高中英语 unit2 section2《Learning about Language》练习 新人教版选修8.doc_第1页
高中英语 unit2 section2《Learning about Language》练习 新人教版选修8.doc_第2页
高中英语 unit2 section2《Learning about Language》练习 新人教版选修8.doc_第3页
高中英语 unit2 section2《Learning about Language》练习 新人教版选修8.doc_第4页
高中英语 unit2 section2《Learning about Language》练习 新人教版选修8.doc_第5页
免费预览已结束,剩余5页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

unit 2section 用合适的引导词填空 1the message _ the plane will take off on time makes everybody happy2the continent _ consists of two countries is developing very fast3the suggestion _ we should learn something practical is worth considering4word comes _ he has been elected monitor of our class5the question _ we need more time to do the work has not been discussed6 _ i cannot understand is _ she wants to resign her present job7the news _ he has been elected president of the organization is true8the truth _ heavy objects and light objects fall at the same speed is known to all9i am very interested in _ he improved his english in such a short time10they didnt follow the advice _ she help us repair the house at once答案:1that2that/which3that4that5whether6what;that7that8that9how10that根据汉语提示完成句子1我们队赢了那场比赛的消息是真的。the news _ _ _ _ _ the game is true2我不知道他发生了什么事。 i have no idea _ _ _ to him3你同意我们盖新公寓楼的计划吗?do you _ _ _ _ _ we should build a new apartment building?4他必须回答他是否同意这样一个问题。he must answer the question _ _ _ _ _ 5有一项建议是布朗应该离队。there was _ _ _ brown should be dropped from the team答案:1that our team has won2what has happened3agree with the plan that4whether he agrees or not5a suggestion that完形填空阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。(2015福建)one of the easiest things in the world is to become a faultfinderhowever,life can be _1_ when you are not busy finding fault with itseveral years ago i _2_ a letter from seventeenyearold kerry,who described herself as a worldclass faultfinder,almost always _3_ by thingspeople were always doing things that annoyed her,and _4_ was ever good enoughshe was highly selfcritical and also found fault with her friendsshe became a really _5_ personunfortunately,it took a horrible accident to change her _6_her best friend was seriously hurt in a car crashwhat made it almost _7_ to deal with was that the day before the _8_,kerry had visited her friend and had spent the whole time criticizing her _9_ of boyfriends,the way she was living,the way she related to her mother,and various other things she felt she needed to _10_it wasnt until her friend was badly hurt that kerry became _11_ her habit of finding faultvery quickly,she learned to appreciate life rather than to _12_ everything so harshly(刻薄)she was able to transfer her new wisdom to other parts of her _13_ as wellperhaps most of us arent as extreme at faultfinding,_14_ when were honest,we can be sharply _15_ of the worldim not suggesting you _16_ problems,or that you pretend things are _17_ than they are,but simply that you learn to allow things to be as they are_18_ most of the time,and especially when its not a really big _19_train yourself to “bite your tongue”,and with a little _20_,youll get really good at letting things goand when you do,youll get back your enthusiasm and love for life文章大意:文章通过一则事例说明在生活中总是吹毛求疵的话,日子会变得很艰难,人们应该学会宽容,并介绍了挑剔者重新获得对生活的爱和热情的技巧。1alonely bgreatcquiet duneasy答案:b句意:然而,当你不再忙于挑错时,生活会变得美好。lonely意为“孤独的”;great意为“美好的”;quiet意为“安静的”;uneasy意为“心神不宁的;担心的”。从4、5空所在的句子people were always doing things that annoyed her,可以看出,喜欢找茬的人是不开心的,而相反,如果不忙于挑错,生活会很美好,故选b项。2areceived bansweredcexpected drejected答案:a背景常识题。句意:几年前我收到一位叫克里的17岁女孩的来信后文介绍信件的内容,所以这里表达的是“收到了”来信。receive意为“收到”;answer意为“回答”;expect意为“期望”;reject意为“拒绝”。故选a项。3athreatened binterruptedcbothered dspoiled答案:c句意:几乎总是被(各种)事情困扰。threaten意为“威胁”;interrupt意为“打断”;bother意为“烦扰”;spoil意为“溺爱;宠坏”。再结合该空后的“人们总是做各种各样的事情烦扰她”,其中annoy与bother意义相近,故选c项。4aanything beverythingcsomething dnothing答案:d句意:人们总是做各种各样的事情烦扰她,从来没有什么事情足够好(令她满意)。根据句意可知选nothing,表示完全否定。5acaring bboringcinteresting dsurprising答案:bcaring意为“关心他人的”;boring意为“令人厌烦的,乏味的”;interesting意为“有趣的”;surprising意为“令人惊讶的”。根据该空前一句“她对自己及朋友都很挑剔,总是吹毛求疵”可知,她是个“令人厌烦的人”。故选b项。6aattitude bplancmeasure dexplanation答案:aattitude意为“态度”;plan意为“计划”;measure意为“措施”;explanation意为“解释”。