北京市朝阳区高考英语二轮复习 阅读理解精练(6).doc_第1页
北京市朝阳区高考英语二轮复习 阅读理解精练(6).doc_第2页
北京市朝阳区高考英语二轮复习 阅读理解精练(6).doc_第3页
北京市朝阳区高考英语二轮复习 阅读理解精练(6).doc_第4页
北京市朝阳区高考英语二轮复习 阅读理解精练(6).doc_第5页
免费预览已结束,剩余5页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

北京朝阳区2016高考英语阅读理解(二轮)精练(6)【2016模拟题】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。 according to the us government, wind farms off the pacific coast could produce 900 gigawatts of electricity every year. unfortunately, the water there is far too deep for even the tallest windmills to touch bottom. an experiment under way off the coast of norway, however, could help put them anywhere. the project, called hywind, is the worlds first large-scale deepwater wind turbine (涡轮发电机). although it uses a fairly standard 152-ton, 2. 3-megawatt turbine, hywind represents totally new technology. the turbine will be fixed 213 feet above the water on a floating spar, a technology hywinds creator, the norwegian company statoilhydro, has developed recently. the steel spar, which is filled with stones and goes 328 feet below the sea surface, will be tied to the ocean floor by three cables ; these will keep the spar stable and prevent the turbine from moving up and down in the waves. hywinds stability in the cold and rough sea would prove that even the deepest corners of the ocean are suitable for wind power. if all goes according to the plan, the turbine will start producing electricity six miles off the coast of southwestern norway as early as september. to produce electricity on a large scale, a commercial wind farm will have to use bigger turbines than hywind does, but its difficult enough to balance such a large turbine so high on a floating spar in the middle of the ocean. to make that turbine heavier, the whole spars center of gravity must be moved much closer to the oceans surface. to do that, the company plans to design a new kind of wind turbine, one whose gearbox (变速箱) sits at sea level rather than behind the blades. hywind is a test run, but the benefits for perfecting floating wind-farm technology could be extremely large. out at sea, the wind is often stronger and steadier than close to shore, where all existing offshore windmills are planted. deep-sea farms are invisible from land, which helps overcome the windmill-as-eyesore objection. if the technology catches on, it will open up vast areas of the planets surface to one of the best low-carbon power sources available. 1. the hywind project uses totally new technology to ensure the stability of . a. the cables which tie the spar to the ocean floor b. the spar which is floating in deep-sea water c. the blades driven by strong and steady sea wind d. the stones filled in the spar below the sea surface2. to balance a bigger turbine high on a floating spar, a new type of turbine is to be designed with its gearbox sitting . a. on the sea floorb. on the spar topc. at sea leveld. behind the blades3. wide applications of deepwater wind power technology can . a. solve the technical problems of deepwater windmills b. make financial profits by producing more turbines c. settle the arguments about environmental problems d. explore low-carbon power resources available at sea参考答案1-3 bcd 2016高考选练-阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c、d)中,选出最佳选项。its a little understood, but surprisingly common condition which women from all walks of life are suffering fromaskers syndrome. the main symptom of askers syndrome is that youre unable to ask for what you want. i took notice of askers syndrome during a recent visit from my mother and mother-in-law. both of them are unable to express something as simple as what they would like for dinner. for example, asking my mum which frozen meal she would like goes something like this: me: which dinner do you want? her: you choose. me: no. you choose, youre the one whos going to eat it. her: whichever one you dont want. me: mum! her: just open the fridge and the first one you pull out will do. similarly, when i asked my mother-in-law to select which meals shed like me to order from the home-delivery she would like and she said, “ill just have whichever one is left over.” this goes way beyond politeness. after pushing both of them at length to state a preferenceand failingit would seem that they are actually incapable of voicing what they want. and its not just older women who have a “this is good enough for me” attitude. a friend who works in marketing told me about a focus group she ran with thirty-something women. they were only able to express their preferences through their children or partner. rather than saying what they liked, they would answer “my son would like this,” or “my husband would enjoy that.” askers syndrome can strike young. at five years old my daughter violet is showing the early stages of askers syndrome. shes learned that women