




已阅读5页,还剩8页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
Module 4 Unit 3 Language in use习题一、单项选择1Tom likes playing _ football, but his sister likes playing _ piano.A. the; / B. /; the C. /; / D. the; the2 My dream is near _ sea and far from _ London.A. a; the B. the; the C. /; / D. the; /3-There_ football matches on CCTV5 this evening, arent there?-Yes, my father and I will watch them.A. will have B. will beC. are going to be D. are going to have4-Do you think Daming will have a big company? -_.A. Thats great B. Have a good time C. See you then D. I am not sure.5-Will you make travel plans this Saturday morning?-_. Well make them on Sunday afternoon. A. Yes, we will B. No, we wontC. Yes, you will D. No, you cant6Mike wants to be a policeman. He thinks it is a good _.A. job B. club C. game D. life7The weather _ hot tomorrow.A. get B. gets C. are going to get D. will get8In the future, robots will _ help people do many things, such as washing and cooking.A. look forward to B. be ready toC. be able to D. be good at9-If you have any trouble, be sure to call me.- .A. Im sorry to hear that.B. I will. Thank you very much.C. I have no trouble.D. I will think it over.10“When will your father _ Shanghai?” “He _ at 8:00 this Monday.”A. arrive at, will arrive B. arrive in , will arriveC. arrive ,will arrive in D. arrive, will arrive at11 I will miss my family when I go there for further study this summer. Dont worry. You can _ them by e-mail.A. keep in touch withB. get along withC. make friends with12There a heavy snow in our town tomorrow.A. is B. will be C. is going to have二、汉译英,每空一词13 我愿意和你交朋友。I like to _ _ _ you.14他们的梦想能够实现。Their dreams can _ _.15 村民中的许多人从没离开过村庄。_ _ the villagers _ _ the village.16 在学校与村庄间有一条河。_ a river _ the school and the village.17 这位老师对孩子很有办法。The teacher _ very _ _ children.18那个时间吃早饭真有意思!Thats a _ _ _ breakfast!19 吃太多冰激淩不益于健康。Eating too much ice-cream _ _ _ health.三、句型转换20There is an English party. (用tomorrow evening改写句子)There _ _ an English party tomorrow evening.21They will play football next weekend. (对画线部分提问)_ _ they _ next weekend?22This shirt isnt expensive, so Ill take it(改为同义句)This shirt is _, so Ill take it.23In spring, the weather will get warm and the trees will turn green, too. (改为同义句)In spring, the weather will get warm and the trees will turn green _ _.24There will be no more expensive cars. (改为同义句)There wont _ expensive cars _ _.四、连词成句,标点已给出25spring, there, in, light, more, no, be, will, rain_.26future, what, will, in, the, life, like, be_?27will, get, students, information, on, Internet, the_?28children, how, will, in, years, 50, learn, time_?29maybe, in, air, there, will, the, be, traffic, jams_.五、完型填空Do you often think of your parents? You may say, “Of course, I_.I buy a gift for my mother on Mothers Day and on Fathers Day I give my father a _, too.” But what about the other days of the _ ?I have a friend whose parents live in _ city. One day 1 went to_ her. We had a nice conversation. Then she wanted to_. So she dialed(拨号) the number, but then she put down the_. After about fifteen seconds, she dialed the number again “Hi, Mom”Later I asked, “_ did you dial the number twice?” She