




免费预览已结束,剩余5页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2014届高考英语二轮九十天强化训练:阅读理解75阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)阅读下列短文,从每题所给的a、b、c和d项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。achristopher thomas, 27, was a writer by night and a teacher by day when he noticed he was always tired and was losing weight fast. diagnosed with diabetes(糖尿病), thomas would need to inject himself with insulin(胰岛素) three times a day for the rest of his life or risk nerve damage, blindness and even death. and if that werent bad enough, he had no health insurance. after a month of feeling upset, thomas decided hed better find a way to fight back. he left canton, michigan for new york, got a job waiting tables, nicknamed himself the diabetic rockstar, and created , a free online community for diabetics and their loved ones a place where over 1,100 people share personal stories, information and resources. jason swenckis son, kody, was diagnosed with diabetes at six. father and son visit the online childrens forums(论坛) together most evenings. kody gets so excited, writing to kids from all over, says swencki, one of the sites volunteers. they know what hes going through, so he doesnt feel alone.kody is anything but alone: diabetes is now the seventh leading cause of death in the united states, with 24 million diagnosed cases. and more people are being diagnosed at younger ages. these days, thomass main focus is his charity(慈善机构), fight it, which provides medicines and supplies to people 225 to date who cant afford a diabetics huge expenses. f has raised about $23,000 in products and in cash. in may, thomas will hold the first annual diabetic rockstar festival in the caribbean. even with a staff of 22 volunteers, thomas often devotes up to 50 hours a week to his cause, while still doing his full-time job waiting tables. of the diabetes charities out there, most are putting money into finding a cure, says bentley gubar, one of rockstars original members. but christopher is the only person i know saying people need help now.26. which of the following is true of christopher thomas?a. he needs to go to the doctor every day.b. he studies the leading cause of diabetes.c. he has a positive attitude to his disease.d. he encourages diabetics by writing articles.【答案】c【解析】细节理解题。根据第二段尤其是第一句“thomasdecidedhedbetterfindawaytofightback”故选c。27. d was created for _.a. diabetics to communicate b. volunteers to find jobsc. children to amuse themselves d. rock stars to share resources【答案】a【解析】细节理解题。根据第二段末for diabetics and their loved ones a place where over 1,100 people share personal stories, information and resources.故选a28. according to the text, kody _.a. feel lonely because of his illnessb. benefits from c. helps create the online kids forumsd.writes childrens stories online【答案】b【解析】细节理解题。根据kody gets so excited, writing to kids from all over, says swencki, one of the sites volunteers. they know what hes going through, so he doesnt feel alone.可知故选b。29. what can we learn about fight it?a. it helps the diabetics in financial difficulties.b. it organizes parties for volunteer once a year.c. it offers less expensive medicine to diabetics.d. it owns a well-known medical web-site.【答案】a【解析】细节理解题。根据fight it, which provides medicines and supplies to people 225 to date who cant afford a diabetics huge expenses.故选a。30. the last paragraph suggests that thomas _.a. works full-time in a diabetes charityb. employs 22 people for his websitec. helps diabetics in his own wayd. tries to find a cure for diabetes【答案】c【解析】推理判断题。根据but christopher is the only person i know saying people need help now. 他是在用自己的方式来帮助别人,.故选c。 we already have iris(虹膜) and fingerprint scanning but noses could be an even better method of identification, says a study from the university of bath, uk. the researchers scanned noses in 3d and characterized them. they found 6 main nose types: roman, greek, nubian, hawk, snub and turn-up. since they are hard to hide, the study says, noses would work well for identification. the researchers say noses have been overlooked in the growing field of biometrics, studies into ways of identifying distinguishing characters of people. noses are out- standing facial features and yet their use as a biometric has been largely unexplored, said the university of baths dr adrian evans. ears have been looked at in detail, eyes have been looked at in terms of iris recognition but the nose has been ignored. the researchers used a system called photo face, developed by researchers at the university of the west of england in bristol, for the 3d scans. several measurements by which noses can be recognized were identified and the team developed recognition software based on these parameters(范围) “this initial work