高考英语考点分类汇编(近3年真题+模拟)专题十五 完形填空 (2)(1).doc_第1页
高考英语考点分类汇编(近3年真题+模拟)专题十五 完形填空 (2)(1).doc_第2页
高考英语考点分类汇编(近3年真题+模拟)专题十五 完形填空 (2)(1).doc_第3页
高考英语考点分类汇编(近3年真题+模拟)专题十五 完形填空 (2)(1).doc_第4页
高考英语考点分类汇编(近3年真题+模拟)专题十五 完形填空 (2)(1).doc_第5页
免费预览已结束,剩余159页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

专题十五完形填空高考试题考点一 记叙文cloze 1(2013新课标全国)i went to a group activity,“sensitivity sunday”,which was to make us more 1 the problems faced by disabled people.we were asked to “2 a disability”for several hours one sunday.some members,3,chose to use wheelchairs.others wore sound-blocking earplugs(耳塞)or blindfolds(眼罩).just sitting in the wheelchair was a 4 experience.i had never considered before how 5 it would be to use one.as soon as i sat down,my 6 made the chair begin to roll.its wheels were not 7.then i wondered where to put my 8.it took me quite a while to get the metal footrest into 9.i took my first uneasy look at what was to be my only means of 10 for several hours.for disabled people,“adopting a wheelchair”is not a temporary(临时的) 11.i tried to find a 12 position and thought it might be restful,13 kind of nice,to be 14 around for a while.looking around,i 15 i would have to handle the thing myself!my hands started to ache as i 16 the heavy metal wheels.i came to know that controlling the 17 of the wheelchair was not going to be a(n) 18 task.my wheelchair experiment was soon 19.it made a deep impression on me.a few hours of “disability” gave me only a taste of the 20,both physical and mental,that disabled people must overcome.1.a.curious aboutb.aware ofc.interested ind.careful with2.a.cureb.adoptc.preventd.analyze3.a.insteadb.strangelyc.as usuald.like me4.a.learningb.workingc.satisfyingd.relaxing5.a.convenientb.awkwardc.boringd.exciting6.a.heightb.forcec.skilld.weight7.a.lockedb.repairedc.poweredd.grasped8.a.handsb.feetc.keysd.handles9.a.placeb.actionc.playd.effect10.a.operationb.communicationc.transportationd.production11.a.explorationb.educationc.experimentd.entertainment12.a.flexibleb.safec.startingd.comfortable13.a.yetb.justc.stilld.even14.a.shownb.pushedc.drivend.guided15.a.realizedb.suggestedc.agreedd.admitted16.a.liftedb.turnedc.pressedd.seized17.a.pathb.positionc.directiond.way18.a.easyb.heavyc.majord.extra19.a.forgottenb.repeatedc.conductedd.finished20.a.weaknessesb.anxietiesc.challengesd.illnesses语篇解读:本文为记叙文。作者参加的一个小组活动。在活动中,通过体验残疾人在日常生活中所面临的困难及挑战,作者更好地理解了残疾人。答案及剖析:1.b作者参加了一个名为“sensitivity sunday”的活动,该活动是让大家更多地了解(aware of)残疾人面临的一些问题。2.b作者和参加活动的其他成员们必须在几小时内接受(adopt)“他们身体有残疾”这个假想的事实。第二段的最后一句中的“adopting a wheelchair”给出了提示。【技巧点拨】 注意上下文之间的联系,有助于答解。如本题可从第二段最后一句中获取信息。3.d根据下文可知,作者也选择使用轮椅,故应选d项。4.a根据下文可推出,作者通过这次经历学到了很多,因此,坐轮椅是一次学习的(learning)经历。5.b根据下文可知,作者以前从未想过使用轮椅会多么不方便(awkward)。6.d作者一坐在轮椅上,他的体重(weight)就使轮椅开始转动。7.a根据前文的“begin to roll”可知,轮椅的轮子并没有被锁上(locked)。8.b根据下文中的“the metal footrest”可知,此处应选b项。9.a作者花了好一会儿才把金属脚踏板调试好。