高三英语二轮复习专题突破精品训练阅读理解32.doc_第1页
高三英语二轮复习专题突破精品训练阅读理解32.doc_第2页
高三英语二轮复习专题突破精品训练阅读理解32.doc_第3页
高三英语二轮复习专题突破精品训练阅读理解32.doc_第4页
高三英语二轮复习专题突破精品训练阅读理解32.doc_第5页
免费预览已结束,剩余3页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

2014届高三英语二轮复习专题突破精品训练:阅读理解a waikiki is a neighborhood of honolulu, on the south shore of the island of oahu, hawaii. waikiki beach is the shoreline fronting waikiki and one of the best known beaches in the world. today the neighborhood and the beach are considered the center of the tourist industry in hawaii. a majority of people are drawn here to the excitement of waikiki beach with its colorful clubs and taste-filled restaurants. the island activities range from surfing lessons to swimming. the frequently visited tourist beach, is actually fairly short, with half of it marked off for surfers. visitors to waikiki beach may have to look twice at the four-legged sufer boarding in to shore just to make sure they are not dreaming, but the regulars are not surprised. they know the eight-year-old pup is bugsy, a local legend whose owner, david yew, taught the dog to surf. yew, 39, got the idea while he and bugsy were not walking on the beach and came across a statue of a surfer. yew placed the dog down on the surfboard to take a photo, and the scene looked so natural that yew was inspired to take the next step. soon the two were surfing together. bugsy loves the water so much that yew has trouble in keeping it up. bugsy wasnt always full of energy and fun. two days after yew, a doctor of emergency medicine, adopted the 12-week-old puppy from a shelter, bugsy had a serious cough. yew rushed the pup to the icu of a vet hospital, where he stayed until yew could no longer afford to keep him there. bugsy needed further treatment, so yew built his own icu in his apartment and gave the sick pup treatment himself until his companion. bugsy recovered a few days later. since then, the doctor and dog have been inseparable.saving bugsys life creat unconditional trust between him and me, yew says. he knows ill take care of him no matter what happens. that may be what fuels bugsys spirits. the pair surf together every week and have shared other experiences, including skydiving. at yews wedding to aimee kim last year, a tuxedoed bugsy carried the rings for them. bugsy and yew have given up skydiving, at the brides insistence. but hang up the board? no way.i want this dog to experience the same joy that i have in my life,says yew. 1. it can be learned from the passage that _.a. bugsy is the name of a dog from a taleb. visitors can only swim and surf herec. yew and bugsy gave up surfing because of aimee kimd. yew and bugsy are a common sight on waikiki beach答案解析:答案为d。本题为细节推理题。由第二段内容可知,到waikiki海滩旅游的游客或许要看两遍这条四只腿的冲浪者才能确认他们不是在做梦,但是经常来海滩的游客就不吃惊了,因为他们知道这只八岁狗的主人david yew在教它学会冲浪。可以推断,d选项“yew 和 bugsy是waikiki 海滩一道普通的风景线”符合文意。bugsy是条真实存在的狗,不是故事中的狗,故a选项错误。由第一段倒数第二句话 “the island activities range from surfing lessons to swimming.”可知,海滩的活动在冲浪到游泳的范围之间,也就是不止这两项,故b选项错误。由最后一段 “bugsy and yew have given up skydiving, at the brides insistence. but hang up the board? no way.”可知,在新娘aimee kim的坚持下,bugsy 和 yew放弃了跳伞运动,但是会放弃冲浪吗?没门。因此c选项错误。2. what caused yew to make the decision to let bugsy surf?a. yews good care and treatment of the clever creature.b. the smartness of the dog.c. the natural-looking sight of bugsy on the surfboard.d. bugsys love of water.答案解析:答案为c。本题为细节题。由第三段 “yew placed the dog down on the surfboard to take a photo, and the scene looked so natural that yew was inspired to take the next step. soon the two were surfing together.”可知,yew决定让bugsy狗冲浪是因为狗在冲浪板上拍照的情景非常自然。故答案为c。3. what do we know about bugsy?a. he was taught to skydive by the bride.b. he was cured in the icu of a hospital.c. he was stayed with with yew for four years.d. he will never give up surfing.答案解析:答案为d。本题为细节推理题。结合第1题对最后一段的分析可知,新娘坚持bugsy 和 yew放弃跳伞运动,但是bugsy不会放弃冲浪,由此可以推断,a选项错误,d选项正确。由第四段“bugsy needed further treatment, so yew built his own icu in his apartment and gave the sick pup treatment himself until his companion. bugsy recovered a few days later.” 可知,bugsy是在yew自己公寓为它建的icu里治愈的,因此b选项错误。由第二段提到的 “the eight-year-old pup”和第四段中的 “two days after yew,adopted the 12-week-old puppy” 可知,他们在一起有几乎八年了,故c选项错误。4. whats the best title of the passage?a. fantastic surfing, along the waikiki beach b. a four-legged surfer, a beatiful sight on the beachc. a friend in nedd is a friend indeedd. a warm-hearted doctor and his dog答案解析:答案为b。本题考查文章的标题。本文的写作主题是会冲浪的狗, 因此b选项作为标题最醒目,最能概括全文的主题。