【志鸿优化设计】高考英语一轮复习 Module6 Unexplained Mysteries of the Natural World考点规范练24(含解析)外研版必修4.doc_第1页
【志鸿优化设计】高考英语一轮复习 Module6 Unexplained Mysteries of the Natural World考点规范练24(含解析)外研版必修4.doc_第2页
【志鸿优化设计】高考英语一轮复习 Module6 Unexplained Mysteries of the Natural World考点规范练24(含解析)外研版必修4.doc_第3页
【志鸿优化设计】高考英语一轮复习 Module6 Unexplained Mysteries of the Natural World考点规范练24(含解析)外研版必修4.doc_第4页
全文预览已结束

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

【志鸿优化设计】2016届高考英语一轮复习 module6 unexplained mysteries of the natural world考点规范练24(含解析)外研版必修4.阅读理解asome people are happy to believe in esp(第六感觉) while others are firm disbelievers.parapsychologists,who lend a certain seriousness to the subject,have identified four types of esp:clairvoyance describes the act of being able to obtain knowledge of a person or event without the use of the normal senses;telepathy is the process by which a person is able to read another persons thoughts without the use of any of the normal senses;psychokinesis is the ability to influence a physical object just by thinking about it;precognition is the term applied when somebody is able to foresee future events.over the years there have been many esp experiments conducted by serious scientists in serious institutions.joseph banks rhine,a botanist at duke university published a famous book in 1934 called extra-sensory perception in which he claimed to have overwhelming(压倒性的)evidence of esp.however,other scientists have been unable to repeat his results exactly in the same way,which has resulted in the book losing much of its original reliability(可靠性).the granzfield experiments are considered to have been the most carefully examined esp experiments.the experimenters had their eyes covered and ears blocked while a “sender”attempted to transmit messages.later the experimenters would compare the messages received to the original messages sent out.there was a great deal of excitement and interest at the time but the research failed to produce convincing results.human beings are attracted to the supernatural phenomena.esp will always continue to fascinate.some of the most successful films in recent years have fuelled interest among the younger generations who are starting to ask the same questions and to look for explanations for the same phenomena as their parents and grandparents before them.who knows?one day we might just find these answers because one thing is certain,“the truth is out there!”1.according to the passage,rhines book .a.was accepted by famous scientists in esp fieldb.presented the first-hand evidence against espc.wasnt trusted and believed by the publicd.truly proved results of the experiments2.in paragraphs 3 and 4,the author wants to show .a.what resulted in peoples disbeliefb.who were involved in the experimentsc.why people accepted espd.how seriously the experiments were conducted3.the authors attitude towards esp is .a.objectiveb.defensivec.supportived.persuasivebpeople have been dreaming up horrible monsters and scary spirits for centuries.the vampire,an “undead”creature thirsty for blood,is one of the most inventive and attractive creatures of all.its also one of the most lasting.vampire-like creatures date back thousands of years,and pop up in dozens of different cultures.in this article,well see where the various elements of the vampire legend come from.well also look at the psychological significance of these creatures and find out about some real-life people or things that are remarkably similar to the supernatural vampire.the vampires in todays books,movies and television shows are incredibly complicated creatures.according to the mythology(神话),every vampire was once a human,who,after being bitten by a vampire,died and rose from the grave as a monster.vampires desire the blood of the living,whom they hunt during the night.they bite their victims necks with their two sharp front teeth.since theyre back-to-life corpses(尸体)the living remains of a dead personvampires are often referred to as “the undead”.they can still pass as healthy humans,however,and will walk undetected among the living.in fact,vampires may be attractive,highly sexual beings,seducing(引诱) their prey before feeding.a vampire may also take the form of an animal,usually a bat or wolf,in order to launch a sudden attack on a victim before being detected.vampires are potentially immortal(不死的),but they do have a few weaknesses.they can be destroyed by a stake through the heart,fire,beheading and direct sunlight,and they are afraid of holy water and garlic.vampires dont cast a