2019_2020学年新教材高中英语课时素养评价五Unit2LetscelebrateUsinglanguage外研版.docx_第1页
2019_2020学年新教材高中英语课时素养评价五Unit2LetscelebrateUsinglanguage外研版.docx_第2页
2019_2020学年新教材高中英语课时素养评价五Unit2LetscelebrateUsinglanguage外研版.docx_第3页
2019_2020学年新教材高中英语课时素养评价五Unit2LetscelebrateUsinglanguage外研版.docx_第4页
2019_2020学年新教材高中英语课时素养评价五Unit2LetscelebrateUsinglanguage外研版.docx_第5页
已阅读5页,还剩4页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

课时素养评价 五Unit 2Using language. 选用适当的情态动词填空(can/could, may/might, must)1. In crowded places like airports and railway stations, you must take care of your luggage. 2. I may/might finish reading the book tomorrow, but I am not sure about it. 3. What can she mean by saying that? 4. I heard you bought a new book. Can/Could/May I have a look? 5. Youve been working all day. You must be very tired. 6. You can take it home if you like it. 7. (The doorbell rings) I wonder who that is. It can not be Lisa. Shes still in the library at this time. 8. Must you make so much noise when I have a rest? 9. Toms father comes from France, so he can speak fluent French. 10. As you are here, you may/might as well stay and make the best of it. . 完成句子1. May/Can/Could I ask you a question? 我可以问你一个问题吗? 2. Why must he play the piano at noon? 他为什么偏偏中午弹钢琴呢? 3. The boy could speak five languages when he was four. 这个男孩四岁时就能说五种语言。4. May you be lucky in the following year! 祝你在新的一年里好运连连! 5. Cars mustnt be parked in front of the house. 房前禁止停车。. 阅读理解(2019佛山高一检测)Two Chinese sisters have landed a dream trip to Buckingham Palace and the Peppa Pig World theme park in the UK. Lately, their mother helped them express their wish online to meet Queen Elizabeth , which not only caught millions of social media users attention but also the attention of the British ambassador(大使)to China. Five-year-old twins Mi Ai and Mi Ni, who live in Beijing, appeared in a video on social media platform Weibo last week, where they spoke of their love of British cartoon Peppa Pig and their keen interest to visit the Buckingham Palace. Mi Ni said she and her sister wanted to visit the gardens at Buckingham Palace, just like Peppa Pig and her friends did in the cartoon program. The British Ambassador answered their call with her own video, inviting the twins to her house in Beijing. “Hello Mi Ni and Mi Ai, ” she said. “Im the British ambassador. Id like you to come and visit me in my house in Beijing and we can perhaps have tea and cookies in a British style. ” The twins accepted the ambassadors invitation and joined her for a traditional afternoon tea on Monday, when they ate cake and drew pictures of their favorite characters from Peppa Pig. The ambassador has made arrangements for the girls and their parents to tour the UK. They are going to tour the studios where Peppa Pig is made, take a trip to Peppa Pig World in Hampshire and visit Buckingham Palace. The queen has not yet said if she will have time to welcome the girls. The Peppa Pig series, introduced in the mid-2000s in China, has become extremely popular among Chinese children and adults. As this year is the Year of the Pig according to Chinese tradition, the country has set to mark the Chinese New Year with a film starring Peppa Pig, where audiences can see a number of Chinese cultural elements(元素). 【文章大意】本文是一篇记叙文, 讲述了两位中国小女孩在微博上通过视频表达了她们对小猪佩奇的喜欢和对白金汉宫的兴趣, 结果得到了英国大使的回应。英国大使邀请她们去英国, 进行了一场梦幻之旅。