已阅读5页,还剩7页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2019届高三英语9月月考试题(含解析) (III)第一节听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.Why is Ann so upset?A. She failed one of her exams.B. She is worrying about other lessons.C. She has on time to do her math homework.2. What type of food does the woman eat?A. Junk food. B. Healthy food. C. Delivered food.3. What will the man probably do to stay warm?A. Use a blanket. B. Turn on the heater. C. Drink some hot chocolate.4. What are the speakers mainly talking about?A. The mans career. B. The mans travel plan.C. The mans plan after graduating.5. What are the speakers opinions about the painting?A. Its simple. B. Its colorful. C. Its plex.第二节听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。请听第6段材料,回答第6、7题。6. Where does the conversation take place?A. In an office downtown. B. In an apartment downtown. C. In an apartment in the East End.7. What does the man want to do now?A. Get to work. B. Go to a restaurant. C. Visit the womans pany.请听第7段材料,回答第8、9题。8. How do the speakers know each other?A. They are family members. B. They go to the same school.C. They teach at the same school.9. How has the man tried to reach his brother?A. He sent him a text. B. He went to his house. C. He left him a voicemail.请听第8段材料,回答第10至12题。10. Which subject is difficult for the woman?A. Math. B. History. C. Chemistry.11. When can the woman have tutoring?A. On Tuesdays. B. On Thursdays. C. On Fridays.12. Who is in charge of the Gifted Program?A. Mr. Jennings. B. Mr. Hobart. C. Mrs. Lee.请听第9段材料,回答第13至16题。13. What might the womans job be?A. Shes a diver. B. Shes a lifeguard. C. Shes a swimming instructor.14. Who called the ambulance?A. The woman. B. One of the students. C. The mans colleague.15. When did the ambulance arrive?A. Immediately. B. Ten minutes later. C. Twenty minutes later.16. How did the girl react when she awoke?A. She didnt know what happened. B. She went back in the pool. C. She cried.请听第10段材料,回答第17至20题。17. Who is making the announcement?A. The student government. B. The school newspaper. C. The football team.18. How many new teams are added this year?A. Four. B. Three. C. Two.19. What do the music club members do ?A. They organize trips. B. They attend concerts. C. They have dancing nights.20. Why should a student join a campus group?A. To have friends. B. To make good grades. C. To keep up with world news.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。I was selfish as a teenager. I usually spent my time thinking about myself and taking care of my own needs. I let my older brother do most of the work around the house until he left for college. I let my Mom and Dad worry about our bills and problems while I read books, played, and lost myself in my own imagination. This didnt change even when I went to college either. I studied hard but only to make my own life better. Even when I started to explore my faith and spirituality, it was only to increase my own happiness.I married after graduation and decided to start a family. Of course, I had no idea what hard knocks reality had in store for my selfish soul. Soon I found myself unemployed, deeply in debt, and with a new baby on the way. I found out that life has little sympathy for spoiled people. In fact, all of the struggles I was going through were beating the selfishness slowly out of me.Still, I didnt give up on happiness. I knew that there must be a way to find it. I finally realized, however, that it had to include more than just my own needs, wants, and desires. The answer began to make itself clear one night shortly after my baby boy was born. I got a bottle and held him in my arms. As I was feeding him I looked down and saw his big, innocent, trusting eyes. I smiled and talked to him. Then he smiled and I could feel my heart growing, expanding with love. I felt such peace and joy. At that moment I had a hint of the truth: it is by growing our hearts with love that we find our happiness.Carolyn Arends wrote: The more people you let into your heart, the bigger your heart gets. The more love you get, the more love you have to give. It just keeps growing. So, keep loving, keep living and keep caring. Keep growing your heart today, tomorrow, and always.1. What do we know about the author from the first paragraph?A. He often helped his brother with housework.B. He studied hard for his family.C. He put his own needs above others.D. He