克里的挑剔是一种对待生活的“态度”,且本段介绍克里的一个朋友发生了事故,这件事迫使她改变了自己的态度。故选a项。7aurgent bunnecessaryccertain dimpossible答案:durgent意为“急迫的”;unnecessary意为“没必要的”;certain意为“确定的”;impossible意为“不可能的”。下文告诉我们,克里在朋友出事的前一天晚上,按自己的生活态度把朋友生活上的各个方面数落了一遍,态度极为苛刻。这让克里觉得自己的所作所为难以接受,很难面对自己曾经对朋友这样吹毛求疵的事实。8aoccasion beventcaccident dadventure答案:c本句话介绍的是克里在事故发生之前对朋友挑剔的事情,又根据段首的a horrible accident可知“事故”是一个时间界点,由此可推断这里是表达“在事故前一天”。故选c项。9amemory bnoticecevidence dchoice答案:dmemory意为“记忆”;notice意为“注意”;evidence意为“证据”;choice意为“选择”。由语境可知,这里指的是“选择”男友。故选d项。10ahear bcontributecexpress dadmit答案:c根据句意“以及其他各种她觉得需要表达(她的意见)的事情”,句中9空前的criticizing意思是“批评”,与选项c“表达(某人的意见)”意义相近。故选c项。11aaware of bafraid ofccurious about dconfused about答案:a句意:直到她朋友严重受伤后,她才意识到自己挑剔的习惯。(become)aware of意为“(开始)意识到”;(become)afraid of意为“(变得)害怕”;(become)curious about意为“(变得)对好奇”;(become)confused about意为“(变得)对困惑”。此处指的是朋友的遭遇使她意识到了自己的这一坏习惯,故选a项。12adiscuss brealizecjudge dsettle答案:c句意:很快,她学会了欣赏生活而不是刻薄地去评判每一件事。judge“评判”与前文中的criticize相呼应,与appreciate“欣赏”形成对比,表明她的态度的转变。故选c项。13afamily blifeccareer deducation答案:b句意:她能够把这种新的智慧运用到生活的其他方面。family意为“家庭(成员)”;life意为“生活”;career意为“事业”;education意为“教育”。根据12空前的appreciate life可知,该空选life最合适。故选b项。14aso borcbut dfor答案:c句意:也许我们大部分人并不是极端地吹毛求疵,但当我们坦率起来时,也可能会尖锐地评判这个世界。so表结果;or表选择;but表转折;for表原因。根据语境可知这里表转折,故选c项。15aproud bsurechopeful dcritical答案:d根据句中的when were honest可知,每个人都可能会尖锐地评判(criticize)这个世界。其余选项中,proud意为“自豪的”;sure意为“确信的”;hopeful意为“有希望的”,均不符合语境。故选d项。16aface bcreatecsolve dignore答案:d本句话是对首句的进一步解释,句意:我不是建议你忽略问题,或者假装事情要比他们本身更好,不过仅仅是允许事情按自己的规律发展句中的or表示选择,根据句中的not suggesting和pretend可知用“忽略”合适。17ararer bbettercstranger dworse答案:b根据上题的解释,“假装”可能是事情的好的方面,因此用better合适。18aat least bat lastcby far dso far答案:a句意:不过仅仅是允许事情按自己的规律发展至少在大多数时候at least意为“至少”;at last意为“最后”;by far意为“(与形容词、副词的比较级或最高级连用)最;无疑;很”;so far意为“到目前为止”。根据语境可知,修饰时间状语“大多数时间”用at least搭配更合适。故选a项。19atask bdealcresult dduty答案:b背景常识题。句意:尤其是当它不是真正的大事时。task意为“任务”;deal意为“协议;交易”;result意为“结果”;duty意为“义务”。对比前面的things可知用deal最合适,not a big deal表示“不是什么大事”,故选b项。20apractice bspeechcrest dpity答案:a句意:训练自己“忍住不说”,经过一点点练习,你会真正地学会顺其自然。practice与train对应,符合语境,故选a项。阅读理解ai went online to check if my pay was in my bank accountto my amazement i discovered that not only had i been paid,a company id never worked for had also paid me! i knew id have been beside_myself if my own salary was not in my account,so i tried to get the money back to the right personeasier said than donethe bank couldnt help as it wasnt a bank problemthe human resources department at the company that paid me was unable to help as i didnt have enough detailsi rang the bank againthankfully i had a sympathetic call operator who gave me a name,so i again rang the company “daniel”worked fori expected the bank would contact me to arrange to take the money from my account and repay danieli heard nothing for a month and the money remained in my account when daniel called,explaining hed tried to get back his money but had been unsuccessful as neither the bank nor his company felt it was their errorhe had rung to ask if i could speak to the bank,but after chatting for a few minutes we realized we could probably fix this problem ourselveswe decided i would take the money from my account and he would pick it up from medue to my busy job i was unable to meet daniel personally but he left me a lovely bottle of wine in exchange for what was rightfully hisi never had any intention of keeping daniels pay but red tape(繁文缛节) made it difficult to do the right thingit all came down to two people being able to do what a huge bank and a large company couldnt doadmit a mistake has occurred and fix it文章大意:作者上网查询银行账户是否收到了工资,让作者感到吃惊的是他不仅收到了工资,他的账户中还多出了一笔钱。作者打算把钱还给它真正的主人,但说起来容易做起来难。银行和公司都以不是它们的错误为由拒绝解决这件事情。1what was the attitude of the author towards the extra money in his bank account?ahe didnt know what to do with itbhe felt lucky to get itche thought of keeping it for himselfdhe wanted to return it to the right person答案:d细节理解题。根据第一段中“i tried to get the money back to the right person”可知,作者打算把账户里多出来的钱还给它真正的主人,故选d。2the underlined phrase “beside myself” in paragraph 1 probably means _ avery fortunate bvery angrycreally thankful dat ease答案:b词义猜测题。