




已阅读5页,还剩9页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2015年职称英语理工类新增文章序号原有名称替换为1阅读第九篇 Egypt felled by famine An Essential Scientific Process2阅读第二十二篇snowflakes Real World Robots3补全短文第九篇 heat is killerLightening stikes 4补全短文第十三篇 sleeping giantAffectionate androids5补全短文第五篇 The Magic of SoundA Record-breaking Rover理工C阅读理解新增文章第九篇 An Essential Scientific ProcessAll life on the earth depends upon green plants. Using sunlight, the plants produce their own food. Then animals feed upon the plants. They take in the nutrients the plants have made and stored. But thats not all. Sunlight also helps a plant produce oxygen. Some of the oxygen is used by the plant, but a plant usually produces more oxygen than it uses. The excess oxygen is necessary for animals and other organisms to live.The process of changing light into food and oxygen is called photosynthesis. Besides light energy from the sun, plants also use water and carbon dioxide.The water gets to the plant through its roots. The carbon dioxide enters the leaves through tiny openings calledstomata. The carbon dioxide travels to chloroplasts, special cells in the bodies of green plants. This is where photosynthesis takes place. Chloroplasts contain the chlorophylls that giveplants their green color. The chlorophylls are the molecules that trap light energy. The trapped light energy changes water and carbon dioxide to produce oxygen and a simple sugar called glucose. Carbon dioxide and oxygen move into and out of the stomata. Water vapor also moves out of the stomata. More than 90 percent of water a plant takes in through its roots escapes through the stomata. During the daytime, the stomata of most plants are open. This allows carbon dioxide to enter the leaves for photosynthesis. As night falls, carbon dioxide is not needed. The stomata of most plants close. Water loss stops.If photosynthesis ceased, there would be little food or other organic matter on the earth. Most organisms would disappear. The earths atmosphere would no longer contain oxygen. Photosynthesis is essential for life on our planet.词汇:nutrient n.营养物organism n.生物体,有机体carbon dioxide n.二氧化碳chloroplast n.叶绿体molecule n.分子vapor n.水蒸气oxygen n.氧气photosynthesis n.光合作用chlorophyll n.叶绿素glucose n.葡萄糖cease v.停止注释:1Then animals feed upon the plants.动物以植物为食。练习:1In the first paragraph,the word “excess” meansA heavy.B extra.C green.D liquid. 2Which of the following does not move through a plants stomata?A Carbon dioxide.B Water vapor.C Oxygen.D Food. 3In the title, the term Essential Scientific Process refers toA photosynthesis.B the formation of glucose.C global warming.D water getting to the roots of plants.4This passage is primarily developed byA explaining a process.B telling a story. C comparing and contrasting.D convincing the reader of plants importance.5Another good title for this passage would beA Oxygen and Carbon Dioxide.B Plants and Their Roots.C How Photosynthesis Works.D Why Our Earth Needs Water.答案与题解:1B 前文讲到,植物产生的氧气一部分被植物自身消耗了,但植物消耗的氧气量远小于它们产生的氧气,因此可以推测这句话的意思应该是剩余的氧气对于动物以及其他生物体的生存是至关重要的。excess在句中的意思是“超额的”,与extra“额外的”意思相近。2D 从第三段的第一、二句得知,二氧化碳、氧气和水蒸气都能从气孔中通过,唯一一个没有提到的是food“养分、食物”,因此该题选D项。3A 文章通篇都在讲Photosynthesis,即光合作頌钠作用和重要性,文章结尾又重申了Photosynthesis is essential for life on our planet,因此选A项。B项是光合作用的一个部分,C、D项则毫不相干。4A 文章先是介绍了进行光合作用所需的原料和组织,又介绍了光合作用的过程,因此整个逻辑应该是解释过程,而不是讲故事或比较对比。D项是“向读者说明植物的重要性”,这确实是文章的一个目的,但不是文章的组织方式。5C 文章的主题是光合作用的基本原理,因此选项C。A、B项在文中有提及,但不是主旨,D项与本文无关。理工B阅读理解新增文章*第二十二篇 Real World Robots When you think of a robot, do you envision a shiny, metallic device having the same general shape as a human being, performing humanlike functions, and responding to your questions in a monotone voice accentuated by high-pitched tones and beeps? This is the way many of us imagine a robot, but in the real world, a robot is not humanoid at all. Instead a robot often is a voiceless, box-shaped machine that efficiently carries out repetitive or dangerous functions usually performed by humans. Todays robot is more than an automatic machine that performs one task again and again. A modern robot is programmed with varying degrees of artificial intelligencethat is, a robot contains a computer program that tells it how to perform tasks associated with human intelligence, such as