




免费预览已结束,剩余10页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
unit 33 truth and lies lesson4 北师大版选修11一 、单项填空(本大题共5小题,共5分) ( 2014届福建省毕业班质检,32)more public kindergartens _ preschool kids can spend their funfilled childhood will be built this year.ato which bwith whomcin which dfrom wherebettys english is _ than _ in the class. a. much better; anyone else b. far better; anyone elses c. a lot better; anyones else d. a great deal better; anyones elsesit is too early in the _ to expect many visitors to the city. a. time b. hour c. season d. term(2014湖南卷)31.i am looking forward to the daymy daughter can read this book and know my feelings for her.a. asb. whyc. when d. where ( 2014届南京市三模,22)look! someone _ the floor.well, it wasnt me. i went shopping just now.ahad swept bhas sweptcwas sweeping dis sweeping二 、完形填空(本大题共1小题,共30分)one cold evening, i was waiting outdide for a taxi in new york city. later, i was 21 by a man in his thirties. obviously, he was angry, complaining how 22 new yorks were. i knew my 23 would only be about 10 minutes and a part of me wanted to keep 24 and just move on, but i also wanted to try and connect.i asked him why. he told me he had just come from jfk airport 25 a custmer, which means $70 in lost fare(车费), a fairly big deal. i tried to share his 26 . gradually, he calmed down. he mentioned he had read an article 27 that the happiest people are those who give. 28 ,he hoped to have more chance to 29 in his life, i was starting to 30 being with him! arriving at my destination , i paid him, giving a generous tip. i also pulled out an extra $20 and said, “sir, i share the same 31 of giving with you. heres an extra little bit. 32 it ,since youre alreday 33 $70 from jfk. but, if you want to experience the 34 of the gift, give it to the next 35 .”for a monment i thought i was so 36 ! but the driver 37 me by saying, “sir, i have a 38 idea. you give that $20 to a homeless person and i will gift the next rider for free.”it was an honor meeting the driver and learning the lesson of 39 everyone is able to give and surprise 40 with their generisity.21ataken upbpicked upcsent updput up22aseriousbcruelchorribledstrict23aridebflightcwayddistance24afreebcalmcbusydsilent25awithbwithoutcfordto26adelightbworrycunhappinessdsurprise27asayingbwritingctellingdspeaking28aotherwisebhowevercbesidesdtherefore29agivebsharectakedforgive30amindbregretcenjoydhate31aideabactioncpracticedstory32aforgetbkeepcputdpay33aupbin cdowndout34aforcebenergycstrengthdpower35apassengerbconductorcstrangerdtourist36abadbcoolcsillydsimple37adisappointedbsatisfiedcsurpriseddencouraged38abetterbfurthercworsednewer39awhatbwhencwhichdhow40aonebanothercotherdsome三 、阅读理解(本大题共4小题,共40分)aacross the globe, single-parent homes are on the rise. in the us, the 2000 census (人口普查 ) showed 24.8 million or nearly 24 percent of the nations 105.5 million households, were traditional two-parent homes. by comparison, 9.8 million households or 9.8 million of all us households were headed by an adult raising a child alone. the 1990 census showed 26 percent of homes were led by a married mother and father, and 8 percent of homes were led by a singe parent.similar increases occurred in other countries. in the uk, lone-parent family homes increased from 3.3 percent in 1990 to 5.5 percent in 1999. single parent households in australia rose from 5.8 percent in 1990 to 7.6 percent in l999. belgium saw the increase from 1. 