高考英语阅读理解基础练习题(31).doc_第1页
高考英语阅读理解基础练习题(31).doc_第2页
高考英语阅读理解基础练习题(31).doc_第3页
高考英语阅读理解基础练习题(31).doc_第4页
高考英语阅读理解基础练习题(31).doc_第5页
免费预览已结束,剩余6页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

2014高考英语阅读理解基础练习题(31)及答案阅读理解i am sure that everybody in his/her life has used computers. nowadays you can feel their presence everywhere at home,at school,at work and they certainly make life easieron the other hand,there are people who cant work with themanyway,i believe their presence is a good thing. life with them seems easier, less difficult and more comfortable you can use them to choose your meal,to withdraw your money, and also save your time,because these operations are all controlled by computers. therefore you can hardly imagine the modern world without them;the whole planet seems to be one big computer societynevertheless,problems can often appear in this area, tooto have a computer means you have to be quite welloff and have the necessary skills to use ithowever,think about questions like “are computers so available for everyone, or rich and poor people,for people from villages and people from cities. arent they too expensive?is everyone able to learn how to use them and not everyone has the chance to access and work with them,how could everything in the future be dependent on them?”therefore,i think our society will be split into two partsone part will work with them and enjoy the benefits that computers can bring and the other part will be pushed out and will actually be far behind the other groupanother question that bothers me is,on the one hand,computers are important and good things in our life,but they arent everythingthey are good as a help at school,quite often as entertainment,especially for young people,as an necessary tool to help in research etc,but i think we shouldnt be so dependent on them,because computers are only machines and machines cant feel anything be human and sympathetic,and every action performed by computer can be interfered with another person,which could cause these machines to crash or work badlyin conclusion,i would like to say i am not against computersi use computers,too,but people should be wary all the time57. by saying “wary”(in the last paragraph),the writer is trying to say “people should_.a. be strongly for the use of computers because of its convenienceb. be careful with computers that will also cause problemsc. master more necessary computer skillsd. not do something that causes computers to work badly58. which of the following best shows the structure of the passage?59. in the third paragraph,the author presents his idea by_a. asking questions for people to think aboutb. giving examples to support his argumentc. raising questions and answering themd. expressing his opinion directly60. the writers main purpose in writing the passage is_a. to encourage us to use computers in our societyb. to advise us to say no to computers from now onc. to remind us to care about the problems that computers bring.d. to inform us that the computer has become a necessary part of our life参考答案 57-60 bbac阅读理解-aa week ago, i had the great pleasure of reading an e-book, when money talks, listen! by rich ezzo. it took only about an hour to read. when i first received a copy, i thought it was a get rich quick type of publication. nothing is wrong with get rich quick, but my mind just doesnt chase after dreams of wealth. i think that if god ever wants me to be rich, he knows where to find my purse. when i began reading when money talks, listen!, i was overjoyed to find that rich ezzo isnt money hungry either. he, too, is hungry far more important than money. since i love this e-book so much, why wait a week to write the review? simple. i wanted to see if the effect it had on me was a keeper. after reading the last word of the e-book, i totally agreed with the subtitle which promised to forever change the way we thought about money. i had so many thoughts running around my mind that i had to install(安装) a stoplight to stop some while others made their way into the picture, then i yielded(让路) them as a few ones arrived in town. i had a mental traffic jam, which only goes to show how slow the traffic usually is. it has been a week and the effect is the same. i truly do look at money differently and have even done a few things differently this week. this is an e-book youll want to read, i promise. i often recommend books to my daughter, and this is one that i didnt just “suggest”-i left it open at the bottom of the computer and told each one, “read it, youll love it.” i would never point someone in a direction i wouldnt go myself. i urge you to visit the authors website, myster money, and to download the e-book. you wont regret it.41. according to the passage, a get rich quick type of publication _.a. is what the author really cares forb. deals with how to make moneyc. is also an e-book written by rich ezzod. is more popular than e-books42.the author didnt write the review as soon as he finished reading the book because_. a. he was too excited to write anythingb. he was not sure whether he did wellc. he had to wait for rich ezzos permissiond. he wondered if the book would have long influence on him43. by saying the underlined sentence in paragraph 4, the author probably _.a. shows that the book brought him many new thoughtsb. shows how bad the traffic is in townc. describes the difficulty in understanding the bookd. explains its hard to change ones attitude to money44. which of the following is supported by the passage? a. the author had known rich ezzo before.b. the author hasnt dreamed of getting rich immediately.c. the author always prefers e-books to paper books.d. the author likes get rich quick-type of publications.