get o place“把放在恰当的位置”。10.c作者第一次很不舒服地看了几眼轮椅,它就是作者在随后的几小时内唯一的交通工具(means of transportation)。11.c对于残疾人来说,坐在轮椅上绝非是一种暂时的体验(experiment)。12.d作者尽力找到一个舒适的(comfortable)坐姿,以为这样可以放松一下。13.d14.b作者甚至(even)想,要是被人推着(pushed)四处走动一会儿,就太好了。15.a当作者环视四周时,他才意识到(realized),他不得不靠自己转动轮子,轮椅才会移动。16.b当作者转动(turned)沉重的轮子时,他的手开始疼起来。17.c18.a作者这才恍然大悟,对于坐在轮椅上的人来说,控制轮椅的方向(direction)绝非一项简单的(easy)任务。19.d作者坐轮椅的体验不久就结束了(finished)。20.c几个小时的“残疾”体验让作者感受到了残疾人所要面临的身体和精神方面的挑战(challenges),而这是残疾人必须克服的。【长难句子分析】i主语 went to谓语 a group activity,宾语“sensitivity sunday”,同位语whichwas to make us more aware定语从句ofthe problems(faced by disabled people).定语定语从句我参加了一个小组活动,“sensitivity sunday”,该活动是让我们更多地了解残疾人面临的一些问题。cloze 2(2013新课标全国)michael greenberg is a very popular new yorker.he is not famous in sports or the arts.but people in the streets 1 him,especially those who are2.for those people,he is “gloves” greenberg.how did he get that 3?he looks like any other businessman,wearing a suit and carrying a briefcase(公文箱).but hes 4.his briefcase always has some gloves.in winter,mr.greenberg does not 5 like other new yorkers,who look at the sidewalk and 6 the street.he looks around at 7.he stops when he 8 someone with no gloves.he gives them a pair and then he 9,looking for more people with cold 10.on winter days,mr.greenberg 11 gloves.during the rest of the year,he 12 gloves.people who have heard about him 13 him gloves,and he has many in his apartment.mr.greenberg 14 doing this 21 years ago.now,many poor new yorkers know him and 15 his behavior.but people who dont know him are sometimes 16 him.they dont realize that he just wants to make them 17.it runs in the 18.michaels father always helped the poor as he believed it made everyone happier.michael greenberg feels the 19.a pair of gloves may be a 20 thing,but it can make a big difference in winter.1.a.know aboutb.learn fromc.cheer for d.look after2.a.oldb.busyc.kindd.poor3.a.jobb.namec.chanced.message4.a.calmb.differentc.crazyd.curious5.a.actb.soundc.feeld.dress6.a.cross overb.drive alongc.hurry downd.keep off7.a.carsb.peoplec.street numbersd.traffic lights8.a.helpsb.choosesc.greetsd.sees9.a.holds upb.hangs outc.moves ond.turns around10.a.handsb.earsc.facesd.eyes11.a.searches forb.stores upc.gives awayd.puts on12.a.borrowsb.sellsc.returnsd.buys13.a.callb.sendc.lendd.show14.a.delayedb.rememberedc.begand.enjoyed15.a.understandb.dislikec.studyd.excuse16.a.sorry forb.satisfied withc.proud ofd.surprised by17.a.smartb.richc.speciald.happy18.a.cityb.familyc.neighborhoodd.company19.a.honorb.painc.samed.cold20.a.smallb.usefulc.delightfuld.comforting语篇解读:本文为记叙文。本文讲述了一个纽约人michael greenberg助人为乐的故事。每年冬天他赠送大量的手套给穷人,因为他觉得手套虽小但在冬天却能发挥很大的作用。答案及剖析:1.a根据本段第一句michael greenberg is a very popular new yorker.以及第1空前面的but可知,此处应填know about “知道”。learn from向学习;cheer for为加油;look after照料。2.d根据第五段第二句中的many poor new yorkers know him.以及常识可知,冬天的时候穷人可能没手套,所以尤其是那些“穷人”知道他。