重庆市高考英语一轮 阅读理解精品训练题(22).doc_第1页
重庆市高考英语一轮 阅读理解精品训练题(22).doc_第2页
重庆市高考英语一轮 阅读理解精品训练题(22).doc_第3页
重庆市高考英语一轮 阅读理解精品训练题(22).doc_第4页
重庆市高考英语一轮 阅读理解精品训练题(22).doc_第5页
免费预览已结束,剩余4页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

重庆市2014高考英语阅读理解一轮(精品)训练题(22)附答案 my friend paul will never forget his first chemistry teacher. he was a little man with thick glasses, but he had a strange way of making his classes lively and interesting . and his lessons were not easily forgotten. paul remembers one of his first lessons from this teacher. after the students were all in the chemistry lab, the teacher brought out three bottles. one was filled with petrol, one with castor oil and one with vinegar. “now watch carefully, said the teacher. he then filled a cup with some of the petrol, some of the castor oil and some of the vinegar . as the students watched him quietly, he mixed the three together. after that, he held up one of his fingers and showed it to the class. he then dipped it into the cup. after a few seconds he took his finger out. now watch he said . remember, you must do everything as i do. he put a finger in his mouth, tasted it and smiled, looking rather pleased. then he handed the cup around the class of students. each student dipped a finger into the mixture and sucked it. instead of smiling, each of them made a face. the mixture tasted terrible. when the cup was at last returned to the teacher, he said sadly, “i m sorry, none of you watched carefully enough. yes, i sucked a finger, but the finger i put into my mouth was not the one i had dipped into the cup. it was pauls first important lesson as a student of chemistry and he never forgot it.61. what kind of teacher is he? a. excellent at teaching. b. ordinary-looking.c. strange. d. funny.62. why did the teacher ask the students to watch for the second time? a. he wanted to have the students attention. b. he wanted the students to see what he would mix. c. he wanted the students to learn how to do experiments. d. he wanted the students to see that he used different fingers.63. before the teacher mixed the three kinds of liquids, he told the students to_. a. watch carefully b. tell the names of the liquidsc. be silent and listen to him carefullyd. take out a notebook and write down everything he would do64. how many fingers did the teacher use during the whole experiment? a. one. b. none. c. three. d. two.65. paul cant forget his first chemistry teacher because _ in the first lesson. a. the teacher was strict and kind b. the teacher was humorous c. the teacher taught him something very useful d. the teacher was a little man with thick glasses参考答案- aaadc *结束 (2010杭州质检二,c)any discussion of english conversation, like any english conversation, must begin with the weather. and in this spirit of observing traditional rule, i shall quote dr johnsons famous comment that “when two english meet, their first talk is of the weather”, and point out that this observation is as accurate now as it was over two hundred years ago.this, however, is the point at which most people either stop, or try, and fail, to come up with a convincing explanation for the english “addiction” to the weather. they fail because their premise(前提) is mistaken: they assume that our conversations about the weather are conversations about the weather. in other words,they assume that we talk about the weather because we have a keen interest in the subject. most of them then try to figure out what it is about the english weather that is so fascinating.bill bryson,for example, concludes that the english weather is not at all fascinating, and that our“addiction” to it is therefore very difficult to explain: “to an outsider,the most striking thing about the english weather is that there is not very much of it. all those phenomena that elsewhere give nature an edge of excitement, unpredictability and dangertornados, monsoons, hailstormsare almost wholly unknown in the british isles.”jeremy paxman takes offence at brysons comments and argues that the english weather is truly fascinating:bryson misses the point. the interest is less in the phenomena themselves, but in uncertainty. one of the few things you can say about england with absolute certainty is that it has a lot of weather. it may not include tropical cyclones but life at the edge of an ocean and the edge of a continent means you can never be entirely sure what youre going to get.my research has convinced me that both bryson and paxman are missing the point, which is that our conversations about the weather are not really about the weather at all:english weatherspeak is a form of code, developed to help us overcome our natural reserve (含蓄) and actually talk to each other. everyone knows, for example, that “nice day, isnt it?”, “oh, isnt it cold?”; and other variations on the theme are not requests for weather data: they are greetings or conversationstarters. in other words, english weatherspeak is a form of “cleaning talk”the human equivalent of what is known as “social cleaning” among our primate(灵长类的)cousins, where they spend hours cleaning each others fur, even when they are perfectly clean, as a means of social connection.英国人谈话为什么以谈天气开始,本文作者在对比了两个具有代表性的说法之后提出了自己的见解作为一种社会联系的手段。8according to the author,most peoples explanations for the english love for weather talk are _.a. scientific b. incorrect c. fascinating d. accurate答案:b。推理判断题。由第2,3,4,5段内容可推断出b项正确。9as is stated in the passsage,most people try to find out _.a. why the english weather is so uniqueb. whether the english enjoy their weatherc. why the english are so interested in the topic of weatherd. whether the english really talk about weather when they do so答案:c。主旨大意题。总览文章可知答案。文章第1段引出话题,从第2段开始就其原因展开探讨。10in bill brysons opinion, the english “addiction” to their weather is _.a. understandable b. convincingc. respectable d. unreasonable答案:d。推理判断题。由第3段首句的“it is therefore very difficult to explain”可推知答案。11disapproving of bill brysons opinion,jeremy paxman argues that _.a. the english talk about their weather because it is unpredictableb. the english dont talk about weather as often as the outsiders thinkc. the english weather can be as exciting as anywhere elsesd. the english weather talk is merely a form of small talk答案:a。推理判断题。由倒数第3段的“jeremy paxman.argues that the english weather is truly fascinating”和倒数第2段第2句but in uncertainty可推知答案。12according to the author, english weatherspeak is similar to primates social cleaning in that they are both _.aways of greetingbmeans social connectioncfascinating topics between peopledphenomena difficult to understand to outsiders答案:b。事实细节题。由尾段尾句可知b项正确。 (2011海淀第二学期期末,d)the child ego statethe child ego state is a set of behaviors, thoughts and feelings which are replayed from our own childhood.perhaps the boss calls us into his or her office, we may immediately get a churning in our stomach and wonder what we have done wrong. if this were explored we might remember the time the head teacher called us in to tell us off. of course, not everything in the child ego state is negative. we might go into someones house and smell a lovely smell and remember our grandmothers house when we were little, and all the same warm feelings we had at six years of age may come flooding back.the child ego states are constantly being updated. for example, we may meet someone who gives us the permission we needed as a child, and did not get,to be fun and joyous. we may well use that person in our imagination when we are stressed to resist our old ways of thinking that we must work longer and longer hours to keep up with everything. we might ask ourselves“i wonder what x would say now. ”then on hearing the new permissions to relax and take some time out,do just that and then return to the work renewed and ready for the challenge. afterwards, rather than blaming ourselves for what we did or did not do, what tends to happen is that we automatically start to give ourselves new permissions and take care of ourselves.alternatively,we might have had an extremely unpleasant experience yesterday which goes into the child ego state as an antique memory that stands in the way of our growth. positive experiences will also go into the child ego state as antique memories. the positive experiences can then be drawn on to remind us that positive things do happen.the process of analyzing personality in terms of ego states is called structural analysis. it is important to remember that ego states do not have an existence of their own. they are concepts to enable understanding. therefore it is important to say“i want some fun” rather than“my child wants some fun”. we may be in our child ego state when we say this,_but saying“i” reminds us to take responsibility for our actions.本文讲述了“the child ego state”的含义及对一个人行为的影响。13the writer uses two examples in paragraph 2 in order to _.a. prove the child ego state is negativeb. explain why we become nervousc. support the idea in paragraph 1d. introduce the point of paragraph 3答案:c。推理判断题。从文章结构来看,第2段所举的两个例子是对文章首段观点的阐释,故选c。14by asking“i wonder what x would say now” ,we intend to _.a. blame ourselves b. avoid stressc. keep up with everything d. accept challenges答案:b。推理判断题。由第3段中间的“we may well use that person.then on hearing the new permissions to relax and take some time out.”可推知答案。15according to the passage,the child ego state _.a. exists in ones childhood b. shows ones wisdomc. limits ones thoughts d. influences ones actions答案:d。推理判断题。16the underlined word“this” in the last paragraph refers to _.a. “i want some fun”b. “my child wants some fun”c. the child ego state d. structural analysis答案:a。词义猜测题。答案在于文章最后两句,由尾句中的but saying “i” reminds us.可知代词this指代的是上句的“i want some fun”而不是“my child wants some fun”。 in many countries today, laws protect wildlife. in india the need for such protection was realized centuries ago.about 300 b.c. an indian writer described forests that were somewhat like national parks today. the killing of game animals was carefully governed. some animals were fully protected. within the forest, nobody was allowed to cut trees, burn wood, or trap animals for their furs. animals that became dangerous to human visitors were trapped or killed outside the park, so that other animals would not become uneasy.the need for wildlife protection is greater now than ever before. about a thousand sorts of animals are in danger of extinction, and the speed at which they are being destroyed has been putting on. with mammals(哺乳类动物), for example, the speed of extinction is now about one sort every year; from a. d. 1 to 1800, the speed was about one sort every fifty years. everywhere, men are trying to solve the problem of saving wildlife while caring for the worlds growing population.66this report says that the need for protecting wildlife_.a. was understood centuries before this timeb. was described by and indian writer about 2300 years agoc. is met in many countries todayd. is carried out in forests as well as in national parks67the report says that in indian forests of long ago_.a. hunters were given permits to hunt gameb. only dangerous animals were to be killedc. the killing of game animals was controlledd. no killing of animals was allowed68according to the report, men trying to save wildlife are thinking about_ as well.a. the animals in national parks b. stricter laws against huntingc. the trees in the forests d. the needs of people69from the report we can learn _.a. the growth of the worlds population has meant greater danger to wildlifeb. about a thousand sorts of mammals are in danger of extinctionc. the speed of extinction of mammals is lower now than it was from a. d. 1 to 1800d. hunters who kill endangered sorts of animals are seriously punished by law70the word“ extinction” in this report most properly means“_” .a. falling down b. dying outc. growing upd. going away参考答案- acdab*结束 teenagers at one german school are learning how to achieve happiness alongside other traditional subjects such as math and languages. the class sit in a circle with their eyes shut and they count from one to ten: someone starts, the next voice comes from the far right, a third from the other side. the aim of the game is to listen for an opportunity to shout out the number without clashing (冲突) with another voice or leaving a pause. on the first try, most of the young germans try to be first, while a few are too shy to join in, but by the fifth time round, they develop a rhythm (节奏). the message: give other people space but also confidently claim your own. this is a requirement for social well-being(幸福). the willy hellpach school in heidelberg is the first in the nation to develop a happiness course. it is intended for students preparing for university entrance exams.“the course isnt there to make you happy,” ernst fritz-schubert, the school principal(校长), warned pupils, “but rather to help you discover the ways to become happy.” cooking a meal together is one of the class exercises. improving body language under the guidance(指导) of two professional actresses is another. the course is taught for three periods a week. despite the happy subject, the pupils themselves insist it is no laughing matter. “in the first period, we had to each say something positive about another member of the class and about ourselves. no laughing at people,” said fanny, 17. research by th

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论