免费预览已结束,剩余1页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
北京市东城区2015高考英语完形填空和阅读理解四月自练3阅读理解ice age cave art of southwest francemay 21,2013may 27,2013day 1 us.bordeaux,franceleave the us. for bordeaux to start our prehistoric exploration(史前探索)day 2 bordeauxles eyziesdetayacsireuilon arriving in bordeaux,join the group to les eyziesdetayacsireuil,frances prehistory capital. check into les glycines hotel. enjoy a welcome dinner here.day 3 les eyziesdetayacsireuilbegin at the combarelles cave,believed to have been used by cromagnon man between 14,000 and 12,000 years ago. after lunch in a restaurant in the rock,enjoy a guided tour of the national prehistory museum,containing one of the largest prehistoric collections. our day ends at the cave of fontdegaume. discovered in 1901,it remains one of the most exciting places in the world,with many drawings of horses,deer and so on.day 4 les eyziesdetayacsireuiljourney through black prigord,starting with a tour of sarlat. after lunch in town,visit bernifal. discovered in 1898,it offers its visitors various paintings.day 5 les eyziesdetayacsireuilat the rouffignac cave,get on an electric train to explore the nearly 10 kilometers of cavea real underground maze(迷宫) of prehistoric drawings and several surprising handprints. pause for lunch in a local farm house,then continue to abril castanet.day 6 les eyziesdetayacsireuilafter checking out of les glycines,travel to cougnac cave,containing the oldest paintings in a site open to the public. enjoy lunch in this beautiful town on the dordogne river. as you leave rocamadour,visit the abri des merveilles,then continue to the popular chateau de mercues.day 7 toulouseu.scheck out of the chateau de mercues,and travel to the toulouse airport for your return flight to the us.【解题导语】本文是一篇应用文,是去法国旅游的行程安排。1where will tourists have a welcome dinner?aat the rouffignac cave.bat the cougnac cave.cin the les glycines hotel.dat the combarelles cave.答案c考查细节理解。根据文中day 2的行程安排可知,他们应该是在les glycines hotel享用欢迎宴。2on day 3,the tourists will have lunch in a place which _ais carved in the rockblies in the museumcis full of drawings arounddwas discovered in 1901答案a考查细节理解。根据文章关于day 3的行程安排尤其是“after lunch in a restaurant in the rock”可知,这一天的午餐将在一家从岩石中开辟出来的饭店里享用。故选a。3on which day will tourists visit cougnac cave?aday 3. bday 4. cday 5. dday 6.答案d考查细节理解。根据day 6的行程安排中的“after checking out of les glycines,travel to cougnac cave”可知,参观cougnac cave是day 6的活动内容之一。4how many nights will tourists stay in les glycines hotel?atwo nights. bthree nights.cfour nights. dfive nights.答案c考查细节理解。根据行程安排可知,游客们在day 2就要住进该旅店,在day 6离开,因此住在该旅店的时间是四个晚上。阅读理解very old people do raise moral problems for almost everyone who comes in contact with them. their valuesthis cant be repeated too oftenare not necessarily our values. physical comfort, cleanness and order are not necessarily the most important things. the social services from time to time find themselves faced with a flat with decaying food covered by small worms, and an old person lying alone in bed, taking no notice of the worms. but is it interfering(干涉) with personal freedom to insist that they go to live with some of their relatives so that they might be taken better care of? some social workers, the ones who clear up the worms, think we are in danger of carrying this concept of personal freedom to the point where serious risks are being taken with the health and safety of the old.indeed, the old can be easily hurt or harmed. the body is like a car, it needs more mechanical maintenance(机械维修,保养) as it gets older. you can carry this comparison right through to the provision of spare parts. but never forget that such operations are painful experiences, however good the results will be. and at what point should you stop to treat the old body? is it morally right to try to push off death by seeking the development of drugs to excite the forgetful old mind and to activate the old body, knowing that it is designed to die? you cant ask doctors or scientists to decide, because so long as they can see the technical opportunities, they will feel bound to give them a try, on the principle that while theres life, theres hope.when you talk to the old people, however, you are forced to the conclusion that whether age is happy or unpleasant depends less on money or on health than it does on your ability to have fun.5. what does the passage mainly tell us?a. the values are different between the old and the young.b. the moral problems raised by old people.c. the personal freedom for the old.d. old peoples viewpoint on life.6. we can know