2019届高考英语一轮基础选习题模块4Unit1Advertising(含解析)牛津译林版.docx_第1页
2019届高考英语一轮基础选习题模块4Unit1Advertising(含解析)牛津译林版.docx_第2页
2019届高考英语一轮基础选习题模块4Unit1Advertising(含解析)牛津译林版.docx_第3页
2019届高考英语一轮基础选习题模块4Unit1Advertising(含解析)牛津译林版.docx_第4页
2019届高考英语一轮基础选习题模块4Unit1Advertising(含解析)牛津译林版.docx_第5页
已阅读5页,还剩6页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

Unit 1 Advertising李仕才一、阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。With more sunshine than Portland or Eugene,nature on the doorstep and great craft beer and coffee,Bend may just be the perfect small US city deserving a visit.And the following will offer you an enjoyable experience of staying.The Oxford HotelThe 59room, sevenstorey hotel became the tallest building in downtown Bend when opened in 2010.It has smart,large rooms in natural tones,fine dining at its restaurant,regular jazz concerts,and a commitment to using natural products where possible and running on 100% renewable energy.The McMenamins Old St.Francis School McMenamins hotels are famed for their conversions(改建的房屋),so its no surprise to find this former Catholic schoolhouse,dating from 1936,is now an affordable hotel,restaurant,music venue and cinema.The classrooms are now 19 guest rooms,each named after former teachers.My Place HotelBend,ORIn the historic district,this 63room smokefree hotel places you within a relaxing walk of Old Mill District and Les Schwab Amphitheater.It welcomes guests with conveniences like free inroom WiFi,laundry facilities,and a 24hour business center.Limited housekeeping and free parking are also available.The Mill Inn Bed and BreakfastBend has several chain hotels,motels and selfcatering suites,but it doesnt have many B&Bs,which makes Mill Inn a delightful discovery.The 10room,wooden hotel is a 10minute walk from downtown,and serves healthy and hearty breakfasts of freshly made frittatas,granola,fruit,yoghurt,and fryups of local bacon and sausages.1What can we infer about the Oxford Hotel?AIts rooms are relatively small.BIt is environmentally friendly.CIt is within walking distance of downtown.DIt is the tallest building in downtown Bend.2How is the McMenamins Old St.Francis School special?AIt provides affordable breakfasts.BIt is located in a historic district.CIts rooms were built in honor of teachers.DIt has its roots in an ancient school building.3In which column of a website are you likely to find this article?ATravel.BLifestyle.CFashion. DCulture.【解题导语】本文是一篇应用文,介绍了在Bend旅游时可以选择的四个宾馆。【难句分析】McMenamins hotels are famed for their conversions (改建的房屋),so its no surprise to find this former Catholic schoolhouse,dating from 1936,is now an affordable hotel,restaurant,music venue and cinema.分析:本句为so连接的并列句,在第二个分句中,it是形式主语,真正的主语是后面的不定式短语to find this former Catholic schoolhouse.music venue and cinema;find后跟了一个省略了引导词that的宾语从句;dating from 1936是现在分词作后置定语。译文:McMenamins宾馆以其改建的房屋而出名,所以,这个前身为1936年的天主教校舍,如今成了人们可负担得起的宾馆、餐馆、音乐会场和电影院,这是不足为奇的。1B考查推理判断。根据第二段中的“.and a commitment to using natural products where possible and running on 100% renewable energy”可知,该宾馆尽可能地使用天然产品和可再生能源,因此它是环保的。故选B。D项极具干扰性,但是根据“The 59room,sevenstorey hotel became the tallest building in downtown Bend when opened in 2010”只能得出它在2010年开张时是Bend市中心的最高建筑,而不能得出该宾馆现在还是Bend市中心的最高建筑。