b soapy turned off broadway. it seemed that his route to the desired island was not to be an enjoyable one. some other way of entering limbo must be thought of at a corner of sixth avenue electric lights and cunningly displayed wares behind plate-glass made a shop window bright. soapy took a stone and threw it through the glass. people came running round the corner,a policeman in the leadsoapy stood still,with his hands in his pockets,and smiled at the sight of brass buttons “wheres the man that has done that?” asked the officer excitedly “dont you figure out that i might have had something to do with it?” said soapy, not without hatred, but friendly, as one greets good fortune the policemans mind refused to accept soapy even as a suspect. men who break windows do not remain to talk with the law protector. they take to their heels. the policeman saw a man haft-way down the block running to catch a car. with drawn club he joined in the chasingsoapy,with anger in his heart, wandered along, twice unsuccessful on the opposite side of the street was a restaurant of popular styles. it provided food to large appetites and modem purses. its plates and atmosphere were thick; its soup and napkin thin. into this place soapy took his muddy shoes and tell-tale trousers without challengeat the table he sat and enjoyed beefsteak, flapjacks, doughnuts and pie. and then to the waiter he betrayed the face that the minutest coin and himself were strangers “now, get busy and call a cop,”said soapy“and dont keep a gentleman waiting” “no cop for you,”said the waiter,with a voice like butter cakes and an eye like the cherry in a manhattan cocktail,“hey,con!” nearly upon his left ear on the senseless pavement two waiters threw soapyhe arose, joint by joint,as a carpenters rule opens, and beat the dust from his clothes. arrest seemed but a rosy dream. the island seemed very far away. a policeman who stood before a drug store two doors away laughed and walked down the street1. what did the word “island” in the passage refer to? a. a very pleasant hotel in broadway b. one of the cities in america c. a place where law-breakers were sent to d. a shop at the corner of the sixth avenue答案解析:答案为c。本题为词义猜测题。该词实则是全文的灵魂词,对该词的准确猜测建立在读懂全文故事的基础之上。第一段中soapy所理想的“island”是个什么地方?通过读后面的故事可知,他故意打破商店的玻璃,故意到餐馆大吃一顿不付钱都是为了被警察抓住,但是警察都没抓他,最后一段写到 “arrest seemed but a rosy dream. the island seemed very far away. a policeman who stood before a drug store two doors away laughed and walked down the street” 逮捕似乎只是个美好的梦想,island似乎非常遥远,站在药店前的一个警察笑着走了。因此可以推断,soapy想去的地方就是监狱,故c选项是对“island”的准确解释。2. why did soapy stand still outside the shop window? a. he was waiting to be arrested b. he wanted to help the policeman c. he intended to play a joke with the policeman d. he was watching the policeman chasing the man who ran to catch a car答案解析:答案为a。本题为细节推理题。由第三、四段的内容可知,他打破玻璃后站在窗户外,警察问是谁干的,他对警察说“你们没看到是我干的吗?”,他希望被警察抓住,故答案为a。3. what did the underlined words in paragraph 6 mean? a. the man had never seen the waiter before. b. the man was penniless c. the man was a stranger to the city d. the coin was not real so that the waiter refused to accept it答案解析:答案为b。本题为句意理解题。本题可用排除法。结合划线部分的后文第七段soapy对服务员说的话 “ now, get busy and call a cop,”他让服务员叫警察抓他,因此a、c、d选项都不是划线部分的深层含义。只有b选项 “这个人身无分文”最符合文意。4. why did soapy go into the restaurant? a. he was very hungry b. he wanted to have a dinner with someone c. he wanted to draw the policemans attention by having dinner without payd. the restaurant was cheap and he had not much money答案解析:答案为c。结合前面几题的分析可知,他去餐馆白吃就是希望警察抓他。故答案为c。some of beijing zoos animals are suffering menu changes because of the bird flu spread in asia.gone are the lions and tigers delightful “live” chicken dinners. in their menu , instead , are raw beef and mutton. while the lions and tigers go chickenless, the zoos birds are also receiving some special and uncomfortable treatment these days. the peacocks in badaling safari animal world, who used to be featured in the park and could walk around showing off their beautiful feathers, now are forced to stay in cages.and turkeys at the beijing zoobelieved to be most likely to suffer from the bird flu virus have been moved out of their old home to places separate from visitors. in most cases, display areas with birds have been closed for health reasons.yet a good thing about the present situation is that the living conditions of the zoos birds are being improved , with keepers keeping the display areas cleaner and not as crowded as before . almost all zoos have done more frequent cleaning and disinfection for bird cages measures to prevent infection.in this special period , pigeons(鸽子)are frowned upon . in beijing , many homing pigeon lovers use balconies (阳台)to build cages for birds . most neighbours are fed up with these cages since they can produce waste and feathers . now the citys homing pigeon organization is asking all its members to stop letting pigeons out of their cages and keep cages clean. still, pigeons and some other birds seem less lovely to people than before.as a chinese newspaper put it : “doves , are you still angels ?”1. which of the following shows the menu changes in the beijing zoo?a. the lions and tigers have “live” chicken dinners.b. the lions and tigers eat raw beef and mutton.c. the lions and tigers have chickens only for supper.d. the lions and tigers have beef and mutton for part of meals.