(新课标Ⅱ卷)2016年高考英语冲刺卷06.doc_第1页
(新课标Ⅱ卷)2016年高考英语冲刺卷06.doc_第2页
(新课标Ⅱ卷)2016年高考英语冲刺卷06.doc_第3页
(新课标Ⅱ卷)2016年高考英语冲刺卷06.doc_第4页
(新课标Ⅱ卷)2016年高考英语冲刺卷06.doc_第5页
免费预览已结束,剩余19页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

(新课标卷)2016年高考英语冲刺卷06注意事项:1. 本试卷分第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分。答题前,考生务必将自己的姓名、考生号填写在答题卡上。2. 回答第卷时,每小题选出答案后,用2b铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。写在试卷上无效。3. 回答第卷时,将答案填写在答题卡上,写在试卷上无效。4. 考试结束,将本试卷和答题卡一并交回。第卷第一部分 听力(共两节,满分30分) 做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5个小题;每小题1.5分,满分7.5分) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从每题所给的a、b、c三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:how much is the shirt? a. 19.15. b. 9.18. c. 9.15.答案是c。1. what do we learn about mary? a. she has travelled worldwide. b. she is going to hawaii. c. she likes collecting postcards.2. what does the woman mean? a. she does not agree with the man. b. she thinks its better to wait c. she likes waiting.3. why does the woman think the man bought a new cd? a. the man likes listening to music. b. the man is listening to popular music. c. she has never heard the song before.4. where is the concert held? a. in birmingham. b. in manchester. c. in london.5. what is the relationship between the two speakers? a. mother and son. b. sister and brother.c. teacher and student.第二节 (共15小题; 每小题1.5分, 满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的a、b、c 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话, 回答第6至第7两个小题。6. what is the woman? a. a swimmer.b. a lifesaver.c. a trainer.7. what does the woman think about the courses? a. easy.b. boring.c. important.听下面一段对话, 回答第8至第9两个小题。8. what are the two speakers mainly talking about? a. chemicals.b. management.c. pollution.9. how will a tv station deal with the situation? a. stop the factory from polluting the river. b. report the event on tv. c. close the factory.听下面一段对话, 回答第10至第12三个小题。10. when does the conversation take place? a. in the morning.b. in the afternoon.c. in the evening.11. what do the two speakers plan to do tomorrow? a. wash down the kitchen. b. move the cupboards. c. paint the walls.12. when are the painters coming? a. on saturday. b. on sunday. c. on monday.听下面一段对话, 回答第13至第16四个小题。13. what is the mans job? a. a teacher. b. a reporter. c. an editor.14. what kind of store does mrs. marks have? a. a paint store. b. a record store. c. a grocery store.15. how much money did the robber steal? a. $500. b. $2,500. c. $3,500.16. how did the robber get away? a. by taxi. b. by bus.c. by car.听下面一段独白, 回答第17至第20四个小题。17. how many daily newspapers were there in america in the 1920s? a. about 2,500.b. about 1,500. c. about 2,000.18. why are more and more newspapers printed and sold? a. because of the population growth.b. the curiosity of the population increases constantly.c. people become richer all the time.19. what is the purpose of newspapers? a. to help people find out what they need. b. to give people important information as quickly as possible. c. to put important information on them as quickly as possible.20. what effects have radios, televisions and computers on the development of newspapers? a. none. b. a great effect. c. a small effect.答案:1-5 cbcac 6-10 bccbb 11-15 acbab 16-20 ccaba第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题:每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 a how cool can libraries be in an era of ipods and kindles? more than you thinkonly if you know where to go.central library: seattle, washington, united states the central library in seattle is modern and fashionable and has tourists from around the world paying visits and taking tours. it was designed by dutch architect rem koolhaas and american designer joshua ramus. tours began in 2006, two years after its opening. the library holds various art exhibitions, book signings and other events, while visitors can stop by the chocolate cart for a coffee and scan through the gift shop anytime.trinity college library: dublin, ireland the trinity college library in dublin is the oldest library in ireland, founded in 1592 by queen elizabeth i. it is the largest single library in the world, also known as the long room, which contains more than 200,000 of the librarys oldest books. the long room houses one of the oldest harps(竖琴)in ireland. dating to the 15th