免费预览已结束,剩余5页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2015届高考英语三轮复习完形与阅读强化训练15题号一二总分得分一 、完形填空(本大题共1小题,共30分)i cannot describe my excitement when i saw the famous general arthur scoresby covered with medals at a party given to honor him however,there was a_1_look in the eyes of an old friend of mine who sat next to me.he leaned toward me and whispered“_2_he is a fool and yet a lucky dog.” this came as a_3_to me.then he told me the whole story:“years ago,i was an instructor in the military (军事) school at woolwich when young scoresby was given his first_4_.everybody answered the questions well_5_he did not know anything.i felt sympathy and questioned him just_6_i thought he knew.he got through the examination.i thought that what in the end would_7_him would be the mathematics examination.well,try to imagine the_8_.by some strange yet_9_accident,he took first prize!i never dreamed it would_10_such strange,laughable results.then,the crimean war broke out.he was appointed an officer.but_11_knew the secret.they saw his stupid mistakes as works of great_12_.and every mistake he made increased his glory and fame.the battle grew hotter.the english army were steadily retreating (撤退) all over the field.our regiment (团)_13_an extremely important position.one mistake now would bring total_14_.an order came for him to fall back and support our right._15_,he moved forward and went over the hill to the left.a large and_16_russian army was waiting there!the surprised russians thought that no single regiment by itself would_17_there at such a time and that it must be the whole british army.they fled in wild_18_.the british turned defeat into a sweeping and shining_19_.scoresby became famous that day as a great military_20_honored throughout the world.”1a.worriedbgreedyccurious dstrange2a.happily bfortunatelycprivately dgradually3a.shock bgloryccomfort dmemory4a.invitation bexaminationcexperiment doperation5a.when bwhitecthough dbecause6a.that bwhatcwhich dwhy7a.destroy bconvincecmotivate dinspire8a.future bsituationcreaction dresult9a.surprising bregretfulclucky dnatural10a.adapt to bbelong tocrefer to dlead to11a.nobody bsomebodyceverybody danybody12a.unselfishness bintelligencecimportance dhonesty13a.occupied babandonedcpredicted dconfirmed14a.revolution bchancecdisaster dpressure15a.moreover bthereforecinstead dotherwise16a.official bconfidentcordinary dunexpected17a.take over bcome aroundcturn away dstick to18a.wonder bimaginationcdisorder dspirits19a.victory bconflictcexercise djudgement20a.athlete bsoldierclecturer dleader二 、阅读理解(本大题共2小题,共20分)a(2014江苏卷)bhowever wealthy we may be, we can never find enough hours in the day to do everything we want. economics deals with this problem through the concept of opportunity cost, which simply refers to whether someones time or money could be better spent on something else.every hour of our time has a value. for every hour we work at one job we could quite easily be doing another, or be sleeping or watching a film. each of these options has a different opportunity costnamely, what they cost us in missed opportunities.say you intend to watch a football match but the tickets are expensive and it will take you a couple of hours to get to and from the stadium. why not, you might reason, watch the game from home and use the leftover money and time to have dinner with friends? thisthe alternative use of your cash and timeis the opportunity cost.for economists, every decision is made by knowledge of what one must forgoin terms