




已阅读5页,还剩3页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
单元加餐练(一)完形阅读组合练.完形填空Mrs. Thompson, a primary school teacher, noticed that Teddy didnt play with the other children, that his clothes were dirty, and that Teddy could be _1_.However, when she _2_ his past records she was in surprise. Teddys firstgrade teacher wrote, “Teddy is a bright child. He does his work neatly and has good _3_ .He is a joy to be around.”His secondgrade teacher wrote, “Teddy is an excellent student, well liked by his classmates. But he is _4_ because his mother is seriously ill.”His thirdgrade teacher wrote, “His mothers _5_ is a great shock to him. He tries to do his best but his_6_ doesnt care for him .”Teddys fourthgrade teacher wrote, “Teddy is _7_ and doesnt show much interest in school. He doesnt have many friends and sometimes _8_ in class.”By then, Mrs.Thompson _9_ the problem. Then she quit teaching reading and writing. _10_, she began to teach children how to be a man. She paid _11_ attention to Teddy. As she worked with him, his mind seemed to come alive. The _12_ she encouraged him, the faster he responded. Gradually Teddy became one of the smartest children in the class.Several years later a _13_ from Teddy came, _14_ that he got his bachelors degree and that she was still the best and _15_ teacher he ever had.That spring at Teddys wedding ceremony, they hugged each other, and Teddy _16_ in Mrs.Thompsons ear, “Thank you for _17_ me. Thank you so much for making me feel _18_ and showing me that I could make a difference.”With tears in her eyes, Mrs.Thompson said, “Teddy, you were the one who _19_ me that I could make a difference. I didnt know how to teach _20_ I met you.”语篇解读:本文是一篇记叙文。Teddy是一个不讨人喜欢的五年级学生。Thompson夫人通过档案知道Teddy原来并非如此,从此她改变自己的教学方式,对Teddy悉心教导,终于让他从各方面取得了进步,最终成才。多年后,在Teddy的婚礼上,师生彼此表达了对方对自己的重要性。1A.unfortunateBunpleasantCunfriendly Dhopeless解析:选B根据前文Teddy不和其他孩子一起玩,衣服是脏的可知,Teddy不讨人喜欢。unfortunate“不幸的”;unpleasant“使人不快的”;unfriendly“不友好的”;hopeless“没有希望的”。故B项正确。2A.presented BcopiedCsent Dread解析:选D根据下文一年级老师对Teddy的评价可知,Thompson夫人在看他过去的档案。故D项符合语境。3A.manners BexamplesCopinions Dmethods解析:选A根据下文的“He is a joy to be around.”可知与他在一起很开心,因此可推知他待人有礼貌。good manners“有礼貌”。故A项正确。4A.troubled BmovedCpleased Dwelcomed解析:选A根据“But”可知上下文构成转折关系,他的同班同学们都很喜欢他,不过母亲的病重让他感到不安。troubled“不安的,烦恼的”,符合语境。故A项正确。5A.action BcontrolCattention Ddeath解析:选D由语境可知,母亲的去世对他是个很大的打击。action“行动”;control“控制”;attention“注意”;death“死亡”。故D项正确。6A.sister BfatherCteacher Dbrother解析:选B根据生活常识可知,尽管他努力向上,但他的父亲并不关心他。故B项正确。7A.active BdistantClonely Dstrange解析:选C联系上文可知,Teddy没有了母亲,而且缺少父爱,因此他是孤独的。active“积极的”;distant“冷淡的”;lonely“孤独的”;strange“奇怪的”。8A.lies BlaughsCchats Dsleeps解析:选D由语境并结合选项可知,Teddy没有多少朋友,并且他有时在课堂上睡觉。故D项正确。9A.realized BfoundCthought Dproved解析:选A联系语境可知,Thompson夫人意识到了问题所在。realize“认识到,理解”;find“发现”;think“认为”;prove“证明”。故A项正确。10A.Otherwise BAnyhowCInstead DYet解析:选C由语境可知,她不再教阅读和写作,而是开始教孩子们如何做人。otherwise“否则”;anyhow“无论如何”;instead“反而”;yet“但是”。故C项正确。11A.frequent BunknownClittle Dparticular解析:选D联系上下文可知,Thompson夫人对Teddy特别关注。故D项正确。12A.least BmoreCmost Dless解析:选B根据下文可知,她越鼓励他,他的反应就越快。故B项正确。13A.work BreportCletter Dgift解析:选C根据下文内容可知,几年后Teddy给Thompson夫人寄来了一封信。故C项正确。14A.declaring BexpressingCdescribing Dexplaining解析:选DTeddy在信中说他获得了学士学位。declare“宣布”;express“表达”;describe“描述”;explain“说明”。故D项正确。15A.favorite BworstCcleverest Dfirst解析:选A联系上文Thompson夫人对Teddy的态度可知,他认为她是最好的、他最喜欢的老师。故A项正确。16A.warned BrepeatedCshouted Dwhispered解析:选D根据空后的ear可知Teddy低声在老师耳边说。warn“警告”;repeat“重复”;shout“叫喊”;whisper“小声说,低声说”。故D项正确。