reasoning, drawing conclusions, and learning from past experience. A robot does not possess a human shape for the simple reason that a two-legged robot has great difficulty remaining balanced. A robot does, however, move from place to place on wheels and axles that roll and rotate. A robot even has limbs that swivel and move in combination with joints and motors. To find its way in its surroundings1, a robot utilizes various built-in sensors. Antennae attached to the robots base detect anything they bump into. If the robot starts to teeter as it moves on an incline, a gyroscope or a pendulum inside it senses the vertical differential. To determine its distance from an object and how quickly it will reach the object,the robot bounces beams of laser light and ultrasonic sound waves off obstructions in its path2. These and other sensors constantly feed information to the computer, which then analyzes the information and corrects or adjusts the robots actions. As science and technology advance, the robot too will progress in its functions and use of artificial-intelligence programs.词汇:envision v. 想象,预想device n. 装置accentuate v. 强调,重读artificial intelligence n. 人工智能limb n. 臂antennae n. 天线incline v. 倾斜pendulum n. 钟摆ultrasonic adj. 超声的metallic adj. 金属的monotone n. 单调的humanoid adj. 像人的axle n. 轮轴rotate v. 旋转swivel n. 旋转teeter v. 摇晃gyroscope n. 陀螺仪,回转仪vertical n. 直立的注释:1To find its way in its surroundings.:为了在周围找到路2the robot bounces beams of laser light and ultrasonic sound waves off obstructions in its path:机器人发射激光束和超声波,反射到障碍物上(以此来探知路径)。练习:1Another good title for this passage would be ARobots: Taking the Place of Humans. BArtificial Intelligence Programs. CTodays Robots and How They Function. DModern-Day Sensors.2Artificial intelligence is Athe unnatural way in which robots move. Ba voiceless, box-shaped machine that performs repetitive tasks. Csensors such as antennae and a gyroscope. Da computer program that imitates human intellectual processes.3The last paragraph suggests that future robots will be Amore humanlike in behavior and actions. Bmore like automatic machines. Cbetter able to move on inclines. Dbetter equipped with laser light sensors.4The writer begins the passage by comparing Athe shape of a human being with a box. Ba modem robot with a fictional robot. Can imaginary machine with a human. Da computer program with artificial intelligence.5The word humanoid means Alacking human characteristics. Banything having the appearance of a humanoid. Cbeing void or vacant. Dhaving a human form or characteristics.答案与题解:1C从文中得知,文章主要介绍了机器人和它们的运行方式,因此选择C选项。2DArtificial是“人工”的意思,intelligence是“智能”的意思。另外从文中得知,机器人使用artificial intelligence能够进行与人类类似的推理分析等活动,因此可知它是一种类似人类智能的计算机程序。3A最后一段讲机器人的发展方向是更加智能,能够自己判断并修正行为,而不仅仅是完成重复性的工作。4B文章开头的时候作者让读者描述他们脑海中的机器人概念,并随后介绍了实际的机器人是怎样的,因此选择B选项。5D从humanoid的词根human可看出这个词是形容与人类有关的特征。另外根据文章对这个词的描述可以得出这个词是表示和人类类似的特征,不管是外形上,还是行为方式上。理工B补全短文新增文章:*第九篇 Lightening StrikesThree years ago a bolt of lightning all but destroyed Lyn Millers house in Aberdeenwith her two children inside. “There was a huge rainstorm,” she says, recalling the terrifying experience. “My brother and I were outside desperately working to stop floodwater from coming in the house. Suddenly I was thrown to the ground by an enormous bang. _1_ The door was blocked by rubble, but we forced our way in and found the children, thankfully unharmed. Later I was told to be struck by lightning is a chance in a million.” In fact, its calculated at one chance in 600,000. Even so, Dr Mark Keys of AER Technology, an organisation that monitors the effects of lightning, thinks you should be sensible. “I wouldnt go out in a stormbut then Im quite a careful person.” He advises anyone who is unlucky enough to be caught in a storm to get down on the ground and curl up into a ball, making yourself as small as possible.Lightning is one of natures most awesome displays of sheer power. _2_ 250 years ago, Benjamin Franklin, the American scientist and statesman,proved that lightning is a form of electricity, but scientists still lack a complete understanding of how it works._3_ Positive electrical charges streaming upwards from trees or church spires may glow and make a buzzing noise, and peoples hair can stand on end. And if you fear