of money and enjoymentin order to take it up. by knowing precisely what you are receiving and what you are missing out on, you ought to be able to make better-informed, more reasonable decisions. consider that most famous economic rule of all: theres no such thing as a free lunch. even if someone offers to take you out to lunch for free, the time you will spend in the restaurant still costs you something in terms of forgone opportunities.some people find the idea of opportunity cost extremely discouraging: imagine spending your entire life calculating whether your time would be better spent elsewhere doing something more profitable or enjoyable. yet, in a sense its human nature to do precisely thatwe assess the advantages and disadvantages of decisions all the time.in the business world, a popular phrase is value for money. people want their cash to go as far as possible. however, another is fast obtaining an advantage: value for time. the biggest restriction on our resources is the number of hours we can devote to something, so we look to maximize the return we get on our investment of time. by readmg this passage you are giving over a bit of your time which could be spent doing other activities, such as sleeping and eating. in return, however, this passage will help you to think like an economist, closely considering the opportunity cost of each of your decisions.58. according to the passage, the concept of opportunity cost is applied to .a. making more moneyb. taking more opportunitiesc. reducing missed opportunitiesd. weighing the choice of opportunities59. hie leftover . time in paragraph 3 probably refers to the time .a. spared for watching the match at homeb. taken to have dinner with friendsc. spent on the way to and from the matchd. saved from not going to watch the match60.what are forgone opportunities?a. opportunities you forget in decision-making. b. opportunities you give up for better ones.c. opportunities you miss accidentally.d. opportunities you make up for.bmany people hate the idea of having to sleep on a plane. but swedish entrepreneur oscar dios thinks they can be persuaded otherwise and he has created a new kind of hostel to prove it. dios says it is the worlds first jumbo jet hostel, an actual jet-plane swedens main airport outside stockholm which has been converted (改装) into a 25-room guesthouse that sleeps as many as 72 people.i learned about this plane that was standing abandoned at arlanda airport and ive been trying the concept of hostels in many different houses and buildings, he told reporters. i thought, why not a plane?jumbo hostels opened for business on thursday, giving customers the chance to check in and sleep in a room that can best be described as cozy.the most challenging part with this project is trying to build something inside a metal hull (外壳) its just really, really tight. the jet, which was originally produced for singapore airlines, was taken out of service in 2002. one thing the hostel has going for it is price a room starts at 350 swedish crowns (about $41), which is a lot less than hotel rooms outside of major airports. another feature: customers can get married on the wing of the plane and live in the planes more luxurious honeymoon room situated in the cockpit (驾驶舱). instead of walking down the aisle (走廊), lovebirds can take what jumbo hostels calls the wing walk, where they can be joined in great joy at the wing tip. the hostel has someone ready to perform the ceremony. but in some respects, this hostel