北京市通州区高考英语自练10.doc_第1页
北京市通州区高考英语自练10.doc_第2页
北京市通州区高考英语自练10.doc_第3页
北京市通州区高考英语自练10.doc_第4页
北京市通州区高考英语自练10.doc_第5页
免费预览已结束,剩余5页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

北京市通州区2016届高考英语自练10【科普知识型-阅读理解】housed in milan, one of europes dirtiest cities, leonardo da vincis masterpiece the last supper still faces a threat from air pollution, researchers say, despite preventative measures that have significantly decreased pollutants in the church where the famous painting is on display.in 2009, italian authorities installed a heating, ventilation (通风) and airconditioning system to protect the painting from milans polluted air. to see whether the system could improve air quality, a team of researchers led by constantinos sioutas, a professor of civil and environmental engineering at the university of southern california, placed two airquality monitors inside the church for a year to collect samples from around painting. results showed the levels of fine and coarse particulates were reduced near the painting by 88 percent and 94 percent, respectively, compared with the corresponding outdoor levels. “its a spectacular reduction,” sioutas said in a statement. “it is, frankly, very impressive.” although the researchers applauded the successful decrease in particulates around da vincis painting, they warned that indoor sources of pollution may still pose a threat to the priceless painting. fatty lipids (油脂) from the skin of customers in the church appeared in significant quantities around the painting, despite the fact that visitors getting access to the artwork are strictly regulated.only a few visitors are allowed inside the church at a time, and they enter the building and can stay for only 15 minutes each. however, fatty lipids from visitors skin can combine with dust in the air and pollute the painting if they come in contact with it, says study researcher nancy daher of the university of southern california.even previous restorations of the painting may pollute its surface, daher said. tiny particulates of the wax applied during early repair efforts can be emitted from the painting, get into the air and tarnish (使失去光泽) the painting in the same manner as the fatty lipids.the researchers noted that their airsample analysis could be used as a point of reference for future studies aimed at protecting valuable artwork and artefacts.1what does the underlined word “particulates” in paragraph 2 probably mean?athe smallest parts of a chemical substance.bthings dirtier than usual.ccertain types of gas.dextremely small pieces of dirt, which cause serious pollution.2according to the text, the following factors pollute the painting except _afatty lipids from the skin btiny particles of the waxcbreath of the visitors ddust in the air3according to the researchers, which of the following is not true of their airsample analysis?a. the airsample analysis was got by gathering air in the church for a year.bthe airsample analysis showed that the painting was completely away from air pollution.cthe airsample analysis can be helpful for future studies protecting valuable artwork.dthe airsample analysis showed that the particulates around da vincis painting were decreased successfully.4what can be the best title of the text?ahow to decrease levels of particulates effectivelybthe famous painting da vincis the last supperckeeping air pollution from damaging da vincis the last supperdhow to protect artwork in households【要点综述】保存在意大利米兰市一家教堂的达芬奇名画最后的晚餐受到空气污染的影响。虽采取了措施使教堂空气质量得到提高,但仍存在一些污染隐患。1d词义猜测题。综合分析文章及该词所在句子,可推知该词意为“颗粒(污染)物”。2c细节理解题。根据文章信息可知,对名画最后的晚餐带来污染的因素主要有参观者皮肤上的油脂、修复时产生的蜡颗粒及空气中的灰尘等。3b细节理解题。从文章第一、二段可知,虽然教堂室内环境大为改善,但这幅伟大的画作仍受到各种污染物的威胁。4c主旨大意题。综合分析文章可知,本文主要介绍如何保护达芬奇的名画最后的晚餐免受污染物的影响,故c项为标题最佳。