(新课标)高二英语暑假作业4 (2).doc_第1页
(新课标)高二英语暑假作业4 (2).doc_第2页
(新课标)高二英语暑假作业4 (2).doc_第3页
(新课标)高二英语暑假作业4 (2).doc_第4页
(新课标)高二英语暑假作业4 (2).doc_第5页
免费预览已结束,剩余6页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

新课标2015年高二英语暑假作业 4 (满分100分)第二部分 阅读理解(共两节,满分30分)第一节 (共4小题;每小题5分,满分20分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c、和d)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 so great is our passion for doing things for ourselves that we are being increasingly less dependent on specialized labour.no one can plead ignorance(对。无知) of a subject any longer, for there are countless do-it-yourself publications.armed with the right tools and materials, newlyweds(新婚的人) gaily get down to the task of decorating their own homes.men, particularly, spend hours of their leisure time installing their own fireplaces, laying out their own gardens; building garages and making furniture.but unfortunately not all of us are born handymen. some wives tend to believe that their husbands are extremely resourceful and can fix anything.even men who can hardly drive a nail in straight are supposed to be born electricians, carpenters, plumbers and mechanics.when lights fuse, furniture gets rickety(快要散架的), pipes get blocked, or vacuum cleaners fail to operate, some woman think that their husbands will somehow put things right.the worst thing about the do-it-yourself game is that sometimes even men live under the delusion(错觉) that they can do anything, even when they have repeatedly been proved wrong.it is a question of pride as much as anything else. last spring my wife suggested that i call in a man to look at our lawn mower.it had broken down the previous summer, and though i promised to repair it, i had never got round to it.i would not hear of the suggestion and said that i would fix it myself.one saturday afternoon, i dragged the machine into the garden and had a close look at it.as far as i could see, it needed only a minor adjustment: a turn of a screw here, a little tightening up there, a drop of oil and it would be as good as new.actually the repair job was not quite so successful.the mower firmly refused to mow, so i decided to take it apart.and i was extremely pleased with myself.i had found the cause of the trouble.one of links in the chain that drives the wheels had broken.after buying a new chain i was faced with the tough task of putting the confusing jigsaw puzzle together again.i was not surprised to find that the machine still refused to work after i had reassembled it, for the simple reason that i was left with several curiously shaped bits of metal which did not seem to fit anywhere.i gave up in despair.the weeks passed and the grass grew.when my wife urged me to do something about it, i told her that either i would have to buy a new mower or let the grass grow.needless to say our house is now surrounded by a jungle(丛林).buried somewhere in deep grass there is a rusting lawn mower which i have promised to repair one day.62.according to the passage which of the following is true?a.if you have right tools and materials, you can do anything.b.although they can hardly drive a nail in straight , they are supposed to be born electricians, carpenters, plumbers and mechanics.c.all wives believe that their husband can fix anything.d.we have great passion for doing things for ourselves because we are being increasingly less dependent on specialized labour.63.why did the writers wife suggest calling in a man to look at the mower?a.to get her husband to mend it, believing that he needed some help.b.she had forgotten that her husband had promised to mend it.c.she suspected it would otherwise remain unrepaired and the grass uncut.d.her husband had repeatedly tried mending it already without success.64.the writer decided to take apart the mower because _ .a.it was a saturday and he had the time to spareb.he had discovered the cause of the troublec.he thought it was a sure way of repairing it.d.what repairs he had already carried out had not proved successful.65.the writers house is now surrounded by a jungle because _ .a.his wife was not prepared to let him buy a new lawn mowerb.the lawn mower is buried somewhere in deep grass.c.the writer wanted to let the grass grow.d.he lost several pieces of the mower in the process of repairing it答案及解析:2.62. b 63. c 64. d 65. a【文章大意】文章介绍现在很多人喜欢自己动手做一些手工活,但是作者通过自己的经历告诉读者不是每个人都是天生的电工、木匠、水管工和机械师。