2020版高中英语单元检测卷(四)新人教版必修4.docx_第1页
2020版高中英语单元检测卷(四)新人教版必修4.docx_第2页
2020版高中英语单元检测卷(四)新人教版必修4.docx_第3页
2020版高中英语单元检测卷(四)新人教版必修4.docx_第4页
2020版高中英语单元检测卷(四)新人教版必修4.docx_第5页
已阅读5页,还剩15页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

单元检测卷(四)满分:150分时间:120分钟第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1What does the man think of the dinner?A. Good.B. Cheap.C. Expensive.2What does the man plan to do this afternoon?A. Go to a movie. B. Buy a new pair of glasses.C. Attend his classes.3What is the probable relationship between the two speakers?A. Husband and wife. B. Boss and secretary. C. Teacher and student.4What does the man mean?A. He is Dr. Johnson.B. He doesnt know why she came here.C. The doctor will be with the man soon.5How much will the man pay?A. 25 pence. B. 30 pence. C. 60 pence.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至7题。6Who is supposed to attend the meeting?A. Sam. B. John.C. Tom.7When will the meeting start?A. At 3:30. B. At 3:15.C. At 3:00.听第7段材料,回答第8至10题。8Where did the teacher talk with Jack?A. At home. B. Outside school. C. In the classroom.9What was Mrs. Smith going to do?A. To visit Jacks father. B. To call Jacks parents. C. To stop worrying about it.10When did the teacher see Jacks parents?A. Yesterday. B. Half a year ago.C. The day before yesterday.听第8段材料,回答第11至13题。11What are the two speakers talking about?A. Future plans. B. Studying at university.C. Parttime jobs.12What is the probable relationship between the two speakers?A. Classmates. B. Friends. C. Brother and sister.13Which is not the mans suggestion?A. To study computer. B. To find a parttime job. C. To have time for fun.听第9段材料,回答第14至16题。14How long will it take the man to drive to Salt Lake City?A. Three days. B. Four days. C. Five days.15Why wont the man bring sleeping bags?A. He will spend the nights in hotels.B. He has friends along the way.C. His brother has prepared some for him.16Which will the man visit during his journey?A. Disneyland. B. Long Island. C. New York City.听第10段材料,回答第17至20题。17What can we know about St. Albans?A. Its where Cambridge is.B. Its at the seaside. C. Its not in France.18Why did Herbert come home at that time?A. Because his holiday was over.B. Because he had no enough money.C. Because it was too hot and sticky.19What can we know from the speaker?A. The police watched the house for the family.B. Herbert had done something bad.C. Herbert returned to the wrong house.20Who was Frank?A. Herberts neighbour. B. A policeman. C. A police officer.听力材料Text 1W: I enjoyed my dinner very much. How was yours?M: Better than expected. But for that price, it should have been good.Text 2W: I telephoned to see if youd like to go to the movies this afternoon.M: Id love to,but I just broke my glasses and I have to get another pair before the shop closes.Text 3M: Nancy! I have been waiting for you for two hours.W: Sorry , David. My boss asked me to work overtime.M: But you should have called me for that.Text 4W: Excuse me. I was told I could find Dr. Johnson here.M: And you have.Text 5W: Can I help you?M: Yes, Id like two pounds of oranges, please.W: Do you want the ones at 20 pence, 25 pence or 30 pence?M: The ones at 30 pence,please.Text 6W: Do you know where Tom is, Sam?M: Sorry,I dont know.W: Oh,my God!M: Whats the matter?W: He is supposed to be at the meeting a quarter later. But I cant find him anywhere.M: Oh, I remember something. John told me that Tom went out for lunch at about a quarter to 2 and would not come back until 3 : 30.W: Then he will be late for the meeting.M: Whats the time now?W: 3:00.M: Dont worry. Ill call him.Text 7W: Have you handed in your exercise book,Jack?M: Im sorry I havent, Mrs. Smith. Ive already finished the exercise,but I cant find my exercise book anywhere now.W: Really? I dont understand why youre always forgetting to hand in your exercise book. Youre lying.M: Mrs. Smith, but it is true this time.W: Im really angry with you. If you wont tell me the truth, Ill have to ring up your parents after class.M: Im sorry my parents have gone to New York. Theyll be back in half a year.W: I dont believe you. It was yesterday that I saw them in the supermarket. You are very clever, but you never spend your time doing your math exercises. Sit down, please. Lets get down to business.Text 8W: I cant decide whether to go to university or get a job. What do you think ?M: Well,if I were you,Jane,Id go on studying.W: But I dont even know what to study.M: If I had the chance again,Id study computer. Youre good at science subject.W: Thats what my parents want me to do.M: You should take their advice. They know whats the best for you.W: But my friends will have jobs and lots of fun while I spend all my time studying.M: But if you go to university,youll still have time for fun.W: Umm. What you say makes sense, But, you know, I still have to ask my parents for pocket money and I hate to do so at this age.M: If you try to find a parttime job, you will have some money, too.W: Youre right. Thank you for the advice.Text 9W: Are you going somewhere for your vacation?M: Yes,Im making plans for a tour.W: Thatll be lovely. Where are you going?M: I start out from Long Island this Friday. Ive planned a fourday drive to Salt Lake City, where Ill join my brother and my family for his fortieth birthday.W: Well, you got to prepare lots of food and enough sleeping bags then?M: Oh,no. Ill spend the nights in hotels and enjoy local food as I pass by. How does it sound?W: It sounds good. You can do a lot of sightseeing,too.M: Yes,Ill take my time. And Ill go to Disneyland.W: So,youre going to have a nice vacation.Text 10Herbert Marshal was a student at Cambridge, but his hometown was St. Albans. It was August and the family had gone to the seaside. Herbert went to France for his holiday, but he ran out of money, and came home a week earlier than he had expected to.His train didnt get into St. Albans until just before midnight. The last bus had gone, so he had to walk home. He let himself into the kitchen, and as he was feeling hot and sticky, he took off his shirt to have a wash.Suddenly he heard heavy steps running up the path. The back door burst open, and he found himself surrounded by policemen. They pushed him into the living room next door, made him sit down,and began asking him questions.“Whats your name?”“Where do you live?”“What are you doing here?”“I live here,” said Herbert. “Ive been on holiday.” But nobody listened to him. They just went on asking questions. Then suddenly one of the policemen said:“ Watch him, Frank. Well go and search the house.”答案:15CBAAC610CBCBA1115ABCBA1620ACBAB第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AThe National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) this week showed its yearly Arctic (北极的) report. It included a list of problems that the Arctic was facing. Arctic sea ice “remains younger, thinner and covers less area than in the past,” the NOAA report said. The reports lead author, Emily Osborne, said that full Arctic area was experiencing the greatest change “in human history”Scientist Walid Abdalati used the word “scary” to describe what was happening in the Arctic. He is a former chief scientist at the American space agency NASA and the director of the University of Colorados environmental science program. “Its a new Arctic. Weve gone from white to blue,” Abdalati said, describing the increasingly icefree waters.The report said continued warming in the Arctic was driving “change in the environmental system in predicted, and also unexpected, ways.” A more concerning problem was the recordlow (历史新低的) levels of winter sea ice in the Bering Sea, scientists said. The Bering Sea early this year “lost an area of ice the area of Idaho,” said Dartmouth College professor Donald Perovich. He is a cowriter of the report. The western American state of Idaho is over 200,000 square kilometers.Gay Sheffield is a marine (海洋的) animal scientist at the University of Alaska Fairbanks. She is studying the recordlow ice and its effects. She lives in Nome, an Alaskan city that sits on the Bering Sea. She has noticed the decrease in sea ice herself. And she told other scientists this week at the yearly American Geophysical meeting that her town still had open water. This is extremely unusual for the month of December.She also said the area around Nome had seen environmental change because of the lack of sea ice, adding that many species of ocean life had died.【语篇解读】本文是一篇说明文。科学家发现,北极的冰融化得很快,很多地方都没有冰了,这一变化对那里的环境也造成了影响。