1. How did the sisters tell their dream to the Queen? A. By taking a personal trip to the UK. B. By writing a letter to the Queen. C. By expressing their wish online. D. By giving a call to the ambassador. 【解析】选C。 细节理解题。根据第一段中Lately, their mother helped them express their wish online to meet Queen Elizabeth 可知, 这对姐妹是在网络上表达了她们的愿望, 故选C项。2. How did the ambassador respond to the sisters wish? A. She paid no attention to it. B. She arranged the trip for them. C. She sent her agreement by a call. D. She would show them around the UK. 【解析】选B。 细节理解题。根据第四段中第一句The ambassador has made arrangements for the girls and their parents to tour the UK. 可知, 英国大使为这对姐妹安排了英国之旅, 故选B项。3. What are the two sisters going to do in the UK? A. Enjoy a traditional afternoon tea. B. Draw pictures in the Peppa Pig World. C. Visit the studios producing Peppa Pig. D. Meet the Queen in Buckingham Palace. 【解析】选C。 细节理解题。根据第四段中第二句They are going to tour the studios where Peppa Pig is made, take a trip to Peppa Pig World in Hampshire and visit Buckingham Palace. 可知, 她们将参观制作小猪佩奇的工作室, 去汉普郡的小猪佩奇世界旅行, 并参观白金汉宫, 故选C项。4. Which is the best title of the passage? A. An Afternoon Tea with the AmbassadorB. The Film Starring Peppa Pig Put on SoonC. The Popularity of Peppa Pig Series in ChinaD. Twin Fans of Peppa Pig to Get Dream UK Trip【解析】选D。标题归纳题。本文开头第一句点出了这篇文章的大意, 即两名中国姐妹踏上了前往英国白金汉宫和小猪佩奇世界主题公园的梦幻之旅。故选D项。. 语法填空Two weeks after the popular show Chinese Poetry Conference, a new program, Readers(朗读者), has become much 1. (popular) than it. The weekly talk show, hosted by the famous hostess Dong Qing, invites people from all walks of life 2. (read) aloud poems, essays and book excerpts(节选)they like or wrote. The guests who join 3. also share their own life stories and explain the reason why particular pieces touch their hearts. Viewers can often be moved to tears 4. they listen to those stories. Three days after its first broadcast on CCTV-1, Readers has been 5.(great) successful and interested thousands of people. Through the poetic words, Readers has made 6. public pay attention to the 7. (lose) habit of reading aloud. Readers is one of the cultural TV 8. (program) to restore(恢复)the countrys love for literature. Its success is very 9. (encourage) in todays television world where TV series 10. (play) a leading part so far. 【文章大意】本文是一篇说明文, 介绍了继中国诗词大会后, 朗读者节目又掀起了国人对文学的热爱。1. 【解析】more popular。考查形容词比较级。句意: 受欢迎的节目中国诗词大会播出两周后, 一档新节目朗读者已经变得比它更受欢迎。根据空后than可知, 本空应用比较级形式。2. 【解析】to read。考查不定式。句意: 这档由主持人董卿主持的周播节目, 邀请了来自各行各业的人朗读他们喜欢的或自己写的诗歌、短文和书的节选。invite sb. to do sth. 意为“邀请某人做某事”, 故本空应用不定式作宾补。3. 【解析】in。考查介词。句意: 参加节目的嘉宾们还会分享他们自己的生活故事, 并解释某些片段打动他们内心的原因。join in意为“参加 ”, 后常跟某些活动, 本句表示 “参加朗读者”这个节目, 故本空应填介词in。4. 【解析】when。考查状语从句。句意: 当观众听到这些故事时, 常常会感动得流泪。根据句意可知, 本空应用when引导时间状语从句。5. 【解析】greatly。考查副词。句意: 在CCTV-1首次播出三天后, 朗读者获得了巨大的成功, 吸引了成千上万的人。本空修饰形容词successful, 故应用副词greatly。6. 【解析】the。考查固定短语。句意: 通过诗意的文字, 朗读者让公众注意到了已经丢失的大声朗读的习惯。the public意为“大众, 公众”, 故本空应填定冠词the。7. 【解析】lost。考查形容词。句意参考上题。本空修饰名词habit, 故应用过去分词转化的形容词lost“失去的; 丧失的”。8. 【解析】programs。考查名词复数。句意: 朗读者是旨在恢复国民对文学的热爱的文化电视节目之一。one of后接可数名词复数形式, 表示“之一”, 故本空应用名词复数形式programs。9. 【解析】encouraging。考查形容词。句意: 在迄今为止这个连续剧为主角的电视世界中, 朗读者的成功是非常鼓舞人心的。本空在句中作表语, 根据空前副词very可知, 本空应用形容词encouraging“令人鼓舞的; 鼓舞人心的”。10. 【解析】have played。考查时态。句意参考上题。根据so far可知, 本空应用现在完成时。. 