Unit 10 Money Ⅳ 每课一练(北师大必修4)_第1页
Unit 10 Money Ⅳ 每课一练(北师大必修4)_第2页
Unit 10 Money Ⅳ 每课一练(北师大必修4)_第3页
Unit 10 Money Ⅳ 每课一练(北师大必修4)_第4页
Unit 10 Money Ⅳ 每课一练(北师大必修4)_第5页
已阅读5页,还剩2页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

Unit 10 Money .单项填空1(2010山东高考)Helping others is a habit, _ you can learn even at an early age.AitBthatCwhat Done解析:选D。考查代词。句意:帮助他人是一种习惯,一种你可以从小学习的习惯。one在此指a habit,作a habit的同位语。2She felt _ of doing that and tears ran down her cheeks.Ashame BashamedCsorry Ddisappointed解析:选B。本题考查词义辨析。ashamed“感到惭愧或羞耻的”符合句意。句意:她为做了那件事而感到羞愧,眼泪顺着她的面颊流了下来。故选B。3 What does the red star on the map _? It means the place is our capital.Arepresent BstandCtell Dpredict解析:选A。考查动词辨析。句意:地图上的那颗红星代表什么?represent“表示,代表”。故选A。4 How are things getting on with your company now? Well, things started to _ in September.Atake up Btake inCtake away Dtake off解析:选D。考查短语辨析。take off意为“(飞机等)起飞”,在此比喻公司经济状况明显好转。take up“从事;拿起;占据(空间等)”;take in“欺骗;吸收”;take away“拿走;带走”,均不符合题意。5Many rich Americans have long _ money to charities, rather than to their children.Agiven up Bgiven offCgiven out Dgiven away解析:选D。句意:许多美国的富人很早就开始把钱捐给慈善机构,而不是给他们的子女。give away“捐赠”;give up“放弃”;give off“发出”;give out“用完,分发”。故选D项。6 I bought this MP4 for only 300 yuan. You really got a wonderful _.Aprice BvalueCbargain Dgift解析:选C。由对话第一句中的only可判断说话人觉得300元买一个MP4很便宜,bargain“减价品,便宜货”,符合题意。7He studied the project carefully and determined _ it ahead of time.Afinish BfinishingCto finish Dto have finished解析:选C。句意:他认真地研究了这个项目,决定提前完成它。determine后面跟不定式作宾语,此处表示发生在谓语动作之后,故用不定式的一般式。8Everybody in the village likes Jack because he is good at telling and _ jokes.Aturning up Bputting upCmaking up Dshowing up解析:选C。考查动词短语辨析。句意:这个村子里的每个人都喜欢杰克,因为他擅长讲笑话和编笑话。turn up“调高;出现”; put up“举起;搭建;张贴”;make up“编造”; show up“露面,出现”。由句意可知选C。9Todays homework was easy _ , so Mike finished it quickly and went out to play.Ato be doneBdoneCdoing Dto do解析:选D。题干中含有“sth.beadj.to do”结构,不定式在此用主动形式表被动含义。10They argued _ the matter the whole afternoon, and at last agreed _ the date for the next meeting.Awith; with Bon; onCabout; on Dover; over解析:选C。考查短语辨析。argue about“就争论”; agree on“(双方)就达成共识”。11The little girl always helps her mother even though going to school _ most of her time.Atakes upBmakes upCsaves up Dputs up解析:选A。考查动词短语辨析。take up“占用(时间、空间)”; make up“编造;捏造;化妆;弥补”; save up“节省”; put up“举起;张贴”。结合句意“这个小女孩总是帮助她的母亲,尽管上学占去了她大部分的时间”,可知A项正确。12She _ a TV series about adopted children.Aproduced BintroducedCreduced Dpromoted解析:选A。句意:她拍了一部描写收养儿童的电视系列片。produce“生产;制作,创作”; introduce“介绍;引进”; reduce“减少”; promote“提高,增进”。故本题由句意可知应选A项。13(2011江苏高考)It sounds like something is wrong with the cars engine._, wed better take it to the garage immediately.AOtherwise BIf not CBut for that DIf so 解析:选D。考查省略和替代。从句意可知,此处表示对可能发生的事件的假设,因此选择if so“如果这样的话”,so代替前面句子中提到的情况。14He came home after midnight, and _, he was drunk.Athat was to say Bto be exactCapproximately Dwhats more解析:选D。句意:他半夜后回来了,而且醉了。whats more“而且”,符合句意。15Mr Green is ill, so Mr White gives us a lesson _ Mr Green.Ainstead Binstead ofCtake place of Din place解析:选B。句意:格林先生病了,因此瓦特先生代替格林先生给我们上课。instead是副词,后面不能直接跟名词,D项应改为in place of,C项不能用作状语,故选B。.完形填空Have you ever worked on holidays? I spent my last Christmas Day working the whole day!Due to the nature of my job, I had to go back to my _1_ and spent my whole Christmas Day there. Of course, it _2_ no good! Surely you will feel _3_ when almost all of your friends are either resting at home, watching TV, listening to music, _4_ watching movies in the cinema, and you are the only one that is not _5_. The feelings are really bad. And I really did not feel like _6_ and going to work in the morning. But I _7_ went to work. I am a responsible guy. Since the arrangement was like that, I _8_ it.Of course, there is something _9_ about working on Christmas Day and most public _10_. First of all, since I had no plan to go out, or do any _11_ activities on that day, mostly I would _12_ the day at home playing computer games, so why not go to work and _13_ some extra money? It makes sense to me. Besides, it is a holiday for _14_ the whole world. It _15_ most of my companys offices in other _16_ would probably not be working, _17_ those in China, Japan and Thailand as Christmas is not a holiday for people there. Less users, less problems. Less _18_ for us to do. And the best part is the office is ours! I can _19_ my laptop to the office, watch movies, play games, and at the same time, get my extra _20_! Well, what do you think of working on holidays then?