21What did the NOAA report show this week?AThe Arctic was losing its ice quickly.BA lot of new sea ice formed in the Arctic.CHumans were faced with a list of problems.DHumans were experiencing the greatest change ever.答案与解析:A细节理解题。根据第一段的“It included a list of problems that the Arctic was facing. Arctic sea ice remains younger, thinner and covers less area than in the past,.”可知,这个报告表明北极的冰在快速融化。22How does Walid Abdalati most probably feel about the Arctics condition?AInterested. BConfused.CConcerned. DExcited.答案与解析:C推理判断题。根据第二段的“Scientist Walid Abdalati used the word scary to describe what was happening in the Arctic.”及“Its a new Arctic. Weve gone from white to blue, .”可推断,北极的情况让Walid Abdalati很担心。23What can we learn about Gay Sheffields town?AIt is very far from the Arctic.BIt doesnt have a lot of marine animals.CIt has become much colder than before.DIt usually has no open water in December.答案与解析:D推理判断题。根据第四段的“. her town still had open water. This is extremely unusual for the month of December.”可知,一般情况下十二月份的时候那里户外的水都结冰了。BIt was a cold morning, and Eduardo Ortega was nervous. He held a large envelope. In it was his dream.“This is everything,” he said. “Ive worked for this since I was a young boy.”Eduardo remembered the long hours working in the fields, picking strawberries and beans. After the workday, his tired friends drank coffee or slept. Eduardo studied, read, and wrote poetry and short stories. Although he missed many classes, he became the schools best student.One school year, Eduardo wrote an essay (文章) and won a prize a flying trip to San Francisco. As he flew, he felt free from his life of hard work in the fields. He promised himself not to return to that life. He loved to fly.This morning, Eduardo caught the school bus and went to school with the envelope. He walked past his classmates and sat down at his desk. He opened the envelope and began reading the letter inside. It was the answer to his application to the state university. It was also the answer to the beginning of his dream of becoming a pilot.Even though Eduardo worked to help his family, his father always encouraged him to go to school. So, while he worked, he also studied.Eduardo knew that his dream was his fathers dream, too. His father was a smart man, but he was too poor to go to college. He loved to read, but never had time, because he worked long hours.Now, as Eduardo read the words, “Congratulations. you have been accepted,” he knew that his dream was not lost. One day, he would be a pilot, flying every day to all the exciting places in the world.【语篇解读】本文是记叙文。男孩家境不好,需要打零工帮助家里维持生计,但他并没有放弃自己的梦想。他坚持学习,通过不懈的努力终于考上了大学,缩短了与梦想的距离。24What did Eduardo do when his friends drank coffee or slept?AHe attended classes.BHe studied and wrote.CHe worked in the fields.DHe helped around his home.答案与解析:B细节理解题。由第三段中的“After the workday, his tired friends drank coffee or slept. Eduardo studied, read, and wrote poetry and short stories.”可知,工作结束后,他的朋友们或喝咖啡或睡觉,而他却在学习和写作。25What was Eduardos dream?ABecoming a pilot.BBecoming a writer.CTraveling around the world.DRealizing his fathers dream.答案与解析:A细节理解题。由第五段中的“It was also the answer to the beginning of his dream of becoming a pilot.”和最后一段中的“One day, he would be a pilot, flying every day to all the exciting places in the world.”可和,他梦想成为一名飞行员。26What was Eduardos fathers attitude toward his dream?ASupportive. BUnconcerned.CDoubtful. DUnclear.答案与解析:A推理判断题。由倒数第三段中的“. his father always encouraged him to go to school.”可知,他父亲鼓励他上学,因此推断他父亲支持他的梦想。27What was in the envelope?AAn invitation to a flying trip.BEncouragement from his father.CCongratulations from his friends.DAn admission notice from a university.答案与解析:D推理判断题。由第五段中的“It was the answer to his application to the state university.”和最后一段中的“. as Eduardo read the words, Congratulations. you have been accepted, he knew that his dream was not lost.”可推断,信封里是他所申请的大学发来的录取通知书。