




免费预览已结束,剩余3页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2015辽宁大连市高考英语语法填空及阅读类联合训练(3)语法填空。阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(不多于3个单词)或括号内单词的正确形式。【全国新课标卷题型】the woman often called the first lady of new york died on august. brooke astor was one hundred five years old. the extremely wealthy and famous new yorker spent much of her life_1_(help)the needy in her beloved city.she was born in portsmouth, new hampshire. she was the only child of a high level military officer. after two earlier_2_(marry) ,she married vincent astor in 1953 again. he came from a family_3_had been rich for least one hundred years. among other things, he owed many buildings in new york city. brooke astor became one of the_4_(rich)women in the world when vincent astor died. she also became head of a huge charity organization_5_(found) by her husband. he repeatedly had told her she would have fun giving_6_his money. and apparently she did. miss astor gave tens of millions of dollars_7_(main)to places and people in new york city. she said it was the sensible choice because that was_8_the money had been made. she gave financial support to the citys cultural centers,its poor and disabled as_9_as to many other smaller charities. when she died, the mayor of new york said the city would not be what it is today_10_her support.1_2._3._4._5._6_7._8._9._10._答案:41.helping42.marriages43.that/which44.richest45.founded46.away47.mainly48.where49.well50.without完形填空allan was worried. this was his first time to go traveling 1 . he didnt know how to find his seat, 2 he went to the air hostess(空姐) and asked, “could you help me? i cant find my seat.” the air hostess showed 3 the seat and told him 4 and fasten the seat belt(系好安全带). she told allan not to move about when the plane was going up. and she also said that allans ears might feel 5 strange, but he didnt need to 6 it because many people felt 7 that. when the plane was flying very high, allan could stand up and walk around. he could 8 read books, newspapers or see films. the air hostess would _9_ food and drinks. allan would enjoy the flight and 10 soon.名师点评本文讲述了allan第一次乘飞机时的经历与感受。(b)1.a. by shipb. by air c. by card. by bus【解析】b。本文讲述了allan第一次乘飞机时的情况, 故选by air。(d)2.a. yet b. orc. but d. so【解析】d。根据文意, allan因为找不到座位, 所以他就去问空姐。这里构成因果关系,应用 so引导结果状语从句。(a)3.a. him b. me c. her d. he【解析】a。allan是男士,故选 him充当show的宾语。 (c)4.a. stand upb. sleep c. to sit downd. sit down【解析】c。tell sb. to do sth.意思是“叫某人干某事”。故选to sit down。(a)5.a. a little b. little c. a bit of d. bit【解析】a。a little修饰形容词表示“有点”。(c)6.a worrying b. be worried c. worry about d. worry【解析】c。 need to后面应接动词原形。 worry为不接物动词,不能直接接宾语。 故选 worry about。(d)7.a. in b. for c. as d. like【解析】d。like that意为“像那样”。 (b)8.a. neither b. either c. both d. also【解析】b。固定结构eitheror , 意为“或者或者”。(c)9.a hold b. take c. bring d. carry【解析】c。根据文意,空姐拿来食物和饮料给乘客, 故选bring。(a)10. a. arrive homeb. arrive to home c. get to homed. reach at home【解析】a。这里home是副词,其前面应用不接物动词,故选择arrive home。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的a.b.c和d项中,选出最佳选项。 which is safer - staying at home, traveling to work on public transport, or working at the office? surprisingly, each of these carries the same risk, which is very low. however, what about flying compared to working in the chemical industry? unfortunately, the former is 65 times riskier than the latter! in fact the accident rate of workers in the chemical industry is less than that of almost any of human activity, and almost as safe as staying at home. the trouble with the chemical industry is that when things go wrong they often cause death to those living nearby. it is this that chemical accidents so newsworthy. fortunately, they are extremely rare. the most famous ones happened at texas city (1947), flixborough (1974), seveso (1976), pemex (1984) and bhopal (1984). some of these are always in the minds of the people even though the loss of life was small. no one died at seveso, and only 28 workers at flixborough. the worst accident of all was bhopal, where up to 3,000 were killed. the texas city explosion of fertilizer killed 552. the pemex fire at a storage plant for natural gas in the suburbs of mexico city took 542 lives, just a month before the unfortunate event at bhopal. some experts have discussed these accidents and used each accident to illustrate a particular danger. thus the texas city was caused by tons of ammonium nitrate, which is safe unless stored in a great quantity. the flixborough fireball was the fault of management, which took risks to keep production going during essential repairs. the seveso accident shows what happens if the local authorities lack knowledge of the danger on their doorstep. when the poisonous gas drifted over the town, local leaders were incapable of taking effective action. the pemex fire was made worse by an overloaded site in an overcrowded suburb. the fire set off a chain reaction of exploding storage tanks. yet, by a miracle, the two largest tanks did not explode. had these caught fire, then 3,000 strong rescue team and fire fighters would all have died. 1. according to the passage, the chemical accident that caused by the fault of management happened at _. a. texas city b. flixborough c. seveso d. mexico city2. which of the following statements is true?a. working at the office is safer than staying at home. b. travelling to work on public transport is safer than working at the office. c. staying at home is safer than working in the chemical industry. d. working in the chemical industry is safer than traveling by air. 3. from the passage we know that ammonium nitrate is a kind of _. a. natural gas, which can easily catch fire b. fertilizer, which cant be stored in a great quantity c. poisonous substance, which cant be used in overcrowded areas d. fuel, which is stored in large tanks 4. from the discussion among some experts we may conclude that _. a. to avoid any accident we should not repair the facilities in chemical industry b. the local authorities should not be concerned with the production of thechemical industry c. all these accidents could have been avoided or controlled if effective measureshad been taken d. natural gas stored in very large tanks is always safe【参考答案】14、bdbc阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的a.b.c和d项中,选出最佳选项。 