17A.enriching BhearingCtrusting Dleaving解析:选Cenrich“使丰富”;hear“听”;trust“信任”;leave“离开”。根据语境可知C项正确。18A.important BambitiousCperfect Dfree解析:选A联系上文可知,Thompson夫人让Teddy觉得自己重要。important“重要的”;ambitious“有雄心的”;perfect“完美的”;free“自由的”。故A项正确。19A.ordered BtaughtCimpressed Dguided解析:选B此处指Thompson夫人认为是Teddy教会她认识到自己可以有所作为。order“命令”;teach“教”;impress“给留下深刻的印象”;guide“引导”。故B项正确。20A.unless BafterCwhen Duntil解析:选D由语境可知,在遇到Teddy以后,Thompson夫人才知道了怎样去教书。not .until .“直到才”。故D项正确。.阅读理解As a kid, I wanted to be a naturalist. When I got to college, I chose what I thought was a more practical path, studying physics along with public policy. That combination led me to atmospheric sciences. Now Im studying low clouds.But I didnt really notice low clouds until I started my study at the University of Washington, in Seattle. That city had a lot of low clouds. I suddenly realized how important their reflection of heat back into space was for Earths climate. I continued studying low clouds at the University of Colorado in Boulder. There I earned my PhD.Seattles skies may be home to plenty of low clouds, but there are even better places to spot these little clouds. The greatest gatherings tend to occur off the coasts of places like Namibia, in Africa, and northern Chile. These places are home to some of Earths driest deserts. And I like visiting such places.The more I learned about these little clouds, the more fascinating I found them. Im really interested in the various ways these low clouds respond to their environment. Because there are so many low clouds and they help keep Earth cool by reflecting heat, anything that affects them can also affect overall climate. It feeds back to the whole energy balance of the planet.Lately Ive been exploring how smoke that drifts (漂浮) over clouds might change the way that these clouds absorb or reflect sunlight. Such smoke from burning trees and grasses can drift thousands of kilometers. If that smoke affects clouds, it might also affect climate. Last year, I spent a month on distant Ascension Island in the South Atlantic Ocean setting up instruments to track the interaction (相互作用) between low clouds there and smoke from southern Africa.I appreciate the diversity in my work. Besides the occasional trip to distant islands, I also teach and work with other scientists to better understand Earths climate system. Along the way, Im helping bring one type of low clouds to the attention it deserves.语篇解读:作者是一位研究低云的科学家,她正在研究低云对气候的影响。AShe learnt three majors at the same time in college.BShe wanted to study low clouds when she was a kid.CShe knew the importance of low clouds when in university.DShe was always worried about climate change in the world.解析:选C细节理解题。根据第二段的“But I didnt really notice low clouds until . I suddenly realized how important their reflection of heat back into space was for Earths climate.”可知,作者在大学时知道了低云对气候变化的重要性。2Why does the author like visiting places like Namibia and northern Chile?ABecause she enjoys views of deserts.BBecause she loves visiting beautiful coasts.CBecause she has got tired of Seattles skies.DBecause theyre great places for observing low clouds.解析:选D推理判断题。根据第三段的“The greatest gatherings tend to occur off the coasts of places like Namibia, in Africa, and northern Chile.”可推断,作者喜欢去这些地方是因为这些地方很适合观察低云。3What was the authors purpose in spending a month on Ascension Island?ATo study smokes effect on low clouds.BTo find the real causes of climate change.CTo set up instruments for other scientists.DTo study the influence of low clouds on climate.