century, the old harp is the model for the symbol foreland.geisel library, university of california: san diego, united states at first glance, it looks like a spaceship. architect william pereira, who helped design actual space launch facilities at cape canaveral in houston, texas, designed the library in 1970. it has been featured in sci-fi films, short stories and novels. the library hosts “dinner in the library,” which invites readers for cocktails, and also a special speech from distinguished authorstu delft library: the netherlands the library at the delft university of technology was constructed in 1997 and has more than 862,000 books, 16,000 magazine subscriptions and its own museumthe building itself exists beneath the ground, so you cant really see the actual library. what makes it interesting is the roof, which is a grassy hill. the roof covers 5,500 square meters. and it has become one of the most striking and greenest structures in the area.试题分析:文章给我们介绍了世界上几个设计有特点的图书馆。21which of the four libraries has the longest history?a. central library b. trinity college libraryc. geisel library d.tu delft library22what makes geisel library different from the others is that _.a. queen elizabeth i founded the libraryb. it has a roof of grassy hillc. famous writers often deliver speeches thered. it is the largest single library in the world22c细节推理题。根据geisel library, university of california: san diego, united states中的the library hosts “dinner in the library,” which invites readers for cocktails, and also a special speech from distinguished authors可知它的特色,故选c.23in central library, you can _.a. drink cocktails b. buy souvenirsc. enjoy sci-fi films d. see the old harp b i was driving from harrisburg to lewisburg last night, a distance of about eighty miles. it was late. several times i got stuck behind a slow-moving truck on a narrow road with a solid white line on my left, and i was clinching (紧握) my fists with impatience. at one point along an open highway, i came to a crossroads with the traffic light. i was alone on the road by now, but as i approached the light, it turned red and i braked to stop. i looked left, right and behind me. nothing. not a car, no suggestion of headlights, but there i sat, waiting for the light to change, the only human being for at least a mile in any direction. i started wondering why i refused to run the light. i was not afraid of being arrested, because there were obviously no police around, and there certainly would have been no danger in going through it.much later that night, the question of why id stopped for that light came back to me. i think i stopped because its part of an agreement we all have with each other. its not only the law, but its an agreement we have, and we trust each other to honor it: we dont go through red lights. its amazing that we ever trust each other to do the right thing, isnt it? and we do, too. trust is our first tendency. we have to make a deliberate decision to mistrust someone or to be suspicious or skeptical. those attitudes dont come naturally to us. its a very good thing too, because the whole structure of our society depends on mutual trust, not distrust. this whole thing around us would fall apart if we didnt trust each other most of the time. we do what we say well do; we show up when we say well show up; we deliver when we say well deliver; and we pay when we say well pay. we trust each other in these matters, and when we dont do what weve promised, its far from the normal. it happens often that we dont act in good faith and in a trustworthy manner, but we still consider it unusual, and were angry or disappointed with those badly-behaved people. anyway i was so proud of myself for stopping for the red light that night.试题分析:虽然路上没有车辆没有危险,但作者还是战胜了自己没有闯红灯。这主要是因为受人们之间的信任及由此养成的社会公德的影响。24why did the author feel impatient while driving?a. because he had already driven for a long time.b. because it was too far away from his destination.c. because something urgent happened in his family.d. because he could not overpass a truck on a narrow road.24d细节推理题。根据第一段several times i got stuck behind a slow-moving truck on a narrow road with a solid white line on my left, and i was clinching (紧握) my fists with impatience.可知作者焦躁是因为在窄路上被一辆慢速的货车挡着。