




免费预览已结束,剩余6页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
英语人教版选修6 unit 5the power of nature单元检测单项填空1will it _you if we meet at five,tomorrow afternoon?thats okasuit bmatch cfit dappeal2(2013山东,32)this is a really lively partytheres a great atmosphere,isnt there?_the hosts know how to host a partyadont worry byes,indeedcno,there isnt dit all depends3if children dont get a healthy start in life,they wont reach their full _ to support their countrys developmentaadvantage bpeakcimagination dpotential4if the bottle of gas _ fire,the whole building may _awill catch;be burnt offbcatches;be burnt to the groundcis on;burn downdwill be on;be burned to the ground5i looked up and noticed a snake_its way up the tree to catch its breakfastato wind bwindcwinding dwound6so far,many college graduates _ to important positions in different departmentsahave appointedbwill be appointedchave been appointeddhad been appointed7chinese art has won the _ of a lot of people outside chinaaenjoyment bappreciationcentertainment dreputation8a summer program organized by harvard university will start next month,_ thousands of high school studentsato attract battractedchaving attracted dattracting9_,his mother has to take care of him at homeabeing ill bhe being illche is ill dhis to be ill10i was checking the bills _the light suddenly went outawhile bwhencuntil dunless11michaels new house is like a huge palace,_with his old oneacomparing bcomparescto compare dcompared12_you may have,you should gather your courage to face the challengeahowever a serious problembwhat a serious problemchowever serious a problemdwhat serious a problem13the policeman took the burglar_ surprise as he opened the windowain bwithcby dat14last summer holiday,i went back to my hometown,_ the neighbours and the house _ i used to be familiar with were goneaonly finding;which bonly to find;thatcto find;whom dfound;that15the sewing machine has been _ orderwhy not move it _the way?i want to put my bookshelf hereain;out bout of;outcout of;out of dout;out完形填空(共20小题;每小题1分,满分20分)阅读下面短文,掌握其大意,然后从1635各题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。my grandmothers eightieth birthday was approaching and i was at a loss as to what to give hershe had recently moved into a nursing home and didnt have room for _16_ thingsshe insisted that she didnt need a thing_17_,i came up with an ideain her _18_ card,i sent her a gift certificate(礼券) for “a letter a _19_ for the next year!”it was a big _20_i knew that shed love to _21_ what was going on in my lifethe letter gift certificate was a big _22_she got fiftytwo letters that first yearsome were _23_ and filled with homesicknessothers were short and newsymore than once what she _24_ was just a funny card with a few short _25_all showed her that i was thinking of her regularly_26_ her next birthday came around,she asked for another letter gift certificate_27_,thats also what she wanted for her next eight birthdaysfor nine years i wrote to hershe was rarely able to _28_ backi flew home annually to _29_ and soon realized that the entire nursing home staff knew all the details of my _30_,as more and more often they were _31_ the letters to hermy _32_ letter arrived the day after her deathi felt i had given her the best gift i couldwhat i hadnt counted on(指望) was how her gift would come full circle to me(兜了个圈子仍回原处)months later,while _33_ her things,my dad found a box full of letters from methose letters were filled with moments and pictures i had completely forgottenshe _34_ those memories for me in my letterssometimes our gifts to others come back to us in _35_ ways16alovely bexpensivecextra dunimportant17afinally bhopefullycfortunately dsurprisingly18ainvitation bchristmascgreeting dbirthday19amonth bweekcday dseason20alie bdealcproblem dpromise21aface bfeelchear dtell22ajoke bhitcmistake dchallenge23along bboringcinteresting dformal24asold bsentcreceived dheld25anotes bquestionsctips dlines26aalthough bascif dunless27ain fact bin generalcafter all dabove all28aturn bwritecstep dlook29awork bhuntcvisit dcook30alife bhusbandcvacation dbusiness31awriting bsendingchanding dreading32ashort bhandwrittencopen dlast33aseeing through bgoing throughcthrowing away dtaking away34asaved blostcbroke drefreshed35apractical bfunnycunexpected dsimilar阅读理解(共10小题;每小题2分,满分20分)阅读下列短文,从各题所给的四个选项(a、b、c、d)中选出最佳选项。