3.b由上文he is “gloves” greenberg可知,那些人叫他“gloves” greenberg,因此本句句意应该是“他是如何得到那个名字(name)的?”4.b由上文he looks like any other businessman(他与其他商人看上去一样)及转折连词but可知,此处应用different(不一样的)表示他与其他的商人不一样。5.a由下文的定语从句who look at the sidewalk and 6 the street可知,此处指他的行为和其他人不一样,因此用act。6.c由常识可知,在冬天人们在街上急急忙忙地走,hurry down沿着匆忙而行,符合语境。cross over穿过(道路等);drive along沿着开车;keep off(使)不接近,均不符合语境。7.b由下文可知,他在找没戴手套的人,所以他看人(people)。8.d句意:当看到(see)没戴手套的人时,他会停下来。9.c他给人手套后,会继续找没戴手套的人,所以他会继续往前走(move on)。hold up举起;阻碍;hang out闲逛;turn around转身。10.amr.greenberg在寻找没戴手套的人,根据常识可知,没戴手套的人当然是手(hands)冷。【技巧点拨】 本题可以通过常识判断出答案。根据常识及考生已有的知识储备和生活体验分析语境是该题型常用到的解题方法。第2、6小题也用到此方法。11.c由上文内容可知,mr.greenberg发放手套给穷人,所以此处为give away(赠送,发放)。search for寻找;store up贮存;put on穿上。12.d他在冬天的时候发放手套,那么在一年中的其他时候,他当然就得买(buy)手套。13.b听说了他的人就送(send)手套给他,因此他的公寓里有许多手套。14.cmr.greenberg 21年前就开始(began)给大街上没戴手套的人送手套了。delay耽误;remember记得;enjoy喜欢。15.a因为他的这种做法由来已久,所以许多纽约的穷人认识他,理解他的行为。16.d根据句首的but 可知,也有人不理解他的做法,所以感到吃惊(surprised)。be sorry for为遗憾;be satisfied with对感到满意;be proud of以为骄傲。【技巧点拨】 做此题的关键是对句首的转折连词but的理解。理解上下文之间的逻辑关系,从连词入手有助于准确答题。17.d根据最后一段第二句可知,此处表示他这样做只是想让人感到快乐(happy)。18.b根据下文michaels father always helped the poor.可知,michael的父亲就总是帮助穷人,所以帮助人的这种行为是世代相传(run in the family)的。19.cmicheal的父亲认为帮助他人会让别人更快乐,michael也是这样想的。20.a一副手套虽然是微不足道的东西,但在冬天却能起大作用。与make a big difference相对,用small。【长难句子分析】 in winter,时间状语mr.greenberg主语 does not act like谓语 other new yorkers,宾语 who look atthe sidewalk and hurry downthe street.定语从句冬天,mr.greenberg的行为和其他纽约人不一样,那些人总是看着人行道,匆忙地赶路。cloze 3(2013山东)i used to be a very self-centered person,but in the past two years i have really changed.i have started to think about other people 1 i think about myself.i am happy that i am becoming a 2 person.i think my 3 started when i was at palomar college.at first,i just wanted to get my 4 and be left alone.i thought i was smarter than everyone else,so i hardly ever 5 to anyone in my classes.by the end of my first semester,i was really 6.it seemed as if everyone but me had made friends and was having fun.so i tried a(n) 7.i started asking people around me how they were doing,and if they were having trouble i 8 to help.that was really a big 9 for me.by the end of the year,i had several new friends,and two of 10 are still my best friends today.a bigger cause of my new 11,however,came when i took a part-time job at vista nursing home.one old lady there who had alzheimers disease became my 12.every time i came into her room,she was so 13 because she thought i was her daughter.her real daughter never 14 her,so i took her place.she let me 15 that making others feel good made me feel good too.when she died,i was 16,but i was also very grateful to her.i think i am a much 17 person today than i used to be,and i hope i will not 18 these experiences.they have 19 me to care about other people more than about myself.i 20 who i am today,and i could not say that