lightning, youll be glad to know that a company in America has manufactured a hand-held lightning detector which can detect it up to 70 kms away, sound a warning tone and monitor the storms approach.Nancy Wilder was playing golf at a club in Surrey when she was hit by a bolt of lightning. Mrs Wilders heart stopped beating, but she was resuscitated and, after a few days in hospital, where she was treated for bums to her head, hands and feet, she was pronounced fit again. Since that time,she has been a strictly fair weather golfer1. _4_ The best place to be is inside a car!The largest number of people to be struck by lightning at one time was in September 1995 when 17 players on a football pitch were hit simultaneously. The most extraordinary aspect of the strike was the fact that 11 of the victimsseven adults and four childrenhad burn patterns of tiny holes at 3 centimetre intervals on each toe and around the soles of their feet.Harold Deal, a retired electrician from South Carolina, USA, was struck by lightning 26 years ago. He was apparently unhurt, but it later emerged that the strike had damaged the part of the brain which controls the sensation of temperature. _5_Animals are victims of lightning too2Hundreds of cows and sheep are killed every year, largely because they go under trees. In East Anglia in 1918, 504 sheep were killed instantaneously by the same bolt of lightning that hit the ground and travelled through the entire flock. Lightning is also responsible for starting more than 10,000 forest fires each year world-wide.词汇:bolt n. (闪电)道sheer adj. 绝对的resuscitate v. 使复苏flock n. 群rubble n. 碎石spire n. 尖顶,尖塔instantaneously adv. 即刻,突如其来地注释:1she has been a strictly fair weather golfer:她变成了一个只在晴朗天气才打高尔夫的人。2Animals are victims of lightning too:动物也会受到雷击的伤害。练习: ANo wonder the ancient Greeks thought it was Zeus, father of the gods, throwing thunderbolts around in anger. BIn fact, a golf course is one of the most dangerous places to be during a thunderstorm. CLightning has long been hailed as one of the most impressive displays of natures power. DWhen I picked myself up, the roof and the entire upper storey of the house had been demolished. EOccasionally there are warning signs. FSince then the freezing South Carolina winters havent bothered Harold, since he is completely unable to feel the cold.答案与题解:1D前文讲到“我”被爆炸击中,因此后文要讲被击昏然后醒来之后的事,D项符合。2A前文讲闪电是大自然绝对力量最可怕的展现方式之一,而宙斯在古希腊是力量的化身,古希腊人认为雷电产生的原因是宙斯发怒并投掷闪电。3E后文讲到闪电来临之前的一些征兆,还讲到有一种产品可以预告闪电。此处要填的是该段的主题句,即闪电到来之前会有一些征兆。4B前面讲到在高尔夫球场上被雷击的一个事例,后文讲闪电来临之时最安全的地方是汽车里,因此要填的句子应该是讲在高尔夫球场不安全。5F前文讲Harold因为雷击丧失了感受温度的能力,F选项中关于他再也不怕冬天的寒冷的描述符合要求。理工A补全短文新增文章:+第十三篇 Affectionate Androids Computers are now powerful enough to allow the age of humanoid robots to dawn1. And it wont be long before we will see realistic cyber companions, complete with skin, dexterity, and intelligence. They will be programmed to tend to your every need. Will we ever want to marry robots? Artificial intelligence researcher David Levy has published a book claiming human-robot relationships will become popular in the next few decades. _1_ Will humans really be able to form deep emotional attachments to machines? It will, in fact, be relatively easy to form these strong attachments because the human mind loves to anthropomorphize: to give human attributes to other creatureseven objects. For example, researchers in San Diego recently put a small humanoid robot in with a toddler playgroup for several months. _2_ The children ended up treating it as a fellow toddler. When it lay down because its batteries were flat,the kids even covered it with a blanket. In a few decades, when humanoid robots with plastic skin look and feel very real, will people want to form relationships with them? What if the bots could hold a conversation? And be programmed to be the perfect companionssoul mates, even? _3_ And like those toddlers in the experiment, they will be very accepting of them. The next question, then, is whether there is anything wrong with having an emotional relationship with a machine. Even today there are people who form deep attachments to their pets and use them as substitutes for friends or even children. Few consider that unethical. _4_ For those who always seem to end up marrying the wrong