【2013界广东省茂名市一模】until last summer i had a very comfortable life: winter vacations skiing and summer cruises. my parents spent a lot of money on a private school, so they could get me into a competitive middle school. everything was about tomorrow, next year, my graduation. we never had to worry about today.before last summer i never thought much about the people in the world who live day to day, every day, whose lives are controlled by poverty and hunger. then i enrolled in a two-week intensive program. we lived in a “tribal village,” in a hot, dry open grassland in arkansas, a state of the south-central united states. i am a tribal member in mozambique, a country of southeast africa. every meal, i make the fire for my family, and feel the flames lick up my nostrils as i blow to keep the fuel alive. i cook mush with vegetables. this is all my family is ever given.i feed the hen and three rabbits their dinner. i grow attached to the rabbits, even though i know i shouldnt. i name them. im not getting enough to eat; its time to decide whether or not to kill the rabbits. i feel pain but its a privileged childs pain because i know i will soon be eating again. thats not true for a lot of other children around the world.growing up comfortably in the u.s., ive never had to worry about my dinner, and even though this whole process was only a simulation, it changed my life. now i believe in doing whatever i can to help find practical ways to defeat hunger. so ive become president of roots and shoots, a group working to improve local environments for people and animals. im also working to create a program at my high school called the “safe passage” trip to help young people in the guatemala city dump. and ive got plans to do more.im often thinking of laboring in the hot sun and the millions who still do. now, i try to live for today and stop worrying so much about the future. when i eat or feel full, i am grateful for this fortunate life and want to extend the same feeling to others.i believe in offering help to those who need it. 31. what is true about the author before last summer?a. her life was under great pressure.b. her life was well-planned.c. she didnt have to worry about the future.d. she had to worry about her dinner 【答案】b【解析】细节理解题。根据until last summer i had a very comfortable life因为父母已经给作者安排好了一切,故选b。32.we can learn from the second paragraph that _.a. the author raised some rabbits as petsb. the author took part in a two-week program in africac. the author had a very difficult life in the “tribal village”d. the author never thought about poor people after the program【答案】c【解析】细节理解题。根据we lived in a “tribal village,” in a hot, dry open grassland in arkansas, a state of the south-central united states.作者在tribal village过着非常艰难的一段时间,故选c。33. the author feel pain because _ .a. she is a privileged childb. she is not getting enough to eatc. she doesnt want to kill the rabbitsd. she cant go back to her regular life【答案】c【解析】细节理解题。根据its time to decide whether or not to kill the rabbits. i feel pain but its a privileged childs pain because i know i will soon be eating again.因为作者不想杀死这些兔子,故选c。34. what does the underlined word “simulation” in the fourth paragraph probably mean?a. reality b. experience c. imagination d. imitation 【答案】d【解析】词义猜测题。根据第二自然段的内容可知作者是在tribal village体验生活,所以即使这种生活是一种仿制的(imitation),但是也改变了作者,故选d。35. what influence did the authors experience in the “tribal village” have on her?a. it gave birth to a belief in helping others.b. it taught her to be grateful to her parents.c. it has made her life more comfortable. d. it inspired her to start two groups to help others.【答案】a【解析】细节理解题。根据now i believe in doing whatever i can to help find practical ways to defeat hunger.使她坚信以后要多帮助别人,故选a。【2013界广东省茂名市一模】many of us mistakenly believe that its wrong to think we have any good qualities. we may spend a lot of time blaming ourselves for our negative qualities, thinking that self criticism is the key to improving our performance. however, a constant focus on our supposed shortcomings can stop our efforts to make friends with other people. how can we believe that others could like us if we believe our inner being is flawed(有缺陷)? if someone seems to dislike you, the reason for that dislike might have little or nothing to do with you. the person who doesnt like you might be fearful, or shallow, or busy or shy. perhaps you and that person are simply a mismatch for each other at this particular time. dont take yourself out of the game by deciding that your flaws are bigger than your good qualities. in fact, some of the very qualities you consider to be flaws may be irresistible to someone else. for all the factors that might cause one person to reject you, there are at least as many factors that will work in your favor with someone else. you might be thirty pounds over your ideal weight, but you may have a wonderful laugh and a real enthusiasm for life. there are many people who dont mind your extra pounds. you may drive a shabby car, but you might be a great dancer