8 percent to 2.7 during the same period of time. these countries tend to have greater acceptance of single parenting because there are fewer nearby family members to disapprove, riche, a census bureau director, said.just as in the us, those changes raised new questions about how involved government should be in helping single-parent families. some research suggests children raised in two-parent families are better off than those who depend on one.the position of one-parent families in any country is very much a gender (性别) issuewomens opportunities, especially working-class women on low income, said sue chen, coordinator (协调员) of the single action parents network in england.41. not considering the exact number of the single-parent families, which country saw the fastest rise rate in 1999, compared with 1990?a. uk. b. australia. c. america. d. belgium.42. what is the cause of the rise of single-parent families across the globe?a. the nearby family members have a favorable opinion.b. a lone parent is well off enough to support his/her children.c. a lot of problems have arisen in two-parent families.d. we cannot get enough proving information from the text.43. which of the following is true about the increase of single-parent families according to the passage?a. it will somewhat limit the growing population of younger generation.b. governments should take actions about the social problems brought about by it.c. single-parent families are not looked down upon in any country mentioned here.d. generally speaking, the single parents neednt worry since they are highly paid.bwhy play games? because they are fun, and a 1ot more besides. following the rulesplanning your next move. . . acting as a team memberthese are all “game” ideas that you will come across throughout your life. think about some of the games you played as a young child, such as rope-jumping and hide-and-seek. such games are entertaining and fun. but perhaps more importantly, they translate life into exciting dramas that teach children some of the basic rules they will be expected to follow the rest of their lives, such as taking turns and cooperating (合作) . many childrens games have a practical side children around the world play games that prepare them for work they will do as grown-ups. for instance, some saudi arabian children play a game called bones. which sharpens the hand-eye coordination(协调)needed in hunting. many sports encourage national or local pride. the most famous games of all, the olympic games, bring athletes from around the world together to take part in friendly competition. people who watch the event wave flags, knowing that a gold medal is a win for an entire country, not just the athlete who earned it. for countries experiencing natural disasters or war, an olympic win can mean so much. sports are also an event that unites people. soccer is the most popular sport in the world. people on all continents play itsome for fun and some for a living. nicolette iribarne, a californian soccer player, has discovered a way to spread hope through soccer. he created a foundation to provide poor children with not only soccer balls but also a promising future. next time you play your favorite game or sport, think about why you enjoy it, what skills are needed, and whether these skills will help you in other aspects of your life. 41. through playing hide-and-seek, children are expected to learn to _. a. be a team leader b. obey the basic rulesc. act as a grown-up d. predict possible danger42. the underlined part in paragraph 2 most probably means that games can_. a. describe life in an exciting wayb. turn real-life experiences into a playc. make learning life skills more interestingd. change peoples views of sporting events43. according to the passage, why is winning olympic medals so encouraging?a. it inspires peoples deep love for the country. b. it proves the exceptional skills of the winners. c. it helps the country out of natural disasters. d. it earns the winners fame and fortune. 44. iribarnes goal of forming the foundation is to _. a. bring fun to poor kidsb. provide soccer balls for childrenc. give poor kids a chance for a better life d. appeal to soccer players to help poor kids45what can be inferred from the passage?agamed benefit people all their lives. bsports can get all athletes together. cpeople are advised to play games for fun. dsports increase a countrys competitiveness. cesunday, october 5clear, 69fmy wife, eleanor , and i took the train from paris to strasbourg, where we were met by our driver and guide. and the minibus which goes along with the boat. we stopped off in barn