故选d.25the author stopped at the traffic light because .a. there were passers-by crossing the roadb. some policemen were on duty just at that pointc. the trust between people influenced the authord. there was potential danger26what would happen if people didnt trust each other in most cases?a. a11 the things would run normally.b. the social system would be thrown into disorder.c. the social traditions would be abandoned.d. strict rules and laws would be made.26b细节推理题。根据最后一段this whole thing around us would fall apart if we didnt trust each other most of the time.可知如果人们互相不信任,整个社会就会没有规则就会混乱,故选b.27what is the theme of the passage?a. mutual trust is the best policy.b. a bird in hand is worth two in the bush.c. actions speak louder than words.d. among the blind the one-eyed is the king.考点:考查社会生活类短文阅读。 c each time i see a balloon, my mind flies back to a memory of when i was a six-year-old girl. it was a rainy sunday and my father had recently died. i asked my mom if dad had gone to heaven. yes, honey. of course. she said. can we write him a letter? she paused, the longest pause of my short life, and answered, yes. my heart jumped. how? does the mailman go there? i asked. no, but i have an idea. mom drove to a party store and returned with a red balloon. i asked her what it was for.just wait, honey. youll see. mom told me to write my letter. eagerly, i got my favorite pen, and poured out my six-year-old heart in the form of blue ink. i wrote about my day, what i learned at school, how mom was doing, and even about what happened in a story i had read. for a few minutes it was as if dad were still alive. i gave the letter to mom. she read it over, and a smile crossed her face. she made a hole in the corner of the letter where she looped the balloon string. we went outside and she gave me the balloon. it was still raining. okay, on the count of three, let go. one, two, three. the balloon, carrying my letter, darted upward against the rain. we watched until it was swallowed by the mass of clouds. later i realized, like the balloon, that dad had never let his sickness get him down. he was strong. no matter what he suffered, hed persevere, hang on, and finally transcend this cold world and his sick body. he rose into sky and became something beautiful. i watched until the balloon disappeared into the gray and white and i prayed that his strength was hereditary. i prayed to be a balloon.试题分析: 作者由气球想到自己借助气球写信给爸爸的经历,文章最后说那个红色气球迎雨而上,正如父亲一样,无论什么困难都不能打败他,并希望自己成为一个气球,表达对父亲的敬意及思念。28when the girl asked her mother if they could write to her father, her mother _.a. found it easy to lieb. thought her a creative girlc. believed it easy to do sod. felt it hard to answer29when the girl was told that she could send a letter to her father, she _.a. became excitedb. jumped with joyc. started writing immediatelyd. was worried that it couldnt be delivered29a 推理判断题。根据妈妈告诉我可以给爸爸写信“my heart jumped.”和妈妈让我给爸爸写信“eagerly, i got my favorite pen, and poured out my six-year-old heart in the form of blue ink.”可看出我非常激动。故选a。30in the eyes of the author, what was the rain like?a. an incurable disease.b. an unforgettable memory.c. the failures her father experienced.d. the hard time her father had.30d推理判断题。根据文章最后一段“later i realized, like the balloon, that dad had never let his sickness get him down. he was strong. no matter what he suffered,”可看出作者把雨比作爸爸所经历的困难。故选d。31what would be the best title for the passage?a. an unforgettable experience b. fly to paradisec. the strong red balloon d. a great father考点:考查故事类阅读。 d people who are slightly overweight or mildly obese(肥胖的) have a lower risk of early death than normal weight individuals(个人;个体), according to a new analysis of nearly 100 international studies. the studies, most conducted within the past decade, included about three million adults from around the world. the result of these studies by researchers at the national center for health statistics in maryland, part of the u.s. centers for disease control and prevention, shows that slightly overweight or obese people were six percent less likely to die from all causes compared to people of normal weight. but the researchers found that seriously obese individuals were still at a 30 percent greater risk of death compared to healthy-weight individuals. study lead author katherine flegal says she was not surprised that overweight people would not have