参考答案41-44 bdab 阅读理解 (共20小题;每小题2分,满分40分)阅读下列短文,从每题所给的a、b、c和d项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。a when luca first heard of the island of inventions, he was still very young. but its wonders sounded so incredible that they were forever burned in his memory. from that moment, he never stopped searching for clues which might lead him to the island. he read hundreds of adventure books, histories, volumes of physics and chemistry, even music. over time, he pieced together his idea of what the island of inventions was like. it was a secret place, where all the great wise men of the world would meet to learn and invent together. access to the island was totally restricted. to join, you had to have created some great invention for humanity. only then could you receive the special invitation which came with directions to the island. so luca spent his youth studying and inventing. every new idea he got, he made it into an invention, and if there were something he didnt understand, hed seek others to help him. soon he met other young inventors and he told them about the island of inventions. they too dreamed of one day receiving an invitation letter. as years passed, the disappointment of not receiving their invitation made luca and his friends work harder and co-operate more. they would meet in lucas house, share their ideas and build new machines. their inventions became known throughout the world, and improved the lives of millions. but still, no invitation came. they didnt lose heart. they continued learning and inventing every day, trying to come up with more and better ideas. fresh young talent joined their group, as more inventors dreamed of getting to the island. one day many years later, luca, already very old, was speaking with a brilliant young man named roberts, who had written to him, asking him to join the group. luca started telling the man of the wonderful island of inventions, and of how he was sure that some day they would receive an invitation. surprised, the young inventor interrupted: “you mean this place isnt the island of inventions? isnt the letter you sent me the real invitation?” it was only then that luca realised that his dream had become true in his very own house. no island could exist which would be better than where he was now. no place of invention would be better than what he and his friends had created. luca felt happy to know that he had always been on the island, and that his life of invention and study had been a truly happy one.26. lucas picture of the island of inventions was mainly based on _.a. scientific researchb. his imaginationc. reports of others d. history books【答案】b【解析】细节理解题。根据over time, he pieced together his idea of what the island of inventions was like.他主要根据自己的想象画出了图画,故选b。27. why did luca and his colleagues probably never receive an invitation to the island?a. their ideas were not considered worthy enough.b. they were too concerned with acquiring fame.c. the organization had already broken up.d. the island was not a real place.【答案】d【解析】推理判断题。根据“you mean this place isnt the island of inventions?no island could exist which would be better than where he was now.那个岛根本就不存在,故选d。28. what was roberts reaction to lucas story of the island?a. he thought he had already arrived at the island.b. he was disappointed to discover it didnt exist.c. he was excited about receiving an invitation.d. he expressed surprise that luca believed in such fairy tales.【答案】a【解析】细节理解题。根据“you mean this place isnt the island of inventions? isnt the letter you sent me the real invitation?” 他原认为他来到了真正的那个island of inventions岛,故选a。29. what did luca learn at the end of the story?a. the island of inventions did not exist. b. he had wasted most of his life.c. he had unknowingly built his own dreamland.d. he finally would receive his invitation.【答案】c【解析】推理判断题。根据no place of invention would be better than what he and his friends had created. luca felt happy to know that he had always been on the island, and that his life of invention and study had been a truly happy one.他已经不知不觉地创造了自己的梦境。故选c。30. which of the following best describes luca?a. aggressive.b. trusting. c. creative.d. easy-going.【答案】c【解析】细节理解题。aggressive有进取心的; trusting信赖的; creative创造性的;easy-going随和的。根据短文的内容可知luca根据自己的想象画出来了图画,并且创造了许多发明,故选c。