高考英语阅读理解巩固精品练习题(4).doc_第1页
高考英语阅读理解巩固精品练习题(4).doc_第2页
高考英语阅读理解巩固精品练习题(4).doc_第3页
高考英语阅读理解巩固精品练习题(4).doc_第4页
高考英语阅读理解巩固精品练习题(4).doc_第5页
免费预览已结束,剩余7页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

2014高考英语阅读理解巩固精品练习题(4)及答案【2013高考英语辽宁省沈阳市领航试卷】d“it was all his own idea, ” says pat peters, the 38-year-old wife of palo alto, california high school . bob had just drawn up a “motherhood contract” - a document (文件) stating that for 70 days this summer he would take over the care and feeding of the couples four children, plus all household chores (杂务). although he didnt even know how to make coffee when he signed, he was quite confident.(he thought the experience would make a nice book.) after 40 of the 70 days, he was ready to give up. “i was beaten down, completely humbled, ” admits peters. three weeks later he spoke to the local press (also part of the bargain), stating, “not only is motherhood a difficult task, not only is it never-ending, it is an impossible job for any normal human being.” bob and pat were high school sweethearts. after they were married in 1960, she worked as a secretary to help put him through university. since then bob has been the football and wrestling coach at palo altos cubberley high while pat raised the kids. then two years ago pat went back to work as a secretary at cubberley. “i had been around children so much,” she sighs (叹气), “i couldnt talk to a grown-up.” she continued to run the household, however- until bob signed the contract, whereupon she decided to relax and enjoy it. although peters had consulted (咨询) with his schools home economics teachers and the head of the cafeteria (食堂), his meals were sometimes a disaster. “i tried to slip the butter id forgotten under the eggs after they were frying, ” he says. for the last three weeks, the family ate out a lotsometimes having macdonalds hamburgers for lunch and dinner. as for housekeeping, a home economics teacher had told bob that a room always looks clean if the bed is made. “i found an easier way-i shut the doors, ” he says. soon the kids were wearing the same clothes for a week. “i made them wear their shirts inside out, and when we went to pick up pat at work they turned them right side out so they would look clean.” now that bob has publicly admitted he was wrong, he is routinely(日常地) sharing the child-raising and household tasks with pat. the tentative (暂定的) title of his book about the summer is taken from something he shouted at the kids one day.47. the couple signed the contract because _. a. pat complained a lot about her doing the housework all by herself b. bob loved taking care of children and wanted his wife to have a good rest c. they agreed that husband and wife should share household tasks d. bob thought it easy to take care of the family and wanted the experience for a book 48. it was agreed that if bob failed to keep to the contract, he would have to _. a. pay a certain amount of money b. do all the housework for years c. say sorry to his wife d. admit publicly he was wrong about motherhood 49. which of the following is true according to the passage? a. bob managed to keep the kids clothes clean. b. bob tried to cook good meals for his children. c. bob frequently took the kids out to eat because he was too busy at work. d. bob taught the kids to make their beds every day. 50. which of the following can best end the news story? a. “my experience of being a mother.” b. “im proud of you all, my dear!” c. “wait till your mother gets home!” d. “motherhood: an impossible job for anyone.” 47. d。推断题。根据第1段最后一句although he didnt even know how to make coffee when he signed, he was quite confident.(he thought the experience would make a nice book.)可知虽然他甚至不会做起码的家务,但很自信,认为照顾家庭是很容易的并认为这是他写出一本好书所需要的体验。因此答案为d。48. d。推断题。根据最后一段now that bob has publicly admitted he was wrong, he is routinely(日常地) sharing the child-raising and household tasks with pat可知bob已经公开承认错误并和pat分担照顾孩子和做家务活。由此可推出他们签合同时达成的协议是:如果bob不能遵循合同,就公开承认错误。故答案为d。49. b。判断题。根据第5段although peters had consulted(咨询) with his schools home economics teachers and the head of the cafeteria(食堂), his meals were sometimes a disaster可知peters为了做好饭已经尽力了。因此可判断正确答案为b。 50. c。推断题。根据第5段最后一句for the last three weeks, the family ate out a lotsometimes having macdonalds hamburgers for lunch and dinner和第6段as for housekeeping.可知bob无论在抚养孩子还是在管理家务方面都很失败,要解决问题,只有等妈妈回家了。因此答案为c。阅读理解nowadays, there is a heated debate on whether pollutants should be cleaned in the air. cleaning up the air, while good for our lungs, could make global warming worse. and the pollutants still go up around the air, along with carbon dioxide.these pollutants are called aerosols (气溶粒) and they include soot as well as mixtures of nitrogen(氮) and sulfur(硫) and other stuff into the air. natalie mahowald, a climate researcher at cornell university, says so far, scientists have mostly tried to understand what those aerosols do while theyre actually in the air.there are so many different kinds of aerosols, she says. some warm and some cool. but in fact, humans are giving out a lot of extra aerosols, and they tend to cool for the most part.the aerosols reflect sunlight back into space, or keep us cool. but it turns out thats not all they do. these aerosols also influence how much carbon dioxide gets drawn out of the air by plants on land and in the sea.they can add nutrients, for example, to the oceans or to the