2014-2015学年人教版高中英语选修8语篇提能练习题及答案解析26份26.doc_第1页
2014-2015学年人教版高中英语选修8语篇提能练习题及答案解析26份26.doc_第2页
2014-2015学年人教版高中英语选修8语篇提能练习题及答案解析26份26.doc_第3页
2014-2015学年人教版高中英语选修8语篇提能练习题及答案解析26份26.doc_第4页
全文预览已结束

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

语 篇 提 能阅读理解ADid anyone find the names of “Great Britain”, “the United Kingdom”, “England” and “the British commonwealth” which have the same meaning? Strictly speaking, these names all refer to something different. None of them are exactly the same as any of the others. The British isles refer to the main islands and several thousand small ones as well, which you can see on the map. Great Britain, or Britain, refers to the larger of the two main islands. But the word “Britain” is often used as a short form for the United Kingdom or you call it the UK. Now as for England, it refers simply to the largest of the three countries on the island of Great Britain. The United Kingdom is the name of the state and the official name of the country, which many people popularly refer to England. Finally, the Britain commonwealth is the usual name for what is left of the British Empire (帝国). This change shows the weakening of British Empire and the rising of the national liberation movements throughout the world today. 1. According to the passage, we know that _.A. Great Britain has the same meaning as Britain B. all the names refer to EnglandC. the United Kingdom has the same meaning as Britain or EnglandD. all the names in the first paragraph have the same meaning答案与解析A推理判断。根据文章第一段第一句可知Great Britain与the United Kingdom意义相同,而又根据文章第三段可知Great Britain又与Britain意义相同。2. It is clear that the British isles refer to _.A. Britain, England and the UKB. the two main islands and thousands of small onesC. three countries and several islandsD. Great Britain or the United Kingdom答案与解析B细节理解题。根据文章第二段第一句和第二句可知British isles指的是两大岛屿与成千上万的小岛屿。3. We can infer that_.A. The country hasnt an exact name.B. Few people know its real name.C. All the names have exact meaning.D. Generally speaking,the names can all be used to stand for the country.答案与解析D推理判断题。根据文章第一、二两段可知这些名字指的都是一个国家。4. Which of the following shows the right relationship (关系) between the British isles (BI), Britain (B) and England (E)? A. BBIE. B. BIEB.C. EBBI. D. BIBE. 答案与解析D推理判断题。根据文章第二段可知the British isles由两个大岛屿和成千上万小岛屿组成,且Britain是两大岛屿中较大的一个,故应选BIBE.。BGrand OpeningBentwood Truck MuseumSaturday, November 8, at 10:00 am.After eighteen months of hard work by more than 100 volunteers, the Bentwood Truck Museum is ready to open. The old factory had been scheduled to be destroyed. When Roger Haygood heard about the plans to tear down the building, he bought it so that he could store his collection of old trucks there. Then he had the idea of turning the building into a truck museum. During the past year and a half, the old building has been transformed into a treasure chest of memories. Instead of a dark and dull house, the building has become a cheery, bright home for all kinds of trucks from the past. The museum now houses 68 trucks, and we hope to have even more soon. There is a 1959 school bus, a 1942 bakery truck, and a 1937 fire engine. Our oldest vehicle is a 1919 milk truck. Our newest vehicle is a 1966 tow truck. You can take a ride on a fire truck, a mail truck, or an icecream truck. Rides are $2.00, but you can get a ticket for a free ride at any grocery store in Bentwood.Help us celebrate our grand opening by bringing your family and friends! There is something to interest everyone who attends. The Bentwood Truck Museum is a special piece of our history. To get to Bentwood Truck Museum, take Route 29 (Kingston Highway) to Palmer Street.Go south on Palmer Street for one block and take a left onto Norman Drive. You will see the museum building and the amusement park on your left.Parking is available across the street, on your right.5. Where is Bentwood Truck Museum? A. On Palmer Street.B. On Norman Drive. C. On Kingston Highway.D. On Route 29.答案与解析B细节理解题。根据文章最后一段“Go south on Palmer Street for one block and take a left onto Norman Drive”及“You will see the museum building”可知这个博物馆在Norman Drive。6. In which of the following can visitors take a ride?A. A milk truck. B. A bakery truck.C. An icecream truck. D. A school bus.答案与解析C细节理解题。根据文章第三段第一句可知,参观者可乘消防卡车、邮政卡车或冰淇淋卡车,故C项正确。7. What is special about this museum?A. It is built on the ruins of an old building.B. It offers visitors free rides to the museum.C. It exhibits trucks dating back to 200 years ago. D. Its transformed from an old factory by volunteers.答案与解析D推理判断。根据文章第一段可知这个博物馆是由旧工厂被志愿者们改造成的。8. Whats the purpose of writing this passage?A. To persuade readers to attend the op

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论