阅读理解- “linda, if beating yourself up were an olympic sport, youd win a gold medal!”annabel, my close friend, stunned me with that frank observation after i told her how i had mishandled a situation with a student in a third-grade class where i was substituting. “i should never have let him go to the boys room without a pass! it was my fault he got into trouble with the hall monitor! im so stupid!” my friend burst out laughing, and then made her “olympic” comment. after a brief period of reflection i had to admit that she was right. i did put myself down an awful lot. why, just during the previous day i had called myself “a slob” for having some papers spread out on my desk, “ugly” when i left the house without makeup and “an idiot” when i left the house for an emergency substitute job without my emergency lesson plan. in a more reflective tone, annabel said, “i once took a workshop at church where the woman in charge had us list all the mean things we say about ourselves.” “how many did you have on your list?” i asked. “fifteen,” she confessed. “but then the teacher said, now turn to the person next to you and say all the items on your list as if you were speaking to that person! ”my jaw dropped. “what did you do?” “nothing. nobody did. we all just sat there, until i said, i could never say these things to anyone else! ”“and our teacher replied, well, if you cant say them to anyone else, then dont ever say them to yourself! ”my friend had a point. i would never insult a child of god-and im gods child, too! god, today let me be as kind to myself as i would be to another of your children. 45. what does annabel mean by the first sentence of the passage? a. the writer is a good athlete. b. the writer scolds herself too much. c. she is encouraging the writer. d. a gold medal is not a big deal. 46. what does the writer intends to tell us through the second and third paragraphs? a. she has low self-esteem over some small things. b. she often makes serious mistakes in daily life. c. she is a third-grade teacher. d. she cares too much about her appearance. 47. we can infer that the underlined word “slob” might be _. a. something untidy b. someone dangerous c. something dirty d. someone lazy 48. what does the writer mean by the last sentence of the passage? a. she is ready to turn to god for help. b. she will be kind to all children. c. she wont insult herself as well as others. d. she is willing to be a child of god. 参考答案45-48 badc imagine putting a seed in a freezer, waiting 30,000 years, and then taking the seed out and planting it. do you think a flower would grow? amazingly, scientists have just managed to do something very similar. they found the fruit of an ancient plant that had been frozen underground in siberia a region covering central and eastern russia for about 31,800 years. using pieces of the fruit, the scientists grew plants in a lab. the new blooms have delicate white petals. they are also the oldest flowering plants that researchers have ever revived from a deep freeze. “this is like regenerating a dinosaur from tissues of an ancient egg,” said university of california, los angeles biologist jane shen-miller. the plant has a long history. back when mammoths and woolly rhinoceroses walked the land, an arctic ground squirrel buried seeds and fruits in an underground chamber near the kolyma river in northeastern siberia. the ground became permafrost, a layer of soil that stays frozen for a long time. recently, russian scientists dug out the old squirrel hole and found the plant remains 38 meters below the surface. back at the lab, the team fed nutrients to tissue from three of the fruits to grow shoots. then the scientists transferred the shoots to pots filled with soil. the plants produced seeds that could be used to grow even more of them. its important for scientists to know that plant tissues can still be revived after being frozen for a long time. thats because many researchers are trying to preserve the seeds of modern plants by freezing them and then storing them in giant lockers at various spots around the globe. one such endeavor, an underground facility in norway, is called the svalbard global seed vault. it stores hundreds of thousands of frozen seeds. if a plant ever goes extinct, scientists could bring it back by taking its seeds from the svalbard or other storage lockers. “no one knows how long they are able to live for, but freezing is basically the format for many plant conservation attempts nowadays.” shen-miller said. its a good thing that at least some plants are tough enough to survive the experience. 31. how did the fruit originally get underground?a. it was placed there by an animal.b. it was trapped there during the ice-age.c. it was planted there by ancient farmers.d. it was buried there after the earthquake.【答案】a【解析】细节理解题。根据back when mammoths and woolly rhinoceroses walked the land, an arctic ground squirrel buried seeds and fruits in an underground chamber near the kolyma river in northeastern siberia.可知最初的时候是有动物放在地下的,故选a。32. which of the following was not used to recreate the ancient plant? a.

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论