语篇解读:在圣诞节加班是令人痛苦的;但是,节日加班也有加班的好处。1A.bossBworkshopCoffice Dhome解析:选C。根据15题后面“. most of my companys offices”可知作者必须回办公室加班。2A.kept BfeltCmade Ddid解析:选B。在节假日加班,感觉肯定是不好的,这里选felt,表示“感受”。3A.sad BexcitedCstupid Dstrange解析:选A。别人都休假,而自己要加班,所以应该感到难过。4A.and BorCso Dbut解析:选B。根据语境可知在节假日里,几乎所有人都待在家里看电视、听音乐或者在电影院里看电影。either . or意为“不是就是”。5A.working BemployedCwatched Dincluded解析:选D。作者得加班,不在那些人之中,故选D。6A.keeping off Bfalling behindCgetting up Drunning away解析:选C。在去上班前应该起床,这里是指不愿意起床去上班。7A.also BalwaysCeven Dstill解析:选D。根据连词but可判断,作者还是去上班了。故选still。8A.experienced BacceptedCdisliked Dchanged解析:选B。作者说自己是个很有责任心的人,既然是公司的安排,他只好接受了加班的事实。9A.important BgoodCdifferent Dbad解析:选B。通读全文可知,前面讲的是节假日加班不好的地方,而后文讲的是好处,所以这里要用good。10A.places BtoursCjobs Dholidays解析:选D。圣诞节属于公共节日,根据 “. on Christmas Day and most public .”的语境可知这里是指在圣诞节以及别的公共节日加班也有一些好处。11A.other BdangerousCuseless Dsimple解析:选A。根据语境可知作者没有打算出去,也没有别的活动安排。12A.start BvalueCspend Dafford解析:选C。根据语境可知作者是说很有可能整天都会待在家里玩电脑游戏。spend时间doing sth.表示“花费时间做某事”。13A.pay BstealCsave Dmake解析:选D。既然待在家里玩游戏,还不如去加班挣钱。 make money意为“挣钱”。14A.almost BhardlyConly Dexactly解析:选A。根据后文的语境可知在作者看来,圣诞节几乎是一个全球性的节日。15A.explains BmeansCreads Dtells解析:选B。圣诞节这一天很多国家都放假,这就意味着作者公司在别的国家的办事处也可能放假。16A.buildings BcountriesCcities Dvillages解析:选B。后文列举出来的是国家名称,故可推断这里需填“国家”这个词。17A.after BwithCexcept Das解析:选C。根据“as Christmas is not a holiday for people there”的语境可知需填except。18A.work BtalkChomework Dcleaning解析:选A。根据“Less users, less problems.”的语境可知这一天上班的人少,所以要做的事也少。19A.use BthrowCbring Dpull解析:选C。根据语境可知作者是说可以带着笔记本电脑去公司。20A.service BroomCpleasure Dpay解析:选D。pay表示“工资”。假日上班因为工作少,上班时不但可以看电影、玩游戏,还可以拿到加班工资!.阅读理解Farmers may not be able to prevent natural disasters, but they can at least try their best to reduce losses. For example, they can plant crops that are more likely to survive extreme weather. In northcentral Vietnam, people with small farms do not plant rice between September and December. Seasonal rains might destroy the rice. So instead, they plant lotus (莲花) seeds on raised beds. The United Nations Food and Agriculture Organization says the lotus seeds bring a good price in local markets. Farmers in the Philippines are showing new interest in crops like winged beans, string beans, arrowroot and cassava. The Asian Disaster Preparedness Center says traditional crops like these can survive the fierce storms that often strike the islands.The United Nations says some African farmers grow bambara groundnuts during long dry periods. The seeds of this droughtresistant (抗干旱的) plant can be boiled for eating or for making flour.In some parts of the world,farmers grow vetiver grass. Researchers in Thailand wrote about vetiver in 2007 in the journal Science Asia. They noted that the grass could take in and control the spread of harmful wastewaters, like those from pig farms. Agricultural expert and author William Rivera says vetiver resists difficult conditions. It reduces damage from heavy rains. And vetiver planted on earthen dams may strengthen them against breaks and flooding.William Rivera also speaks highly of alfalfa. Its deep roots can find and take up groundwater. Those roots also help hold the soil against winds. And alfalfa can be a valuable food source for animals.The deep roots of sunflowers make them another good candidate for resisting extreme conditions. The tall plants have brightly colored heads that provide seeds and oil. North Dakota grows more hectares of sunflowers than any other American state. But North Dakota is better known as a top wheat producing state.语篇解读:种植一些抵抗力强的农作物可以帮助农民抵抗自然灾害,从而减少损失。1This passage is mainly written to show that _.Asome crops are much better than people thinkBsome crops can help farmers prepare for disastersCfarmers can try their best to increase their incomeDfarmers can not control extreme conditions解析:选B。主旨大意题。通读全文,可知文章主要是说种植一些抵抗力强的农作物可以帮助农民抵抗自然灾害,从而减少损失,故选B。2What can we learn from Paragraph 1?AVietnam

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论