for an hour on the way. then we were taken to nancy where the boat was kept.after the other passengers arrived, we had our first dinner on the boat. after dinner we walked into downtown nancy, a village with a large square and wooden houses.monday, october 6rained last night, cloudy in the morning, 69fwe spent about two hours in nancy, then sailed on the canal de la marne au rhine. kind of a lazy day. eating breakfast, lunch, and dinner, after dinner we watched a tape on baccarat. where we will visit tomorrow.it was pleasant to sit out on deck (甲板)and watch the scenery go by at about 3 mph.tuesday, october 7light rain, 64fthis mourning we drove over to baccarat and toured its museum and the church , which has this unbelievable lamp that is going on a world tour the next day. we did lost of shopping , then walked across the bridge to see a very , very modern catholic church with special baccarat windows.we drove to the top of the voges mountains and started down the eastern side later we drove to sorrenbourg to see the 13th century church at the cordeliers. it contains the largest window by mar.wednesday, ocrober8cloudy.65 ftoday we sailed from schneckenbush to saverne. we went though two caves, an extremely unusual part of the journey. this river scenery is very different. we were in a mountain valley with grassland on one side and a forest beginning to show some color on the other.thursday, ocrober9cloudy, 66four dependable minibus was waiting to load the luggage and take us to the hotel where everyone went their separate ways. our boating days are over until next time.72. where did the author get off the train?a. paris b. strasbourg c. nancy d. barn73. on which days did the tourists spend most of their time on the boat?a. monday and tuesdayb. tuesday and wednesdayc. wednesday and wednesdayd. monday and wednesday74. from the text, we learn that baccarat and sorrenbourg are the names of_.a. towns b. churches c. museums d. mountains75. what does the author think of the tour?a. tiring b. expensive c. enjoyable d. quickd without proper planning, tourism can cause problems. for example, too many tourists can crowd public places that are also enjoyed by the inhabitants of a country. if tourists create too much traffic, the inhabitants become annoyed and unhappy. they begin to dislike tourists and to treat them impolitely. they froget how much tourism can help the countrys economy. it is important to think about the people of a destination (目的地) country and how tourism affects them. tourism should help a country keep the customs and beauty that attract tourists. tourism should also advance the well-being (health and happiness) of local inhabitants. too much tourism can be a problem. if tourism grows too quickly, people must leave other jobs to work in the tourism industry. this means that other parts of the countrys economy can suffer. on the other hand, if there is not enough tourism, people can lose jobs. businesses can also lose money. it costs a great deal of money to build large hotels, airports, air terminals, first-class roads, and other support facilities (设施) needed by tourist attractions. for example, a major international-class tourism hotel can cost as much as 50 thousand dollars per room to build. if this room is not used most of the time, the owners of the hotel lose money. building a hotel is just a beginning. there must be support facilities as well, including roads to get to the hotel, electricity, sewers (阴沟) to handle waste, and water. all of these support facilities cost money. if they are not used because there are not enough tourists, jobs and money are lost.1. which of the following has most probably been discussed in the paragraph that goes before the passage? a. it is extremely important to develop tourism. b. building roads and hotels is essential. c. support facilities are highly necessary. d. planning is of great importance to tourism.2. too much tourism can cause all these problems except_. a. a bad impact on other industries b. a change of