was concerned about his family.2. What did the author realize after he suffered in life?A. Spoiled people cant survive the hardship of life.B. Life is cruel to spoiled people.C. Spoiled people are never happy in life.D. Selfishness is helpful.3. What can be inferred from the passage?A. The author loved kids.B. The author often fed his baby.C. The author realized the importance of happiness.D. When caring for his baby, the author got inspired.4. Which can be the best title of the passage?A. Loving Others , a Way to HappinessB. The Elder One Grows, the More He Gets.C. Help Others , Help OneselfD. Keep Growing to Live a Happy Life【答案】1. C 2. B 3. D 4. A【解析】本文是一篇记叙文。文章主要讲述作者自己的经历:由一个自私的人成长为一个心中对他人有爱的人,明白“爱他人即幸福”的道理。【1题详解】细节理解题。根据文章第一段诸多细节如:“let my older brother do most of the work”,“let my Mom and Dad worry about our bills and problems”, “This didnt change even when I went to college either”, “ I studied hard but only to make my own life better”, “it was only to increase my own happiness”可知,作者在青少年时期,较为自私,行为处事时,总是只考虑自己,几乎不为家人考虑。故选C。【2题详解】细节理解题。根据文章第二段“Soon I found myself unemployed, deeply in debt, and with a new baby on the way. I found out that life has little sympathy for spoiled people.”可知:作者在经历了人生的失意后,终于感受生活对于自私者是残忍的。故选B。【3题详解】推理判断题。根据文章第三段“As I was feeding him I looked down and saw his big, innocent, trusting eyes. I smiled and talked to him. Then he smiled and I could feel my heart growing, expanding with love. I felt such peace and joy. At that moment I had a hint of the truth: it is by growing our hearts with love that we find our happiness.”可知:作者在照料孩子的过程中,通过自悟,了解到通往幸福的途径是心中充满爱。故选D。【4题详解】主旨大意题。本文主要讲述作者自己的经历:由一个自私的人成长为一个心中对他人有爱的人,明白“爱他人即幸福”的道理。故选A。BTravel can be fun, but when you have to move in a disability, getting from point A to point B can bee frustrating. Airlines know this and do their part to make air travel as fortable as they can for every passenger.Here are some tips and information on what major airlines do for travelers who need extra support when flying.UnitedWhen flying with United, call the airlines disability desk (1-800-228-2744) 48 hours in advance of travel if youll be traveling with an assistive device so they can ensure your device can be used in-flight. Any special needs you have should be mentioned when you make your reservation so the airline staff can do their best to help you. This includes the need for assistance getting to your gate, boarding, getting to your seat, deplaning or connecting.DeltaDepending on the type and age of the aircraft, accessible features of Deltas aircraft include movable armrests of seats, wheelchair space, on-board wheelchairs and, on larger airplanes, wheelchair-accessible washrooms. Depending on the aircraft, they also provide seats with a movable aisle armrest for passengers needing to transfer from a boarding wheelchair to their own seat more easily.US AirwaysWhen traveling with US Airways, if you have a mobility disability and need special seating, call 800-428-4322 at least 24 hours before your scheduled departure to ensure your needs are met. Besides seats with movable armrests, the airline also provides seats with more legroom for passengers with a immobilized leg. The airline can also provide an on-board wheelchair but let them know 48 hours in advance if you need one.SouthwestIf youre flying with Southwest and you need a wheelchair at the airport, or need other special assistance, its best to inform the airline in advance, or as soon as you arrive at the airport so your requests can be fulfilled as quickly as possible. On each aircraft, a small wheelchair that can fit down the aircraft aisle is available at every gate and can be used if you need help getting into your seat.5. Who is this passage intended for?A. Those who has a disability. B. Travelers who have difficulty in moving.C. Travelers who bee sick on the plane. D. Travelers who are poor in health.6. Which airline could be the best choice for someone with a leg that cant bend?A. United B. DeltaC. US Airways D. Southwest.7. You are most likely to find this passage_.A. on the internet B. at the airportC. on the plane D. in the newspaper【答案】5. B 6. C 7. A【解析】【分析】本文是一篇广告布告类短文阅读。文章主要介绍的是几个航空公司给行动不便乘客提供的服务。【5题详解】推理判断题。从整篇文章大意和不断出现的关键词“wheelchair”“assist”等来看,这篇文章介绍的是几个航空公司给行动不便乘客提供的服务,因此它的目标读者是因行动不便而需要额外帮助搭乘飞机出行的人,故选 B。【6题详解】细节理解题。