aa sandstorm,known as a dust storm,is exactly what it sounds like:a very strong windstorm,especially in the desert,that carries clouds of sand or dust,and greatly reduces visibility(可见度)this wind is usually caused by convection currents(对流),which are created by intense heating of the ground,and is usually strong enough to move entire sand dunesair is unstable when heated,and this instability(不稳定性) in the air will cause the mixture of higher winds with winds in the lower atmosphere,producing strong surface windssandstorms can disturb travels,and sometimes destroy whole roads,and dry flat areas,such as parts of the western united statessimilar dust storms can be found on the planet mars,and are thought to be seasonaltoday,the destruction of forests and too much farming of farmland can cause a sandstorm problemovergrazing and too much use of water resources can also cause sandstormsin the united states of america,sandstorms are rare because of the lack of large deserts and more importantly the development of proper agricultural techniquesthe last recorded destructive sandstorm in american history was the dust bowl,one that occurred on july 16,1971 and was widely recorded by meteorologists(气象学家)to protect themselves from sandstorms,some people wear protective suitsspecial equipment can be fixed in some cars to prevent sand from getting into the enginesand storms can cause coughs,and the sand and dust have also been known to be able to carry “infectious diseases”sand particles,unlike dust ones,will block air passages,and cause the person who breathes them in to chokedust particles may cause an allergic(过敏的) reaction36which of the following plays the biggest part in forming sandstorms?athe instability of the sandbthe instability of the windcthe speed of the winddthe intense heating of the ground37from the second paragraph,we can learn that at present _asandstorms are more often seen on the marsbhuman activities are the main cause of sandstormscfarming brings more harm than good to humansdsandstorms have led to the lack of clear water resources38why are sandstorms not common in the usa?abecause there are fewer desertsbbecause there is less agriculturecbecause of the improvement of agricultural techniquesdbecause of the meteorologists research on the sandstorms39the last paragraph mainly talks about _ahow to protect oneself against sandstormsbthe harm that sandstorms can do to peoples health cthe differences between sandstorms and dust onesdhow to lead a normal life when a sandstorm happens40the author will most probably agree that _asandstorms are greatly harmful to human beingsbhumans havent thought of any way to deal with sandstorms cdeaths caused by sandstorms are increasing all the timedthere will soon be no sandstorms in the usabavalanches(雪崩)are one of those natural disasters that can cause great damage and only mother nature knows when and where theyre going to occureven with modern technology its still impossible to know exactly when or where one is going to occurmountain climbers are wise to be careful,as avalanches kill many of them each yearthe physics of how and why an avalanche occurs is complexthere are times of higher probabilityduring the year,the transition from winter to spring will cause some snow and ice to melt,which may trigger avalanchesalso at daybreak there is a higher probability due to the temperature changewhile climbers hike up slopes(斜坡),some distance between the climbers should be keptif an avalanche occurs,then there will be fewer lives lost and a higher probability that someone will be able to seek helpsince an accident is more likely to happen when a top layer of snow is loose,avoid areas where heavy snow or rain has recently occurredtry to choose areas that you are familiar with and stay in areas with