山东省青岛市2016高考英语二轮复习 阅读理解选练(4).doc_第1页
山东省青岛市2016高考英语二轮复习 阅读理解选练(4).doc_第2页
山东省青岛市2016高考英语二轮复习 阅读理解选练(4).doc_第3页
山东省青岛市2016高考英语二轮复习 阅读理解选练(4).doc_第4页
山东省青岛市2016高考英语二轮复习 阅读理解选练(4).doc_第5页
已阅读5页,还剩3页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

阅读理解选练(4)2016高考英语阅读练习新闻报道类If you have a bad habit of losing things, a new device that can be connected to any item that you might lose may be the way to solve your problem. The Tile, a small square linked up to your iPhone or iPad via Bluetooth, lets you see how close you are to the missing item, within a 50-to 150-foot range . If the item goes out of your phones 150-foot range, it can still be detected (发现) on other smartphones with the same app. When you log into the app on your phone, it shows you, with green bars that increase or decrease, how far away you are from the Tile. You can also program it to make a sound when you get close to the Tile. And you can link up your phone with up to ten Tiles. And if your lost item a dog, for example, or a stolen bike goes out of your own phones 150-foot Bluetooth range, you can set it as a “lost item”. If any of the phones with the Tile app comes within the range of your lost item, a message will be sent to your own phone, reminding you of its position. The Tile app also has the function to remember where it last saw your Tile, so that you can easily find where you left it. Since the Tiles use Bluetooth rather than GPS, they never run out of battery or need to be charged, and they last for one year before needing to be replaced. The app, which will come into the market this winter, works with iPhone 5S, iPhone 6, iPad Mini, iPad 3rd and 4th generation, and iPod 5th generation.【小题1】The Tile app can help you . Afind your missing itemsBuse your phone more wiselyCsave your phones battery powerDconnect something to your phone【小题2】Which of the following is TRUE according to the passage? AThe Tile needs to be charged after a year of use.BOne smartphone can only be linked up to one Tile.CThe Tile cannot work when linked up to a phone without Bluetooth.DA missing item cant be found if it goes out of the needed range.【小题3】What does the second paragraph mainly tell us? AWhat the Tile app is.BHow the Tile app works.CThe advantages of the Tile app.DWhy the Tile app was invented.【小题4】Where does this passage probably come from? AA science fiction novel.BAn advertisement.CA personal diary.DA news report.【2015高考复习】阅读理解Parents are creating an “I want it now” generation by indulging childrens every demand at Christmas,say experts.Youngsters are becoming increasingly selfish,claim the education analysts.Consumersavvy children are forcing their families into racking up huge debts and risk becoming spoilt and dissatisfied in the future.Behavioural consultant Chris Calland said,“Parents are desperate to make Christmas into a magical fairy tale for their kids.Theres nothing wrong with that as such.The problem arises when it means always giving into all our childrens demandseven if they are beyond our price range or not ageappropriate.”Ms Calland,who runs “Santa Says No” style sessions with colleague Nicky Hutchinson,added,“Many of us go into so much debt providing the gifts our children want that we spend the rest of the year paying off the bills.Yet so often the parcels weve carefully wrapped,once opened,are just pushed away because the very thing our little boy or girl was once so desperate for,they have now lost interest in.” Ms Calland and Ms Hutchinson have drawn up a list of guidelines to help parents manage their offsprings Christmas lists this year.They say that adults can actually improve their relationships with their children by resisting “pester (纠缠) power”Ms Calland said,“All too often we say yes because we want an easier life when the fact is that were only building up problems for the future.We are helping create a generation of youngsters who are blind to the needs of others and the necessity of hard work.” “Children learn fastif we sometimes change our mind,they quickly realise it might be worth lying on the floor and screaming for it.Make sure you and your partner are working together on this.Be consistent.And try not to get caught up in competition with other families or friends.”【语篇解读】本文是时文阅读。由于父母对孩子圣诞节的要求无限制地满足,产生了“I want it now”一代。5What is the main problem with the “I want it now” generation?AThey are quite selfcentered.BThey like to live in fairy tales.CThey waste a lot of money on gifts. DThey cant keep their interest in gifts.解析细节理解题。从第一段最后一句中的“Youngsters are becoming increasingly selfish”以及倒数第二段中的“a generation of youngsters who are blind to the needs of others”可知“ I want it now”一代很自私、以自我为中心。答案A6What is probably the aim of “Santa Says No” style sessions?ATo advise on how to wrap gifts properly.BTo keep childrens interest in the gifts.CTo tell parents how to say no to childrens demands.DTo advise parents on what gifts to buy for children.解析推理判断题。根据第四、五段内容可知,“Santa Says No” style sessions的目的是教父母如何对孩子的无限制的要求说不。答案C 7According to the passage,we can infer that Ms Calland intends to_.Aanalyze childrens behaviorBgive advice to parentsCintroduce a new generation Dgive her support to parents解析推理判断题。