




免费预览已结束,剩余1页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
第三部分题型四类型二a远离校园暴力in 2015, many school violence(校园暴力) cases happened in china shocked people. one typical case is that a student was beaten to death by over 20 students in shandong province. another one is that a little boy was beaten and hurt by some junior high school students in zhejiang province. in jiangxi province, a girl was beaten badly by younger girls at school. in henan province, hundreds of students had a big fight in a forest.schools should be safe and students should be protected. why did so many school violence happen? according to researches, two mainly reasons caused the violence. the first factor(因素) is emotional reason. teenagers would have some problems communicating with others. some improper words or behaviors may lead to a fight, especially for some students who are not good at study. adults sometimes take less care of some “bad students” and they would be worse. many unimportant details in daily life could cause bad results. the second factor is some kind of “authority” in the students groups. in this case, there are always some “leaders” and others just follow the order. it makes violence worse.what can be done to stop school violence? we can try best from the following parts. firstly, parents should take part in. give children enough attention and be responsible for their education. its more important than just giving them enough materials. they should show them how to get along with others and learn to respect each other. secondly, school education should be improved. every student should be treated equally. adults shouldnt just care for good grades. thirdly, the society should create a healthy environment for the young to grow up.(b )1.what happened in shandong province shocked people in 2015?aone little boy was beaten and hurt by some junior high school students.bone student was beaten to death by over 20 students.cone girl was beaten badly by younger girls at school.dhundreds of students had a big fight in a forest.(a )2.according to some researches, there are _factors caused school violence.atwobthreecfourdfive(d )3.what should parents do to help stop school violence?agive children enough materials.bgive children more pressure.cask teachers for help.dpay more attention and communicate with children every day.(b )4.what does the underlined word mean in the passage?a管理机构b权威c当局d职权(c )5.which of the statement is true?athere were few school violence cases happened in 2015.bteachers and parents only care for grades. cteenagers should learn to get along with others and respect each other.donly school should be responsible for childrens education.【文章大意】本文是一篇议论文。2015年,校园暴力案件屡屡发生,令人震惊。本该是一片净土的校园里为何频发伤害事件?相关调查发现,发生校园暴力主要有两方面因素:学生的情绪因素和群体煽动性因素。而家庭、学校以及整个社会对此都有责任,只有共同努力,才能制止校园暴力。【答案精析】1b细节理解题。由第一段第二句“one typical case is thatin shandong province.”可知选b。2a细节理解题。由第二段第三句“according to researches, two mainly reasons caused the violence.”可知选a。3d判断推理题。由第三段第五句“its more important than just giving them enough materials.”可知a项错误。b、c选项未提及。故选d。4b词义猜测题。由下文“there are always some leaders and others just follow the order.”可推知此处指的是学生团体中的一些“权威”。故选b。5c细节理解题。由第一段第一句“in 2015, many school violence”可知a项错误;选项b“only”一词太过绝对;由第三段第三句“firstly, parents should take part in secondly, school education should be improvedthirdly, the society should”可知孩子的教育是家庭、学校及社会共同承担的,故d项错误。bonce upon a time, there was a young man named xie duan who was a farmer. he was hardworking and he worked on the farm every day. one day, when he was working, he found a large viviparid(田螺) on the farm. he took it home, kept it in a vat (水缸) and took care of it every day.three years passed, xie duan was still single(单身的). one day, when he returned home, he found that a big dinner had been prepared. he was too hungry to think twice and enjoyed the delicious dishes. the next day, when he got home the dinner had been done again. the house had been cleaned up, too. he looked around and found nobody. he was puzzled, but he couldnt meet the person who helped do these chores. he thought it might be mrs li, a kindhearted neighbor. so he went to thank. however, she didnt do it. xie duan decided to find out by himself. the next morning, he pretended to go out but he came back secretly. to his surprise, a beautiful girl came out of the vat and then began to make dinner and do the cleaning. finally she came back to the vat. after three days, xie duan couldnt stop showing up and asking her about the reason. in fact she was a fairy. xie duan cared for her so much. she was so moved that she fell in love with this diligent young man. heard about this, xie duan was very excited. then they got married and lived a happy life.