rocks,bushes and treestrees and bushes allow snow to pile up and keep the layers stable(稳定的)if an avalanche occurs,trees will take the impact of the snow,so there is a better chance of being safeclimbers must also pay attention to the degree of the slopeavalanches wont occur on level ground and there is little snowfall on very steep areasthe greatest danger is in areas where the slope is between 25 and 40 degreesremember that,if you get stuck in an avalanche,there is no car hire available to take you to the nearest airport41what do you know from the first paragraph?amany mountain climbers die of avalanches each yearbof all the natural disasters,avalanches cause the greatest damagecmost climbers who meet avalanches die for not paying enough attention to avalanchesdwith the development of science and technology,avalanches can now be predicted exactly42the underlined word “trigger” in the second paragraph probably means “_”amake use of bresult incput an end to dslow down43why is there a higher probability that an avalanche occurs at daybreak?abecause daybreak is the coldest time of the day in the mountainsbbecause it often snows heavily in the mountains at daybreakcbecause temperature changes at daybreakdbecause the top layer snow is loose at daybreak44it wouldnt be a good idea for a climber to _ while climbing a mountainakeep some distance from other climbersbavoid areas where heavy snow or rain has recently occurredcchoose areas that he or she is familiar withdclimb up a slope which is between 25 and 40 degrees45what is the best title for the passage?ahow to predict an avalanchebthe history of mountain climbingchow to choose safe mountain climbing areasdsafety tips about avalanches for mountain climbers七选五阅读根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。how to teach kids responsibilitywed all like our kids to develop into responsible peoplehow can we help to ensure that our kids learn the lessons of responsibility?here are some ideas:start them with tasks when theyre young_46_ they can do a lot more than you think if youre patient and creativeencourage them to begin at an early age,and this helps them build confidence and enthusiasm for later tasks in their lifedont use rewards with your kidsif you want your kids to develop a natural sense of responsibility,they need to learn what they do affects others not just themselves_47_use natural consequences when they make mistakesif they keep losing their baseball glove somewhere,let them deal with the consequencesmaybe they have to ask to borrow one for the game_48_ if you rescue them every time they make a mistake,theyll never learn responsibility_49_this is where theyll learn it fromtake care of your stufftry to be on timetheyre watching you very closelygive them an allowance(零用钱) early in their lifelet them make their own money decisions from an early agetheyll learn their lessons in a hurry_50_amodel responsible behavior for your kidsbmaybe they have to buy a new one if its lostcdont help them out if they run out of moneydtrain your kids to be responsible and carefulethey wont learn that if theyre focused on what theyre going to “get”fyoung kids have a strong desire to help out,even as young as age twogtheyll pick up on this belief and theyll tend to rise to the level of expectation短文改错假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线(划掉。修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1每处错误及其修改均仅限一词;2只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。i was deeply moved when i heard the news which three 19yearold college students were swept away when they are trying to rescue two drowning childrenits said that the life is the most valuable thing for everyone in the world,and the three young students did not seem to think about itinstead,they ignored our own lives in order to save othershow a heroic deed it is!their spirit is what we should learn fromhowever,some people dont think it is worthwhile risk three lives to save twoi never agree itin my opinion,we should sometimes stand up for what we believe is rightas a young student,we have the responsibility to help the people who are in troubles no matter what it will cost书面表达假设你校将举办以“man and nature”为主题的英语演讲比赛,请你结合所给要点,写一篇100词左右的演讲稿。