is nowhere as good as iris identification but the nose has pros and cons, said dr evans. theres no magic biometric that solves all your problems. irises are a powerful biometric but can be difficult to get accurately and can be easily covered by eyelids or glasses. people can easily cover up their ears, with their hair for example. of course you can have a broken nose or wear a false nose or have plastic surgery but to have nose surgery to change your identity is fairly obvious. irises are very good for recognition but you can put in dilation drops which change the iris completely. not all techniques are reliable, he said. the research is based on a study of 40 noses and the data base has now been expanded to 160 for further tests to see if the software can pick out people from a larger group and distinguish between relatives. dr evans hopes the method can be proven to be effective on this larger sample. the technique certainly shows potential, perhaps to be used in combination with other identification methods, he said.17. where can you probably read this article?a. in a newspaper about education. b. in a newspaper about sciencec. in a newspaper about software d. in a newspaper about dress-up18. which is true according to the passage?a. dr adrian evans works at the university of the west of england in bristol,b. the researchers used a system called photoshop for the 3d scans.c. the research is based on a study of 160 noses.d. the research team developed their own recognition software.19. the word “overlooked” in the third paragraph possibly means:a. well-studied b. carefully-scanned c. wholly-recognized d. carelessly-studied20. we can infer from the last three paragraphs that_.a. the consequence of the method remains to be seenb. dr evans is sure that the method can be used to pick out uncles and nephews.c. more new soft wares will be developed to do the research.dthis method can still be used if your nose is broken参考答案-1720、bdda i suddenly heard an elephant crying as though frightened. looking down,i immediately recognized that something was wrong,and ran down to the edge of the near bank. there i saw ma shwe with her threemonthold calf struggling in the fastrising water,and it was a lifeanddeath struggle. her calf was floating and screaming with fear. ma shwe was as near to the far bank as she could get,holding her whole body against the rushing water,and keeping the calf pressed against her huge body. every now and then the rushing water would sweep the calf away.there was a sudden rise in the water and the calf was washed clean over the mothers body and was gone. ma shwe turned quickly to reach it and pressed the calf with her head and trunk (象鼻) against the rocky bank. then with a huge effort,she picked it up in her trunk and tried until she was able to place it on a narrow shelf of rock.just at this moment,she fell back into the river. if she were carried down,it would be certain death. i knew,as well as she did,that there was one spot (地点) where she could get up the bank,but it was on the other side from where she had put her calf.while i was wondering what i could do next,i heard the sound of a mothers love. ma shwe had crossed the river and got up the bank and was making her way back as fast as she could,roaring (吼叫) all the time,but to her calf it was music.5.the moment the author got down to the river bank he saw.a. the calf was about to fall into the riverb. ma shwe was placing the calf on the rockc. the calf was washed away by the rising waterd. ma shwe was holding the calf against the rushing water6.how did ma shwe manage to save her calf from the fastflowing water?a. by putting it on a safe spot.b. by pressing it against her body.c. by taking it away with her.d. by carrying it on her back.7.how did the calf feel about the mother elephants roaring?a. it was a great comfort.b. it was a sign of danger.c. it was a call for help.d. it was a musical note.8.what can be the best title for the text?a.a mothers loveb.a brave actc.a deadly riverd.a matter of life and death参考答案-58、daaa c82013天津卷 blast nights meteor(流星)shower left many people in the community dissatisfied and demanding answers.according to gabe rothschild, emerald valleys mayor, people gathered in the suburbs of the city, carrying heavy telescopes, expecting to watch the brightly burning meteors passing through the sky.what they found instead was a sky so brightened by the citys lights that it darkened the light of the meteors passing overhead.“my family was so frustrated,” admitted town resident duane cosby.