2D考查细节理解。根据第三段中的“McMenamins hotels are famed for their conversions(改建的房屋),so its no surprise to find this former Catholic schoolhouse,dating from 1936,is now an affordable hotel,restaurant,music venue and cinema”可知,该宾馆是由学校改建而成的,故选D。本题考生易误选C项。但根据第三段中的“The classrooms are now 19 guest rooms,each named after former teachers”可知,宾馆的客房是以之前的学校老师的名字命名的,但由此并不能得出该宾馆的客房是为了纪念之前的老师而修建的这一结论,故可排除C项。3A考查推理判断。根据第一段中的“Bend may just be the perfect small US city deserving a visit.And the following will offer you an enjoyable experience of staying”和下文对各个宾馆的介绍可知,本文旨在为到Bend旅游的人提供可住宿宾馆建议,应属于旅游专栏。故选A。二、单项选择1.The government urged that every effort _ to bring down house prices.A. should make B. would be made C. be made D. must be made 【答案】C2.This software _ protect computers from being attacked by viruses and it took my brother a long time to _ how to start it.A. is intended for; come out B. intends to ; turn outC. is meant to; figure out D. is meant for; work out【答案】C【解析】be intended for专门为准备;come out出版,出来;sb. intend to do某人打算做,turn out结果是,出席(某项活动);be meant to do 被专门用来做;figure out弄明白;be meant for打算/注定要做/成为;work out解决,算出。句意:这个软件被专门用来保护电脑免遭病毒袭击的,花了我哥哥花很长时间才弄明白怎样使用它。3.The song Take Me Home,Country Roads has much _ to people,for few people can avoid getting caught up in its originally real country music.A. appeal B. accessC. potential D. devotion【答案】A【解析】句意:歌曲乡村之路带我回家对人们十分有吸引力,因为几乎没有人不会被这种真正原始的乡村音乐所打动。have much appeal to对有很大吸引力;access进入;potential潜力;devotion奉献。4.Despite the fact that his words often fail to _ when he sings, Jay Zhou has a very large number of fans in the mainland.A. get through B. get outC. get across D. get over【答案】C【解析】get through通过,穿过,完成,接通(电话);get out泄漏,逃脱,离去;get across为人理解,使理解,(使)越过;get over克服,熬过,摆脱。根据语境可知应选C。句意:尽管周杰伦唱歌时的歌词不能为人们所理解,但是他在大陆仍然有大量的粉丝。5.The number of children being home educated _ in Britain has increased by 65 percent over the six years. A. being recordedB. to be recordedC. recordingD. recorded【答案】D【解析】分析句子结构可知,空处在句中作后置定语,修饰The number of children being home educated, record与其逻辑主语The number of children being home educated为动宾关系,且非谓语动作已发生,故应用过去分词形式。句意:根据记录,英国接受家庭教育的儿童数量在近六年内增加了65%。6.Twenty students want to attend the class that aims to teach _ to read fast.A. what B. whoC. how D. why【答案】C7._ it comes to traffic rules, I often come across such cases _ the local drivers obviously know them but wont follow them.A. If, why B. When, whichC. Once, as D. When, where【答案】D【解析】when it comes to sth.当提及到的时候;cases为先行词,在定语从句中作地点状语,故第二空用关系副词where。句意:说到交通规则,我经常遇到这种情况:当地司机显然知道这些规则,但是不愿意遵守。8.We all like the way _ our maths teacher gives his lessons.A. which B. that C. what D. how【答案】B【解析】当the way 做先行词时,如果定语从句不缺主干成分,用that ,in which 或者省略。如果定语从句缺少主语或者宾语,用that /which 引导。the teacher gives his lessons不缺主干成分,故选B项。句意:我们都很喜欢我们数学老师上课的方式。9.The driver said _ he _ pick up a passenger at West Street.A. that, willB. that, would C. whether, will D. whether, would【答案】B【解析】直接引语为:The driver said, “I will pick up a passenger at West Street. ”句意:司机说他到西大街去接一位乘客。10.He said that he had bought the jacket _.A. before three days B. three days beforeC. three days ago D. last week【答案】B【解析】直接引语改成间接引语时,时间状语“three days ago”要改成“three days before”。句意:他说他的夹克是三天前买的。