人与自然的关系朋友、和谐共处人与自然如何和谐共处认识和正确运用自然规律保护环境、保持生态平衡热爱和保护各种动植物、保持生物多样性参考词汇:和谐 harmony生态平衡 ecological balance生物多样性biodiversity参考答案. 1. 答案:a解析:句意:如果明天下午5点见面,对你来说合适吗?suit“适合”;match“匹配”;fit指“(大小肥瘦)合适”;appeal “有吸引力”。 2. 答案:b解析:考查交际用语。句意:这的确是个非常好的聚会,气氛很热闹,对吧?是的,的确如此。主人知道如何主办聚会。dont worry“不必担心。”;yes,indeed“是的,确实如此。”;no,there isnt“不,没有。”;it all depends“这要看情况。”根据答语后半部分可知,此处表示赞同对方的观点,故用b项。 3. 答案:d解析:句意:如果孩子没有一个好的开端,他们就不会充分发挥自己的潜能来支持国家的发展。reach ones full potential“发挥潜能,竭尽全力”。 4. 答案:b解析:考查短语搭配。catch fire着火;burn to the ground全部焚毁。 5. 答案:c解析:考查非谓语动词。句意:我抬起头来,注意到一条蛇正盘旋着往树上爬,去捕捉它的早餐。snake和wind之间为主动关系,注意到蛇在往树上爬,表示动作正在进行。故选c项。 6. 答案:c解析:根据so far判断,应用现在完成时的被动语态。 7. 答案:b解析:句意:中国艺术赢得了许多国外人士的赞赏。appreciation “欣赏,感激”。 8. 答案:d解析:用现在分词短语作状语,表示补充说明。 9. 答案:b解析:句意为“他病了,他的妈妈不得不在家照顾他”。根据句子结构可知,此处作状语,而根据句意,前后的逻辑主语不一致,故用独立主格结构作状语。 10. 答案:b解析:句意:我正在核对账单这时灯突然灭了。be doing when表示“正在这时”。 11. 答案:d解析:本题考查固定短语compared with“与相比”。 12. 答案:c解析:根据句意“无论你有多么严重的问题,你都应该鼓起勇气面对挑战”。however作连接副词,相当于no matter how,后接形容词或副词,意为“无论,不管”,引导让步状语从句,其序为“however形容词、副词主语谓语”。 13. 答案:c解析:句意为“当窃贼开窗子的时候,警察冷不防地捉住了他”。take sbby surprise“使某人大吃一惊,突袭”,是固定短语。 14. 答案:b解析:句意为“去年暑假我回到我的家乡,结果发现我曾经熟悉的邻居和房子都不见了”。第一空用动词不定式作结果状语,表示出乎意料的结果;第二空引导定语从句,从句中缺少with的宾语,故用that或which引导。 15. 答案:c解析:考查介词搭配。第一个空 out of order“出毛病”;第二个空out of the way“不挡道”。. 16. 答案:c解析:根据上文“she had recently moved into a nursing home and didnt have room. ”可知,祖母最近搬进了疗养院,没有地方放额外的东西。17. 答案:a解析:根据上文“. i was at a loss as to what to give her”及下文“. i came up with an idea”可知,作者最初不知送祖母什么生日礼物好,最终想出了办法。 18. 答案:d解析:根据上文“my grandmothers eightieth birthday was approaching. ”可知,这里是送给祖母的生日卡片。19. 答案:b解析:根据下文“she got fiftytwo letters that first year”可计算出,作者在给祖母的生日礼券上许诺每个星期给祖母写一封信。 20. 答案:d解析:根据上文“i sent her a gift certificate for a letter a _ for the next year!”可知,作者在给祖母的生日礼券上许诺定期给祖母写信。故这里说的是这是一个很大的许诺。 21. 答案:c解析:此处指祖母愿意听我讲我生活中发生的事情。 22. 答案:b解析:根据下文“_ her next birthday came around,she asked for another letter gift certificate”可知,这些生日礼券受到祖母的欢迎,非常成功。 23. 答案:a解析:根据下文“others were short and newsy”可知,这里应为与之意义相对的“long”。 24. 答案:c解析:作者给祖母写信,故应为祖母收到信件。 25. 答案:d解析:祖母不止一次收到的是一张写着寥寥数语的有趣的卡片。26. 答案:b解析:根据下文“. her next birthday came around. ”可知,本句为时间状语从句,故用表示时间的连词“as”。27. 答案:a解析:根据上文“_ her next birthday came around,she asked for another letter gift certificate”可知,祖母在下一次生日时要求作者再送她一份同样的礼券;再根据下文“. thats also what she wanted for her next eight birthdays”可知,祖母在余下的几个生日都要了同样的礼物。故下文是对上文的补充说明,用“in fact”。 28. 答案:b解析:根据上文“for nine years i wrote to her. ”可知,作者给祖母写了九年的信,但祖母几乎不能写回信。29. 答案:c解析:作者每年都乘飞机回去看望祖母。30. 答案:a解析:根据第二段“i knew that shed love to _ what was going on in my life”可知,作者在信中提到她的生活。故全体疗养院员工知道了她生活的全部细节。31. 答案:d解析:根据上文“. the entire nursing home staff knew all the details of my _. ”可知,疗养院员工知道了作者的相关信息,是因为他们经常给祖母读作者的来信。32. 答案:d解析:根据下文“. arrived the day after her death”可知,这封信是在祖母去世后的那天送达的,故应为给祖母的最后一封信。33. 答案:b解析:根据下文“. my dad found a box. ”可知,在仔细察看祖母物品的时候,作者的父亲发现了一个盒子。34. 答案:a解析:根据上文“those letters were filled with moments and pictures i had completely forgotten”可知,这些信件里面充满了作者已经忘却的时刻与画面,故祖母在这些信件里面保存了作者的回忆。35. 答案:c解析:根据倒数第二段“what i hadnt counted on was how her gift would come full circle to me”可知,作者没有想到曾经送出的礼物会最终回到自己手里,即以出乎意料的方式回来。. a36. 答案:d解析:细节理解题。根据第一段中的“this wind is usually caused by conve
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025湖南永州市双牌县第二中学教师遴选3人模拟试卷及答案详解(易错题)
- 2025广东中山市沙溪镇人民政府所属事业单位招聘事业单位人员11人(教师6人)模拟试卷及完整答案详解一套
- 2025年浙江湖州吴兴区医疗卫生单位公开招聘编外工作人员30人考前自测高频考点模拟试题及答案详解(必刷)
- 2025北京化工大学化学工程学院管理人员招聘1人考前自测高频考点模拟试题含答案详解
- 2025广西桂林工程职业学院人才招聘考前自测高频考点模拟试题附答案详解(黄金题型)
- 2025辽宁本溪高新区国有企业招聘6人考前自测高频考点模拟试题及答案详解一套
- 2025年河北唐山市丰润区选聘第二批事业编制医疗技术人员13名考前自测高频考点模拟试题(含答案详解)
- 2025年4月贵州黔南州福泉市招聘城镇公益性岗位4人模拟试卷及参考答案详解
- 2025年甘肃省兰州市肺科医院招聘工作人员14人模拟试卷及1套参考答案详解
- 2025内蒙古赤峰市松山区招聘政府专职消防员9人模拟试卷及答案详解(夺冠系列)
- 民间借贷抗诉申请书
- 国家基层高血压防治管理指南(2025版)
- 2025年B2B企业生成式引擎优化(GEO)实战指南
- 2025年宁波辅警考试题库(附答案)
- 2025年考研护理综合全程真题及答案
- 电力市场风险管理办法
- 学堂在线 知识产权法 章节测试答案
- 小学道德与法治五年级上册《烟酒有危害》教学课件
- 2025四川能投合江电力有限公司员工招聘11人笔试参考题库附答案解析
- 测漏培训课件
- 2025年军事理论知识竞赛题库及答案
评论
0/150
提交评论