全文预览已结束
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
语 篇 提 能阅读理解AThere once lived a doctor in our city, who was famous for his skills. Once he received a little child who was badly ill. Thanks to his skill and care, his young patient got well and was soon able to get up and run about again.The childs mother was very much thankful to the doctor, and she visited him to thank him for what he had done for her child. “Doctor,” she said, “you have saved my little son. I dont know how to thank you enough. I feel that money alone cannot repay you, so I have made this little purse with my own hands, as a sign of my gratitude. I hope you will accept it.” The doctor stood up and said coldly, “Madam, a little present like that is very nice between friends, but a doctor needs to be paid properly for what he has done.” The lady was so surprised and hurt so much that she could not reply for a moment. Then she said quietly, “Perhaps you will tell me how much your fee is?”“Fifty pounds”, he answered.The lady opened the little purse and took out four fiftypound bank notes. She handed one of them to the doctor, and put the other three back into the purse. She put the purse into her handbag and, saying good bye to the doctor, went out of the room.语篇解读一个母亲为救了自己儿子的医生准备了钱包作为答谢的礼物,医生却想要50英镑而不要这个礼物。而钱包里其实有200英镑1The lady was thankful to the doctor because _.A. he had saved her lifeB. he had saved her sons lifeC. he had given her some moneyD. he often called on her答案与解析B细节理解题。由第二段第一句可知答案为B项。2The doctor refused the ladys purse because he thought _.A. the lady didnt gave him money but the purseB. the purse was too smallC. the lady was not kind to himD. the purse should be given between friends答案与解析A细节理解题。由第二段倒数第三句医生说的话可知A项正确。3. What can we learn from the passage?A. The lady didnt pay the doctor any money.B. The lady had planned to give the doctor 200 pounds.C. The lady was mean.D. The lady was angry with the doctor.答案与解析B细节理解题。由最后一段可知答案为B项。BThe summer of 2013 was full of reports of extreme weather: one of the hottest summers on record in China, the wettest summer in the UK, and the worst drought (旱灾) in East Africa. In short, extreme weather seems to be becoming the new normal. Weather extremes are not that extreme any more. Heatwaves, droughts and wildfires are the new reality of a warming world.And this should not come as a surprise. Scientists have been warning for years that as the planet heats up, we will have to deal with more dreadful weather. Although not every extreme weather event is the result of climate (气候) change, scientists are now much more confident about connecting weather events with climate change. In 2011, the UK had a warm November. Researchers say that it was at least 60 times more likely to happen because of climate change than because of natural changes in the earths weather systems.All the news shows that climate breakdown is occurring faster than most climate scientists had expected. But isnt it too expensive to stop the climate from changing? Well, yes it costs. So everything is just as usual. It would be wrong to believe that to let things continue as they always do is the cheap choice. Instead, it is very expensive. Just one example: droughts in the US, Russia and the Ukraine sent food prices to a record high. According to the World Bank, the price for corn (玉米) increased by 113% in some markets in Mozambique and in Sudan. This is the kind of cost that often gets ignored (忽视)I believe intelligent climate action can help create new opportunities for jobs in Europe, for encouraging creativity and competitiveness, for spending less money on energy.语篇解读本文是议论文。文章主要讨论了现在频发的极端天气。4According to the text, in 2013 _.A. the UK had a warm NovemberB. the US had many wildfiresC. the UK had a dry summerD. East Africa had little rain答案与解析D细节理解题。根据第一段的“the worst drought in East Africa”可知,2013年东非降雨少。5The underlined word “dreadful” in Paragraph 2 is closest in meaning to “_”A. lovely B. terribleC. seasonable D. freezing答案与解析B词义猜测题。根据第一段中所举的例子可知,这里说的是我们将会面临更加“可怕的”天气。6The author mentions the increase of food prices in Paragraph 3 to _.A. show a lot of people are hungryB. prove food prices are very changeableC. prove were paying for extreme weatherD. show its expensive to stop the climate from changing答案与解析C推理判断题。第三段说到极端天气导致食品价格上涨,这就说明我们在为恶劣的气候变化买单。7Which of the following statements does the author probably agree with?A. Proper climate ac
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026届河北省高三上学期11月期中考试历史试题(含答案)
- 中医刮痧护理个案
- 四川省第五地质大队关于2025年下半年公开考核招聘工作人员(16人)备考题库含答案解析(必刷)
- 2025湖南省社会科学院湖南省人民政府发展研究中心第二批高层次人才招聘3人笔试模拟试卷带答案解析
- 2025中共南充市委目标绩效管理办公室遴选公务员2人(四川)备考公基题库附答案解析
- 2026秋季中国电建集团北京勘测设计研究院有限公司校园招聘备考题库附答案
- 2026年度全国社会工作者《社会工作实务》备考真题及答案解析(夺冠)
- 2026年安徽省面向天津大学定向招录选调生历年真题汇编及答案解析(夺冠)
- 2026年消防条令纲要知识考试题库及答案【名师系列】
- 2025招商银行唐山分行社会招聘(岗位新增)参考题库带答案解析
- 2025年国家工作人员学法用法考试题库(附答案)
- 脑卒中病人的营养管理
- 2025辽宁朝阳市龙城区招考社区工作者后备人选10人考试笔试模拟试题及答案解析
- 2025年大学《水声工程-水声信号处理》考试备考题库及答案解析
- 2025年国家保安员考试题库附参考答案(完整版)
- 国家管网集团安全生产管理暂行办法
- 2025-2026学年重庆市南开中学高二(上)期中语文试卷
- 2025年松原市总工会公开招聘工会社会工作者(10人)笔试考试参考试题附答案解析
- 人教版初中历史九年级下册第一单元殖民地人民的反抗资本主义制度的扩展殖民地人民的反抗斗争教案
- 2025中国现代农业科技创新与产业化投资机会报告
- 月子中心护士年终总结
评论
0/150
提交评论