remains a plane most customers have to share the jets nine bathrooms and staff only wear air steward and stewardess clothes. the only room that has its own bathroom is the honeymoon suite.61. swedish entrepreneur oscar dios creates a new kind of jet hostel in order to . a. make people more comfortableb. earn more money from peoplec. change peoples idea of not sleeping on the planed. explore the sources of the universe62. according to the passage the jet hostel is . a. flying in the skyb. hung in the skyc. lying on the airportd. buried underground63. the advantages of the jet hostel are the following except . a. more comfortableb. suitable for new couples c. convenient bathroomd. cheaper64. this abandoned plane originally belongs to . a. stockholm airlinesb. singapore airlines c. sweden airlinesd. oscar dios airlines65. which statement of the following do you think can best describe this passage? a. a new fashion of wedding in the plane.b. for travelers, a new way to get a restful night.c. a new way to enjoy yourselves.d. how to change a plane into a hostel.一 、完形填空语篇解读:本文为一篇记叙文。文章讲述了在庆功会上,朋友跟“我”讲述的有关arthur scoresby这个幸运的傻瓜军事领袖的有趣故事。1解析:句意为:坐在我旁边的一位老友眼神中流露出“奇怪的”表情。a项意为“担心的,担忧的”;b项意为“贪婪的”;c项意为“好奇的”;d项意为“奇怪的”。根据下文内容可知,他认为arthur scoresby只不过是一个幸运的傻瓜,所以当他看到arthur scoresby接受如此高的荣誉时,应该是感到“奇怪”。答案:d2解析:句意为:他靠近我并低声说:“在我看来他只不过是个幸运的傻瓜而已”。a项意为“快乐地,幸福地”;b项意为“幸运地”;d项意为“逐渐地”。privately本意为“私下地,私人地”,在此译作“在我看来,就我个人观点而言”。答案:c3解析:句意为:他的这些话令我很震惊。根据文章第一句内容可知,“我”对arthur scoresby充满崇拜,所以当“我”听到朋友对arthur scoresby作出这样的评价时,应该是“震惊”才对。答案:a4解析:句意为:多年前我(作者的朋友)是woolwich军事学校的一名教员,当时年轻的arthur scoresby参加了他的第一次“考试”。根据下文中的“he got through the examination.”可知答案选b。答案:b5解析:句意为:每个人的回答都不错,“然而”他(arthur scoresby)却什么也不会。while强调转折对比,符合句意。答案:b6解析:句意为:我同情他,并只问我认为他可能知道的东西。what引导的为宾语从句,且在从句中作宾语,i thought为插入语。在名词性从句中,如缺少名词性成分,指人时,用who/whom;指物时,用what。答案:b7解析:句意为:我认为最后“毁掉”他的一定会是数学考试。a项意为“破坏,毁灭”;b项意为“使确信,相信”;c项意为“激发”;d项意为“鼓舞,鼓励”。根据句意可知,destroy符合语境。答案:a8解析:句意为:但是,你能想象到考试的“结果”吗。根据下文中的“ such strange,laughable result”可知,“我”的朋友讲述的是考试的“结果(成绩)”。答案:d9解析:句意为:由于某些“幸运的”巧合,他居然得了第一名。根据上文中的“he is a fool and yet a lucky dog.”可知,应用lucky 一词。答案:c10解析:句意为:我从来没想到会出现这样奇怪的、可笑的结果。a项意为“调整以适应”;b项意为“属于”;c项意为“参考,涉及,指的是”;d项意为“导致”。根据语境可知,我没有想到这个会“导致”这样的结果。答案:d11解析:句意为:后来,克莱米亚战争爆发了,他被任命为军官。但“没有人”知道这个秘密。根据文章内容可知,人们都认为arthur scoresby是个出色的将军,“没有人”知道他是个傻瓜的秘密。答案:a12解析:句意为:人们把他每次所犯的错误看作是天才的表现。a项意为“无私”;b项意为“智力,聪明”;c项意为“重要”;d项意为“诚实”。答案:b13解析:句意为:战争变得越来越激烈,英国军队正全面而有序地撤退。我们团“占据”一个非常重要的位置(据点)。a项意为“占领,占据”;b项意为“放弃”;c项意为“预测”;d项意为“证实,证明”。根据语境可知,我们当时应该是“占据”着那个据点。答案:a14解析:句意为:任何一个错误都会导致全面的“失败(灾难)”。a项意为“革命”;b项意为“机会”;c项意为“灾难”;d项意为“压力”。disaster符合句意。答案:c15解析:句意为:上峰发出命令让他撤退去援助我们右翼。“但是”他却前进,翻过山脉去了我们的左翼方向。根据上下句内容可知,两句为否定转折关系。答案:c16解析:句意为:一支庞大的、“没有预料到的”俄国军队正等候在那里。a项意为“官方的,正式的”;b项意为“自信的”;c项意为“普通的,平常的”;d项意为“没有预料到的,出乎预料的”。arthur scoresby带领军队冲到那里,没有想到那里会有敌人的军队。答案:d17解析:句意为:这些吃惊的俄国军队没有想到单独一个团会在这个时候“出现”在这里,认为这一定是全部的英国军队。come around意为“到处走动,来访,出现”。根据语境可知,俄国军队没有想到英国军队会“出现”在这里。答案:b18解析:句意为:他们仓皇逃窜了。根据文章内容可知,俄国军队没有想到英国军队会来,认为是全部的英国军队前来进攻。所以他们就“混乱”地撤离了。答案:c19解析:句意为:英国军队把失败变成了一个全面的“胜利”。与“defe
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 儿童乐园设施项目计划
- 印刷产品订购合同范本
- 合伙开网店合同协议书
- 口头协议书的合同范本
- 合伙欠款协议合同范本
- 物流服务行业物流管理方案
- 刮外墙合同协议书模板
- 合伙经营咖啡店协议书
- 入股协议范本三人合同
- 关于租赁合同补充协议
- T-CEA 0062-2024 电梯耐火层门技术规范
- 2025光伏直流电缆技术规范
- 医院安全保卫制度
- 中国电信云网资源管理技能认证考试题及答案
- 2025齐齐哈尔医学院辅导员考试题库
- 情绪化管理主题班会
- BPCP列车管控制模块Corecompetencetrai
- 2025年四川省自然资源投资集团有限责任公司招聘笔试参考题库附带答案详解
- 2025年云南省交通投资建设集团限公司招聘70名自考难、易点模拟试卷(共500题附带答案详解)
- TCRACM 0005-2024 非医疗生殖健康保健机构服务管理规范
- JJF(纺织) 020-2024 织物厚度仪校准规范
评论
0/150
提交评论