




免费预览已结束,剩余3页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
高瞻远瞩 锁定主旨大意passage a everyone, please imagine, a big explosion breaks out as the plane takes us high in the sky.the plane is full of smoke and the engine sounds scary.two minutes later, the engines are turned off.we are now sitting in a plane with no sound.and we can see:life is over. that really happened.in january 2013,i had a frontrow seat on flight 1549,the plane that crashlanded in the hudson river in new york. now let me tell you the three things i learned when the silence came. first, i thought about all the people i wanted to reach out to but didnt.i thought about all the experiences i wanted to have but never did.i no longer wanted to put off anything in life.second,i really regretted the time i wasted on things that did not matter. i decided to remove negative energy from my life.third,i realized,wow,dying was not scary.but it was very sad just because i only wished i could have seen my kids grow up. fortunately,i was given the gift of a miracle of not dying that day.i was given another gift,with which i was to see into the future and come back and live differently. about a month later,my wife and i were at a performance by my daughter, not much artistic talent.yet, im crying.i realized that above all,the only goal in my life was to be a good father. audience, again, imagine the same thing happening on your plane.how would you change? what would you get done? and more than anything,are you being the best parent you can? thank you.1which of the following can be the best title for the text?aair crash is always a tragedybwhat i learned from the air crashclife is a miracle as we imaginedhow to become a good father2when does the author have the idea “life is over”?aexactly during the explosion.bwhen the plane was full of smoke.cbefore the engines sounded scary.dwhen the engines were turned off.3what is the authors final goal in life?anever to put off anything in life.bto remove negative energy from life.cto see his daughter grow up.dto be a good father.4what type of writing is this text?aa speech on ones air travel experience.ban emergency crashlanding guide.can introduction of an adventure novel.da safety training for air passengers.【语篇解读】本文是一篇记叙文。作者以演讲的形式叙述自己在一次飞机迫降中得以幸存,并从中感悟到了一些人生道理。但后来在一次观看女儿的表演中,作者有了新的领悟,即:人生最重要的目标就是做一个好爸爸。1解析:选b。主旨大意题。本文并非以飞机事故本身作为主题,而且也没有得出飞机事故是悲剧的结论,故a项错误。作者在飞机迫降中得以幸存是事实,但不是文章主旨,因此不能做为标题,故c项错误。作者在文中提到了要做一个好爸爸,但并没有说怎样做,故d项错误。根据文章内容,可知作者在飞机迫降过程中感悟到人生道理,观看女儿表演又有了新的感悟,正确选项是b项。2解析:选d。细节理解题。根据第一段中“.the engines are turned off.we are now sitting in a plane with no sound.and we can see:life is over.”可知,该题正确选项为d项。3解析:选d。细节理解题。从文章第三、四段可知,a、b、c三项都是作者在飞机上觉得生命即将结束时感悟到的人生道理,并不是作者最终的人生目标。由倒数第三段中“i realized that above all,the only goal in my life was to be a good father.”可知,该题正确选项是d项。4解析:选a。推理判断题。根据文章开头“everyone,please imagine.”,第三段中“now let me tell you.”,倒数第二段中“audience,again,imagine the same thing.”,以及结尾处“thank you.”可以看出,本文是以演讲的形式叙述作者一次坐飞机旅行的经历,故a项正确。passage b(2015河南郑州第二次质检) william pooley, the first british person to catch the ebola(埃博拉)virus, has made a full recovery.mr.pooley caught the virus while he was working as a volunteer nurse in sierra leone.he was looked after at the royal free hospital in london, where he was given the experimental drug zmapp.luckily, he made a speedy recovery and was allowed to head home to suffolk. ebola is a very rare, but deadly disease.it is one of the most infectious diseases known to man.it was first discovered in 1976 by professor peter piot, following outbreaks in sudan in north africa and the democratic republic of the congo, a country located in the centre of africa.the disease can infect humans by contact with other infected humans or animals. the largest ever outbreak of this rare disease has struck guinea, liberia and sierra leone, which are all countries in west africa.its important to be aware of the fact that the outbreak of ebola in africa is in the news because such outbreaks are extremely rare.at present, doctors are working hard across west africa to educate people there, teaching them about the disease and doing everything they can to stop it from spreading any further. there isnt clear treatment available for ebola.however,there are several experimental medicines being developed.one that has been making headlines is called zmapp.the use of an experimental drug to treat ebola has caused some disagreements among scientists, as the drug is still in the testing stages.however, those given zmapp have shown signs of improvement.5whats the first paragraph mainly about?awilliam pooley was the first person to catch the ebola virus in the uk and has recovered.bwilliam pooley was infected with the ebola virus when working in london.cwilliam pooley was treated in the usa after his infection.dwilliam pooley was forbidden to go home after his recovery.6which of the following about ebola is true?ait is very