高考英语一轮复习课时作业37 Unit 2 Cloning 新人教版选修8(江西专用).doc_第1页
高考英语一轮复习课时作业37 Unit 2 Cloning 新人教版选修8(江西专用).doc_第2页
高考英语一轮复习课时作业37 Unit 2 Cloning 新人教版选修8(江西专用).doc_第3页
高考英语一轮复习课时作业37 Unit 2 Cloning 新人教版选修8(江西专用).doc_第4页
高考英语一轮复习课时作业37 Unit 2 Cloning 新人教版选修8(江西专用).doc_第5页
免费预览已结束,剩余1页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

课时作业(三十七)选修8unit 2 cloning限时:30分钟.单项填空1i have no idea _ the journalist could have got his information from.athat bwhycwhich dwhere2one reason for her preference for city life is _ she can have easy access to places like shops and restaurants.athat bhowcwhat dwhy3along with the letter was his promise _ he would visit me this coming christmas.awhich bthatcwhat dwhether4people take naps at noon in warmer climates, _ the heat makes work difficult in the early afternoon.awhich bwhatcwhere dwhen52011课标全国卷 william found it increasingly difficult to read,for his eyesight was beginning to _.adisappear bfallcfail ddamage6as is well known, everyone is forbidden _ in buses, regardless of what they are.ato smoke bsmokingcto be smoking dto smoking7please sit down and ill cook you some coffee._.lets come to the point first.ayou are welcome byou neednt do socplease dont bother dyou are indeed too polite8last month, thousands of workers in that city went on _ strike, demanding lower taxes and _ end to cutting staff members.aa; the ba; anc/; an d/; the9after the quarrel, i tried all my best to remove the misunderstanding between us, but all my efforts seemed _.ain vain bin casecin time din trouble10it is _ great honor for china to develop _ fastest computer in todays world.aa; the ban; thecan; an da; a11they had intended going into the country for the day, but were _by reports of traffic jams.aput away bput offcput up dpay down12there are laws in some countries which forbid advertisements _ at inappropriate times and places.abeing shown bshowncshow dto have shown13the way he did it was different _we were used to.ain which bin whatcfrom what dfrom which14_ was expected, only five people turned up at the party, _ disappointed the hostess very much.aas; what bas; whichcit; that dwhat; which15_ afterwards, the police stopped the car and both men were arrested.aimmediately bpromptlycdeliberately dshortly.阅读理解people have been acting like peoplein other words, theyve been making tools, creating ceremonies, and sharing foodfor a long time. thats the conclusion of a recent study from south africas southern coast. there, in a cave lying above the sea, researchers from arizona state university have found evidence that humans were behaving in surprisingly complex ways as early as 164,000 years ago. our species, homo sapiens, appeared an estimated 200,000 years ago. the cave held three important clues about the behavior of these stone age people. first, the researchers found the remains of all kinds of shellfish. the people who lived in the cave probably collected these creatures from rocky shores and tide pools and brought them to the cave to eat. the researchers propose the early africans moved to the south african coast between 195,000 and 130,000 years ago. around that time, the climate inland turned relatively cold and dry. therefore, there were fewer plants and animals to eat away from the coast. when these ancient people moved to the coast, they probably experienced a major cultural shift, the researchers suspect. thats because observations of modern huntergatherer societies suggest that men are more likely to hunt for big animals when people live inland. on the coast, women play a more important role in providing food by gathering plants and shellfish. as for the second clue, the researchers unearthed 57 pieces of reddish pigment(颜料). the researchers think that the cave habitants used the paint for coloring their bodies or for other ceremonies. symbolic behavior is a clearly human feature. finally, the search discovered over 1,800 stone tools, including wellcrafted blades(刀片). these blades came in various sizes. the smallest were just less than a halfinch wide. ancient people may have attached these blades to the end of a stick to make spears or other tools. 16what is the passage mainly about? aancient cave behavior. bnew evidence of ancient life. cthe history of human beings. dhuman behaviors development.17the early africans moved to the south african coast with the main purpose of _. aavoiding badly cold and dry weather bseeking the cultural development cseeking enough food to live on dliving a newer and better life18according to the passage, the cave habitants_.aknew how to use colors for decoration bmade a living largely by hunting animals conly could made tools with rough blades dcould hunt for fish in the sea with ships19after the early africans moved to the coast, what probably happened to their culture? awomens role was as important as mens role in families. bthey were no longer used to living inlands but living on the coast.cmens role was more important than womens role in earning food.dwomens role was more important than mens role in earning food.20the new discoveries in the cave should support the theory that _. amodern human behavior developed smoothly fast from the ancient timebmodern human behavior developed slowly from the ancient time csouth africa is the birthplace of the earliest human beings in the world dmodern human behavior is largely the same as ancient human behavior.