(b )1.which is true about xie duan?axie duan bought a viviparid when he was working.bxie duan found a viviparid on the farm when he was working.cxie duan met a beautiful girl when he was working.dxie duan gave a viviparid to his neighbor.(c )2.what happened when xie duan came home some day after three years?amrs li was helping make dinner for him. ba thief was at his home.ca big dinner had been prepared.da girl was making dinner.(a )3.how did xie duan find out what happened?ahe secretly returned home and met the person who helped him.bhe asked his friend to go to his home and found out.che asked his neighbor mrs li for help.dhe asked his mother to find out.(c )4.why did the fairy fell in love with xie duan?abecause he was rich.bbecause he was handsome.cbecause he was hardworking and warmhearted.dbecause she was too old to marry one.(d )5.what do we learn from this story?aanyone who works hard will marry goodness.ba farmer will marry a beautiful woman.call viviparids will turn to be beautiful girls.dif you are kind and work hard, you will live a happy life.【文章大意】本文是一篇神话故事。善良勤劳的农夫捡回了一个田螺精心饲养。田螺化身为美丽的仙子来回报农夫。以此告诉我们:凡是付出总会有回报。【答案精析】1b细节理解题。由第一段第三句中“when he was working, he found a large viviparid(田螺) on the farm”可知选b。2c细节理解题。由第二段第一、二句“three years passed,he found that a big dinner had been prepared.”可知选c。3a细节理解题。由第三段第一句“the next morning, he pretended to go out but he came back secretly”可知选a。4c细节理解题。由第三段倒数第四句“she was so moved that she fell in love with this diligent young man.”可知选c。5d推理判断题。通过上下文可知勤劳善良的人总会有好的回报。cdear dr know,i am writing this letter to ask you for help. i tried my best to deal with my problems but there are still three big troubles bore me a lot. could you help me out?the first one is that i couldnt handle my relationship with my roommates. i live with three other boys. they like playing computer games all day. sometimes they even smoke in the bedroom. they make the room a mess. one of them often asks me to lend him money but he never gives back. they are kind to me but i cant have a good rest. however, i dont know what to do.the second one is that i have trouble learning my french. i am good at grammar and handwriting. but i am afraid to speak in public. my teacher suggested me to practice with frenchmen but i failed it. i would like to say something in front of a stranger but i always feel nervous.the third one is that i have a bad time at home. on the one hand, my parents love me very much. on the other hand, they push me a lot. they wish me to go to the best senior high school in our city and then go to oxford university. so they always ask me to learn more after school. i am so tired and exhausted. however, i dont want to let them down. what should i do? i am looking forward to hearing from you soon. yours sincerely,jack(a )1.why does jack write a letter to dr know?ato ask him for help.bto borrow money from him.chis parents ask him to do it.dhis roommates ask him to do it.(c )2.how many problems does jack want to deal with?aone.btwo.cthree.dfour(d )3.what are problems of jacks roommates?athe
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 工程项目风险管理流程规范
- 人力资源管理师能力提升培训计划
- 中小学心理辅导技能提升实务
- 化工生产过程风险识别与防控
- 高考模拟试卷语文解析
- 国有资产重组整合操作指南
- 高位水池施工方案详解及安全措施
- 强化劳动纪律管理执行方案
- 职业教育创新创业环境-洞察及研究
- 城市应急物联响应-洞察及研究
- 航空服务艺术与管理专业介绍
- 新质生产力五要素
- 快递员合同协议
- 破产清算造价咨询合同协议
- 配送车辆消毒管理制度
- 手术室循证护理
- 2024-2030年全球汽车级智能座舱SoC芯片行业现状、重点企业分析及项目可行性研究报告
- 2025年高中政治选择性必修二《法律与生活》全册知识点总结
- 冠状动脉微血管疾病诊断和治疗中国专家共识(2023版)解读
- 白兰地酒水知识
- 《稀土冶金技术史》课件-中国南方风化淋积型(离子吸附型)稀土矿床
评论
0/150
提交评论