根据文章第五段“the airline also providesseats with more legroom for passengers with a immobilized leg”可知,US Airway 有加大空间的座位提供给腿动不了的乘客,与题干中“with a leg that cant bend 腿不能弯”吻合,而其他航空公司的服务内容里没有提到这一条。故选C。【7题详解】推理判断题。文章信息是乘客在决定买哪家航司的机票前会阅读的材料,不可能到了B.飞机场或C.飞机上才阅读;且此类信息需要长期登出,D.报纸也不适合,因此选择C 选项,在网上可以查找得到。故选C。【点睛】文章内容较为简单,文章考查到细节理解题,对此类题型,考生可以首先从问题中找到关键词然后以此为线索,运用略读及查阅的技巧在文中迅速寻找这一细节找到后再把这一部分内容仔细阅读一遍,仔细比较所给选项与文中细节的细微区别。如小题2中题干中with a leg that cant bend与文中的with a immobilized leg表达的同一个意思,这些都考生需要比较它们之间的细微区别。CWhen you finish your day at school, you probably rush to your dormitory or home as quickly as possible. But for some people, their day begins in the middle of the night.Wele to the interesting world of “the Master”, the owner of a small restaurant located in a busy district that only opens from midnight to 7 am.Earlier this month, Hong Kong actor Tony Leung Ka-fai announced that he had directed and starred as the Master in a remake of Japanese director Joji Matsuokas famous edy Midnight Diner. The new movie is expected to e out in Chinese mainland cinemas later this year.While serving regular soup every night, the Master is also willing to make customized (定制的) dishes if his customers ask. Besides its delicious food, what makes this eatery special is that its a place of sanctuary and togetherness.Midnight is often when worries, loneliness, and sadness creep up on people, and midnight diner provides the simple forts of food and drink, and more importantly, a warm place where people can keep each other pany, talk, and share their stories. The customers stories cover everything, from problems at work to parenthood, romance, friendship, and the regrets of a wasted life. Listening to their stories, customers offer encouragement and advice to one another. But the Master only provides the life lesson- a good day must follow a bad one-when necessary.Despite facing different kinds of disappointment, people need to find their own satisfaction in their seemingly messy lives. “The small pleasure can be a good hot-pot meal,” Japanese culture website JapanPowered. noted. “Its easy to lose sight of what gives life meaning as we go about the daily routine of work and home life.”After all, no one is flawless and no ones life is perfect, but imperfections are the space where possibilities live. As Kelly Mcneils, author of Your Messy Brilliance, wrote, “ The good, the bad, and the ugly, they are our greatest assets because they include every single part of ourselves and leave nothing out-and when we fully embrace all parts of ourselves, we discover our true power.”8. From the passage we know that the Master_.A. is an actor in Midnight Diner.B. is so popular as to be remade by Joji MatsuokaC. provides good service for his customersD. offers a special restaurant around the clock.9. What does the underlined word “sanctuary” in Paragraph 4 mean?A. reunion B. separationC. eating D. shelter10. Why is the midnight diner important and special ?A. Because bad emotions often occur at midnight.B. Because it offers meals at midnight .C. Because customers are forted and helped here.D. Because the customers love the Masters life lessons.11. What can be inferred from the last paragraph?A. Nobody is perfect.B. Accepting our imperfections help us learn about ourselves.C. We shouldnt attach great importance to our imperfections.D. Potentials can only be found in our imperfections.【答案】8. C 9. D 10. C 11. B【解析】本文主要介绍了具有特别之处的深夜食堂,在这里不仅为食客提供饮食,孤单落寞的人也可以在这里可以相互倾诉和交流,从而改善情绪、获得慰藉和帮助。【8题详解】细节理解题。根据文章第二段“the Master”, the owner of a small restaurant located in a busy district that only opens from midnight to 7 am.可排除 A、D;由第三段he had directed and starred as the Master in a remake of Japanese director Joji Matsuokas famous edy Midnight Diner.可知 B 不正确;由第四段可知,这个深夜食堂不仅提供常规服务,还可以根据顾客需求定制菜肴,甚至还是一个聚会疗伤的地方,故选 C。【9题详解】词义猜测题。根据该词所在的句子可知,该词是用来描述深夜食堂这家餐厅特别之处的。根据下一段的第一句可知,深夜食堂除了为那些食客提供饮食外,更是为孤单落寞的人提供了一个可以相互倾诉和交流的地方。 因此,可以推出 sanctuary 是指避难处,与 D 的 shelter意义相同。故选 D。【10题详解】推理判断题。由问题关键词 special and important 可以定位到第五段。从与问题相关的关键词:fort, pany, encouragement, advice, life lesson可知,深夜食堂的特别和重要之处在于,孤单落寞的人在这里可以相互倾诉和交流,从而改善情绪、获得慰藉和帮助。故选 C。【11题详解】推理判断题。根据文章第一句“no one is flawless and no ones life is perfect”可知 A 为直接信息。由“imperfections are the space where possibilities live”可知C项语意正好与原文相反,而D项是对此句的曲解;由“The good, the bad, and the ugly, they are our greatest assets because they include every single part of ourselves and leave nothing out-and when we fully embrace all parts of ourselves, we discover our true power.”