根据“if my own salary was not in my account”可知,这里假设的是作者没有收到工资,所以作者不可能会感到非常幸运、感激或自在,故排除a、c、d;beside oneself失去自制力,这里的意思是“很生气”,故选b。3how was the problem solved in the end?athe author and daniel solved the problem themselvesbit cost daniel a lovely bottle of wine to get back his moneycthe author gave the money back to the companydthe call operator offered to solve their problem答案:a细节理解题。根据第三段最后一句中“but after chatting for a few minutes we realized we could probably fix this problem ourselves”和四段可知,作者和daniel两个人私下把事情解决了,故选a。4from the passage we can infer that _ athe bank could solve the problem soon and easily with red tapebsome large organizations usually have troublesome official rulescdaniel didnt know the error before be contacted the authordthe company gave the wrong account to the bank答案:b推理判断题。根据最后两句可知,一些大的团体或机构有着繁琐的规定,使本来简单的事情变得繁琐,故选b。ba private group of scientists have announced plans to make an exact copy of a human beingan american member of the team says he and the others will soon begin a serious effort to clone humanspanos zavos says the team hopes to manufacture the worlds first cloned baby within the next two yearsin recent years,scientists have produced exact genetic copies of sheep and a few other animalsthey created these clones from a single cell of an adult animalthree years ago,another american doctor,richard seed,announced plans to clone a human beinghowever,there is no evidence that he has been successfuldoctor zavos says the new international group plans to offer human cloning only to women who are currently not able to become pregnant or produce childrenhe says the aim is to assist people who want to have their own biological childthe technology would be similar to that used to clone animalsit would involve cleaning genetic material from a womans eggdoctors then would place genetic material from the womans husband into the egg before putting it into the womans uterus(子宫) doctor zavos says his group plans to do the work in a country near the mediterranean seahe did not name the countryhe says an italian reproductive expert,sevorino antinori,is leading the teamdoctor antinori has led the efforts to help many older women become pregnant he is known for establishing pregnancies in women as old as sixtymany medical experts and other groups are opposed to the idea of cloning humans several countries ban or restrict work on human cloningseveral doctors criticize the announcement by docton zavosthey say doctors do not know if cloning humans is possible or safethey say it would be irresponsible to attempt to clone a human beingthat is because the chances of success are too small and the risks are too great文章大意:本文主要是对克隆人这一话题的讨论,有人支持也有人反对,文章对于克隆人的优点和缺点也都作了详细说明。5the underlined word “manufacture” in the first paragraph means“ _ ”aproducebopposecattempt dexperiment答案:a词义猜测题。结合文章内容可知,他们希望在未来两年内制造出世界上第一个克隆婴儿。故选a项。6according to doctor zavos we can know that _ ahuman cloning is sure to become popular with all the womenbpeople can have their own biological child in the futureccloning can help some women realize the goal of being a motherdthe names of participants will be announced when they are pregnant答案:c细节理解题。根据文章第四段和第六段可知,doctorzavos支持克隆人,并且认为克隆技术会帮助那些不能自然受孕的女人成为母亲,拥有自己的孩子。故选c项。7which of the following statements is true?ain theory,scientists are unlikely to clone humansbrichard seed has fallen behind other scientists in cloning humansccloning human beings is good for mendpeople have various ideas about cloning humans答案:d细节理解题。根据文章前六段可知,很多科学家都支持克隆人的行为,但文章最后一段第一句“many medical experts and other groups are opposed to the idea of cloning humans”表明很多人也反对这样的行为,这说明大家对克隆人看法不一。故d项正确。8which is the proper title for the passage?adebate on cloning humansbcloned human is on the waycfrom cloned sheep to cloned humansdcloning humans is regarded illegal答案:a标题归纳题。文章讲述了panos zavos和他的团队准备进行克隆人的研究,但是最后一段则说很多人持有反对意见。因此a项正确。短文改错阅读短文,文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏词符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线(划掉。修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1每处错误仅限1词;2只允许修改10处,多者(从第

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论