【试题解析】62.细节理解题:根据第二段的句子:even men who can hardly drive a nail in straight are supposed to be born electricians, carpenters, plumbers and mechanics. 妻子常常认为她们的丈夫无比聪明能干。甚至那些连一枚钉 子都钉不直的男人都被认为是天生的电工、木匠、水管工和机械师。所以选b。63.细节理解题:根据第三段的句子:last spring my wife suggested that i call in a man to look at our lawn mower.it had broken down the previous summer, and though i promised to repair it, i had never got round to it. 今年春天,妻子让我请人检查一下我家的割草机。那台割草机去年夏 天就坏了,尽管我答应修,但一直没抽出时间。说明如果不找人来修,可能这台割草机会修不好,草就一直没有办法割,所以选c。64.细节理解题:根据第三段的句子:actually the repair job was not quite so successful.the mower firmly refused to mow, so i decided to take it apart可知因为没有修好,所以作者决定将割草机拆掉,所以选d。65.推理判断题:根据第三段的句子:when my wife urged me to do something about it, i told her that either i would have to buy a new mower or let the grass grow.needless to say our house is now surrounded by a jungle(丛林).可知作者家被丛林包围因为作者的妻子拒绝买一个新的割草机,所以选a。【长难句解析】1. the worst thing about the do-it-yourself game is that sometimes even men live under the delusion(错觉) that they can do anything, even when they have repeatedly been proved wrong.【翻译】自己动手的例子中最糟糕的是,有时甚至是男人尽管接连失败却还误以为自己什么都行。【分析】这句话主语是the worst thing about the do-it-yourself game,后面是系表结构,用that引导表语从句,表语从句中使用that连接的同位语从句,说明delusion的内容,when引导时间状语从句、。2. buried somewhere in deep grass there is a rusting lawn mower which i have promised to repair one day. 【翻译】深草丛中的某 个地方有一台正在生锈的割草机,那就是我曾答应某日要修理的割草 机。【分析】这句话使用了完全倒装句,过去分词buried提前,主语是a rusting lawn mower ,后面是which引导的定语从句。第二节 (共5小题,每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。i met rose, my new classmate, on the first day of college. to my surprise, she was already 87 years old. why are you in college at such a young age? i joked. im here to meet a rich man, get married, have two children, and then retire and travel. she answered. 51 like young students, rose was outgoing, kind and helpful. 52 soon she became a superstar in our college.at the end of the term, rose was invited to give us a speech. i will never forget what she said to us, there are only four secrets to staying young and achieving success. first, you have to laugh and find humor(幽默感) every day. then, you need to have a dream. 53 next, find any chance to change yourself. finally, people shouldnt have regrets(遗憾) for things they didnt do.54 over 2 000 students went to her funeral(葬礼) to express their love to the wonderful woman.the great woman didnt live in this world any longer, but she gave us an unforgettable lesson in life. that is 55 dont you think so?a. when you lose your dream, you die. b. she always had friends around her.c. never too old to learn.d. one week after she finished her college, she died in her sleep peacefully.e. both of us laughed, because we knew what she said wasnt true.f. the important thing is that you have something to express.g. instead, they try to hide their true feelings.答案及解析:14.ebadc第三部分 英语知识运用 (共两节,满分40)第一节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。curt and i have the kind of friendship that i wish everyone would be able to experience.our friendship _21_ many years ago. we met while _22_ different high schools. as years passed, we became good friends. curt was the best man(伴郎) in my wedding, and i was _23_ a few years later when he married my sisters roommate. and yet the event that most showed our partnership and _24_ our friendship happened over 25 years ago, when we were in our 20s.curt and i were attending a pool party at the local swim and racquet club. we were walking to the car, joking about the party, and curt _25_ me and said, “steve, youve had too much _26_. maybe i should drive.” at first i thought he was _27_, but since curt is definitely the wiser of us, i _28_ his judgment.