11.The local government has taken some effective measures, _ at cutting down the cost during the tough economy.A. pointingB. approvingC. managingD. aiming【答案】D【解析】aim at意为“以为目的”,aiming at.在此作后置定语,相当于非限制性定语从句。句意:当地政府已经采取了一些有效措施,目的是在经济困难时期减少开销。12.Many people have to _ the meaning of this word in the dictionary. A. turn toB. refer toC. look upD. consult【答案】C【解析】look sth. in a dictionary.在字典里面查。句意:这个词的意思很多人都要查字典才知道。13.The school recommends parents _ their children to swim in rivers or lakes during summer holidays.A. not permit B. do not permitC. mustnt permit D. couldnt permit【答案】A【解析】recommend在此意为“建议”,其后的宾语从句用虚拟语气,谓语用“should动词原形”,should可以省略。句意:学校建议家长暑假期间,不要让孩子们到河里或湖里去游泳。14.Some people would like to do shopping on Sundays since they expect to pick up wonderful _ in the market.A. batteriesB. bargainsC. basketsD. barrels【答案】B【解析】句意:有些人喜欢星期天购物,因为他们希望能在市场上挑到不错的便宜货。bargain便宜货,廉价品,符合句意。15.He was determined that his child _ to the best school available.A. wentB. goesC. goD. would go【答案】C【解析】determine后跟的从句中常用should do,should可省略。句意:他决定让他的孩子去最好的学校读书。三、完形填空。When my sister Diane began playing the violin,she was seven.How did she sound?Terrible.But she didnt _1_.At twelve,she asked our parents if she could _2_ a fulltime music school.They said no.Actually,everyone agreed that my sister_3_ talent.I was better at my _4_.My teacher had told my parents that I had great_5_.So my parents found the best piano teacher in the area to _6_ me.But the only time he was _7_ was Saturday afternoons at 3 pm. Back then,I was _8_ about the British TV show“The Avengers”,which was_9_ every Saturday at 3 pm. I let nothing take up my “The Avengers”hour.So I _10_ this amazing opportunity.Today,I dont even have a_11_ in my house.My sister became an engineer,but she _12_ stopped making music.When she was in her 40s,she switched her _13_.She went back to college,got a(n)_14_ in music education,and became a music teacher.She starts kids off on their first instrument and gives them all the encouragement and support she never _15_.Recently,she and a pianist pal put on a recital.A big crowd of friends and family _16_ for her.As she played,I looked around at the _17_.Everyone was _18_ enjoying the music.It occurred to me that I was the only person that remembered that 7yearold kid making those perfectly_19_ sounds and knew how far she had come,despite_20_.Talent is important.But enthusiasm is even more important.1A.advanceBquitCreflect Dlisten2A.inspect BopenCattend Dvisit3A.lacked BspottedCpossessed Dadmired4A.major BprojectCcomposition Dinstrument5A.patience BenthusiasmCpotential Dambition6A.train BexamineCcorrect Dchallenge7A.punctual BskillfulCoccupied Davailable8A.sensitive BcrazyCserious Dparticular9A.filmed BdesignedCaired Dcommented10A.jumped at Bturned downCwaited for Dopened up11A.tutor BviolinCmusician Dpiano12A.never BonceCalready Deven13A.attitude BcareerCplan Dposition14A.scholarship BsponsorCdegree Dassistant15A.provided BimaginedCreceived Dexpected16A.voted BfearedCstayed up Dturned up17A.students BaudienceCspotlights Dplatform18A.obviously BdesperatelyCappropriately Danxiously19A.booming BpleasingCawful Dpowerful20A.everything BsomethingCeverybody Dsomebody【解题导语】本文是一篇夹叙夹议文,通过讲述妹妹追求梦想的经历告诉我们:天赋很重要,但更重要的是热情。