综合分析Mr Calland的话可知,Ms Calland在本文中为父母提出了不要满足孩子的一切要求的建议。答案B8Ms Calland would agree that parents should_.Abuy nothing for children at ChristmasBchoose gifts carefully for childrenClet children choose their own giftsDavoid competing with others 解析细节理解题。从最后一段最后一句“And try not to get caught up in competition with other families or friends”可知答案为D。答案D【2015高考复习】阅读理解Having good etiquette (礼节) at the workplace is very important to be a favorite in an office.However,its observed that many people arent aware of the workplace etiquette and this creates a very bad impression in the office.So its important to know some workplace etiquette tips.Among all the workplace etiquette guidelines,the most important is to be punctual to your office.Though going late due to an emergency is okay,habitual late comers are never appreciated in any organization.By arriving at your office on time,you show that youre aware of your responsibilities and have respect for the organization.In case you feel that you would be late,call the concerned authority and report the matter to him or her.Also,a proper knowledge of the workplace email etiquette is a must.In the official emails,you need to mention the subject concisely,while at the same time include all the important details which are to be shared.You should use good and grammatically correct language while writing emails.A knowledge of telephone etiquette in the workplace is very important as well.While talking on the telephone,be polite and listen to what theyre saying carefully.Only then should you say what you feel.Speak in a voice which would be heard clearly at the other end.The workplace guidelines are important even while youre dining or celebrating with your coworkers.If you get a call in between,receive it after youre permitted by the others by saying “excuse me”Dont talk loudly while eating.Greet people well and try to make them feel comfortable while being in your company.These guidelines will help you become the best employee of a company.All the best!【语篇解读】在工作中要想成为办公室里受欢迎的人,有好的礼节是很重要的。本文介绍了在工作中应注意的一些礼节。1Why should you try to be punctual?ATo prove you are not a habitual late comer.BTo respect the rules of the organization.CTo show that you are a responsible worker.DTo win other workers respect.解析细节理解题。根据第二段第三句可知,准时上班一是表明你意识到了你的责任,二是表明你对这个团体的尊重,因此应选择C。答案C2How should you write an official email?AWrite the subject clearly and simply.BInclude all the details in the email.CMake the language as beautiful as possible.DMake emails as brief as possible.解析细节理解题。根据第三段内容可知,电子邮件应主题简洁并包含所有重要的细节,因此选择A。答案A3Which of the following is considered NOT acceptable about making phone calls in the workplace?AUsing polite language.BListening with patience and care.CSpeaking clearly.DAnswering a call whenever it comes in.解析细节理解题。根据倒数第二段第二句可知,无论什么时候来电话都接是不被接受的行为。答案D4In the writers opinion,workplace etiquette_.Ais easy to masterBis considered important by all employeesCcan be helpful in doing your work wellDwill bring you good luck and good salaries解析推理判断题。综合全文尤其是第一段和最后一段内容可知,工作中的礼节有助于做好工作。答案C。2016高考英语阅读练习新闻报道类NEW YORKAustralian mining enterpriser Clive Palmer on Tuesday unveiled(公布)blueprints for Titanic, a modern copy of the doomed ocean liner, although he didnt call the ship unsinkable any more. The ship will largely recreate the design and decoration of the fabled original, with some modifications to keep it in line with current safety rules and shipbuilding practices, and the addition of some modern comforts such as air conditioning, Palmer said at a press conference in New York. The three passenger classes, however, will be prevented from mingling(混杂), as in 1912, Palmer said. “Im not too superstitious(迷信的). ”Palmer said when asked whether recreating a ship best-known for sinking was tempting fate. White Star Line, the operator of the original ship, had said the Titanic was designed to be unsinkable. About 1, 500 people died on Titanics maiden voyage in 1912 from Southampton to New York after the ship collided with an iceberg in the North Atlantic. Palmer, who created the company Blue Star Line last year, refused to make a similar boast. “Anything will sink if you put a hole in it, ”Palmer said. “I think it would be very cavalier to say it. ” Unlike the original, Titanicwill have more than enough space in its lifeboats for every person on board and will have additional escape staircases. Markku Kanerva, sales director at Deltamarin, the Finnish company designing the ship, said it would be the“safest cruise ship in the world”. Palmer refused to answer questions about the projects cost. Although the Titanic was the worlds largest ship in her time, she would be smaller than many of todays modern cruise ships. “Its not about the money, ”Palmer said. “Ive got enough money for it. I think thats all that matters. ” Forbes estimated Palmers net worth to be $795 million in 2012. He describes himself as a billionaire.Titanicwill be built by Chinese state-owned CSC Jinling Shipyard, which has already built four ore carriers for Palmers mining business

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论