and a loyal friend. there are people out there looking for loyalty, or fun, or sweetness, or wisdom, and the package it comes in is not important. if you are worried that you are not beautiful enough to attract friends, keep in mind that not everyone is looking for physical beauty in their friends. you can decide to feel inferior(自卑) because you dont have much money and you dont drive a nice car. you can believe that this is the reason that you dont have many friends in your life. on the other hand, if you are very wealthy you may be suspicious that everyone is after your money and that nobody really likes you as a person. the point is that you can focus on just about anything and believe its the reason you do not have friends and cannot make any. 36. according to the author _ plays an important role in making friends.a. admitting your shortcomings b. self criticism c. modesty d. confidence【答案】d【解析】推理判断题。根据a constant focus on our supposed shortcomings can stop our efforts to make friends with other people.既然我们强调我们的缺点有可能在交朋友方面成为绊脚石,那么我们就应该自信,故选d。37. if you are not liked by a person, _ .a. you should find the reason in yourselfb. youd better talk with the person face to facec. you may not be the one to be blamedd. you and that person misunderstand each other【答案】c【解析】细节理解题。根据if someone seems to dislike you, the reason for that dislike might have little or nothing to do with you. the person who doesnt like you might be fearful, or shallow, or busy or shy.不喜欢你也许和你一点关系都没有,你也许不应该受到责备,故选c。38. we can learn from the third paragraph that _ .a. your good qualities may turn out to be your flawsb. your weakness may also be your strengths in some wayc. your negative qualities cause a person to reject youd. youll have few friends if your flaws are bigger than your good qualities【答案】b【解析】细节理解题。根据in fact, some of the very qualities you consider to be flaws may be irresistible to someone else.你的弱点也许是在某方面是你的强项,故选b。39. which of the following is true according to the author?a. it is important to lose weight.b. it is easier for a wealthy person to make friends.c. inner qualities are more important than physical appearance.d. if you are not beautiful enough, try to improve your physical beauty.【答案】c【解析】细节理解题。根据if you are worried that you are not beautiful enough to attract friends, keep in mind that not everyone is looking for physical beauty in their friends.内心的美比外在的美要重要的多,故选c。40. what do you think the author is most likely to suggest if he continues to write?a. how to find your good qualities.b. how to make friends.c. how to make self criticism.d. how to lose weight.【答案】a【解析】细节理解题。根据the point is that you can focus on just about anything and believe its the reason you do not have friends and cannot make any.既然找到了交不上朋友的原因,那么就应该找出自己的好的品质,下面就应该写如何找到自己好的品质,故选a。语法填空。阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(不多于3个单词)或括号内单词的正确形式。【辽宁卷题型】john:hey, did you see chinas womens volleyball team on television last night?mary:yes, the game was so _1_(excite)!i usually watch basketball, but that was great last night!john:definitely a good effort! if anything, i was disappointed that the other team didnt put up much of a fight. they made a lot of _2_, and they always seemed to be hitting the ball out of bounds. mary:i just enjoyed how china celebrated after every point they won. volleyball seems so much more passionate _3_(compare)to other sports. john:well, their victory_4_(mean)they will compete in the 31st olympics, _5_ was their goal. i just hope they can pick up at_6_(little)a bronze medal. mary:bronze? you mean gold, right?john:well, that would be great, but there are a couple of very strong teams that beat china in_7_recent competition. mary:i saw those matchesthey were extremely close! china can beat _8_ next year for sure!john:well see. i hope youre right. _9_you never know what will happen in sports. mary:exactly! they _10_surprise you! then what will you say?john:haha, ok, lets just wait and see. 1_ 2._ 3._ 4._ 5._6_ 7._ 8._ 9._ 10._答案:1.pared4.means 5which6.least7.a8.them9.but10.might语法填空阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入一个适当的词或使用括号中词语的正确形式填空,并将答案填写在答题卡标号为110的相应位置上。i met kumkum at a childrens home in delhi. it is a home 1 children who are sick are provided treatment and care before 2 (send) to some other orphanage. kumkum was 7 years old, and a ve

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论