first chinese woman tennis player ever to reach so high,won saturdays french open final.(2012安徽高考命题专家原创卷七)a.luckilyb.unfortunatelyc.obviouslyd.absolutely11.ive been living in china for five years but my chinese level is as good as it should be.(2012东北四校第一次高考模拟)a.not nearlyb.not almostc.nothing butd.not simply12.please be .im rushing to an important meeting and have no time to listen to the details.(2012安徽蚌埠第二次质检)a.quietb.briefc.sensitived.confident13.mark is always diligent in his studies because he firmly believes that hard work is to success.(2012孝感高三第二次统一考试)a.fictionalb.fundamentalc.functionald.fashionable14.it is said that people are likely to tell lies over the phone as they are in e-mails.(2012江西南昌一模)a.as twiceb.twice asc.twice mored.twice than15.after two years research,we now have a better understanding of the disease.(2012陕西西安五校联考高三一模)a.veryb.farc.fairlyd.quite答案及剖析:1.a比较的程度及倍数应放在as.as之前,故排除b和c,d本身是个错误选项。2.b句意:约翰上周被开除是因为他对待工作的态度太“随便”。informal非正式的;tough艰苦的;violent暴力的。3.d考查形容词排序用法。在英语中,多个形容词作定语时的排列顺序是:限定词数词描绘性形容词表特征的形容词表颜色的形容词表类属的形容词+中心词。由此可知,正确答案为d。4.a考查形容词辨析。approachable可接近的;attachable可附上的;applicable合适的,适用的。available表示“可以得到的,可以使用的”,此处意为“没有星期五的票”。根据题意可知答案为a。5.c考查“the+比较级,the+比较级”结构。空格处表示人的情绪,应该用形容词excited“兴奋的,激动的”。exciting“令人兴奋的”,主语一般是物,故选c。6.d考查副词辨析。increasingly表示“越来越多地”,符合语境。naturally表示“自然地”,successfully表示“成功地”,splendidly表示“华丽地”。7.b第一句讲养狗的好处,而第二句说的是养狗的劣势,因此应选however表语意转折。8.d考查副词辨析。句意:最近的研究发现,父亲对孩子的成长有独特的作用。对于低收入家庭来说,尤其如此。specially特别地,专门地,强调目的性;definitely明确地,确切地;specifically具体地;particularly特别,尤其。particularly与especially的用法相似,可用作插入语,对后面陈述的内容进行强调。故答案为d。9.d考查副词。由题干中的almost和but可知此处表示还要一段时间,still意为“仍然,还”,符合句意。10.a句意:李娜很幸运地赢得了周六法国网球公开赛决赛,是中国第一个成就如此之高的女子网球运动员。unfortunately不幸地;obviously显而易见地;absolutely绝对的。11.a考查副词辨析。句意:我在中国已生活了五年,但我的汉语水平却远远达不到它该有的水平。not nearly远不及,远不如,符合句意。almost可以修饰否定意义的不定代词如nothing,nobody等,但不可被not修饰;nothing but只是,只有,仅仅,but是介词,后面一般跟名词、代词或者不定式;not simply无论如何都,绝对地。12.b考查形容词词义辨析。句意:请尽量长话短说。我急着参加一个重要的会议,没时间听细节。quiet安静的;brief简短的;sensitive敏感的;confident自信的。13.b考查形容词词义辨析。句意:马克在学习上总是很勤奋,因为他坚信努力学习才是成功的基础。fictional虚构的;fundamental基础的,根本的;functional实用的,功能的,职能的;fashionable时尚的,流行的。14.b考查倍数表达方式。句意:据说人们打电话时说谎的概率是发电子邮件的两倍。由下文中的as可知,此处为“倍数+as.as”的表达方式。a、c、d三项都不是正确的倍数表达方式。15.b考查副词辨析。由题干中“better understanding of the disease”可知,此空所填词是能够修饰形容词或副词比较级表加强程度的副词,只有far“远远地”有此用法。.阅读理解(对应学生用书第91页)(2012海口调研)【新闻报道类】one saturday afternoon in february,1943,a farmer in mexico stopped working for a moment and looked across his fields of corn.suddenly he saw a thin line of white smoke curling up out of his field,about 200 feet from where he stood.as he went toward the smoke to see what it was,he heard a strange noise.the line of smoke became bigger.it looked as if some great force were pushing it up into the sky.the farmer rushed home to get his wife.while he was urging his wife to hurry from the house,the earth shook violently.when he stood up after the earth stopped shaking,he looked across the field and saw that great flames were rising from his cornfield.a volcano was being born!they hurried across the shaking earth to the village of particutin,which was toward their farm.they found the village was seriously destroyed and the road from the village was filled with frightened people hurrying to safety.particutin did not become dark that night.the volcano lighted up the sky for miles around.flames rushed out of the ground.the volcano threw hot stones a thousand feet through the air.great explosion shook the earth and heavy black ashes fell from the sky,covering the roofs in mexico city,180 miles away.but that was not all.on the third evening a float of lava (火山熔岩) began to boil up from the centre of the volcano.it came over the edge in a heavy flow,2,000 feet wide,and travelled slowly across the valley,bringing certain death to everything that could not move from its path.1.from the passage we can conclude except that .a.the volcano threw out a lot of ashes and hot stonesb.the volcano lasted several daysc.many people had to escape from the villaged.it caused many deaths and great loss2.you can find the passage in a .a.newspaperb.government reportc.leaflet for travellersd.handbook3.which of the following is true according to the passage?