【志鸿优化设计】高考英语一轮复习 Module5 The Great Sports Personality考点规范练29(含解析)外研版必修5.doc_第1页
【志鸿优化设计】高考英语一轮复习 Module5 The Great Sports Personality考点规范练29(含解析)外研版必修5.doc_第2页
【志鸿优化设计】高考英语一轮复习 Module5 The Great Sports Personality考点规范练29(含解析)外研版必修5.doc_第3页
【志鸿优化设计】高考英语一轮复习 Module5 The Great Sports Personality考点规范练29(含解析)外研版必修5.doc_第4页
免费预览已结束,剩余1页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

【志鸿优化设计】2016届高考英语一轮复习 module5 the great sports personality考点规范练29(含解析)外研版必修5.阅读理解nicolai calabria has already become one of the best 106-pound wrestlers.he has successfully climbed to the top of the highest mountain in africa,and most importantly,hes changed the attitude of any normal person who watches him compete.the 17-year-old teenager has one leg.he was born that way,but his goal is to show its not the one thing that defines him.he would also be the first one to tell you that he just wants to prove to others and himself that hes just like other normal ones.when calabria was young,his parents tried different prostheses(假肢)to find out which was most comfortable for their son as he tried to keep up with a family,who has a preference for sports.at first,the calabrias had their middle child in a prosthesis that looked and functioned like a “real” leg,but soon they decided to choose a different path when they found it wasnt beneficial to his movement.then the family moved him to arm crutches(腋杖)and from there a new burst of energy was found.getting others to believe that he could take off on the soccer field took a little bit longer.when the calabrias moved to concord,they had a hard time convincing the town soccer program to allow a child like him to compete with able-bodied kids.after months and months of debates and meetings,the family received the answer they were looking for.since then,witnessing a young man on crutches who competes against those with two legs has become a fixed event in the concord community.“at that time i had nothing but discouragement working with the soccer community.however,now i have nothing but admiration for the fact that hes been allowed to play,and people see that he adds value to game,” his father said.“i just think its a great result.”1.this passage shows us a boy with one leg .a.can do what a normal teenager canb.is realizing as many dreams as he canc.can make a sport event more valuabled.can add value to society2.we can learn from paragraph 5 that .a.calabria proved to be the most excellent player of the teamb.it was not easy for calabria to be accepted to the town soccer teamc.calabrias parents didnt allow him to play soccer at firstd.there are some other disabled children in the soccer team3.in paragraph 5,the underlined part probably means “”.a.a must-seeb.a planned programmec.an extra gamed.a special occasion4.it is implied in the last paragraph that nicolais father .a.has been discouraged since nicolai played soccerb.thinks that nicolai is playing a key role in the teamc.is very delighted that nicolai can play soccer in the teamd.hasnt expected that nicolai can be allowed to play soccer.完形填空one october morning,the sky was clear and the sun was shining.bethany hamilton decided to go 1 with some friends in hawaii.as one of the best teenage surfers in the world,the 13-year-old american girl was planning to become a 2 surfer.cheerfully,she was lying on her surfboard,waiting for the next big wave.suddenly,a big shark 3 her left arm and shook her backwards and forwards.bethany held onto her board and the shark eventually swam awaybut it took her 4 away with it.5,it attacked only once.it happened so fast that she didnt even 6.as bethany started to swim back to the beach with one arm,her friends thought she was joking.but to their horror,they saw the 7 and rushed to help.having lost almost half the blood,bethanys 8 was a miracle(奇迹),according to doctors.but she wanted to do 9 just survive.“it never crossed my mind that i might never get on a surfboard again,” she recalled later.