phil white has just returned from an 18,000mile, aroundtheworld bicycle trip. white had two reasons for making this epic journey. first of all, he wanted to use the trip to raise money for charity, which he did. he raised 70,000 for the british charity, oxfam. whites second reason for making the trip was to break the world record and become the fastest person to cycle around the world. he is still waiting to find out if he has broken the record or not. white set off from trafalgar square, in london, on 19th june 2004 and was back 299 days later. he spent more than 1,300 hours in the saddle (车座) and destroyed four sets of tyres and three bike chains. he had the adventure of his life crossing europe, the middle east, india, asia, australia, new zealand and the americas. amazingly, he did all of this with absolutely no support team. no jeep carrying food, water and medicine. no doctor. nothing! just a bike and a very, very long road. the journey was lonely and desperate at times. he also had to fight his way across deserts, through jungles and over mountains. he cycled through heavy rains and temperatures of up to 45 degrees, all to help people in need. there were other dangers along the road. in iran, he was chased by armed robbers and was lucky to escape with his life and the little money he had. the worst thing that happened to him was having to cycle into a headwind on a road that crosses the south of australia. for 1,000 kilometres he battled against the wind that was constantly pushing him. this part of the trip was slow, hard work and depressing, but he made it in the end. now mr. white is back and intends to write a book about his adventures.1. when phil white returned from his trip, he _. a. broke the world record b. collected money for oxfam c. destroyed several bikes d. travelled about 1,300 hours2. what does the word “epic” in paragraph 1 most probably mean? a. very slow but exciting. b. very long and difficult. c. very smooth but tiring. d. very lonely and depressing.3. during his journey around the world, phil white _. a. fought heroically against robbers in iranb. experienced the extremes of heat and cold c. managed to ride against the wind in australia d. had a team of people who travelled with him4. which of the following words can best describe phil white? a. imaginative. b. patriotic. c. modest. d. determined.【要点综述】本文讲述了phil white进行环球自行车旅行的原因及艰难历程。1. b细节推断题。根据第一段中he wanted to use the trip to raise money for charity, which he did. he raised 70,000 for the british charity, oxfam.可推断为oxfam筹资。2. b词义猜测题。根据第二段第二句和第三句可判断旅程很长也很艰难。 3. c细节理解题。根据第三段中for 1,000 kilometres he battled against the wind that was constantly pushing him.可判断phil white设法迎着风骑车。4. d推理判断题。根据全文及末段中this part of the trip was slow, hard work and depressing, but he made it in the end.可判断,虽然路途艰难,但是他坚持到了最后,说明他是有决心的。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的a.b.c和d项中,选出最佳选项。lisa pina never thought she would need the fire safety training she received during her apprenticeship (学徒期) as a union painter and dry waller.on friday morning,she was thanking god she had it.on thursday night,while pina was babysitting her granddaughter,nephew and two nieces in her sisters apartment,she smelled smoke and realized the apartment building was on fire.when her 4yearold granddaughter ilean garcia began saying,“were going to die,”she knew she had to act.pina,39,first sealed the door,and then told all four children to get on the floor.after calling 911,she told the children to start singing and promised them all treats as soon as they reached safety.“i said,ok,were going to lie down and were all going to play a game,”pina said.“we all started singing our abcs and 123s.i was just trying to make it fun.”pina patiently waited,and a few minutes later,riverside county sheriffs deputies (治安官的助手) arrived.pina,ilean,8yearold gabriel parga,5yearold aubreyana parga and 4yearold meriyah parga were all trapped on the second floor as flames filled the first story.pina did the only thing she could.she opened the window and dropped the children,onebyone,into the arms of the sheriffs deputies about 15 to 20 feet below.“i just needed to keep the kids calm so they wouldnt be afraid,”pina said.“i was deathly afraid inside,but i couldnt let them know that.”not long after dropping the children out of the window,firefighters arrived with a ladder and rescued her.ten people were treated at the scene for suffering smoke,but nobody was seriously injured.1.the text is mainly about_.a.a big fire without serious injury b.an urgent call 911c.a brave babysitter d.a babysitter rescuing kids from a big fire2.the underlined word “it” in paragraph 1 refers to_.a.a union painter b.a dry wallerc.the fire safety training d.the apprenticeship3.before lisa pina called 911,in order to prevent the fire,she_.a.let children get on the floor b.opened the windows of the second floorc.closed the door hard d.had children start singing4.according to the text,we know that_.a.lisa pina was the last one to
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 司法考试理论考试题(法律职业道德部分)
- 2025保健医证考试真题及答案
- 2025保镖考试真题及答案
- 知识与能力测试题及答案
- BIM与机器视觉在施工质量验收中的应用
- 2025八上道德期中考试真题卷及答案
- 2025安全员考试真题及答案
- 2024年辽宁朝阳市喀左县招聘公益性岗位人员考试真题
- 阜阳太和县乡镇卫生院招聘专业技术人员笔试真题2024
- 2025年阜新市市级机关公开遴选考试真题
- GB/T 30774-2014密封胶粘连性的测定
- (外研版2019)高考英语一轮单元复习课件必修1 Unit 1A new start(含详解)
- 幼儿成长档案电子通用版
- Linux操作系统课件(完整版)
- 短视频:策划+拍摄+制作+运营课件(完整版)
- 首都师范大学本科生重修课程自学申请表
- 第四章路面施工.ppt
- mr9270s文件包中文说明书
- 中国酒文化(课堂PPT)
- HIV-1病毒载量测定及质量保证指南
- Wiley数据库使用方法(课堂PPT)
评论
0/150
提交评论