阅读表达阅读下面短文并回答问题,然后将答案写到相应的横线上(请注意问题后的词数要求)。1its safe, its simple, and it works: drinking right amounts of water can really help you lose weight, new research shows. 2in what researchers claim is the firstever trial of the effect of water consumption on weight loss, scientists from virginia tech found that dieters who started each meal with two glasses of water lost nearly five pounds more, on average, than dieters who did not,over the course of 12 weeks. theres no shortage of clear evidence about how water might work to control your appetite (食欲). it _ so you dont eat so much; it keeps down your thirst so that you dont turn to calorierich sodas or juices. but until now, the researchers say, there has been no true evidence that waters appetitecontrolling benefits ever translate into actual weight loss. now there is. in the 12week study period, dieters instructed to drink water with every meal lost an average of 15.5 pounds; dieters given no instructions lost, on average, just 11 pounds. 3perhaps the most surprising thing about the finding is how little we still know about healthy water consumption in general. in fact, although doctors and public health authorities regularly remind us to drink more water, very few studies give any insight into what our ideal quantity may be. 4the new results today suggest that many people could indeed stand to drink a little more water than they do. but if youre looking to lose weight, be aware that it is actually possible to drink too much water, and you probably wont help matters any by drinking too much water at a time. in extreme cases, it can even be deadly. a couple of glasses with each meal, however, should be no problem at all for a healthy person.21what is the main idea of the text?(no more than 8 words)_22what might be able to control your appetite? (no more than 3 words)_23fill in the blank in paragraph 2 with proper words. (no more than 3 words) _24why should we avoid drinking too much water at a time?(no more than 6 words)_25what does the word “it” (line 1, paragraph 1) probably refer to?(no more than 6 words)_课时作业(三十七).1.d考查同位语从句。根据语意“我不知道那位记者从哪里得到的信息”可知,此处应用where引导同位语从句,解释idea的具体内容,所以这里选d项。2a考查表语从句。that引导的表语从句,而且不可以省略。3b考查同位语从句。句意:他在信中承诺:在即将到来的圣诞节来看望我。由句子结构可以看出promise后的从句非常完整,不缺少任何句子成分;由题意可知该从句用以说明promise的内容,所以可判断出是一个同位语从句,因为是在陈述一个事实,故引导词要用that。4c考查定语从句。先行词warmer climates在从句中作地点状语(表示抽象的地点),故用where引导。5c考查动词辨析。句意:威廉发现读书越来越难,因为他的视力正逐渐变弱。disappear“消失”;fall“落下,(数量 数目)下降”;fail“(指健康)衰退,变弱,消失”;damage毁坏。6a考查forbid的用法。这里考查的是forbid sb. to do sth.的被动语态。句意:众所周知,无论是谁,在公共汽车上都是禁止吸烟的。7c考查交际用语。c项意思为“别费心了,不必要了”,与lets come to the point(让我们言归正传吧)相吻合。a项 “不用谢”;b、d两项语气太生硬,有失礼貌。8c考查冠词用法。第一空后名词strike与空前介词on构成固定短语go on strike,意为“罢工”,故用零冠词;第二空后名词是可数名词的单数,表泛指,前加不定冠词,故选c。9a考查固定短语辨析。句意:争吵过后,我尽力去消除我们之间的误会,但是我的努力看起来都白费了。in vain “白费地,徒劳无益地”;in case “免得,以防”;in time “及时,迟早”;in trouble “处于困境”。故选a。10a考查冠词用法。honor指的是具体的一件事,所以前面要用不定冠词,第二空修饰的是最高级,所以用定冠词the。句意:中国研发出世界上速度最快的电脑是一个极大的荣誉。11b考查动词短语辨析。put off意为“推迟,取消”。句意:他们本来打算那天到乡下去,但听说交通堵塞就作罢了。put away放好;put up举起,张贴,建造,提供(住宿);put down放下,写下。12a考查forbid doing sth.的用法。句意:有些国家的法律禁止在不适当的时间和地点播出广告。由于advertisements与动词show之间为被动关系,所以选a。13c考查介词的选择和宾语从句。句意:他做这件事的方式和我们以前所习惯的方式不同。“与不同”用be different from结构,what引导的宾语从句,相当于the way that;which也可以引导宾语从句,但是表示疑问,而此处不表疑问。14b考查非限制性定语从句的关系词。第一空是as引导的非限制性定语从句(可放句首);第二空是which引导的非限制性定语从句。句意:正如人们所预料的只有5人参加了聚会,这令女主人很失望。15d考查副词辨析。shortly “很快,不久”。句意:过了没有多久,警察拦住了那辆汽车,两个人都被逮捕了。immediately立刻,马上;promptly 敏捷地;deliberately故意地。均不合句意。.在南非南部海岸一个洞穴里所发现的古代非洲人的行为说明:人类自古以来一直就像人一样地生活,即一直制造工具,创立仪式和分享食物,最后经过漫长的历史发展到今天。16a主旨大意题。文章首先提出:古代人类一直就像人那样地生活,接着指出:在南非南部海岸一个洞穴里发现的古代非洲人的行为线索就说明这一点,之后第三段提出the cave held three important clues about the behavior of these stone age people.下文便介绍“the cave habitants behavior”,由此判断全文的主要内容是:ancient cave behavior。b项过于抽象,c、d两项与文章内容不符合。17c细节理解题。根据第五段around that time, the climate inland turned relatively cold and dry. therefore, there were fewer plants and animals to eat away from the coast.可知,古代非洲人是因为内陆气候相对寒冷干燥致使能吃的动植物越来越少才不得不南迁至海岸,由此可知,其南迁的主要目的是为了寻找食物求生存。故选c。18a细节理解题。根据倒数第二段the researchers think that the cave habitants used the paint for coloring their bodies or for other ceremonies.可知,洞穴人会用颜料装饰,故选a。非洲人南迁才成了洞穴人,捕猎是他们南迁成为洞穴人之前的生活方式,故排

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论