dont ask, but rather drop hints. shell say, “mummy i saw yoghurt in the fridge,” rather than, “can i have a yoghurt please?” or “remember last sunday afternoon we went to the park?” rather than “can we go to the park?” its widely documented that women are less likely than men to ask for pay rises and promotions. instead they work hard without complaints, hoping that somebody else will decide they are worthy and give them an award. no doubt, many women develop askers syndrome as a defensive measure because theyve been labeled as pushy or rude for simply asking for what they want. but in the long term, preventing our ability to express our desires doesnt serve us well. its time to cure ourselves and our girls of askers syndrome. for women in our culture, asking is a skill that we need to learn and practice. and if we all do it, then women asking will become the standard of proper behavior rather than the exception.32. according to the example of the two mothers, the author wants to indicate that_. a. older women care more about their childrens opinion b. older women are afraid that their choices are out of date c. older women are too pushy to voice what they want d. older women are suffering from askers syndrome 33. the underlined phrase “drop hint” probably means “_” according to the passage. a. express oneself indirectly b. leave a message c. ask for advice d. tell a white lie34. which of the following statements is true according to the text? a. the author persuaded her two mothers to express their preference. b. older women suffer more from askers syndrome than young ones. c. many women feel it impolite to ask for what they want. d. women get promoted as long as they work hard.35. what does the author mainly intend to tell us? a. all good things come to those who wait. b. ask for what you want if you deserve it. c. its bad manners to express your idea directly. d. however old you are, women should be confident. 参考答案32-35dacb2016高考选练-阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c、d)中,选出最佳选项。in terms of tourism, ohio is a place full of natural beauty and many vacation spots worth visiting. coney islandfun unlimited! coney island is an amusement park situated in the city of cincinnati. it has the worlds largest recirculating pool, several diving boards, and an “in pool”slide . for basketball and volleyball lovers, there are special courts available. apart from this, the park is equipped with 22 classic family and kiddie rides, boating facilities, a golf course, etc. other amusement parks in ohio include, erieview park, the beach waterpark, memphis kiddie park, etc. columbusthe headquarters! anyhow, your journey would start from columbus, the capital city of the state! so spend some quality time roaming around in this beautiful city. nightclubs, high quality restaurants, and shopping hubs constitute a major chunk of the citys attractions. rock and roll hall of famefor music lovers! if you are a die-hard music lover, then certainly this place wouldnt disappoint you! rock and roll hall of fame was opened somewhere around in 1995, with an intention of celebrating the spirit of rock and roll music, and also studying it! rock and roll hall of fame offers exhibitions, music events, and also training programs on the subject. this is a perfect stop for everything on rock and roll music! clevelandhigh class experience! one of the oldest cities, cleveland ranks among the top 20 metros of the united states. with lake erie serving as the most popular tourist attraction, cleveland is also famous for landmarks such as cavaliers gund arena, playhouse square and indians jacobs field. moreover, vibrant nightlife, clubs, restaurants, large hotels and shopping festivals add to the touristic significance of this place. lake eriethe perfect holiday! with nearly 900 miles of shoreline, lake erie is one place you have to visit. you can enjoy numerous activities like fishing, swimming, boating, etc. it is also perfect for having a family picnic outing. one can even take a ferry to kelleys island where things like cycling and miniature golf can be enjoyed. besides, it is the perfect place for those who are looking for some quiet and relaxing time. 5. according to the passage, a basketball lover is most likely to go to. a. coney islandb. columbus c. cleveland d. kelleys island6. what can we learn about rock and roll hall of fame? a. it was open to the public in 1990. b. it is an attraction for music lovers. c. it offers some shopping festivals. d. it provides no music training projects. 7. which of the following is not true according to the passage? a. lake erie is perfect for family picnic outing. b. lake erie is ideal for quietness and relaxation. c. the capital of ohio is situated in cincinnati. d. kelleys island can be reached by boat.