答案解析:答案为b。本题为细节题。从第二段第一、二句 “gone are the lions and tigers delightful “live” chicken dinners. in their menu , instead , are raw beef and mutton.”可知,狮子和老虎不再享受活鸡的美餐,而是吃生牛肉和羊肉。故答案为b。2. we can conclude from the text that .a. turkeys have been moved out of the zoo because of the bird flu virus b. peacock shows used to be free of charge c. people can hardly see peacock shows in the beijing zoo now d. homing pigeons are safe from the bird flu virus 答案解析:答案为c。本题为细节推理题。从第二段的最后一句话 “the peacocks in badaling safari animal world, now are forced to stay in cages.”可知,孔雀现在被关在笼子里,因此人们几乎在北京动物园看不到它们了。故答案为c。3. the underlined sentence in the text means “ ”.a. pigeons receive the best care b. people are worried about pigeons c. people feel displeased with pigeons d. people show no interest in pigeons 答案解析:答案为c。本题为句意推断题。本句出现在倒数第二段的首句,也是该段的中心句(topic sentence)。结合后文 “most neighbours are fed up with these cages . still, pigeons and some other birds seem less lovely to people than before”可知,人们受够了鸽子,并且鸽子和其他的鸟儿也似乎没有以往那么可爱了。这些细节都是在证明首句的中心句,表达的意思是人们对鸽子感到不愉快。故答案为c。bchemicals used for industrial processes often create dangerous forms of waste. the amount of these chemicals has risen heavily in the past few years, as more areas of the world industrialize and new products are produced. over 80,000 different chemicals are used in industries world-wide. around the world hundreds of millions of tons of harmful waste are produced each year. often, it is difficult and expensive to get rid of these chemicals or to store them in a way that does not endanger human life and the environment.every year, major health problems result from harmful waste. sadly, it is often after someone has died or, become seriously ill that governments will take actions and reduce levels of dumped(倾倒的)harmful waste. in 1989, a school in new jersey had to be closed because students there had suffered too much exposure(暴露)to chromium(铬). it was later learned that large amounts of chromium had been dumped nearby and blown over to the school area.research has been done to provide information on the effects of every chemical. because waste chemicals often mix together, it will also be necessary to learn how the combinations of these chemicals affect human health.some governments have realized how serious the problem is and are making laws to get rid of harmful waste. they are also trying to limit the amount of waste industries are allowed to produce.not only governments but the public as well must form part of the solution. they can choose not to buy those products which require the production of harmful waste, attempt to affect policymakers, and produce less harmful waste themselves. many scientists think that waste production can be cut. the waste can be reduced by at least one-third using existing technologies and methods.1. what is mainly discussed in the text?a. the effect of every chemical.b. problems of harmful waste.c. chemicals used for industrial processes.d. events related to waste chemicals.答案解析:答案为b。本题为主旨大意题。文章先陈述工业生产过程中使用化学物产生的有害垃圾所导致的问题,并举例证明,最后探讨解决这一问题的方案。在第一段的首句 “chemicals used for industrial processes often create dangerous forms of waste.”和最后一句 “often, it is difficult and expensive to get rid of these chemicals or to store them in a way that does not endanger human life and the environment.”都是在指出有害垃圾这一严峻的问题。故答案为b。2. from the text we know that .a. chromium can poison people when there is a wind b. chromium pollution makes the local government close the school c. some governments dont realize how serious the problems are until people suffer a lot from harmful waste d. about two-thirds of the waste can pollute the environment 答案解析:答案为c。本题为细节推理题。从第二段的第三句话 “in 1989, a school in new jersey had to be closed because students there had suffered too much exposure(暴露)to chromium(铬).”可知,学校不得不被迫关闭是由于学生暴露在倾倒的垃圾铬之中,生命受到了威胁,故答案为c “ 直到人们饱受有害废弃垃圾的危害,政府才意识到问题的严重性。b选项只是文章的细节,属于表面现象;c选项真正概括了问题的本质,是通过细节推理出的总结性答案。故选c。从第二段的最后一句话 “it was later learned that large amoun

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论