smiled, “My parents are old and _. They_ get close to the telephone quickly. I always do such a thing _ I call them. I just want to give them_ time to answer the call.”My friend is a good girl. She is _thinking about her parents. You also want to be a _ child, right? Please always remember to _your parents in every situation, not just on some important days.30A. do B. will C. wont D. dont31A. cake B. kiss C. love D. gift32A. time B. year C. month D. week33A. other B. another C. the other D. others34A. win B. meet C. call D. visit35A. have a rest B. make a call C. pay a visit D. go for a walk36A. phone B. gift C. hand D. number37A. Why B. What C. How D. When38A. fast B. careless C. healthy D. slow39A. cant B. mustnt C. neednt D. wouldnt40A. that B. because C. if D. When41A. enough B. quick C. no D. little42A. never B. always C. seldom D. sometimes43A. bad B. clever C. sick D. good44A. look after B. call up C. think of D. listen to六、阅读理解AJack Whites house is near the river. Every morning, Mr. White goes to work, and the children go to school. Their father takes them to school in his car every day. Mrs. White stays at home. Every day, she does the housework. She often has lunch at 12:00. In the afternoon she often sees her friends. They often drink tea together (一起). In the evening, the children come home from school. They get home early. But Mr. White comes from work late. At night, the children often do their homework. Then they go to bed. Mr. White often reads books and sometimes he watches TV with Mrs. White.45The children go to school _ every day.A. with their mother B. with their friendsC. in Mr. Whites car D. on their bikes46 _ does the housework at home.A. Mr. White B. Mrs. White C. Mrs. Whites friend D. The children47Sometimes Mr. White _ with Mrs. White in the evening.A. gets home B. goes to workC. goes to bed D. watches TV48Mr. White often _ in the evening.A. reads books B. does houseworkC. drinks tea D. watches TV49Which can be the title (标题)?A. Mr. Whites House B. At HomeC. With the Friend D. The White FamilyBMary is an American schoolgirl. She is now in Beijing with her parents. Mary cant speak Chinese well. But she wants to learn and speak it. She often tries to speak Chinese to her Chinese friends .but sometimes they dont understand her because she cant speak it well.Its Sunday morning .She wants to go to the zoo to see the birds and monkeys, but she doesnt know how to get there .She asks a Chinese boy. The boy cant understand her. So she draws a monkey on a piece of paper and shows it to the boy. Then the boy tells Mary the way to the zoo.50Mary is an American student.51She knows a lot of Chinese.52She wants to go to the zoo to see the birds and pandas.53Mary draws a monkey on a piece of paper.54The boy doesnt know how to get to the zoo.British Study ToursUsing the wonderful railway system we offer an unusual holiday, sport and study program. Your hotel is a train: eat and sleep on the train and spend each day at different part of Britain.Summer School in FranceWe offer summer schools for students between the ages of 12 and 16. Live with a French family and choose from different activities including horse-riding, football, swimming