land, mahowald says. but also while theyre in the atmosphere they can change the climate, and thus that also can influence the amount of carbon, the land or the ocean can take up. so there are quite a few different ways that aerosols can act on each other.mahowalds results suggest that reducing those pollutants could be an even bigger problem than realized, when you consider that aerosols help remove carbon dioxide from the air by encouraging plant growth. hard numbers on this effect are highly uncertain at the moment, but this could turn out to be quite significant.and studying it is not easy because the effects arent well understood. for example, nitrogen can be a fertilizer (肥料), but it can stop plant growing when nitrogen comes out of the air in acid form. right now it seems like were much more likely to clean up aerosol pollution, while increasing the amount of carbon dioxide in the air. so scientists, unfortunately, may have a chance to see whether this experiment on our planet should continue or not.36. from paragraph 2, we know that .a. scientists have been aware of how aerosols workb. natalie mahowald is an expert in climatec. cleaning up the air is so populard. pollutants are under control so far【答案】b【解析】细节理解题。由第二段第二句natalie mahowald的同位语a climate researcher at cornell university可知natalie mahowald是一个气候专家,故选b。37. what is natalie mahowalds opinion on those aerosols?a. aerosols can influence each other in various ways.b. all the aerosols will cool the earth.c. aerosols can add nutrients to human beings. d. any kind of aerosols will warm the earth.【答案】a【解析】细节理解题。由第三段some warm and some cool得知,bd选项错误, 与some不符。从第五段的to the oceans,得知c也不对。由第五段最后一句aerosols can act on each other气溶粒可以以不同的方式相互影响,故选a。38. why is it important for scientists to get accurate numbers according to the passage? a. scientists have a chance to research them.b. they can bring scientists much more benefit.c. scientists can protect the earth from being pollutedd. they can help scientists understand the effects better. 【答案】d【解析】推理判断题。从第六段最后一句和第七段开头句可推出d正确。其他选项与题目没有直接的因果关系。它们能帮科学家更好地理解影响,故选d。39. what does the last sentence of the passage imply?a. scientists will be in a dilemma.b. the experiment will be successful.c. scientists will carry out the experiment.d. scientists have difficulty in the experiment. 【答案】a【解析】词义猜测题。从第七段开头句和第八段最后一句should continue or not应不应该进行。说明研究的左右为难。故a最合适。而d选项属于事实题,不是暗示推理题。科学家左右为难,故选a。40. which of the following can be the best title of this passage?a. pollutants in the air.b. the experiment on the planetc. the reason for global warming d. the influence of aerosols 【答案】d【解析】标题归纳题。全文以aerosols为中心,说明它的影响。故d正确。其他选项要么范围太大要么太小,不够全面。气溶粒的影响,故选d。 【2013高考英语辽宁省沈阳市领航试卷】第三节 阅读理解 (共15小题;每小题2分,共30分)阅读下列短文,从每题所给的a、b、c、d四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。athe young boy saw me, or rather, he saw the car and quickly ran up to me, eager to sell his hunches (串) of bananas and bags of peanutsthough he appeared to be about twelve, he seemed to have already known the bitterness of life“banana 300 nairapeanuts 200 naira.” he said in a low voicei bargained him down to 200 total for the fruit and nutswhen he agreed, i handed him a 500 naira billhe didnt have change, so i told him not to worryhe said thanks and smiled a row of perfect teeth.when, two weeks later, i saw the boy again, i was more aware of my position in a society where its not that uncommon to see a little boy who should be in school standing on the corner selling fruit in the burning sunmy parents had raised me to be aware of the advantage we had been afforded and the responsibility it brought to us. i pulled over and rolled down my windowhe had a bunch of bananas and a bag of peanuts readyi waved them away“whats up?” i asked him“i i dont have money to buy books for school.” i reached into my pocket and handed him two fresh 500 naira bills“will this help?” i askedhe looked around nervously before taking the moneyone thousand naira was a lot of money to someone whose family probably made about 5,000 naira or less each year“thank you, sir,” he said“thank you very much!”when driving home, i wondered if my little friend actually used the money for schoolbooks.what if hes a swindler (骗子)? and then i wondered why i did itdid i do it to make myself feel better? was i using him? later, i realized that i didnt know his name or the least bit about him, nor did i think to ask.over the next six months, i was busy working in a news agency in northern nigeria. sometime after i returned, i went out for a drivewhen i was about to pull over, the boy suddenly appeared by my window with a big smile ready on his face. “oh, gosh! long time.” “are you in school now?” i asked. he nodded. “thats good,” i saida silence fell as we looked at each other, and then i realized what he wanted“here,” i held out a 500 naira bill“take this.” he shook his head and stepped back as if hurt“whats wrong?” i asked“its a gift.” he shook his head again and brought his hand from behind his backhis face shone with sweathe dropped a bunch of bananas and a bag of peanuts in the front seat before he said, “ive been waiting to give these to you.”36what was the authors first impression of the boy?ahe seemed to be poor and greedy bhe seemed to have suffered a lot.che seemed younger than his age dhe seemed good at bargaining.37the second time the author met the boy, the boy _.atold him his purpose of selling fruit and nuts bwanted to express his thankscasked him for money for his schoolbooks dtried to take advantage of him38why did the author give his money to the boy?abecause he had enough money to do that.bbecause he had learnt to help others since childhood.cbecause he held a higher position in the society.dbecause he had been asked by the news agency to do so.39which of the following best describes the boy?a. brave and polite b. kind and smart. c. honest and thankful d. shy and nervous.