from the first paragraph that_.a. very old people would like to live alone to have more personal freedom.b. very old people are able to keep their room clean.c. very old people like to live with their children.d. social services have nothing to do with very old people.7. according to the author, which of the following is right?a. the older a person, the more care he needs.b. too much emphasis has been put on old peoples values.c. the human body cant be compared to a car.d. it is easy to provide spare parts for old people.8.the underlined word “it” in the last paragraph refers to “_”. a. their money or their healthb. the conclusion you come toc. your talk to the old peopled. whether age is happy or unpleasant5.b 主旨大意题。根据文章第 1 句 very old people do raise moral problems for almost everyone who comes in contact with them 及全文内容可知,答案选 b。6. a 推理判断题。根据文章第 1 段最后几句 some social workers, the ones who clear up the worms, think we are in danger of carrying this concept of personal freedom to the point where serious risks are being taken with the health and safety of the old 可知,答案选 a。7. a 推理判断题。根据文章第 2 段第 2 句 the body is like a car, it needs more mechanical maintenance as it gets older 可知,答案选 a。8. d 词义猜测题。根据文章最后一句 you are forced to the conclusion that whether age is happy or unpleasant depends less on money or on health than it does on your ability to have fun 可知,答案选 d(from )。完形填空。a thousand years ago, hong kong was covered by a thick forest like the forests we now find in malaysia and thailand. as more and more_1_came to live in hong kong, these trees were cut down and burnt. now there is no forest left, _2_there are still some areas covered with trees. we call these_3_.elephants, tigers, monkeys and many other animals used to live in the_4_forests of hong kong, and there were even crocodiles in the_5_and along the coast. when people came to live in hong kong, the animals began to_6_out. early farmers drained(排干)the valleys to grow rice and to keep pigs and chickens. they_7_the trees and burnt them. they needed fires to keep themselves_8_in winter, to cook their food, and to keep away from dangerous animals. elephants quickly disappeared because there was not enough_9_for them. so did most of the wolves, leopards and tigers. monkeys, squirrels and many other animals soon died out in the same_10_.you might think that there are_11_any animals in hong kong, except in the_12_. you might think that there cannot be any wild animals in such a_13_place, with so many cars and buildings. but there is_14_a good deal of countryside and the new territories, and there are still about thirtysix different kinds of animals living there.one of the most interesting of hong kongs_15_is the barking deer. these are beautiful little creatures with a rich, brown coat and a white patch(斑)under the tail. they look like deer but they are much_16_. they are less than two feet high. the male barking deer has two small horns(角)but the female has none. they make a_17_rather like a dog barking.barking deer live in thick shrub(灌木)country and are very good at_18_. they eat grass and shrubs, mainly in the very early morning and late afternoon and evening. this is when you are mostly to see one but you will need to be very quiet and to have very sharp_19_.in hong kong the barking deer has only one_20_man. although it is against the law, people hunt and trap these harmless animals. as a result, there are now not many left. there are a few on hong kong island but none in the new territories.1a.peoplebmankindcladiesdhuman答案:a从空后的“.came to live in hong kong, these trees were cut down and burnt.”得出答案。mankind意思是“人类”;不指具体的人。human指人时应该用复数。2a.asbsincecthoughdbecause答案:c前句说没有森林,下一句说有一些小片树林,用though构成转折关系。b、d都不能表示转折关系。a项as尽管可以表示转折,但不能放在从句之首。3a.desertsbshadescfieldsdwoods答案:d“小片的树木”称作woods“树林”。4a.thinbthickcshortddying答案:b首句说到香港原来有茂密的森林(a thick forest),本句是说在大片的森林中有许多动物。 5a.riversbhillscskydmountains答案:a鳄鱼当然生活在水里。6a.diebl
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年晋江市文化体育和旅游局公开招聘编外人员的备考题库含答案详解
- 邯郸市永年区2025年公开招聘警务辅助人员备考题库参考答案详解
- 2025年山东水利职业学院公开招聘14人备考题库及一套完整答案详解
- 2025年福建海峡银行董事会办公室诚聘备考题库及答案详解一套
- 2025年凉山八桂人力资源服务有限公司代美姑县公安局公开招聘警务辅助人员的备考题库附答案详解
- 昆明石泸高速公路开发有限公司2025年生产(工勤)岗招聘8人备考题库有答案详解
- 2025年大连理工大学力学与航空航天学院科研助理招聘备考题库附答案详解
- 2025年扬州市妇幼保健院公开招聘高层次及紧缺专业人才8人备考题库及参考答案详解1套
- 2025年临沂市供销集团招聘6人备考题库及完整答案详解1套
- 温氏食品集团校招题库及答案
- 医学生口腔种植术后疼痛管理课件
- 职业病防治案例警示与源头管控
- 兴国县2025年招聘城市社区专职网格员【23人】考试模拟卷附答案解析
- 统编版三年级上册道德与法治知识点及2025秋期末测试卷及答案
- 广西柳州铁路第一中学2026届化学高三上期末质量跟踪监视模拟试题含解析
- 2025年小学生日常行为规范、中小学生守则知识竞赛题(附答案)
- 重庆机场集团招聘笔试题型及答案
- 槟榔的危害课件
- 露天采石场安全监管
- 雪茄基础知识培训课件
- 投资研发产品协议书
评论
0/150
提交评论