and skiing.Summer in AustraliaWe will arrange a program for students. All our courses take place at the college in Sydney. Morning classes are held in Chinese; evening classes on Australian history are in English. We offer an exciting program of evening activities including music, dance and theater.Holiday Programs in GermanyWe offer morning classes in German at all levels from beginners upwards. In the afternoon you are free to join in our mountain walks or to go shopping in the nearby town. In the evening we organize a full program for fun.Choose the best choice from A、B or C according to what you read.55If you like traveling by train, you can go to “ ”.A. Summer School in FranceB. Summer in AustraliaC. British Study Tours56If you want to improve your English, which programs will you choose?A. Holiday Programs in Germany and British Study Tours.B. Summer in Australia and Summer School in France.C. British Study Tours and Summer in Australia.57“Summer School in France” is different from the others in that .A. you can go at any ageB. you can stay with a local familyC. you can go at any time of the year58This passage was written to .A. encourage people to have a holidayB. introduce some beautiful placesC. attract people to take part in their programs59Attending “ ”can help you study France.A. British Study ToursB. Summer School in FranceC. Summer in Australia参考答案1B【解析】试题分析:句意:汤姆喜欢踢足球,但是他的妹妹喜欢弹钢琴。冠词作为一种虚词,只能和名词一起使用。英语中的冠词分为不定冠词和定冠词。不定冠词有两个,a 和 an。a用在辅音开头的单词前面;an用于以元音开头的单词前。不定冠词用在单数可数名词前面,表示这个人或事物是泛指的不确定的一个,相当于中文的“一个”。定冠词和名词连用,表示某个或某些特定的人或东西。在play后跟表示球类运动的名词时不要任何冠词,但跟乐器名称时必须用定冠词。所以选B。考点:考查冠词。2D【解析】试题分析:句意:我的梦想是挨着大海并远离伦敦。此题考查冠词,the sea大海,London是地名前面没有任何的冠词,根据句意,应选D。考点:考查冠词。3C【解析】试题分析:句意:-今天晚上中央5台将会有一些足球比赛,是吗?-是的,我和我的爸爸会看的。根据句意可知,这个题考查的是there be 句型,因此A和D不对。根据句中的this evening 可知,这里说的是将来的事情,并且句子的主语football matches是复数形式,故选C。考点:考查there be 句型。4D【解析】本题考查情景交际。Thats Great.“那太棒了。”;Have a good time.“祝你玩得高兴。”;See you then.“再见。”;I am not sure.“我不能肯定。”。由上句“你认为大明会有一家很大的公司吗?”可知,应使用D项作答。5B【解析】由下句“我们将在星期天下午制定计划”可知,此处应作否定回答。注意,以will开头的一般疑问句作否定回答时用wont。6【解析】policeman意为“警察”,是一种职业。7D【解析】由句子的时间状语tomorrow可知,本句为一般将来时态,其构成为“will+动词原形”。 “be going to+动词原形”也构成一般将来时态,但本句主语weather是不可数名词,be动词应使用is。故选D。8C【解析】look forward to和be good at中最后一个单词都是介词,后面不能接动词原形,首先可排除与项。be ready to do sth.意为“乐于做某事”;be able to do sth.意为“能够做某事”,后面接都动词原形。两者对比,be able to更符合句意要求。句意:在将来,机器人将能够帮助人们做许多事情,例如洗衣和做饭。9B【解析】试题分析:句意:-如果你有麻烦,确定给我打电话。-我会的。十分感谢你。分析选项:第一项,听到这个很伤心;第二项,我会的。十分感谢你;第三项,我没有麻烦;第四项,我将会仔细考虑。联系实际语境,第二项符合情境。故选 B考点:考查日常用语的用法。10B【解析】试题分析:句意:-你爸爸什么时间到达上海?-他将在这周一早晨八点到达!arrive作“到达”讲,如后跟大地点用介词In,小地点则用介词at;答语中没有地点状语,不用加介词。故选B。考点:考查动词时态。11A【解析】试题分析:句意:今年夏天当我到那里的时候,我将会想念我的家人。别担心,你能通过邮件跟他们联系。keep in touch with 与 保持联系;get along with 与相处;make friends with与交朋友。根据句意故选A。考点:考查动词短语。12B【解析】试题分析:句意:明天我们城市将会迎来一场大雪。Is一般现在时;will be一般将来时,表示客观上将来势必发生的事情 。“be going to动词原形”用来表示主观上近期或事先考虑过的将要发生的动作以及已有迹象表明必将发生某事,意为“打算;就要”。根据题意,故选B。考点:考查动词时态。13make friends with14come true15Many of never leave16Theres between17is good with18funny time for19isnt good for【解析】试题分析:13make friends with sb.和某人交朋友,故填make friends with14come true ,实现。结合句意,故填come true15many of . 中的许多。never从不,主语是复数,所以谓语动词用原形,故填Many of never leave16there be 句型表示某地有某物。