免费预览已结束,剩余2页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
unit 4 astronomy the science of the stars练(一)语言知识运用组块专练练准度(限时:25分钟).完形填空it was an unforgettable weekend.i had a great time at the _1_.however, after i arrived home, i noticed my owl necklace was _2_.i was so anxious that i _3_ every room in the house, but my efforts were _4_ vain.then i decided to head back to the beach.my husband thought i was _5_, as the huge beach was nine miles from our home.how could i _6_ one tiny necklace? what if it came off in the ocean? i was _7_ to even consider that as a possibility.i knew i had to try.after searching for several hours at the beach, i _8_ an elderly man with a metal detector (探测器) in his hand.i _9_ up to him and asked whether he had come across a necklace.he opened his hand and showed me his _10_ some coins.he said if he saw my necklace he would _11_ return it to me.i also wanted him to have enough _12_ to mail it so i gave him a $5 bill and told him my name and my address.then i left.my husband _13_ me and said that he would buy me a new one.but i turned down his nice _14_, as that necklace couldnt be _15_.it was my dad who had found a special way to give me that _16_ necklace.there had been a yard sale in my community.among the things that were put on _17_ he found the necklace.unable to _18_ it, my dad offered to build a bookshelf for the owner as a(n) _19_.unexpectedly, three days later, i received a package.inside were a $5 bill and my owl necklace.the moment i saw the necklace, i couldnt help _20_.语篇解读:本文是一篇记叙文,讲述作者在沙滩上把自己的项链丢失了,然后又回到沙滩上找,没有找到,最后被一个老人找到并寄给作者的故事。1a.campusbbeachclibrary dmuseum解析:选b根据下文的“then i decided to head back to the beach.”可知,这里应该指的是在沙滩上。2a.broken bstolenclost ddisappearing解析:选c根据下文作者后来又去沙滩上找项链可知,此处应指项链丢失了,lost“丢失的”,符合文意。3a.searched bcleanedcoccupied dmeasured解析:选a根据上下文可知,项链丢失了,此处应该是在家里找。search表示“寻找”,符合语境。4a.for bwithcin dat解析:选c根据下文的“then i decided to head back to the beach.”可知,在家里没有找到。in vain表示“徒劳,白费功夫”,符合语境。5a.curious banxiousccareless dcrazy解析:选d根据下文的“as the huge beach was nine miles from our home”可知,沙滩很大并且离家那么远,故在作者决定去沙滩寻找项链时,丈夫认为作者发疯了。6a.find out blocatecdescribe dobserve解析:选b此处表示在一个沙滩上找一个微小的东西。locate表示“确定的位置,定位”,符合语境,故选b项。7a.unable beagercprepared dunwilling解析:选d前一句说项链有可能掉进了海里,这样的话,项链就不能找到了,作者显然是不愿意这种情况发生的,所以选d项。8a.rescued bnoticedcadmired dhired解析:选b作者寻找了几个小时后,不经意间看到(noticed)一个手里拿着金属探测器的老人。9a.raced bwalkedccrawled dapproached解析:选a根据上下文可知,作者急切地想找到项链,所以跑向了老人。race“快速移动”。10a.achievement bequipmentccharge dpriority解析:选a根据上文提到的老人手里拿着金属探测器可知,他在沙滩上寻找东西,再根据作者问他是否看到一条项链时,他摊开手,手上只有几个硬币,且根据破折号可知,这里应该用achievement“成就”。11a.randomly bgratefullycgladly dsincerely解析:选c根据下文老人把找到的项链还给作者可以推知,老人此时说的应该是如果看见他会乐意(gladly)把它归还给作者。12a.time bpostagecreason dability解析:选b根据空后的“to mail it so i gave him a $5 bill and told him my name and my address”可知,作者给他邮资(postage)让他邮寄项链。13a.promised bremindedcblamed dcomforted解析:选d根据上下文可知,找不到项链的作者非常着急,丈夫要给作者买一条新的,这应该是安慰作者的话,故选d,comfort“安慰”。14a.gesture binvitationcassistance dcomment解析:选a本段第一句是丈夫安慰作者的话,只是丈夫展现的一个姿态(gesture),nice gesture表示“友好的表示”。15a.compared bdecoratedcreplaced drecognized解析:选c根据上文的“but i turned down his nice _14_”和下文的“it was my dad who had found a special way to give me that _16_ necklace.”可知,这条项链是其他项链无法替代的。16a.similar bpreciousctemporary dexpensive解析:选b根据上下文可知,那条项链很珍贵(precious)。17a.schedule boccasioncapproval ddisplay解析:选d根据语境可知,当时社区在进行庭院旧货出售,既然父亲发现那条项链,说明当时那条项链在展出(on display)。18a.afford bdevotecpreserve drepair解析:选a根据下文的“my dad offered to build a bookshelf for the owner”可知,当时父亲买不起那条项链,afford“承担得起的费用”,符合文意。19a.advantage bdecisioncexchange dreward解析:选c既然买不起,父亲提出给项链的主人做一个书架以换取那条项链。20a.laughing bscreamingcexciting dcrying解析:选d根据上文内容可知,作者的那条项链意义特殊,对作者来说非常珍贵,老人把它和作者给他的五美元邮寄费一起寄来,作者忍不住哭(crying)起来了。.