a higher death risk. “because wed actually already read a lot of this literature and realized that death rates for overweight would be at least not higher than normalweight, she said. “i guess l was a little bit surprised that it was definitely lower. and l was also surprised that the lower rates of obesity didnt seem to differ from normal weight.but flegal stresses the difference in death rates appear to be small between normal-weight people and overweight and mildly obese individuals. the finding by flegal and colleagues have raised new questions about the reliability(可靠性)of the so-called body mass index or bmi, a measurement of body fat as a ratio(比例,比率)of height to weight, that has become popular in recent years among public healthexperts to measure potential health risks. but heymsfield warns that individuals should not conclude that its okay to put on extra kilograms, since being at a healthy weight lowers the risk for heart disease and diabetes.试题分析: 本文是科普类阅读,讲述的是一项新的科学发现,轻微肥胖的人比正常体重的死亡率要低。32katherine flegal feels surprised at the fact that_.a. obese people have higher death ratesb. slightly obese people have lower death ratesc. obese people tend to die earlyd. death rates have nothing to do with body weight32b 考查细节理解题。根据第二段提到slightly overweight or obese people were six percent less likely to die from all causes compared to people of normal weight稍微超重或肥胖的人比正常的死亡率低六个百分点,这是令人吃惊的,故选b项。33what do we learn from the fifth paragraph?a. bmi may not be so reliable.b. the study provides further evidence for bmi.c. bmi tells nothing about potential health risks.d. bmi has been much questioned recently.34what can we conclude from the passage?a. its ok to put on extra weight.b. it doesnt matter if you are slightly obese.c. obese people are much healthier.d. body weight has nothing to do with death rates.34b 考查推理判断题。根据第四段提到but flegal stresses the difference in death rates appear to be small between normal-weight people and overweight and mildly obese individuals可知flegal强调正常体重和稍微肥胖的人之间死亡率只有很小的区别,故选b项。35what topic does the passage mainly deal with?a. technology. b. dieting. c. health. d. death.35c 考查推理判断题。本文是科普类阅读,讲述的是轻微肥胖的人比正常体重的死亡率要低,所以讨论是健康的问题,故选c项。第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。a happy family life doesnt happen by chance. it is a result from husband and wife who carefully and diligently create a home where there is love, respect, forgiveness, patience, service and selflessness.36 the love of husband and wife makes their union last forever; the love of parents for children enables them to feel safe in the world; the love of children for parents lightens the burden that the parents bear; and the love among children reduces quarrels and fights. a couple who respect each other never blame their spouse(配偶).he or she doesnt think much about her or his weaknesses but helps her or him overcome them. 37 forgiveness cannot be ignored either. conflicts often arise in a family but they can be settled right away. the one who is at fault should immediately ask for forgiveness and the other should choose to forgive. 3839 if there is patience in the family, anger will be controlled and there will be peace and harmony.40 small acts of service in a family make peoples hearts glad. children learn simple acts of service by giving their parents a glass of water, and a couple serve each other by taking care of family members.a。live in harmony.b. love is the greatest of all virtues.c. if there is respect, there will be encouraging words.d.there is forgiveness, there will be no anger or misunderstanding.e. being patient is difficult, especially for parents with babies or teenagers.f. if you do something wrong, you must make an apology.g. the best service is always found within the walls of homes.【答案】36-40bcdeg37c根据上文提到he or she doesnt think much about her or his weaknesses but helps her or him overcome them他不会贬低他的缺点但会帮他克服他们,故选c如果这有尊重的话,那一定是鼓励的话语。38d 根据上文提到the one who is at fault should immediately ask for forgiveness and the other should choose to forgive如果犯错的一方寻求原谅,另一方应该选择原谅,故选d如果选择原谅,就没有愤怒和误解了。39e 根据下文提到if there is patience in the family, anger will be controlled and there will be peace and harmony.如果家庭中存在耐心的话,愤怒就可以控制,就会和平和宁静,故选e耐心是很困难的,尤其是对于有孩子的家长来说。40g 根据下文提到small acts of service in a fami

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论