a few years ago.1.a.sinceb.beforec.ord.unless2.a.famousb.simplec.differentd.skilled3.a.educationb.careerc.tourd.change4.a.balancec.homeworkc.degreed.interest5.a.talkedb.wrotec.liedd.reported6.a.carefulb.lonelyc.curiousd.guilty7.a.argumentb.gamec.experimentd.defence8.a.daredb.offeredc.hesitatedd.happened9.a.dreamb.problemc.dutyd.step10.a.usb.whichc.themd.whom11.a.attitudeb.hobbyc.hoped.luck12.a.friendb.partnerc.guided.guest13.a.politeb.happyc.stranged.confident14.a.botheredb.answeredc.visitedd.trusted15.a.explainb.guessc.declared.see16.a.homelessb.heartbrokenc.bad-temperedd.hopeless17.a.quieterb.busierc.betterd.richer18.a.forgetb.facec.improved.analyze19.a.forcedb.preferredc.orderedd.taught20.a.missb.likec.wonderd.expect语篇解读:本文是一篇记叙文,主要讲述了作者对他人的态度的转变过程。作者以前是一个以自我为中心的人,但是作者的一些经历教会了她如何关心别人。答案及剖析:1.b作者以前是一个以自我为中心的人,但是现在变了。以自我为中心的人总是先为自己考虑,既然现在变了,就会先考虑别人,所以填before。2.c作者以前以自己为中心,现在知道考虑别人了,所以她与以前的自己不同了,故选different。3.d根据下文可知,作者通过讲述事实来说明自己是何时开始改变的,所以填change。4.c根据上文的palomar college和动词get可知,此处指作者想获得“学位”degree,而非“平衡”,“作业”,“兴趣”。5.a作者自以为比任何人都聪明,所以几乎不与班里的任何人“交谈”。6.b根据下文的“好像除了我之外的其他人都交了朋友,他们都玩得很开心”可知,作者没交到朋友,所以感到“孤独”。7.c作者感到孤独,所以就开始尝试一个试验。根据语境可知此处应填experiment。8.b作者开始询问周围的人,如果有困难,她会“提供(offer)”帮助。9.d作者以前几乎从不和班里任何人交流,而现在却主动询问别人有什么困难,这对她来说是一大“步”,所以填step。10.c分析语境和句子结构可知,空处用来指代前面的several new friends,所以填them。如果选d项应去掉and。【技巧点拨】 本题容易误选whom。认为该处是“介词+关系代词whom”引导的定语从句。其实是and连接的两个并列句,故此处填them.11.a全文都是在讲述作者对待他人的“态度”(attitude)的转变,并非“爱好”、“希望”、“运气”的转变。12.a根据下文可知,这位老太太把作者当成自己的女儿,她使作者明白让别人感觉好也会使自己感觉好,所以作者把她当成了“朋友”。13.b由于老太太见到作者以为见到了自己的女儿,所以她感到“高兴”(happy)。14.c根据下文的“我代替了她的位置”可知,她的女儿从未来“看望”(visit)过她。15.d老太太让作者明白了让别人开心也可以使自己开心。see除了表示“看到,看见”外,还可表示“明白,认识到”。其余三项的意思分别是“解释”、“猜测”、“宣布”,都不符合语境。【技巧点拨】 很多词有一词多义的现象,我们平时要注意积累,并且要在不同的语境中体会它恰当的含义,此处see意为“明白,认识到”,含义等同于understand。16.b老太太把作者看作是自己的女儿,作者也把老人看作是朋友,所以老太太去世,作者很“伤心”(heartbroken)。17.c作者以前只知道为自己考虑,现在知道了关心别人,所以同以前相比,作者认为自己好多了。18.a这些经历使作者得以改变,所以作者希望自己不会“忘记”(forget)这些经历。19.d这些经历教会了作者要更多地关心他人。force强迫;prefer更喜欢;order要求,均不符合语境。20.b作者认为自己比以前好了,所以作者喜欢现在的自己。其余三项的意思分别是“想念”、“想知道”和“期望”,均不符合语境。【疑难词汇解读】1.leave alone不去打扰某人,让某人独自待着;不管,不过问six-year-old john had been left alone in the house.六岁的john被单独留在了房子里。2.grateful adj.感谢的,感激的im so grateful for all your help.我非常感谢你的帮助。【长难句子分析】she主语 let谓语 me宾语 see宾补that making others feel good made me feel good too.宾语从句她让我明白让别人感觉好也会使我自己感觉好。cloze 4(2013陕西)to celebrate the end of our exams,my friends and i went to a fast food restaurant.we 1 hamburgers and coca cola at the counter.when our 2 came,i started walking towards an empty table.by bad luck,my purse strap(带子) got 3 on a chair and the tray(托盘) that i was holding slipped 4 my hands and went flying in the air.the tray,and its contents,5 on a man who was just about to 6 a bite of his sandwich.i stared,greatly 7,as the drinks soaked(浸湿) his white shirt.then i 8 my eyes and prepared myself for his burst of 9.instead,he said “its ok”to 10 