tourists customs c. overcrowdedness of places of interest d. pressure on traffic3. not enough tourism can lead to _ a. an increase of unemployment b. a decrease in tourist attractions c. the higher cost of support facilities d. a rise in price and a fall in pay4. it is good for local people to be well aware that tourism will_. a. use up a large amount of water b. weaken their economy c. help establish their traditions d. help improve their life5. the word handle in the last paragraph most probably means_. a. carry away b. pick up c. get in d. take down四 、书面表达(本大题共1小题,共25分)假设你是王涛,你所在的城市的报社正在征集有关缓解城市交通的建议,请根据下列要点用英语给报社写一封信:1 城市交通问题带来的影响;2 列举至少三条建议。注意:1. 词数1001202可以适当的增加细节,以使行文连贯;3. 标题、开头语和落款已给出,不计入总词数。how to solve the problem of heavy trafficdear editor,im glad to know that you are collecting solutions to the problem of heavy traffic. nowadays,best wisheswang tao一 、单项填空答案:c考查定语从句。句意为:今天将建立更多的公立幼儿园,学前儿童将在那度过充满乐趣的童年。根据固定搭配,spend time in some place/in doing/on sth.,由此可知,此处选用介词in,in whichwhere引导定语从句,在从句中作地点状语,修饰先行词more public kindergartens。故答案c符合语境。【译文】 betty的英语比班上其他同学的好得多。【答案及简析】 b。 immediately可以作连词使用,相当于as soon as, the moment, the instant (一就),同时还考查了时态:从句用一般现在时态,主句用一般将来时态。【译文】 对这个城市来说,现在还不是旅游旺季。【答案及简析】 c。 that用来指已说过的人和事。so常跟在某些词,如think, hope, believe, expect , imagine, suppose等之后,替代肯定结构。【考点】考察定语从句【答案】c【解析】本题是一个定语从句,先行词是the day,后面的定语从句结构非常完整,所以使用关系副词when在句中做时间状语,同时引导起这个定语从句。句义:我一直都在期待着我的女儿能够阅读并理解我对她的感情的那一天。故c正确。【举一反三】between the two parts of the concert is an interval, _ the audience can buy ice-cream.a. when b. where c. that d. which【答案】a【考点】考查定语从句。【解析】句意:音乐会的两大构成部分中间有幕间休息时间,在这段时间里观众可以去买冰激凌。when引导的定语从句修饰an interval,when在从句中作时间状语。首先解析句子结构,判断从句类型,题干说“在音乐会中间有间歇,此时你可以买冰激凌。”题干的前半部分完整无缺,后半部分补充说明这个间歇你可以干的事,所以这是一个非限定性定语从句,先行词为interval,非限定性定语从句的功能就是对先行词进行补充说明。由于从句部分不缺少主干成分,而且interval表时间,所以正确答案为a答案:b考查动词时态。看!有人已经扫过地了。嗯,不是我。我刚刚出去买东西了。根据“it wasnt me”可以推断出“扫地”这一动作已经完成,并结合语境分析,该动作的结果对现在的情况有影响,故用现在完成时。二 、完形填空完形填空:2125 bcadb 2630 cadac 3135 abcda 3640 bcadb21b考查动词短语的含义。此处pick up意为:用车接。我被一个三十几岁的人接上车。22c考查形容词词义。文意:显然,他很生气,一直在抱怨纽约人多么令人讨厌。此处horrible意为:令人讨厌的。23a考查名词词义。此处ride意为:乘车的路程。我知道我乘车的路程也只不过10分钟。24d考查形容词词义。因为路程短我只想保持沉默前行即可。25b考查介词的用法。他告诉我他刚刚从jfk机场来没有一个乘客。26c考查名词词义。因为没有乘客自然很不高兴,我分享他的不幸。27a考查分词短语的用法。他提到他看过一篇文章,文字上说着“最幸福的人们是那些给予的人们”。28d考查副词词义。因为想成为幸福的人,所以他希望在生活中又更多的机会给予。29a考查动词词义。参看解析2830c考查动词词义。我可是喜欢和他在一起。31a考查名词词义。此处idea意为:想法。我和你在给予问题上有相同的想法。32b考查动词词义。此处keep it意为:拿着这些钱。33c考查介词词义。此处down意为:损失。你已经损失了70美元。34d考查名词词义。如果你想体会给予的力量,你把它给下一个乘客。35a考查名词词义及语境。参看解析34。36b考查形容词词义。那一刻我的感觉棒极了。此处cool意为:好极了,棒极了。37c考查动词词义。那位出租车司机说了一句让我吃惊的话。38a考查形容词的比较级及语境理解。司机说出了一个更好的主意。39d考查how引导宾语从句。大家怎样才能给予并用慷慨感到另一个人。40b考查代词的用法。参看解析39。三 、阅读理解b篇 41-45adbba 41. 选a。有学生误选b、c或者d,是由于学生未能根据文章提供的信息进行正确计算。从文章中可计算出相关国家增长率分别为:us 0.1%,uk 0.24%,australia 0.20%,belgium 0.10%。42. 选d。有学生会误选b或者c,误选是由于没有完全理解题意,通读全文会发现全球“单亲家庭”增长的原因没有充分提及。 43. b。误选c或者d的学生是由于未能抓住文章第三段,尤其是“just as in the us, those changes raised new questions about how involved government should be in helping single-parent families.”的含义。41. b. 细节理解题。根据第一段中following the rulesplanning your next move. . . acting as a team memberthese are all “game” ideas that you will come across throughout your life. 可知b项正确。42. c. 词义猜测题。这部分前面的谓语动词是translate有“翻译,解释,转移,调动”的意思,该部分后面有一个定语从句,前后结合就可以理解这部分的意思了。43. a. 细节理解题。根据第四段中的people who watch the event wave flags, knowing that a gold medal is a win for an entire country, not just the athlete who earned it. 可知a项正确。44. c. 推理判断题。根据倒数第二段中he created a foundation to provide poor children with not only soccer balls but also a promising future. 可推出c项是正确的。45. a. 推理判断题。整
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025-2030都市给排水不锈钢人孔盖防沉降设计与市政工程应用案例
- 2025-2030跨境电商数字化供应链体系建设与全球市场拓展策略研究
- 2025-2030费托蜡在化妆品基材中的应用合规性审查与市场准入策略
- 智能建筑施工组织设计方案
- 智慧工地建设流程及管理方案解析
- 机房搬迁项目实施方案及风险分析
- 餐饮业员工操作规程与安全规范
- 电子电路常见故障诊断及解决方法
- 2025企业合作协议
- 2025年份浓香型白酒批发合同书
- 公考公共基础知识培训课件
- 2025年人保非车险考试题及答案
- 铁路工程试验检测员培训考试题土工试题及答案
- 2025年上海银行笔试题库及答案
- 学堂在线 公共管理学 章节测试答案
- 预防艾滋病、梅毒和乙肝母婴传播登记及随访表
- 医院“十五五”发展规划(2026-2030)
- 教育信息化中的数字孪生技术应用案例分析
- 益海嘉里员工手册
- 膀胱镜检查术后护理常规
- 公司股权分配协议
评论
0/150
提交评论