()a.at the beginning the farmer heard a strange cry.b.the farmer was working in the field when the disaster happened.c.the farmers wife was working in the field at that moment.d.the village was badly damaged.4.what does the passage mainly tell us?()a.the damage of a volcano.b.a terrible volcano.c.an unforgettable memory.d.a farmers experience.语篇解读:本文描述了1943年2月的一个星期六下午,在墨西哥境内的一座火山爆发的全过程,村庄被毁,村民逃亡,火山岩浆向四周流淌。答案及剖析:1.d事实细节题。根据第四段可知,火山喷出许多的灰和炙热的石头;根据最后一段可知,火山喷发延续至少三天以上;根据第三段最后一句可知,恐慌的村民匆匆逃往安全的地方。文章并未提到火山喷发造成的死亡和损失情况,所以答案为d。2.a推理判断题。newspaper意为“报纸”;government report 意为“政府工作报告”;leaflet for travellers意为“给游客的传单”;handbook意为“手册,指南”。根据文章的行文特点,本文按事件发生的时间顺序来写的,所以是属于报道性文章,答案应为a。3.d事实细节题。根据第三段可知,他们发现村庄已经严重被毁,所以答案应为d。4.b主旨大意题。根据文章内容可知,本文以目击者的角度来写火山爆发的整个过程及村庄被毁、村民逃生等情景,综合分析四个选项,正确答案应为b。.完形填空(对应学生用书第92页)it was a cold winters night when i stopped for gas on my way home from work.i was tired and had a slight 1.i worked in a 2 doctors office and this was one of those days when the unexpected happened,making the schedule run 3 than usual.it seemed i was going to be late 4 home and my husband,being the 5 person,would be ready to pronounce me late once again.maybe 6 i hurried,i could still make it home.i was heading inside to 7 for my gas when i noticed an older couple at the counter.i heard them asking for 8 to the local hospital.it was the same hospital that i had just 9 a few minutes ago.the young man at the counter was trying to be 10 in explaining how to get there,with two other people making 11.one of them was 12 trying to give them a whole different route back.it was then that i walked over to the couple and said,“would you like to follow me to the 13?”a look of 14 crossed the womans face.“im going right by there,” i said,which wasnt a(an) 15 since i had just made up my mind to do 16 that.i got in my car and began the journey back.i was trying to watch to be sure they were right 17 me.it took only fifteen minutes to get there as rush hour traffic was beginning to 18.i felt better than i had all day and my headache was nearly gone.later,as i arrived home,my husband 19,“so you arent ever late any more.”i said,“sometimes its 20 to be late.”1.a.breakb.feverc.coldd.headache2.a.foreignb.commonc.busyd.noisy3.a.earlierb.laterc.easierd.simpler4.a.gettingb.cookingc.callingd.working5.a.toughb.punctualc.generousd.careful6.a.asb.sincec.whiled.if7.a.payb.changec.waitd.search8.a.opinionsb.trouble c.directionsd.money9.a.reachedb.visited c.calledd.left10.a.skilledb.helpful c.experiencedd.active11.a.commentsb.promises c.jokesd.offers12.a.onlyb.still c.evend.ever13.a.stationb.office c.hospitald.hotel14.a.panicb.relief c.sadnessd.peace15.a.dutyb.fact c.reasond.lie16.a.partlyb.properly c.exactlyd.perfectly17.a.acrossb.before c.besided.behind18.a.go upb.die down c.speed upd.turn down19.a.teasedb.shouted c.burstd.laughed20.a.possibleb.special c.goodd.safe语篇解读:本文描述了一个晚上下班回家的医生不辞辛苦帮助一对老夫妇的感人故事。答案及剖析:1.d根据下文中“my headache was nearly gone”可知,此处应该是headache。2.c根据下文可知,作者每天回家都很晚,故这是一家繁忙的医院。3.b根据下文可知,因为作者那天帮助了一对老夫妇,所以回家更晚。4.agetting home到家。5.b我总是迟到,而丈夫总是pronounce me lat
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 第四章 光现象 单元测试卷 (含答案)2025-2026学年人教版(2024)八年级物理上册
- 2025春季中国南水北调集团水网智慧科技有限公司实习生招募6人模拟试卷及答案详解(考点梳理)
- 2025年智能制造的智能化升级路径
- 2025年智能音箱的语音识别技术
- 2025年智能交通系统中的车辆识别技术
- 2025年智能农业的精准施肥技术
- 2025年海洋能源装备:海水淡化反渗透膜技术创新在海洋风力发电中的应用
- 2025贵州铜仁开放大学引进专业技术人才考前自测高频考点模拟试题及一套完整答案详解
- 2025北京市通州区马驹桥镇招考20人模拟试卷及答案详解(网校专用)
- 2025年福建省泉州市丰泽区部分公办学校专项公开编制内17人模拟试卷及答案详解(必刷)
- 2025年初级药师资格考试试题(附答案)
- 2025国企竞聘上岗与干部竞聘上岗笔试题及答案
- 人工智能与建筑产业体系智能化升级研究报告
- 武科大大学生手册考试内容及答案
- 集装箱吊装专项施工方案
- 2025年中国家用WiFi路由器行业市场全景分析及前景机遇研判报告
- 包覆拉拔法制备铜包铝、铜包钢双金属导线的多维度探究与展望
- 2025年领导干部任前廉政法规知识考试题库(含答案)
- 2025年山东省济宁市邹城市第十一中学中考二模数学试题
- 信息技术基础教程(WPS版)课件 第3章 Windows 10 操作系统的使用
- 小鹿斑比题目及答案
评论
0/150
提交评论