解析:选A细节理解题。根据第五段的“Last year, I spent a month on . between low clouds there and smoke from southern Africa.”可知,作者在Ascension Island待了一个月是为了研究烟对低云的影响。4What does the underlined word “diversity” in the last paragraph mean?AThe fact of being very special.BThe fact of working by oneself.CThe fact of being respected by others.DThe fact of including some different things.解析:选D词义猜测题。根据最后一段的“Besides the occasional trip to distant islands, I also teach and work with other scientists to better understand Earths climate system.”可知,作者的工作包括多方面的内容,因此可推测,画线词意为“多样性”。单元加餐练(二)主观题规范增分练.语法填空Xian No.1 Middle School, which was established in 1947 and _1_ (current) located at No.3 Iron Tower Temple Road Xian Shaanxi PRC, is a public government high school directly administrated by the Xian Municipal Bureau of Education.Xian No.1 Middle School is a toplevel provincial standardized high school with fully _2_ (equip) teaching facilities and elegant living environment.There are 31 classes, over 1,400 students in our school. The rate of students entering key _3_ (university) is 98.3%. Since the school _4_(build), more than 20,000 qualified country builders have been cultivated (培养), among _5_ are pillars of society and backbone of the country.Xian No.1 Middle School has highquality _6_(profession) teaching faculty and staff. All 143 teachers have noble virtues, exquisite (精湛的) teaching skills and great scientific research abilities. Many teachers are outstanding ones with _7_ high reputation in our province.Xian No. 1 Middle School attaches great importance _8_ cultivating students development of core literacy (核心素养), in addition to the national curriculum, a rich schoolbased curriculum is included as well. More than 30 students societies are opened in the purpose of _9_ (lay) a solid foundation for students lifelong development. At the end of 2017, our school happily celebrated the _10_ (seventy) anniversary.1_2._3._4._5_6._7._8._9_10._答案:1.currently2.equipped3.universities4.was fessional7.a8.to9.laying10.seventieth.短文改错When I was taking a train to Londons Victoria Station, I had noticed that the carriage was noise and filled with people.Before long, a train inspector comes to check our tickets. A passenger realized he couldnt find his ticket but became quite upset. Then everyone in the carriage began searching the ticket, which was eventually found under a seat several rows from his owner. The person who found a ticket smiled with pleasure at his success.No one in the carriage had previous spoken to or even noticed the ticketowner before. Yet, they offered the strangers their help so quickly. If we could show concern to others in need, the world would be a better place to live on.答案:第一句:去掉had; noisenoisy第二句:comescame第三句:butand第四句:searching后加for; hisits/the第五句:athe第六句:previouspreviously第七句:strangersstranger第八句:onin.书面表达假定你是李华,刚才你在笔友微信群里看到Ted发的如下信息:I can speak fluent Chinese after
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 康复医疗服务体系2025年建设与运营模式创新案例分析报告
- 10.2 酸和碱的中和反应说课稿-2023-2024学年九年级化学人教版下册
- 2024年四年级英语上册 Unit 1 My classroom Part A 第二课时说课稿 人教PEP
- 13《地下水》(教案)-三年级上册科学-苏教版
- 小学班级突发事件管理制度及奖惩措施
- 2025年纺织洗涤行业前景分析及投资机遇研究报告
- (2025年标准)互助资金借款协议书
- (2025年标准)互不起诉协议书
- (2025年标准)红酒代销协议书
- 2025年土地开发行业前景分析及投资机遇研究报告
- 党群服务面试题目及答案
- 卫生院医疗质量管理方案
- 2025-2026秋季学年第一学期【英语】教研组工作计划:一路求索不停歇研思共进踏新程
- 2025年山东省济南中考数学试卷及标准答案
- 叉车考试模拟试题及答案完整版
- 2025-2026学年人教版(2024)初中数学七年级上册教学计划及进度表
- 第1课 鸦片战争 课件 历史统编版2024八年级上册
- 物业管理师职业技能竞赛理论知识试题题库(1000题)
- 医学检验职称评审答辩
- 医药药品采购平台建设方案
- 2025合作合同范本下载
评论
0/150
提交评论