参考答案5-7 abc 阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (a、b、c和d) 中, 选出最佳选项。habits are a funny thing. we reach for them mindlessly,setting our brains on autopilot and relaxing into the unconscious comfort of familiar routine. “not choice, but habit rules the unreflecting creatures,”william wordsworth said in the 19th century. in the everchanging 21st century,even the word“habit”carries a negative meaning.so it seems contradictory to talk about habits in the same context as innovation (创新)but brain researchers have discovered that when we consciously develop new habits ,we create parallel paths, and even entirely new brain cells, that can jump our trains of thought onto new,innovative tracks.rather than dismissing ourselves as unchangeable creatures of habit, we can instead direct our own change by consciously developing new habits. in fact,the more new things we try, the more creative we become.but dont bother trying to kill off old habits;once those ruts of procedure are worn into the brain,theyre there to stay. instead,the new habits we deliberately press into ourselves create parallel pathways that can bypass those old roads. “the first thing needed for innovation is attraction to wonder,” says dawna markova, author of the open mind. “but we are taught instead to decide ,just as our president calls himself the decider. ”she adds, however,that“to decide is to kill off all possibilities but one. a good innovational thinker is always exploring the many other possibilities.” “all of us work through problems in ways of which were unaware,” she says. researchers in the late 1960s discovered that humans are born with the ability to approach challenges in four primary ways: analytically, procedurally, collaboratively (合作地) and innovatively. at the end of adolescence,however, the brain shuts down half of that ability, preserving only those ways of thought that have seemed most valuable during the first decade or so of life.the current emphasis on standardized testing highlights analysis and procedure, meaning that few of us use our innovative and collaborative ways of thought. “this breaks the major rule in the american belief systemthat anyone can do anything, ” explains m. j. ryan, author of the 2006 book this year i will.and ms. markovas business partner. “thats a lie that we have preserved,and it fosters commonness. knowing what youre good at and doing even more of it creates excellence. ”this is where developing new habits comes in.本文论述了创新思维与有意识培养新习惯之间的关系。17brain researchers have discovered that _.a. the forming of new habits can be guidedb. the development of habits can be predictedc. the regulation of old habits can be transformedd. the track of new habits can be created unconsciously答案:a。事实细节题。由第三段首句“rather than dismissing ourselves as unchangeable creatures of habit, we can instead direct our own change by consciously developing new habits.”可知a项正确。18the underlined word “ruts” in paragraph 4 is closest in meaning to _.a. zones b. connectionsc. situations d. tracks答案:d。词义猜测题。由画线词所在的第四段中的信息词pathway(路,径)和road(路,道路)可推测出d项正确。track路,路径,轨迹。19which of the following statements most probably agrees with dawna markovas view?a. decision makes no sense in choices.b. curiosity makes creative minds active.c. creative ideas are born of a relaxing mind.d. formation of innovation comes from fantastic ideas.答案:b。推理判断题。由第五段首句和尾句尤其是“the first thing needed for innovation is attraction to wonder(创新的第一要素是好奇)”可推断出b项正确。20the purpose of the author writing this article is to persuade us _.a. to give up our traditional habits deliberatelyb. to create and develop new habits consciouslyc. to resist the application of standardized testingd. to believe that old habits conflict with new habits答案:b。主旨大意题。总览文章可知,作者认为创新和新习惯的养成在很多方面是相通的,从而试图说服我们去有意识地创新和培养新习惯。attractionsdo you:love the national park, value it and hope to safeguard its future?wish to see the beautiful landscape of the park protected?like to enjoy peaceful, informal recreation within the park?aimsthe friends organization aims are to help protect and improve the pembrokeshire coast national park for all to enjoy. we are a voluntary organization and registered charity without financial links to the national park authority.activitieswe encourage everyone to enjoy the national park through regular talks and visits to interesting places in the park with expert guides.we keep an eye on planning applications, park authority policies and threats to the national park such as massive leisure complexes. we work with likeminded organizations such as the campaign for national parks to make our voice more effective.we help children to understand the national park by sponsoring publications such as an adventure booklet and projects in local schools.benefitsguided visits to places of interest which may not always be ava

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论