1B根据上文的“How did she sound?Terrible”可知,“我”妹妹的小提琴演奏得糟糕透了;结合本句的“But”表示的转折意义可知,但她没有放弃(quit)。2C根据上文可知,尽管妹妹的小提琴演奏得很糟糕,但是她仍不愿放弃;据此可以判断,本句句意为:在十二岁时,她问父母她是否可以去全日制的音乐学校上学。attend school为固定搭配,意为“上学”。3A根据上文的“They said no”和父母没有答应让她去全日制音乐学校学习可以判断,每个人都认为“我”的妹妹缺乏(lacked)天赋,故A项正确。4D根据本段第三句的“So my parents found the best piano teacher in the area”可知,“我”的父母为“我”找了当地最好的钢琴老师教“我”学钢琴;据此可以判断,与妹妹相比,“我”更擅长“我”的乐器。5C根据下文的“So my parents found the best piano teacher in the area”可知,“我”的父母为“我”找了当地最好的钢琴老师来教“我”学钢琴;据此可以判断,老师告诉父母说“我”很有潜能(potential)。A项意为“耐心”,B项意为“热情”,D项意为“抱负”,都与语境不符。6A参见上题解析。A项意为“培训,教育”;B项意为“检查”;C项意为“改正”;D项意为“挑战”。7D根据语境可知,钢琴老师只有每周六下午三点有空。D项意为“有空的”,符合语境,故D项正确。A项意为“准时的”,B项意为“技术好的”,C项意为“使用中”,都与语境不符。8B根据本句中的“about the British TV show”可判断,“我”热衷于一档英国电视节目。be crazy about为固定搭配,意为“热衷于”,故B项正确。A项意为“敏感的”,C项意为“严肃的”,D项意为“特别的,尤其的”,都与语境不符。9C根据该句中的“every Saturday at 3 pm.”可知,这档英国电视节目在每周六的下午三点播放。air在本句中意为“播出,播送”,属于熟词生义,故C项正确。A项意为“拍电影”,B项意为“设计”,D项意为“评论”。10B根据上文的“I let nothing take up myThe Avengers hour”可知,“我”不让任何事情占用“我”看这档节目的时间,据此可以判断,“我”拒绝了这一机会。B项意为“拒绝”,符合语境,故B项正确。A项意为“迫不及待地接受”,C项意为“等待,等候”,D项意为“打开;开发;展示”,都与语境不符。11D根据本段的“So my parents found the best piano teacher in the area”可以判断,由于“我”拒绝了学钢琴,所以现在家里甚至一台钢琴也没有,故D项正确。12A根据空后两句可知,“我”妹妹在四十几岁时上大学学习音乐;据此可知,尽管“我”妹妹成了一名工程师,但是她从未(never)停止对音乐的追求,故A项正确。13B根据下文的“and became a music teacher”可知,在她四十几岁时,她改变了职业(career),从工程师成为一名音乐老师,故B项正确。A项意为“态度”,C项意为“计划”,D项意为“地位;职位”,都与语境不符。14C根据句中的“She went back to college”和“and became a music teacher”可知,她重返大学学习音乐,并取得了音乐教育的学位(degree),成了一名音乐老师。A项意为“奖学金”,B项意为“赞助人”,D项意为“助手”,都与语境不符。15C根据上文可知,“我”的父母认为妹妹没有音乐天赋,拒绝了妹妹上全日制音乐学校的请求,据此可以判断,妹妹做音乐老师时,给了孩子们她未曾得到(received)的鼓励和支持。A项意为“提供”,B项意为“想象”,D项意为“期望”,都与语境不符。16D根据上文的“put on a recital”可知,妹妹和一位钢琴家举办了一场演奏会;据此可以判断,朋友和家人们都到场了。A项意为“投票”,B项意为“担心,害怕”,C项意为“熬夜”,D项意为“到达,露面”。17B根据下文的“enjoying the music”可知,所有人都在欣赏妹妹演奏的音乐;据此可知,“我”环顾了四周的观众(audience),故B项正确。A项意为“学生”,C项意为“聚光灯”,D项意为“平台,讲台”。18A根据本句中的“enjoying the music”可知,很显然(obviously),所有人都在欣赏妹妹演奏的音乐。B项意为“极其”,C项意为“恰当地”,D项意为“焦虚的;担心的;着急地”,都与语境不符。19C根据上文的“How did she sound? Terrible”可知,七岁时,“我”妹妹的小提琴演奏得糟糕透了(awful),故C项正确。A项意为“迅速发展的”,B项意为“令人愉快的”,D项意为“有力量的”,都与语境不符。20A根据本句中的“and knew how far she had come, despite”并结合上文可知,“我”想起了妹妹七岁时演奏小提琴的糟糕的声音,只有“我”知道她不顾一切(everything)走了多远。四、七选五。Freshmen anywhere may be nervous about university life. Here, three pieces of advice are for them.Listen but dont be silentThe world is held in students hand via smart phones. Thus, they may consider lecture listening less important. 1 It forces students to face the difficulties of training a deep attentiveness. Unsurprisingly, students find it hard to speak out, ask questions or for points of clarification. They dont want to appear foolish or incapable. However, there is no such thing as a foolish question. Teachers are there to help you understand. This also goes for seminars and workshops. 2 Read and buy books 3 Therere so many useful online sources today, but the habit of reading books, especially whole books, is something being lost. Buy your own books. There are many bargains to be found on used-book websites or through Amazon. Being a book lover and buyer will help any student get the most out of their education. 4 As a st

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论