CHidden in the mountains of Jordan is the beautiful ancient city of Petra. It lay in ruins for more than a thousand years.Petra was built in 312 BC by the Nabataeans who were an ancient southern Arab people. They were very skilled at carving (刻). It is no wonder that this ancient city has so much to offer!In 363 AD, the city suffered from terrible earthquakes that left most of the city damaged. The buildings and the citys water system were affected. A Swiss explorer, Johann Ludwig Burckhardt, discovered this city of wonders in 1812. Until he discovered Petra, it had been unheard of in the Western world for about 5 centuries!Petra is the Greek word for stone and this name makes perfect sense because of where the city is located and how some of it is carved into the rock. The ancient city of Petra is also known as the “Rose City”. This is because the rock in which the city is built is a rosered colour. Many of the buildings of Petra have beautiful facades (正面). Some of the facades have columns (柱) carved into the rock, but they are for decoration and they dont actually hold anything up.Petra was built in the middle of the desert, where it hardly ever rained. Luckily, the Nabataeans were very skilled engineers and knew how to live in a hot and dry place. First, they carved channels (渠) to bring water from a nearby spring into the city. Rainwater was also collected in underground channels. The water was then stored. So, even in the long dry months there was enough water for people to use.Today, Petra is one of the worlds most famous ancient sites and people come from all over the world to visit it.【语篇解读】本文是说明文。作者在文中介绍了古城佩特拉。28What do we know about Petra?AIt was built on high mountains.BIt has a history of five centuries.CIt was destroyed by earthquakes.DIt was first visited by westerners in 363.答案与解析:C细节理解题。由第三段中的“In 363 AD, the city suffered from terrible earthquakes that left most of the city damaged.”可知,这座古城被地震毁了。29Why was the city named “Petra”?ASome of it looked rosered.BSome of it was filled with roses.CSome of it was home to animals.DSome of it was built into the rock.答案与解析:D细节理解题。由第四段中的“Patra is the Greek word for stone and this name makes perfect sense because of where the city is located and how some of it is carved into the rock.”可知答案。30What is the purpose of the columns?ATo beautify the buildings.BTo support the buildings.CTo function as gates.DTo serve as tools.答案与解析:A细节理解题。由第四段中的“. they are for decoration and they dont actually hold anything up.”可知,这些柱子没有实际作用,只是装饰而已。31Which word can best describe the Nabataeans?AHonest. BCreative.CHardworking DWelleducated.答案与解析:B推理判断题。由倒数第二段可知,纳巴泰人在沙漠上建起了佩特拉城,并用很智慧的方式解决了沙漠的缺水问题。DAs a young boy, I knew what people said was not always what they meant or were feeling. And I knew it was possible to get others to do what I wanted if I read their real feelings and responded suitably to their needs. At the age of eleven, I sold sponge rubber (泡沫橡胶) doortodoor after school and quickly worked out how to tell if someone was likely to buy from me. When I knocked on a door, if someone told me to go away but their hands were open and they showed their palms (the inside surfaces of their hands), I knew it was safe to continue with my presentation (展示) because they werent angry or threatening although they may have a dismissive (不屑的) attitude. If someone told me to go away in a soft voice but used a pointed finger or closed hand, I knew it was time to leave.As a teenager, I became a pots and pans (炊具) salesperson, and my ability to read people earned me enough money to buy my first house. Selling gave me the chance to meet people and study them close and to know whether they would buy or not, simply by watching their body language.I joined the life insurance business at the age of twenty. And I went on to break several sales records for my company, becoming the youngest person to sell over a million dollars worth of business in my first year. This achievement allowed me to become a member of the wellknown Million Dollar Round Table (MDRT, which recognizes the worlds top achievers in life insurance). I was lucky that the skills Id learned as a boy in watching body language while selling pots and pans could be used in this new_area,_and were directly related to the success I could have in any business closely connected with people.【语篇解读】本文是记叙文。善于读懂客户的肢体语言给作者带来了销售事业的成功。32Which of the following meant the author must go away?AA customers soft voice.BA customers pointed finger.CA customers open palms.DA customers dismissive expression.答案与解析:B细节理解题。由第一段中的“If someone told me to go away in a soft voice but used a pointed finger or closed hand, I knew it was time to leave.”可知,当顾客用手指指着他时,作者就意识到应该马上离开。33What is the “new area” mentioned in

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论