参考答案 36.-39 b a.b c 【阅读理解细节事实】 passage * meteorite (陨石) alh840典型例题 studied by a research team led by scientists at nasa and stanford university. using high-powered microscopes and other laboratory tests, the researchers found clues that they think were left by living things. one clue is a collection of flat, hard orange globe of carbon lining the insides of the cracks in the rock. these depos- its look like the carbon globules made by some kinds of bacteria (细菌). they might have been left by tiny life forms, or they might have been made by hot vapors carrying carbon dioxide. with these carbon globules is another piece of evidence, a group of chemicals called pahs. these chemicals can be formed in space or when living things die and change into fossils (化石) so the pahs in the meteorite might have come from ancient martian life. rings of tiny crystals around the carbon globules make up the third mineral clue. these crystals are made of iron and sul- phur (硫)joined together in compounds that are like chemicals in some of earths bacteria. but similar crystals can also be made by chemical reactions that can happen without life forms to carry them out. a fourth sign of life is a series of microscopic rounded shapes that look like fossils of bacteria. but to some scientists, these shapes may be too small to be the remains of living things.the nasa team does not say these clues are proof of life on mars. any.of these clues might have been placed in the rock without the help of living creatures. but they claim the idea of martian life is the simplest way to explain them, they say it would take a lot of coincidences (巧合) to place all of these dues together in the martian rock. these scientists have challenged others to help them search for more evidence to prove that their ideas are either right or wrong. and research that might help answer this question is already under way. nasa has planned ten new missions to mars over the next ten years and launched two of them last fall. they are called mars global surveyor and mars pathfinder. several of the experiments on these spacecraft will search for clues to answer one of the greatest questions of our time. are we alone in the universe? 1. alh840典型例题rom_. a. mars b. the milky way c. an unknown small planet d. the solar system 答案: a 指导:由倒数第二段nasa has planned ten new missions to mars可知。2. which of the following statements is true? a. mars pathfinder was launched in the spring of 1997. b. the evidence inside was not destroyed after alh840典型例题 traveled a long way. c. the clues the scientists have found are:smal! drops of liquid of carbon crystal ring nasa fossils of bacteria. d. scientists wished they had asked for help to prove their ideas. 答案: b 指导:由第四段the sechemicals can be formed in space or when living things die and change into fossils”可知alh840典型例题行了很长的路后,里面的迹象不被破坏而形成了化石。3. put the following sentences into correct time order. scientists discovered the meteorite. they named italh840典型例题allan hills, 1984,number i.a small planet hit mars, sending pieces of the outside covering into space. one of them is alh840典型例题after wandenng for a long time, the rock rushed into theice in the allan hills area of antarctica.in a watery environment underground, microscopic life grew deep in the cracks. these creatures died, but they left signs. a. - b. - c. - d. -答案: b 指导:由全文描述可知。阅读理解 if youre someone who is eager to do something beyond the ordinary, you must have figured out by now that there will always be those who are jealous or resentful(怨恨) of your success. it doesnt matter that youve worked long and hard to get where you are, nor that youve made great sacrifices in achieving your goals. the haters will always find a reason to speak ill of you and even condemn you. theyre spiteful (恨的) people who envy you the pride you have in yourself and the recognition youre receiving from others. they cant stand it that youre happy, fulfilled and achieving your goals. these hateful individuals are unwilling to do the work that youve done. they hate your success but are too lazy to invest real time or energy in achieving their own goals. the thing you need to know about these haters is that the only reason they behave this way is that you have something they want, but they arent willing to work for it. the haters are convinced that youve been lucky or that youve had some unfair advantage, but the truth is that your success is born of your untiring efforts, and its these efforts that have brought about your luck. the best way to deal with haters is what i call the one-two punch. first, dont let them hurt you. be happy about your success and proud of your accomplishments. company with those who approve you, recognize you and support you, and never doubt that you deserve all the success. the haters are angry, jealous people. what they think or say is

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论