




免费预览已结束,剩余1页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
考点规范练3(unit 3).阅读理解a(2015河北唐山一模)the spread of western eating habits around the world is bad for human health and the environment.these findings come from a new report in the journal nature.david tilman,a professor of ecology at the university of minnesota,america,examined information from 100 countries to identify what people ate and how a diet affected health.he noted a movement beginning in the 1960s.he found that as nations industrialized(工业化),population increased and earnings rose,more people began to adopt what has been called the western diet.the western diet is high in sugar,fat,oil and meat.by eating these foods,people began to get fatter and sicker.david tilman says overweight people are at greater risk for non-infectious diseases like diabetes(糖尿病)and heart disease.unfortunately when people become industrialized,if they adopt this western diet,they are going to have these health problems,especially in developing countries in asia.china is an example where the number of diabetes cases has been jumping from less than one percent to 10 percent of the population as they began to industrialize over a 20-year period.and that is happening all across the world,in mexico,in nigeria and so on.and,a diet bad for human beings,is also bad for the environment.as the worlds population grows,more forests and tropical(热带的)areas will become farmlands for crops or grasslands for cattle.we are likely to have more greenhouse gas in the future from agriculture than that coming out of all forms of transportation right now.mr.tilman calls the link between the diet,the environment and human health,“a trilemma”a problem offering a difficult choice.he says one possible solution is leaving the western diet behind.【语篇导读】自然杂志上一篇新的报告指出,西方饮食对人的健康和环境有不良影响,人们应警惕西方饮食带来的危害。1.according to the passage,more greenhouse gas might be given off in the future from .a.transportationb.developing countriesc.agricultured.developed countries答案:c解析:细节理解题。根据倒数第二段的最后一句“we are likely to have more greenhouse gas in the future from agriculture than that coming out of all forms of transportation right now”可知,未来更多的温室气体排放可能来自于农业,故选c项。2.david tilman believes that .a.the diet,the environment and human health are closely connectedb.the western diet is the only choice as the nation industrializesc.people in tropical areas are more likely to have heart diseased.traditional diets are more balanced than the western diet答案:a解析:推理判断题。根据最后一段的第一句“mr.tilman calls the link between the diet,the environment and human health.a difficult choice”可知,tilman先生把日常饮食、环境和人的健康之间的联系称为三难困境。由此可知,它们三个是紧密相关的,故选a项。3.we can infer from the passage that .a.nigeria has the largest number of diabetes casesb.overweight people are at higher risk of infectious diseasesc.the examined information comes from developing countriesd.industrialization contributes to the spread of the western diet答案:d解析:推理判断题。根据第二段的最后一句“he found that as nations industrialized,population increased and earnings rose,more people began to adopt what has been called the western diet”可推知,工业化、人口增长和收入增加造成了西方饮食的传播,故d项正确。4.the main purpose of the passage is to .a.call on us to protect the environmentb.warn us of the danger of the western dietc.remind us of the importance of healthd.advise us to have a balanced diet答案:b解析:写作意图题。综合全文,尤其是根据文章最后一段的最后一句可知,西方饮食有害健康,不利于环境,故作者是想通过该文让人们警惕西方饮食带来的危害。导学号95480041bemily and her boyfriend had just had a fight.she felt alone and hopeless.then she went into the kitchen and grabbed what she needed before going back up to her room quietly.she switched on the tv and started eating.and eating.for hours,until it was all gone.what emily didnt know at the time was that she was suffering from an illness called binge-eating disorder(bed)(暴饮暴食).for years,emily didnt tell anyone what she was doing.she felt ashamed,alone,and out of control.why dont famous people confess(承认) to bed,as they do to anorexia?its simple:theres a stigma(污名) involved.“overeating is seen as very bad,but dieting to be skinny is seen as positive and even associated with determination,”says charles sophy,a doctor in beverly hills,california.“some parents or friends may look at a teen with bed and think,oh,a good diet and some willpower will do the trick.but thats not true,”says dr.ovidio bermudez,a baby doctor at the eating recovery center in denver.