全文预览已结束
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
语 篇 提 能阅读理解athere were once two people travelling on a train, a scientist and a poet, who were riding in the same compartment (车厢). there wasnt much conversation between the two.the poet was looking out of the window at the beauty of the passing land. the scientist was trying to think of things he didnt know. finally, the scientist was so bored that he said to the poet, “hey, do you want to play a game?” the poet ignored him and continued looking out of the window. the scientist asked again, “hey, you, do you want to play a game? ill ask you a question, and if you get it wrong, you give me 5. then, you ask me a question, and if i cant answer it, ill give you 5.”the poet decided against it, seeing that the scientist was clearly a very bright man. he politely turned down the scientists offer. the scientist tried a final time. “look, ill ask you a question, and if you cant answer it, you give me 5. then you ask me a question, and if i cant answer it, ill give you 50!” now, the poet accepted the offer. “okay,” the scientist said, “what is the exact distance between the earth and the moon?”the poet didnt know the answer. he handed a 5 note to the scientist. the scientist accepted the note gladly and said, “now its your turn.”xthe poet asked, “what goes up a mountain on three legs, but comes down on four?” after about an hour, the scientist gave up. he handed the poet a 50 note. the poet accepted it.“wait!” the scientist shouted. “whats the answer?” the poet looked at the scientist and calmly put another 5 note into his hand.语篇解读本文是记叙文。文章讲述了一位科学家和一位诗人之间发生的幽默故事。1the scientist suggested a game to _.a. kill timeb. win some moneyc. prove his clevernessd. make friends with the poet答案与解析a细节理解题。由第二段中的“the scientist was so bored that he said to the poet, hey, do you want to play a game?”可知,这位科学家在车上感到无聊,想找个人玩游戏来消磨时间。2why did the poet refuse it when the scientist first invited him to play a game?a. he was too busy to play the game.b. he thought the scientist was joking.c. he didnt have much money on him.d. he had no confidence to win the game.答案与解析d细节理解题。由第三段中的“the poet decided against it, seeing that the scientist was clearly a very bright man”可知,诗人觉得科学家是个非常聪明的人,自己没把握赢得游戏,所以拒绝和科学家玩游戏。3what is the main purpose of the text?a. to tell the reader of an incident.b. to remind the reader to be careful.c. to educate the reader.d. to amuse the reader.答案与解析d写作目的题。本文是一个幽默故事,目的就是使读者发笑。bin 2012, i had just recovered from a serious illness when i received an invitation to a writers conference in orlando, florida. my family and friends persuaded me that a holiday might be just what the doctor ordered, so off i went.arriving in the sunshine state was not easy, but i managed to catch a taxi to the hotel. the next morning, i caught another taxi to do some shopping. later i went to a caf to buy some lunch, but having my sandwich and drink in my hands, i saw that all the tables were occupied (占用). then i heard a friendly voice saying, “you can share my table.”i thankfully sat down with the smiling elderly lady and we shared a happy lunch together. as the meal drew to a close she asked how long i would be in orlando. i had already told her that i hadnt hired (租用) a car, and hadnt realised how costly taking taxis would be. after a while she said, “my dear, dont use any more taxis. it would be my pleasure to drive you wherever you wish.”i told her that i couldnt put her to that trouble, but she insisted. she took details of where i was staying and the next morning she drove me to disney world. she took me through the parks gates and spent some time with me before leaving me to explore alone. at the end of the day, she returned to take me back to my hotel. the next few days, she drove me around orlandos tourist areas. i offered her money but she refused to take any.when we had lunch on my last day, i thanked her for her kindness. ill never forget that wonderful lady who filled my holiday in florida with wonderful memories.语篇解读本文是记叙文。文章主要介绍了作者在陌生的城市得到好心人的帮助。4the author went to orlando to _.a. see a doctor b. attend a meetingc. meet a friend d. visit a family member答案与解析b细节理解题。根据第一段的“i received an invitation to a writers conference in orlando”可知,作者是去奥兰多开会。5what did the elderly lady do?a. she offered her seat to the author.b. she helped the author hire a car.c. she drove the author to a park.d. she bought the author a lunch.答案与解析c细节理解题。根据第四段的“she drove me to disney world. she took me through the parks gates”可知。6we can infer from the text that the elderly lady is _.a. hardworking b. goodlookingc. wellknown d. kindhearted答案与解析d推理判断题。根据文中描
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025江苏南通融通控股集团有限公司及所属子公司招聘工作人员拟聘用人员笔试历年典型考点题库附带答案详解试卷2套
- 2025广西百色市田阳区城市建设投资集团有限公司公开招聘2人笔试历年备考题库附带答案详解试卷2套
- 2025广西北海市港龙码头有限公司公开招聘7人笔试历年难易错考点试卷带答案解析试卷2套
- 水泥生产设备升级改造技术方案
- 人防工地危险源识别与管控方案
- 2025年池州市试验员招聘1名笔试历年难易错考点试卷带答案解析试卷2套
- 2025年山东济南莱芜钢铁集团建筑安装工程有限公司招聘50人笔试历年难易错考点试卷带答案解析试卷2套
- 肉食品精深加工及冷链项目规划方案(范文)
- AI驱动的广告投放策略优化路径研究-洞察及研究
- 多光子非线性响应-洞察及研究
- 客户信息管理标准流程手册
- 2025年天津烟草专卖局招聘考试真题及答案
- 泌尿结石健康宣教
- 2025年甘肃龙泰实业有限责任公司招聘工作人员笔试考试备考题库及答案解析
- 夜间施工方案及安全措施
- 战时金融科技应用-洞察与解读
- GB/T 46412-2025资产管理碳资产管理体系应用指南
- 儿童多指畸形手术方法
- 2025及未来5年中国联想喷墨打印机墨盒市场调查、数据监测研究报告
- 医院采购设备可行性调研报告范文
- 水质检测培训
评论
0/150
提交评论