reflection,and they have superhuman strength.this vampire figure,with its particular combination of characteristics and governing rules,is actually a fairly recent invention.bram stoker made it up in his 1897 novel dracula.other authors reinterpreted dracula in a number of plays,movies and books.but while the many details are new,most of the individual elements of the legend have deep roots,extending across many regions and cultures.in the next few sections,well.4.from the first two paragraphs,we can know that .a.vampire stories only exist in european culturesb.vampires will die in 3 days without drinking bloodc.vampire stories have existed since a long time agod.vampires actually exist in real life5.according to the passage,which of the following best matches the image of a vampire?a.a wolf standing still by the lake staring at its own reflection in the water.b.a strong man with sunglasses sunbathing on the beach.c.a lonely old man sitting by the campfire crushing garlic.d.a sexy young woman dressed in a long skirt sipping wine in a night club.6.what is the best title for the passage?a.getting to know vampiresb.the history of vampiresc.where did vampires come from?d.the hometown of vampires7.the underlined sentence of the last paragraph is not complete.which of the following should be the missing part?a.try to find out more about the eating habits of vampiresb.look at some of more famous vampire ancestorsc.read some romantic love stories in which vampires fall in love with humansd.start a tour exploring some of the best vampire films of all time.七选五1because they tremble at the thought of being seen in public in clothes that are out of fashion;they are always taken advantage of by the designers and the big stores.2when you come to think of it,only a woman is capable of standing in front of a wardrobe packed full of clothes and announcing sadly that she has nothing to wear.changing fashions are nothing more than the intentional creation of waste.many women spend vast sums of money each year to replace clothes that have hardly been worn.women who cannot afford to throw away clothing in this way,waste hours of their time altering the dresses they have.34fashion designers are rarely concerned with vital things like warmth,comfort and durability.they are only interested in outward appearance and they take advantage of the fact that women will put up with any amount of discomfort,as long as they look right.there can hardly be a man who hasnt at some time in his life smiled at the sight of a woman shaking in a thin dress on a winter day,or delicately picking her way through deep snow in high-heeled shoes.when comparing men and women in the matter of fashion,the conclusions to be drawn are obvious.do the constantly changing fashions of womens clothes,one wonders,reflect basic qualities of instability?men are too clever to let themselves be cheated by fashion designers.5that is for you to decide.a.if women are mercilessly exploited year after year,they have only themselves to blame.b.women are better able to put up with discomfort.c.no one can claim that the fashion industry contributes anything really important to society.d.men are less reasonable in the matter of fashion.e.clothes which have been worn only a few times have to be put aside because of the change of fashion.f.do their unchanging styles of dress reflect basic qualities of stability and reliability?g.skirts are lengthened or shortened;necklines are lowered or raised,and so on.书面表达假如你是李华,一个月前与家人在纽约旅游,临走时不慎把一些重要物品落在旅馆了,发现时为时已晚,但是两周后你收到旅馆经理寄来的信和你的物品。请根据下列要点,给经理mr smith写封回信。内容:1.丢失的物品对你很重要;2.你收到物品后的感受;3.你的感激之情和愿望。注意:1.词数:100左右,信的开头已为你写好,不计入总词数;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。dear mr smith,i am extremely surprised and glad to hear from you.yours,li hua#.【语篇导读】这是一篇科普文。人们对于第六感这一超自然的现象很感兴趣,但遗憾的是,迄今为止人们没能证明第六感是否存在,只有时间能告诉我们这个问题的答案了。1.c细节理解题。由第三段内容可知,rhine在1934年写了一本书,宣称他掌握了关于第六感存在的大量证据,但其他科学家用同样的方式去研究却不能得到与他一样的结果,于是这本书就失去了可靠性(the book losing much of its original reliability),由此可知选c项,他的书不被公众接受。2.a推理判断题。第三、四段讲述了两个研究,这两个研究在当时轰动一时,但都没有得出让人相信的证据或结果,因此选a项。3.a推理判断题。最后一段作者说,人们对第六感这一超自然的现象很感兴趣,还在寻找解释,或许有一天我们能找到解释,因为有一点是确定的,“事实的真相摆在那里”。由此可以看出,作者只相信事实的真相,没有直接肯定或否定这一现象的存在,因此选a项。【语篇导读】近年来随着小说、电影和流行文化的不断改编,吸血鬼的形象也逐渐为人所熟知,本文主要介绍了吸血鬼的相关情况。4.c细节理解题。根据第一段内容可知,吸血鬼的故事由来已久,故选c项。5.d推理判断题。根据第四段中的“in fact,vampires may be attractive,highly sexual beings,seducing(引诱) their prey before feeding.”可以判断,d项描述的内容与吸血鬼的形象最为一致,所以d项正确。6.a主旨大意题。本文主要介绍了吸血鬼的相关情况,其目的是让人们了解它们,因此a

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论