“eating disorders are real physical and mental health issues;its not about willpower.”the focus in treating bed shouldnt be on weight,because as with all eating disorders,the behaviors with food are a symptom of something deeper.like most other diseases,genetics may play a big part in who gets bed and who doesnt.if you have a close relative with an eating disorder,that means youre more likely to develop an eating disorder of your own.besides,many people with bed have tried at some point or another to control it by going on a diet,but paying more attention to food doesnt help.and it might even make things worse,like it did for carla,whos 15 now and is recovering from bed.“my parents would always tease me about my weight,so when i was 14,i went on a very restrictive diet,”she says.when you cant have something,you only want it more,so every time carla would have a bite of something that wasnt allowed on her strict diet.she would quickly lose control and binge(狂欢).【语篇导读】本文是说明文。文章通过事例说明了暴饮暴食症的表现、原因和治疗方法。5.emily began eating a lot because .a.she was very sadb.she was very hungryc.she had nothing else to dod.she wanted to put on weight答案:a解析:细节理解题。由第一段开头的“emily and her boyfriend had just had a fight.she felt alone and hopeless”可知,emily开始暴饮暴食是因为她和男友吵架后很伤心。6.what does the underlined word “anorexia” in paragraph 3 mean?a.eating too much.b.eating junk food.c.loss of the wish to eat.d.always eating in a hurry.答案:c解析:词义猜测题。由第三段中的“but dieting to be skinny is seen as positive and even associated with determination”可猜测,画线词的意思应是“厌食症”。7.according to dr.ovidio bermudez,people with bed .a.just need a lot of willpowerb.can recover with a good dietc.can recover with the help of othersd.need to deal with their health problems答案:d解析:推理判断题。由第四段中的“eating disorders are real physical and mental health issues”可推断,暴饮暴食症患者需要解决他们的身心健康问题。8.what can we learn from carlas story?a.bed is an incurable disease.b.bed has something to do with genes.c.going on a diet wont help bed patients.d.bed patients should pay attention to their food.答案:c解析:推理判断题。由最后一段中的“when you cant have something,you only want it more.she would quickly lose control and binge”可推断,节食对暴饮暴食症患者没有帮助。.七选五when i was working in washington,d.c.,i used to take the subway to work.every morning as i got off the subway and rode the escalator(自动扶梯) to street level,i would hear the same mans voice.he always made a deep loud sound in the manner of robin williams,an american actor,in the comedy movie “good morning,vietnam”,only his message was,“good morning,america!”1. i was always in a hurry,he was half blocking the exit off the escalator,and sometimes he would look at me and speak directly to me.2.then one christmas morning as i stepped onto the escalator,i could hear this beautiful and lyrical(抒情诗般的) version of “joy to the world” greeting me.3. although there was no instrumental accompaniment,the words and music were so bright and beautiful that i felt like i was hearing this joyful christmas song for the first time.my heart stopped a beat and tears came to my eyes as i rode up the escalator bathed in the blessing of this perfect song.4.today,he stood off to the side,with his eyes closed,giving us all a wonderful christmas present as we stepped onto the pavement to face our workday.i have carried that strangers precious gift with me ever since.5.a.i was not amused.b.i just wished he would go away.c.it was always crowded in the subway station.d.sure enough,it was mr.good morning america.e.the familiar song was being sung in a clear voice.f.i liked the song very much although i hadnt heard it before.g.i often silently thank him for giving me a memory i will never forget.答案与解析:【语篇导读】本文是记叙文。匆忙赶路的作者厌恶每天早晨遇到的地铁艺人,而当这位地铁艺人在圣诞节唱歌给大家送去圣诞祝福时,作者倍感温暖。1.a解析:根据本空前后两句内容可知,这位地铁艺人以一部喜剧片中演员表演的方式唱歌来博取大家的眼球,但是由于作者匆匆忙忙赶路,而且这位地铁艺人还有些挡住了作者的路,因此作者“并不觉得好笑”。2.b解析:根据本空前一句内容可知,这位地铁艺人不仅挡住了作者的路,有时还会看着作者并且直接跟作者说话,因此作者很反感,“就希望他能走开”。3.e解析:根据下句中的“i felt like i was hearing this joyful christmas song for the first time”可知,这首歌作者很“熟悉”,但是表演者“清澈的嗓音”、优美的歌词和动听的旋律让作者觉得这是他第一次听到这首欢乐的圣诞歌。4.d解析:根据第一段内容可知,这位地铁艺人经常唱“早安,美国!”,因此,作者用“早安美国先生”来指代他。5.g解析:根据本空前的“i have carried that strangers precious gift with me ever since”可知,这位地铁艺人在圣诞节唱歌给大家送去圣诞祝福,这让作者倍感温暖,从此一直记着这份珍贵的礼物,并且“经常默默地谢谢他为自己带来这段永远不会忘记的记忆”。.书面表达假定你是高中生李华。你的美国笔友约翰对中国今年流行的电子红包(electronic red envelope)很感兴趣,发来邮件向你询问有关信息。请你给他回一封邮件,内容包括:1.发红包的由来;2.电子红包的用途:商家促销,娱
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 烟草公司招聘试卷及答案
- 文书模板-方案错误情况说明
- 2025坚果种植收购合同书
- 井研县赴上海交通大学招聘事业人员的考试真题2024
- 北京师范大学神木实验学校教师招聘考试真题2024
- 2025年度物业管理合同
- 2025国航股份商务委员会高校毕业生校园招聘5人考前自测高频考点模拟试题完整答案详解
- 小区拆除人行道施工方案
- 汉阳轻钢活动房施工方案
- 2025广东中山大学附属口腔医院工勤事务岗工作人员(驾驶员)招聘1人模拟试卷有完整答案详解
- 《研究生入学教育》课件
- 汽车行业中的环境保护与可持续发展
- 打起手鼓唱起歌混声合唱简谱
- 空调安装免责协议
- QGW 201175-2019-金风陆上风力发电机组 塔架通用防腐技术规范
- 老友记第一季字幕
- 输电线路风偏计算基本方法
- 骨科概论课件
- 第5章光电成像系统
- GB/T 9117-2010带颈承插焊钢制管法兰
- GB/T 5455-2014纺织品燃烧性能垂直方向损毁长度、阴燃和续燃时间的测定
评论
0/150
提交评论