语法填空the shudao connected xian, in shaanxi province, to sichuan in ancient times and is more than 3,000 years old.if an adventurous holiday is _1_ one is after, then a hike along shudao shouldnt _2_ (miss)i hiked along the road last year.certain parts of it were so narrow that even two slim people could _3_ (bare) pass each other.i _4_ (bend) over from time to time to avoid bumping my head against rocks on my left.despite the rough ground, there are many _5_ (hide) delights appealing to tourists.blue rivers and towering trees make up much of shudaos landscape.the varied shapes of the clouds float low, _6_ (surround) the mountain in mist, which gives the road a fairytale touch.a middleaged man hiking along with us carried a big bamboo basket full of sand on his back.after taking _7_ break to catch his breath, he told us the sand was intended _8_ building work in higher mountains.parting from the kind man, we headed for zhaohua ancient town, distinguished for many historical _9_ (attract)it is one of the _10_ (well) preserved sites featuring elements from the three kingdoms period (ad 220280)1whatwhat引导表语从句,在从句中作宾语。2be missedmiss和句子主语“a hike along shudao”之间是被动关系,故用被动形式。3barely此处应用副词barely修饰动词pass,意为“勉强才能”。4bent根据上文的“last year”可知,事情发生在过去,故此处用一般过去时。5hidden根据空后的名词delights可知,空处应用形容词hidden作定语。6surroundingsurround和句子谓语float之间没有连词,故用非谓语动词形式,又因surround和句子主语“the varied shapes of the clouds”之间构成逻辑上的主谓关系,故用现在分词作状语。7atake a break意为“休息,小憩”,为固定用法,故用不定冠词a。8forbe intended for sth.意为“为而准备的”,故用介词for。9attractions空处被形容词historical修饰,故空处应用名词形式,又由many可知,空处应填attractions。10best由空前的“one of the”可知,此处表示最高级的含义,故用最高级best。练(二)主观题强化增分专练练规范(限时:45分钟).语法填空the world health organization (who) has made an appeal to scientists, drug manufacturers and governments.the who wants them to work together _1_ (develop) drugs to fight 12 bacteria.these bacteria _2_ (be) able to resist _3_ (power) antibiotic (抗生素) drugs.the resistance is so unusually strong that all the 12 bacteria have been given a special name “superbug”the united nations agency reported this week the 12 superbugs are a threat to human _4_ (healthy)it said they have _5_ ability to easily turn treatable infections into killers.the who says superbugs can also pass along genetic material _6_ helps other bacteria become resistant to drug treatment.mariepaule kieny is the assistant directorgeneral at the who.she said, “antibiotic resistance is growing and we are fast running out _7_ treatment options.” she urged governments to give drug companies reasons to develop new treatments.“if we leave it to market forces alone, the new antibiotics we most _8_ (urgent) need are not going to be developed in time,” she said.antibiotic drugs can lose their effectiveness when people take more or less than the amount _9_ (require) by doctors.when this happens, infections that _10_ (treat) at one time easily become resistant.语篇解读:本文主要讲述了世界卫生组织呼吁开发新的药物,以应对超级病菌对人类健康的威胁。1to develop此处是不定式作目的状语,故填to develop。2are此处表示客观的陈述,故用一般现在时;结合空前的“these bacteria”可知,应填are。3powerful此处应用形容词作定语修饰名词短语,故填形容词powerful。4health介词后跟名词、代词或动词ing形式作宾语。human health意为“人类健康”,作介词to的宾语。5theability被不定式短语“to easily turn treatable infections into killers”所修饰,表示特指,故用定冠词the修饰。6that/whichthat/which引导定语从句,在从句中作主语,修饰先行词genetic material。7of固定搭配run out of意为“用完”,故填介词of。8urgently副词修饰动词、形容词、副词或句子。故此处应用副词urgently修饰动词need。9required分析句子结构可知,require和amount之间为逻辑上的动宾关系,故用过去分词作后置定语。10were treated根据时间状语“at one time”可知,treat所表示的动作发生在过去,且动词treat和infections之间是被动关系,故用一般过去时的被动语态。.短文改错when i was in the grade one, i was terrible poor in english.be sleepy in class was one of the reasons why i rarely did well in school.once i even failed in a midterm exam.while i got the papers, i realized that things would be better if i listened to the teacher attentively.my teacher told me, “yesterday is history.today is a gift.if you bury you in english now, youll make it.” i cant agree much.from then on, i began to study harder.out of my expectation, i made great achievement soon.today, english is which my strength lies.and im grateful for my english teache
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 行测公安联考真题及答案
- 2025年甘肃电器科学研究院聘用人员招聘笔试考试备考试题及答案解析
- 2025年定西市安定区辅警招聘考试题库附答案解析
- 市临朐县东城街道朐阳村社区工作人员考试模拟试题及答案
- 2024执法证考试题库及参考答案
- 2025年焦作市武陟县辅警招聘考试题库附答案解析
- 2025年梅州市蕉岭县辅警招聘考试题库附答案解析
- 2025年陕西省西安市蓝田县辅警招聘考试题库附答案解析
- 保安模拟考试试题及答案
- 中医方剂学习题+答案
- 2025年广东普法考试题目及答案
- 肾内科慢性肾衰竭血液透析护理干预培训要点
- 2025中小学教师高级职称专业水平能力题库及答案
- 预防医学科流感疫苗接种指南培训
- 2025年陕西有色金属科工贸服务有限公司招聘(24人)考试笔试参考题库附答案解析
- 新车托运协议书模板
- 旅行社会议协议合同
- 陕西有色校招笔试题及答案
- 提高献血服务质量课件
- 2025年遂宁辅警招聘考试真题带答案详解(完整版)
- 25秋国家开放大学《管理英语2》形考任务参考答案
评论
0/150
提交评论