between 在两者之间。故填Theres between17be good with,擅长应付。对有办法。根据句意,故填is good with18对于,for. funny time有趣的时光,根据句意,故填funny time for19be good for 对有益。根据句意可知是否定形式,故填isnt good for考点:汉译英。20will be21What will, do22cheap23as well24be, any more【解析】20tomorrow evening是一个表示将来的时间状语,故本句应改为there be句型的一般将来时态,即there will be。21此处提问做什么,用what开头,还要注意本句提问谓语动词,故后面加动词do。22expensive是反义词是cheap。23too意为“也”,相当于as well。注意,too前可加逗号与句子隔开,但as well前不加逗号。24原句句意为“将不再有昂贵的汽车”,表示“不再”还可用notany more。25There will be no more light rain in spring.26What will life be like in the future?27Will students get information on the Internet?28How will children learn in 50 years time?29Maybe there will be traffic jams in the air.【解析】本题考查对一般将来时态句子基本结构的掌握情况。做题时除了注意句子基本结构特点外,还要注意一些固定短语或搭配。30A31D32B33B34D35B36A37A38D39A40D41A42B43D44C【解析】试题分析:本文叙述了作者的一个朋友给她的父母打电话时,总是打两次,因为她认为父母年龄大了,不能很快地走到电话旁接电话,她是一个好孩子。30A考查动词及语境的理解。因为上句是以do开头的句子,所以回答用助动词do,根据Of course可知这里应该是肯定回答,故选A。31D考查名词及语境的理解。A. cake蛋糕;B. Kiss吻;C. Love爱;D. Gift礼物。句意:在母亲节的时候我给我的妈妈买礼物。根据常识可知应该指的是买礼物,故选D。43.32B考查名词的时态及语境的理解。 A. time时间;B. year 年;C. Month月;D. Week周;根据下文这一年的其他的日子怎么样?故选B。33B考查形容词及语境的理解。A. other 其他的;B. Another另一个;C. the other 两者中的另一个;D. Others代词,别的,其他的。句意:我有一个朋友的父母住在另一个城市。故选B34D考查动词。A. win获胜; B. Meet见面;C. Call打电话 ;D. Visit参观。句意:一天,我去拜访她。看望某人用visit,故选D。35B考查动词短语及语境的理解。 A. have a rest休息;B. make a call打电话;C. pay a visit参观;D. go for a walk去散步。根据So she dialed(拨号) the number可知上句是她想去打电话。故选B。36A考查名词及语境的理解。A. phone 电话;B. gift 礼物;C. hand 手;D. Number号码。句意:但是然后他放下电话。因为前面在拨打电话,所以放下电话。故选A。37A考查疑问词及语境的理解;A. Why为什么;B. What 什么;C. How 怎样;D. When何时。根据题意:后来我问,“你为什么拨这个号码两次?因为前面拨了一次,后来又拨了一次,所以作者问为什么拨打两次。故应该选A。38D考查形容词义辨析。A. fast快的;B. careless 粗心;C. Healthy健康的;D. Slow慢的。句意:我的父母老了,行动很慢。因为父母老了,所以说行动慢。故选D39A考查情态动词。A. cant不能;B. mustnt不可以;C. neednt不必;D. wouldnt不会。句意:他们不能很快地走进电话。结合语境可知选A。40D考查引导词及语境的理解。A. that 引导词;B. because 因为;C. If如果;D. When当时候。句意:当我给他们打电话我总是做这样的事。故选D。41A考查形容词及语境的理解。A. enough足够的;B. Quick快的;C. no 不;D. Little很少。句意:只是想给他们足够的时间接听电话。Enough修饰名词,表示足够的。故选A。42B考查副词及语境的理解。A. never绝不;B. Always总是;C. Seldom很少;D. Sometimes有时。根据题意:我的朋友是个好女孩。她总是在考虑她的父母。故应该选B。43D考查形容词义辨析。A. bad坏的;B. Clever聪明;C. Sick生病 ;D. Good好的。句意:你也想要一个好孩子,对吗?每个家长都希望有这样的一个孩子。故选D44C考查非动词短语。A. look after照顾;B. call up 打电话;C. think of认为;D. listen to听。句意:请永远记住在任何情况下要考虑父母的情况。结合语境可知选C。考点:日常生活类短文。45C46B47D48A49D【解析】试题分析:这篇短文主要介绍了怀特一家的日常生活。45C细节理解题。根据短文Their father takes them to school in his car every day.故选C。46B细节理解题。根据短文Mrs. White stays at home. Every day, she does the housework.可知怀特夫人在家里做家务,故选B.47D细节理解题。根据短文sometimes he watches TV with Mrs. White.可知怀特夫妇有时一起看电视,故选D。48A细节理解题。根据短文Mr. White often reads books故选A。49D标
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 低空经济在制造业物流优化中的应用
- 青海2025自考国际邮轮管理邮轮运营管理简答题专练
- 山西2025自考婴幼儿管理婴幼儿健康评估简答题专练
- 2025年大学心理考试题目及答案
- 西藏2025自考生物医药数据科学中国近现代史纲要案例题专练
- 2025年员工面试奇葩题库及答案
- 陕西2025自考软物质科学与工程高分子化学高频题考点
- 重庆2025自考医疗器械与装备医用传感器高频题考点
- 上海2025自考国际邮轮管理邮轮客舱管理选择题专练
- 纱线强力无损检测-洞察与解读
- 中国软件行业协会:2025中国软件行业基准数据报告 SSM-BK-202509
- 林黛玉身世经历课件
- 2025年安全员考试题库及参考答案完整版
- 财务风险防控与内控管理方案
- 动漫艺术概论考试卷子及答案
- 浙江省浙南名校联盟2025-2026学年高二上学期开学返校联考英语试卷(含音频)
- 2024年时事政治考试题库有答案
- 知道智慧树林业工程前沿进展满分测试答案
- 2025年药店员工培训考试试题(附答案)
- 第一季度胸痛中心典型病例分析会
- 新大遥感地学分析讲义第7章 植被遥感
评论
0/150
提交评论