“i wondered whether i would actually be 10 to do it or not.but 11 i left hospital,i had decided that i was going to surf.”with the support of her family,bethany 12 to get back on her board only one month after the attack.her dad fixed a handle on her surfboard to help her paddle(划水) through and into waves.when she returned to surfing at a competition in hawaii,bethany was 13 in dangerous waves that broke her surfboard.as a result,she gave away her remaining boards and quit.she tried using an artificial arm,but it turned out to be 14 while surfing.after 15 in thailand in the 2004 earthquake and helping homeless survivors who had lost everything,bethany 16 her decision to give up the sport she loved and 17 to try professional surfing again.less than a year after the accident,she won first place in a surfing competition in hawaii.and all her struggles and efforts 18 when she won in a world championship years later.she also received several 19,including a special award for courage at the mtv teen choice awards in 2004 and the woman of the year award from king fahd of saudi arabia in 2006.her 20,true story gained wider attention with the release(发行) of the film “soul surfer”.1.a.swimming b.boating c.sailing d.surfing2.a.professional b.free c.dream d.special3.a.touched b.struck c.bit d.took4.a.arm b.surfboard c.friend d.hand5.a.strangely b.especially c.surprisingly d.fortunately6.a.think b.fight c.scream d.escape7.a.shark b.blood c.attack d.scene8.a.survival b.courage c.accident d.injury9.a.rather than b.more than c.better than d.other than10.a.suitable b.lucky c.strong d.able11.a.while b.after c.before d.until12.a.hoped b.managed c.agreed d.offered13.a.caught b.noticed c.lost d.driven14.a.helpful b.useless c.wonderful d.meaningless15.a.training b.settling c.traveling d.volunteering16.a.reconsidered b.remembered c.recognized d.recalled17.a.refused b.started c.decided d.continued18.a.paid out b.paid for c.paid in d.paid off19.a.gifts b.honors c.rewards d.praises20.a.exciting b.dangerous c.inspiring d.adventurous.语法填空in most cities,rich or poor,it is the poorer that are most at risk from floods and natural disasters.it was the poor of new orleans,nearly a third of the population,1. lived in the lowest-lying parts of the city and suffered most from hurricanes.2.(similar),it was the urban poor of honduras and 3.(it) neighbors who were struck hardest by hurricane mitch in 1998.and it is the people of the slums(贫民窟) more widely lived in latin america who are most likely 4.(attack).in some places,too little water,not too much,5.(be) the problem.chinas 6.(thirsty) for industry and irrigation has combined with climate change to drain the aquifers(蓄水层).droughts seem to be even more frequent in northern china,and southern cities such as guangzhou 7. (affect),too.rivers are drying up: the yellow river now flows to the sea for only a few weeks a year.and the rain,when it comes,is acid.to make matters 8.(bad),the glaciers(冰川) which china and india partly depend 9. are melting.any benefits from extra water supplies will be short-term,and 10.(damage) by floods.短文改错today we are having a farewell party honor our friend peter.he is going back to my homeland before the new year.in the past year peter and all of us have been on well terms.also we have helped each other and become good friend.thank you peter for be a part of this class!we have a better atmosphere of english learning or we have become more interested in english and made great progresses.we really appreciated your help.dear peter,we will miss you.expect you to come back on some day.may you have a pleased journey home!#.【语篇导读】 本文讲述了17岁的calabria天生残疾,但他克服了常人想象不到的困难,驰骋在足球场上,并成为最佳摔跤运动员,还攀登了非洲最高峰。1.a细节理解题。本文的主人公calabria是个残疾人,但他用自己的毅力告诉我们,残疾人也能做肢体健全的人能做的事。第一段最后一句说,他改变了看他比赛的任何一个肢体健全的人对残疾人的态度,因此选a项。2.b细节理解题。第五段介绍了calabria是如何进入美国康科德社区的足球队,与肢体健全的孩子们一起踢足球的。从该段的叙述来看,他进入球队颇费周折(they had a hard time convincing),因此选b项。3.a词义猜测题。由第五段可知,从那以后,这个使用腋杖的年轻人与其他肢体健全的人一起比赛就成了康科德社区“固定的事情”,显然画线部分的含义不是“计划的节目”“额外的比赛”“特殊的时刻”,而是“必看的节目”,因此选a项。4.c推理判断题。最后一段calabria的父亲说他很赞赏孩子能参加足球比赛(nothing but admiration),说calabria在赛场上为比赛增添了价值,因此选c项。.【语篇导读】 本文是一篇记叙文,主要讲述了美国冲浪运动员bethany hamilton在事故中成为残疾人之后是如何继续自己喜爱的体育运动并最终获得成功的故事。1.d根据第二段第一句中的“the best teenage surfers in the world”可知,bethany决定和朋友们一起去夏威夷冲浪(surfing)。2.a文中说bethany是世界上最好的青少年冲浪选手之一,因此这里表示她打算成为一名专业的(professional)冲浪运动员。3.cbethany躺在冲浪板上的时候,一只大鲨鱼咬(bit)住了她的左臂。4.a根据下文中的“bethany started to swim back to the beach with one arm”可知,鲨鱼把bethany的左臂(arm)咬掉了。5.d这只鲨鱼只攻击了bethany一次,她已经很幸运了。6.c这一切发生得太快了,bethany连叫喊(scream)的时间都没有。7.b上文说bethany的朋友以为bethany在开玩笑,因此,当他们看到bethany身上的血(blood)的时候很惊恐并急忙去帮忙。8.abethany身上一半的血都流掉了,因此她能够活(survival)下来是个奇迹。下文中的“just survive”也是提示。9.b但是bethany想做的不仅仅(more than)是活下来。10.dbethany想知道她是否能够(able)冲浪。11.c此处表示bethany的决心,在出院之前(before)她就已经下定决心要继续进行冲浪。由时态可知,decide这个动作发生在left之前,故用before。12.b这里用manage to do sth.表示“设法做成某事”。13.a文中说海浪把bethany的冲浪板都打破了,因此这里用be caught in表示“被卷入,陷入”:她被卷进

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论