man or woman, a robotic Mr. or Ms. Right could be mighty tempting. As the father of artificial intelligence, Marvin Minsky, put it when asked about the ethics of lonely older people forming close relationships with robots: “If a robot had all the virtues of a person and was smarter and more understanding, why would the elderly bother talking to other grumpy old people?” A robot could be programmed to be as dumb or smart, as independent or subservient, as an owner desired. And thats the big disadvantage. Having the perfect robot partner will damage the ability to form equally deep human-human relationships. People will always seem imperfect in comparison. When youre behaving badly, a good friend will tell you. _5_ People in relationships have to learn to adapt to each other: to enjoy their common interests and to deal with their differences. It makes us richer, stronger, and wiser. A robot companion will be perfect at the start. However, there will be nothing to move the relationship to grow to greater heights.词汇:affectionate adj. 深情的dexterity n. 灵巧,敏捷anthropomorphize v. 赋于人性,人格化grumpy adj. 脾气暴躁的cyber adj. 计算机的tend v. 照料bot n. 机器人subservient adj. 屈从的,奉承的 注释:1Computers are now powerful enough to allow the age of humanoid robots to dawn:计算机技术已经足够成熟,能够支持人形机器人的诞生和普及,进入人形机器人的时代。练习: AIts easier to have a robot companion instead of a human friend. BBut a sophisticated robot will probably be even more attractive. CAnd if you want to go ahead and tie the knot with your special electronic friend,Levy said that such marriages will be socially acceptable by around 2050. DHowever, few owners will program their robots to point out their flaws. EMaybe your generation could resist, but eventually there will be a generation of people who grow up with humanoid robots as a normal part of life. FThe bot knew each child because it was programmed with face and voice recognition,and it giggled when tickled.答案与题解:1C前文讲到David在书中认为人与机器人的关系在几十年后将变得普遍,因此接下来应该继续讲这种普遍性是怎样的。2F前文讲在圣地亚哥的一个实验,研究人员将机器人放在儿童游乐园里,要填的句子应该是介绍这个机器人。3E前文提了几个问题,是关于我们对人与机器人关系的看法,而后文讲“他们”会乐于接受,因此要填的句子应该是两类人的对比。E项讲我们这一代人可能会反对,但下一代人就不一定了,符合意思。4B前文讲有人和宠物发展深厚关系,后面讲的是与机器人发展深厚关系的吸引人之处,因此这里应该讲机器人做伴侣的好处。5D前文讲好朋友会在你犯错的时候指出来,这里应该是表示对比机器人不会这么做。2015职称英语教材新增文章理工类补全短文第五篇A Record-Breaking RoverNASAs Mars rover Opportunity has boldly gone where no rover has gone before-at least in terms of distance. _1_On July 27, after years of moving about on Martian ground, the golf-cart-sized Opportunity had driven more than 24 miles, beating the previous record holder-a Soviet rover sent to the moon in 1973.“This is so remarkable considering Opportunity was intended to drive about 1 kilometer and was never designed for distance,” says John Callas, the Mars Exploration Rover Project Manager._2_ “But what is really importantly is not how many miles the rover has racked up, but how much exploration and discovery we have accomplished over that distance.”OPPORTUNITYThe solar-powered Opportunity and its twin rover, Spirit, landed on Mars 10 years ago on a mission expected to last 3 months. _3_Spirit stopped communicating with Earth in March 2010, a few months after it got stuck in a sand pit. But Opportunity has continued to collect and analyze Martian soil and rocks.During its mission, Opportunity has captured, and sent back to Earth, some 187,000 panoramic and microscopic images of Mars with its cameras. _4_MARATHON ROVERThe rover doesnt seem to be ready to stop just yet. If Opportunity can continue on, it will reach another major investigation site when its odometer hits 26.2 miles. _5_Researchers believe that clay minerals exp
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 难点解析-人教版八年级物理上册第5章透镜及其应用-透镜定向攻克试题(含详细解析)
- 智能工厂产品服务系统规划与设计考核试卷
- 2025年绿色物流运输模式创新与供应链实践物流供应链管理考核试卷
- 2025年振动污染控制技术应用考核试卷
- 2025年科技行业量子计算量子计算在新能源电池设计中的应用考核试卷
- 解析卷-人教版八年级上册物理物态变化《汽化和液化》定向练习试卷
- 解析卷人教版八年级物理上册第4章光现象-光的色散章节测评试卷
- 解析卷-人教版八年级物理上册第5章透镜及其应用章节训练试题(含答案及解析)
- 2025年建筑工程质量保证合同协议
- 清理渠道合同(标准版)
- 2025年广东省中考英语试卷深度评析及2026年备考策略
- 2024新苏教版一年级数学册第二单元第1课《认识6~9》课件
- 有限空间作业安全监理实施细则
- 闽2023-G-01先张法预应力高强混凝土管桩DBJT13-95
- SJ-T 11798-2022 锂离子电池和电池组生产安全要求
- 法治及其本土资源
- 沪教版(上海)初中数学九年级第一学期-25.3(2)-解直角三角形-课件-课件PPT
- 新标准大学英语综合教程3课文翻译(1-10单元30篇)
- ABPA诊治进展(张家港中医院冯高华)
- 安全- 中国移动认证考试L1题库(附答案)
- 广告及宣传用品设计申请单
评论
0/150
提交评论