me before he disappeared into the washroom.still shaky and unsure 11 to do next,my friends and i went to a table and sat there,trying our best to look 12.a moment later,the man came out of the washroom and 13 our table.my heart almost stopped 14.i thought he was going to ask for my fathers 15 and call him.to my surprise,he merely smiled at us,handed us some cash and said,“16 yourself new hamburgers.”he then walked 17 without even finishing his food.he could have made what was already an uncomfortable situation worse,18 he chose a different way and gave us a reason to believe that there is still 19 in this world.ill never 20 his actions.1.a.orderedb.madec.arrangedd.demanded2.a.foodb.turnc.billd.menu3.a.fixedb.caughtc.cutd.tied4.a.byb.inc.fromd.out5.a.knockedb.fellc.stoodd.hung6.a.takeb.tastec.swallowd.chew7.a.discouragedb.disappointedc.shockedd.annoyed8.a.rolledb.rubbedc.narrowedd.closed9.a.bitternessb.anxietyc.angerd.sorrow10.a.satisfyb.comfortc.encouraged.praise11.a.howb.whoc.whatd.which12.a.mildb.honestc.calmd.modest13.a.pushedb.approachedc.drewd.laid14.a.beatingb.breakingc.sinkingd.trembling15.a.helpb.positionc.numberd.job16.a.prepareb.buyc.findd.cook17.a.onb.aroundc.upd.away18.a.sob.sincec.althoughd.but 19.a.kindnessb.happinessc.politenessd.brightness20.a.forgetb.refusec.opposed.ignore语篇解读:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者在快餐店里吃饭时发生的一件事情:由于粗心“我”把食物撒在别人身上,“我”感到不安和害怕,但是对方不但没有责备“我”,反而掏出钱让“我”另外买一份。这使作者真正懂得了在我们所生活的世界里仁慈和宽容的行为一直存在着。答案及剖析:1.a为了庆祝考试的结束,我们去了一家快餐店。我们点了(ordered)汉堡包和可口可乐。2.a上文中提到了汉堡包和可口可乐,故此处指我们的食物(food)端上来了。turn轮到的机会;bill账单;menu菜单,均不符合语境。3.b不幸的是,我钱包的带子挂在了椅子上面。短语get caught在此处的意思是“被挂住,卡在”。4.c钱包的带子被挂在椅子上了,我手上的托盘也就从(from)我的手上滑出去了。5.b托盘滑了出去,托盘以及托盘中的东西也就撒落(fell)到一个人身上了。6.a那个人刚要吃他的三明治。take a bite of.固定搭配,意为“吃一口”,符合语境。【技巧点拨】 本题误选b、c、d三项,准确掌握动词词义及词语的固定搭配是解答本题的关键。7.c由于饮料浸湿了那个人洁白的衬衫,所以我盯着他,感到很震惊(shocked)。8.d发生了这样的事,作者肯定很害怕,故闭上(closed)眼睛,等着他的愤怒爆发。9.c作者把食物和饮料撒在别人身上,因此认为他会很愤怒(anger)。10.b但是那个人只说了一句“its ok”来安慰(comfort)我,然后去了洗手间。satisfy满足,encourage鼓励,praise赞扬,均不符合语境。11.c根据语境可知,此处表示作者不知道接下来要做些什么(what)。12.c我们坐在一张桌子旁,尽力让我们看上去很冷静(calm)。mild温和的;honest 诚实的;modest谦虚的,均不符合语境。13.b过了一会儿,那个人从洗手间出来,向我们的桌子走来。approach“接近,靠近”,符合语境。push推;draw画;吸引;lay安放,放置,均不符合语境。14.a由于害怕被责备,我的心脏几乎都要停止跳动(beating)了。15.c根据此句后面的call him可知,我认为会要我父亲的电话号码(number)并给我父亲打电话。【技巧点拨】 在完形填空题中,可以根据上下文的信息得出正确的答案,由本句后面的信息“call him”可推知答案。16.b令我惊讶的是,他仅仅对着我们笑了笑,给了我们一些钱,让我买(buy)一些新的汉堡包。17.d根据语境,他没有吃完就离开了。walk away意思是“走开,离去”,符合语境。18.d他本来可以使已经糟糕的情况变得更糟糕,但是(but)他却选择了一种不同的方式。19.a从这件事上,那个人让我们相信了世界上仍然存在宽容(kindness)。20.a我当然不会忘记(forget)那个人的这种行为。refuse拒绝;oppose反对;ignore忽视,均不符合语境。【疑难词汇解读】 shaky adj.颤抖的,颤巍巍的her voice sounded shaky on the phone.电话里她的声音发颤。【长难句子分析】 stillshaky and unsure what to do next,状语 my friends and i主语 went to a table and satthere,并列谓语 trying our best to lookcalm.状语仍然颤抖并且不知道接下来该做什么,我和我的朋友坐在一张桌子旁,尽力使我们看上去很平静。