完形填空Not long before, my daughters shoes were scratched(划破)with a knife. She burst into tears. I took them to the shoemakers. The young apprentice(学徒)glanced at the 1 and said, “Nothing I can do except 2 the upper. ” His master looked at them and said, “If you 3 me, I will add more scratches on both the shoes. ”I was 4 and asked why. He explained, “As if the opening were made 5 for a special style. ”I didnt fully understand him, 6 I decided to leave the shoes. Two days later I dropped by from work to 7 the shoes. I found more scratches on each shoe; all the openings were patched(缝补)by soft red leather; the stitches(针脚)were twisted with the appearance looking more 8 and interesting than ever. I couldnt help praising the masters 9. Another time, my sisters blouse was torn, leaving a large opening. My wife checked it10, and then said, “Let me take it home and 11 it. ”Three days later, seeing it again, I was greatly 12: all the torn parts took on a look of ice crystal(水晶); attached to it was a snowman made of flowery rags. I sighed with 13, “Its amazing! ”“I was 14 by that shoemaker. Patches are considered to be 15, but a skillful craftsman(工匠) can make it take on a kind of 16. ”replied my wife. Her words inspired me more: perfection is impossible to achieve in 17; patches appear in the 18 of injury, disability or disease. Since you cant change the existence of wound, you should not 19 peoples sympathy by disclosing the wound, which is meaningless. Just sew the 20 by patches and produce a most beautiful flower on it, and that is the significance of life. 【文章大意】本文是一篇夹叙夹议文, 作者由修鞋师傅给女儿修鞋和妻子补衬衫中领悟到了生活的意义生活中不应该通过揭露伤口来指望别人的同情, 而应该用补丁把伤口缝起来, 然后在上面绣上一朵最美的花。1. A. scar B. opening C. hole D. mark【解析】选B。 根据上文中Not long before, my daughters shoes were scratched with a knife. 可知, 作者女儿的鞋被刀划破了。因此作者去鞋匠铺修鞋的时候, 学徒看着鞋上的开口(opening)。scar伤疤; hole洞穴; mark标记。2. A. replaceB. removeC. throwD. tear【解析】选A。 根据本空前Nothing I can do except可知, 学徒说“除了换(replace)鞋面我什么也做不了。”remove去除; throw扔; tear撕掉。3. A. tellB. showC. agreeD. trust【解析】选D。 根据本空后I will add more scratches on both the shoes. 可知, 修鞋师傅说: “如果你信得过(trust)我, 我要在这双鞋上再加一些划痕。”tell告诉; show展示; agree同意。4. A. delightedB. confusedC. excitedD. astonished【解析】选B。 根据本空后and asked why可知, 我很疑惑(confused), 问他为什么, delighted高兴的; excited兴奋的; astonished吃惊的。5. A. on purposeB. by chanceC. in particularD. in turn【解析】选A。 上文说修鞋师傅要在这双鞋上再加上一些划痕, 他解释说这样做是为了让这双鞋看起来好像开口是特意(on purpose)为一种特殊的风格而做的。by chance意外地; in particular特别地; in turn轮流。 6. A. soB. andC. asD. but【解析】选D。 根据本空后I decided to leave the shoes可知, 虽然我不是完全明白他的意思, 但(but)我仍决定把鞋留下让他修。so所以; and并且; as因为。7. A. bringB. collectC. seeD. return【解析】选B。 根据本空后I found more scratches on each shoe可知, 两天后我下班时顺道过来取(collect)鞋。bring带来; see看见; return返还。8. A. successfulB. skillfulC. attractiveD. positive【解析】选C。 根据本空后and interesting than ever. 可知, 修好的鞋比原来更有吸引力(attractive)和有趣了。successful成功的; skillful熟练的; positive积极的。9. A. skillB. drillC. performanceD. strength【解析】选A。 上文说修好后的鞋比原来更有吸引力和有趣了, 所以我不禁称赞修鞋师傅的技术(skill)。drill训练; performance表演; strength力量。10. A. anxiouslyB. suddenlyC. carefullyD. delightedly【解析】选C。 妻子仔细(carefully)检查我姐姐衬衫上的大口子, 然后说“让我拿回家去修补吧”。anxiously焦虑地; suddenly突然; delightedly高兴地。11. A. washB. ironC. saveD. mend【解析】选D。 根据上文my sisters blouse was torn, leaving a large opening. 可知, 妻子要把我姐姐划破的衬衫拿回家修补(mend)。wash洗; iron熨; save节省。12. A. puzzledB. disappointedC. surprisedD. touched【解析】选C。 根据本空后all the torn parts took on a look of ice crystal; attached to it was a snowman made of flowery rags. 可知, 妻子修补好的衬衫所有的碎片

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论