可知只有积极地正视和接受自己的全部,无论好的抑或是不好的部分,才能更好地认识自己。所以,接纳自己的不完美有助于我们了解自己,故选 B。DFor years, there has been a bias(偏见)against science among clinical psychologists. In a two-year analysis to be published in November in Perspectives on Psychological Science, psychologists led by Timothy B. Baker of the University of Wisconsin charge that many clinical psychologists fail to “provide the treatments for which there is the strongest evidence of effectiveness” and “give more weight to their personal experiences than to science.” As a result, patients have no guarantee that their “treatment will be informed by science.” Walter Mischel of Columbia University is even crueler in his judgment. “The disconnect between what clinical psychologists do and what science has discovered is an extreme embarrassment,” he told me, and “there is a widening gap between clinical practice and science.”The “widening” reflects the great progress that psychological research has made in identifying the most effective treatments. Thanks to strict clinical trials, we now know that teaching patients to think about their thoughts in new, healthier ways and to act on those new ways of thinking are effective against depression, panic disorder and other problems, with multiple trials showing that these treatmentsthe tools of psychologybring more lasting benefits than drugs.You wouldnt know this if you sought help from a typical clinical psychologist. Although many treatments are effective, relatively few psychologists learn or practice them.Why in the world not? For one thing, says Baker, clinical psychologists are “very doubtful about the role of science” and “lack solid science training”. Also, one third of patients get better no matter what treatment (if any) they have, “and psychologists remember these successes, believing, wrongly, that they are the result of the treatment.”When faced with evidence that treatments they offer are not supported by science, clinical psychologists argue that they know better than some study that works. A xx study of 591 psychologists in private practice found that they rely more on their own and colleagues experience than on science when deciding how to treat a patient. If they keep on this path as insurance panies demand evidence-based medicine, warns Mischel, psychology will “discredit itself.”12. Many clinical psychologists fail to provide the most effective treatments because _.A. they are unfamiliar with their patients B. they believe in science and evidenceC. they rely on their personal experiences D. they depend on their colleagues help13. The widening gap between clinical practice and science is due to _.A. the cruel judgment by Walter MischelB. the great progress that has been made in psychological researchC. the fact that most patients get better after being treatedD. the fact that patients prefer to take drugs rather than have other treatments14. How do clinical psychologists respond when charged that their treatments are not supported by science?A. They feel embarrassed. B. They try to defend themselves.C. They are disappointed. D. They doubt their treatments.15. In Mischels opinion, psychology will _.A. develop faster with the support of insurance paniesB. destroy its own reputation if no improvement is madeC. work together with insurance panies to provide better treatmentD. bee more reliable if insurance panies wont demand evidence-based medicine【答案】12. C 13. B 14. B 15. B【解析】本文属于说明文阅读。作者通过这篇文章向我们说明了临床心理学家更依靠自己的经验而不是科学的判断去治疗病人,说明临床心理学家应该用科学的方法支持他们的治疗。【12题详解】细节理解题。根据文章第一段Baker of the University of Wisconsin charge that many clinical psychologists fail to “provide the treatments for which there is the strongest evidence of effectiveness” and “give more weight to their personal experiences than to science.可知,临床心理学家不能解释他们的治疗的有效性,主要是因为他们更依靠自己的经验而不是科学的判断。故选C。【13题详解】细节理解题。根据文章第二段The “widening” reflects the great progress that psychological research has made in identifying the most effective treatments.
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 会计本科毕业论文题目
- 2025年毕业论文导师评语范文
- 企业战略分析-以小米公司为例共42文档
- 从法理角度浅析秋菊打官司
- 学位论文答辩评语
- 出淤泥而必染相对论作文
- 工程合同一口价(3篇)
- 工程合同首付款会计分录(3篇)
- 2025年会计学论文选题范文
- 毕业设计中期报告
- (2025年)仪表工仪表技能考试试题附答案
- 炉膛吹灰器检修工艺及质量标准
- 2025年大学《伦理学-商业伦理学》考试参考题库及答案解析
- 扁桃体周围炎护理查房
- 防冻应急预案演练
- 物理培训机构招生宣传
- 合肥市轨道交通集团有限公司招聘笔试题库及答案2025
- 2025至2030复合中间合金行业项目调研及市场前景预测评估报告
- hse应急预案下载
- 雨课堂在线学堂《运动与健康》课后章节测试答案
- 银行普惠金融2025年冲刺模拟试卷(含答案)
评论
0/150
提交评论