cloze 5(2013浙江)last spring,i was fortunate to be chosen to participate in an exchange study program.in my application letter,i was careful to 1 how much i wanted to see france; evidently,my excitement really came through in my words.once i 2 that i was going,all i could think about was the fun of foreign travel and making all sorts of new and 3 friends.while traveling was inspiring and meeting people was 4,nothing about my term in france was what i 5.the moment i arrived in paris,i was 6 by a nice french couple who would become my host parents.my entire experience was joyous and exciting 7 i received some shocking news from my program coordinator(协调人):there had been a death in my host parents extended family.they had to travel outside france for several weeks.that afternoon,i had to 8 out of one familys house and into another.the exchange coordinator told me id have a 9 this time and asked whether i could share a bedroom with an english speaker.to avoid the temptation(诱惑)to 10 my native language,i asked not to be 11 with an english-speaking roommate.when i got to my new room,i 12 myself to my new roommate paolo,a brazilian(巴西人) the same age as i,whom i was surprised to find playing one of my favorite cds! in just a few hours,we knew wed be good friends for the rest of the 13.i left france with many 14,so when people ask me what my favorite part of the trip was,they are always 15 to hear me talk about my brazilian friend paolo and the scores of weekdays in class,weeknights on the town,and weekends 16 france we enjoyed together.i love how people 17 seem so different,but end up being so 18.the most valuable lesson i gained from studying in france wasnt just to respect the french people 19 to respect all people,for your next best friend could be just a continent away.i would recommend an exchange program to anyone who wants to experience foreign cultures and gain meaningful 20.1.a.discussb.expressc.announced.argue2.a.approvedb.knewc.warnedd.denied3.a.stubbornb.anxiousc.universald.interesting4.a.boringb.upsettingc.excitingd.promising5.a.expectedb.likedc.doubtedd.feared6.a.sponsoredb.witnessedc.greetedd.supported7.a.untilb.whenc.sinced.while8.a.moveb.travelc.walkd.rush9.a.housekeeperb.leaderc.roommated.colleague10.a.learnb.appreciatec.speakd.master11.a.combinedb.fittedc.involvedd.placed12.a.addedb.introducedc.devotedd.adapted13.a.termb.weekc.monthd.vacation14.a.presentsb.suitcasesc.storiesd.dreams15.a.surprisedb.disturbedc.embarrassedd.concerned16.a.analyzingb.exploringc.describingd.investigating17.a.needb.shallc.mustd.can18.a.generousb.independentc.similard.distant19.a.andb.butc.ord.so20.a.instructionsb.friendshipsc.factsd.data语篇解读:本文为一篇记叙文。作者讲述了自己作为交换生到法国去学习时的难忘经历,尤其是能在异国结识新的朋友,并共同度过一些美好的时光,更是令人难以忘怀。答案及剖析:1.b根据前文的letter及下文的how much i wanted to see france可以看出作者是要通过信来表达一种愿望。express表达,符合语境。d

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论