“we wanted to make this an unforgettable family outing, but it turned out to be a huge disappointment.”astronomersscientists who study stars and planetshave been complaining about this problem for decades.they say that light pollution prevents them from seeing objects in the sky that they could see quite easily in the past.they call on people and the government to take measures to fight against it.there is yet a population besides professional and amateur star observers that suffers even more from light pollution. this population consists of birds, bats, frogs,snakes,etc.for example, outdoor lighting severely affects migrating (迁徙的)birds.according to the international darksky association,“100 million birds a year throughout north america die in crashes with lighted buildings and towers.”countless more animal casualties(伤亡) result from the use of artificial lighting.clearly,people enjoy the benefits of lighting their evenings, but some scientists think it can be harmful for humans,too.they worry that exposure to light while sleeping can increase a persons chances of getting cancer.emerald valley is only one community that is becoming aware of the negative effects of light pollution.for years, flagstaff, arizona, has enforced lighting regulations in its city in order to assist astronomers at the lowell observatory.similar efforts have been made worldwide, and a movement is underway to remind us to turn off lights when we are not using them, so that other creatures can share the night.41it happened last night that _a. the citys lights affected the meteor watchingbthe meteors flew past before being noticedcthe city light show attracted many peopledthe meteor watching ended up a social outing 42what do the astronomers complain about?ameteor showers occur less often than before.btheir observation equipment is in poor repair.clight pollution has remained unsolved for years.dtheir eyesight is failing due to artificial lighting.43what is the author concerned about according to paragraph 4?a. birds may take other migration paths.banimals living habits may change suddenly.cvarieties of animals will become sharply reduced.danimals survival is threatened by outdoor lighting.44lighting regulations in flagstaff, arizona are put into effect to_alessen the chance of getting cancerbcreate an ideal observation conditioncensure citizens a good sleep at nightdenable all creatures to live in harmony45what message does the author most want to give us?asaving wildlife is saving ourselves.bgreat efforts should be made to save energy.chuman activities should be environmentally friendly.dnew equipment should be introduced for space study.【要点综述】 本文是一篇科普文。主要介绍了城市的光污染对日常生活、天文学家的工作以及动物的生活都产生了消极的影响。在flagstaff,arizona已经采取了灯光管理措施。 41a 细节理解题。根据第一段最后一句“so brightened by the citys lights that it darkened the light of the meteors passing overhead.”可知,昨天晚上由于城市的灯光太亮,影响了人们观看流星。故选a。42c细节理解题。根据第三段“have been complaining about this problem for decades. they say that light pollution prevents them from”可知,天文学家多年来一直在抱怨光污染问题未解决。故选c。43d推理判断题。根据第四段第一、二句“ that suffers even more from light pollution. this population consists of birds, bats, frogs, snakes, etc.”以及本段最后一句“ 100 million birds a year throughout die in crashes with lighted buildings and towers.”可知,第四段作者主要叙述的是动物也受到了光污染的影响,甚至它们的生存也受到了影响。故选d。44b推理判断题。根据第六段第二句“has enforced lighting regulations in its city in order to assist astronomers at”可知,这条规定是为了给天文学家的工作创造理想的观察条件。故选b。45c主旨大意题。根据整篇文章的叙述,作者主要描述了城市的光污染对生活、工作以及动物造成的影响,因此作者在文中呼吁我们人类的活动应该对环境有利。故选c。阅读理解 the science of physics today is as current as the morning newspaper. indeed, as a result of new advances in physics and their rapid application to inventions designed to satisfy mans wants, the world itself has been changing rapidly. space technology, industrial technology, and the technology of the home, the farm, the office, the bank, and the department store have all been revolutionized.clearly, every grown up today would understand the world he lives in much better if he knew something about physics. whether it be congress(美国国会) voting huge sums of money for new warships, space exploration, or atomic energy;the office staff learning to use a new computer;son bobby wanting to know about going to the moon;or the housewife learning to operate a new electric stove physics seems to be everywhere.teachers in thousands of schoolrooms in america are trying to communicate s
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年安徽宿州萧县云水水务社会招聘9人模拟试卷及答案详解(全优)
- 2025安徽芜湖市国有资本投资运营有限公司招聘10人考前自测高频考点模拟试题附答案详解(考试直接用)
- 2025辽宁抚顺市龙晟保安服务有限责任公司招聘拟聘用人员考前自测高频考点模拟试题及参考答案详解一套
- 2025湖南娄底市娄星区人民医院公开引进高层次医疗卫生专业技术人才15人考前自测高频考点模拟试题及完整答案详解一套
- 2025江苏商贸职业学院招聘模拟试卷及答案详解(必刷)
- 易制毒品安全培训心得课件
- 2025中国机械工业集团有限公司总部公开招聘35人笔试题库历年考点版附带答案详解
- 无人机技术发展趋势
- 土地买卖协议书怎么写
- 写房子协议书
- 体检中心投诉处理流程
- 银行解冻申请书
- 基于学科核心素养下的教学设计
- 人教版英语七年级(全册)单词表
- 全心衰竭的治疗与护理
- 扩张型心肌病治疗及护理
- 森林抚育作业设计
- 2002版干部履历表(贵州省)
- DL∕T 1396-2014 水电建设项目文件收集与档案整 理规范
- 行路难课件8省公开课一等奖新名师比赛一等奖课件
- 防欺凌隐患排查和矛盾化解记录表
评论
0/150
提交评论