“good idea,” i said, and handed him the _29_.after i was settled in the passenger seat and curt sat behind the wheel, he said, “im going to need your _30_ because im not sure how to get to your house from here.”“no problem,” i_31_.curt started the car and we were _32_. the next 10 miles seemed like a hundred as i prompted(提示) curt with _33_: left now, right soon, slow down, speed up and so on. the important thing was that we got home _34_ that night.ten years later at my wedding, curt brought _35_to the eyes of 400 guests as he told the story of our partnership and _36_ we drove home together that night. why was it such a(n)_37_ story? we would all, i hope, offer our keys _38_ we knew we shouldnt drive. but you see, my friend curt was blind. he had been blind from_39_ and never sat behind the wheel of a car_40_ that night.21. a. continuedb. beganc. encouragedd. interrupted22. a. attendingb. takingc. leavingd. finishing23. a. aloneb. theirsc. thered. his24. a. formedb. beganc. deepenedd. valued25. a. pointed tob. turned toc. stuck tod. looked up26. a. waterb. medicinec. smoked. wine27. a. lyingb. insistingc. jokingd. deciding28. a. respectedb. doubtedc. understoodd. used29. a. wheelb. keyc. seatd. car30. a. adviceb. reasonc. helpd. statement31. a. agreedb. respondedc. promisedd. decided32. a. offb. overc. outd. down33. a. safetyb. speedc. qualitiesd. directions34. a. lateb. safec. earlyd. drunk35. a. attentionb. excitementc. tearsd. surprise36. a. howb. whyc. whend. whom37. a. interestingb. surprisingc. touchingd. amazing38. a. whenb. untilc. because d. since39. a. nowb. naturec. endd. birth40. a. duringb. overc. afterd. before【解析】 2125 badcb 2630 dcabc 3135 badbc 3640 acadd第2节 阅读下面材料,用不多于1个单词的正确形式填空(10)traditional chinese culture places much emphasis on food. considered to be an important part of each day, eating is far beyond simply _1_(meet) a need. however, people are living in a fast-paced society now, so they hardly have time to enjoy their food. they need fast food. that is _2_ chinas fast-food market expands.a foreign fast-food restaurant _3_(call) kfc arrived in china first, quickly followed by _4_ such as pizza hut and mcdonalds. _5_ the development of china, foreign fast-food chains are realizing high-speed growth in china. however, these “junk foods” _6_ (criticize) by health experts for long because they cant provide balanced nutrition. the experts also show that some foreign fast food contains _7_ food coloring, sudan 1, _8_ can cause cancer.in fact, china has many of its own traditional fast-food dishes. among them, dumplings, soybean milk and noodles are the most popular. _9_(compare) with foreign fast food, those traditional ones are _10_ (healthy). but many chinese still enjoy the special taste and the good environment in the foreign fast-food chains even though there exist some potential risks. 答案及解析:9.1. meeting 2. why 3. called 4. others 5. with 6. have been criticized 7. a 8. which 9. compared 10. healthier / more healthy第四部分 写作 (共两节 满分30)第1节 短文改错(10分) june 12,sunday finetoday is sunday, i didnt get up early as usually. in the 1._morning after i finished my homework, i do some washing. 2._then i telephoned one of my classmate and invited him 3._to see a film. and unfortunately, when we got to the cinema 4._at 3:00 p.m. we found all the tickets had sold out. 5._then we went back to school and played the football. 6. _after this, when we were about to go home ,we saw our 7. _english teacher, mr. wang, coming into the school gate.he told us we have made great progress in english. this term 8._he also suggested that we should read more and wrote more. 9._we promised him that we would listen his advice. 10._【解析】27.【答案】1. usually-usual 2. dodid 3. classmate -classmates 4. and -but 5.had been 6. the 去掉 7. correct 8. have-had 9. wrote-write 10. listen-take/follow第2节 书面表达(20分)目前, 有些中学聘用外教承担英语口语教学。对此,你们班里的同学展开了讨论。 请根据下面要点写一篇短文介绍讨论的情况。1 有人认为聘请外教的目的只是为了提高学校的知名度,并没有什么实际意义。2 有人认为外教可以帮助学生提高学习兴趣,锻炼口语。3 你的看法。注意,词数 120左右,适当增减; 开头已经给出,不计入总词数there was a heated

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论