unusual, but can be cured easily.bpeople cannot be infected with ebola by contact with infected animals.cprofessor peter piot discovered ebola after outbreaks in africa.dit is the most deadly disease that humans have ever known.7whats the purpose of doctorsworking hard in west africa?ato cure more patients infected with the ebola virus.bto arouse the awareness of the people there.cto set a good example to other doctors.dto prevent more people being infected with the ebola virus.8why is the use of zmapp controversial among scientists?abecause it is so expensive that few can afford it.bbecause it hasnt had any effect on the people given zmapp so far.cbecause it is still in the period of testing.dbecause many doctors used it without approval.【语篇解读】埃博拉病毒在非洲肆虐,全球都在关注针对此病毒的药品的研发。一位英国患者在接受实验性药品zmapp之后痊愈了。5解析:选a。根据第一段第一句“william pooley,the first british person to catch the ebola(埃博拉)virus,has made a full recovery.”可知,本段主要讲的是pooley是英国第一位感染埃博拉病毒的人,并且已经痊愈。故a项正确。6解析:选c。根据第二段第一句“ebola is a very rare,but deadly disease.”可知,a项错误;根据第二段最后一句“the disease can infect humans by contact with other infected humans or animals.”可知,b项错误;根据第二段第二句“it is one of the most infectious diseases known to man.”可知,d项错误;根据第二段第三句“it was first discovered in 1976 by professor peter piot,following outbreaks in.a country located in the centre of africa.”可知,c项正确。7解析:选d。根据文章第三段最后一句“at present,doctors are working hard across west africa to educate people there,teaching them about the disease and doing everything they can to stop it from spreading any further.”可知,医生在西非努力工作,教授人们关于埃博拉病毒的知识,尽一切可能地防止其进一步蔓延。b项干扰性较强,提高人们的意识只是一方面,最终的目的是防止其蔓延。8解析:选c。根据最后一段倒数第二句“the use of an experimental drug to treat ebola has caused some disagreements among scientists,as the drug is still in the testing stages.”可知,选c项。passage c(2016山东日照三校联合检测)standing desks have become common across silicon valley, offering health benefits to those willing to work on their feet.however, due to their high price, they have failed to catch on until now.recently, ikea has brought out bekant convertible standing desk that can become a normal desk at the touch of a button.the $500 adjustable desk can transform from a standard desk to a standing one, and ikea hopes it could make the standing desk mainstream. experts say that changing from a seated to a standing desk can improve productivity.similar desks have become a common sight at tech firms such as google,where some employees have even installed treadmill(跑步机)and bicycle desks. the desk is not the first “convertible” on the market.as early as 2013,stir kinect brought out an adjustable desk.the $3,890 stir kinect desk has a motor to raise and lower itself, converting it into a standing desk or a traditional desk.the desk can even be programmed to move up and down slightly, making it appear to take a gentle breath to remind the user to change their position.to move between sitting and standing positions,owners simply double the tap on the screen.the desk can learn the users preferences over time and suggest the best seating position. the stir kinect desk was created by a team of exapple and disney engineers.it has a builtin touch screen to control and track movement,and can tell users exactly how many calories they burn by standing during their working day.it also has devices containing power points and usb ports for charging phones,to keep cables hidden. “ikeas height adjustable desk is great for opening up the lower end of the market, ”said jp labrosse, founder and ceo of stir.9what is the passage mainly about?aikea has brought out an adjustable standing desk.bsilicon valley offered health benefits to officials.cgoogle formed their tech firms to design bicycle desks.dthe stir kinect desk will become mainstream in the market.10which of the following is true according to the passage?abefore bekant desk,similar adjustable desks have been widely used.bthe seated desks will take the place of the standing desks in the future.ccompared to the stir kinect desk,the bekant desk is much cheaper.dthe adjustable desks were designed by the apple and disney company.11the stir kinect desk _.acan breathe in and breathe out by pressing the button oncebcan charge phones by using a device containing power pointccan tell you how many calories you need for a walkdcan advise you to do more exercise at a proper time12we can infer from the last sentence given by jp labrosse that_.aikeas adjustable desk will be popular with average peoplebikea will have to sell furniture at a lower price in the futurecthis height adjustable table can only be found in ikeadit is not necessary for ikea to open up the market at all9解析:选a。主旨大意题。根据文章第一段第三句“recently,ikea has brought out bekant convertible standing desk that can become a normal desk at the touch of a button.”开篇点题,并结合对全文的整体理解可知,本文主要介绍了ikea所发明的一款可调整立式办公桌。故选a。10解析:选c。细节理解题。根据第一段中的“the $500 adjustable desk can transform”和第三段的“the $3,890 stir kinect desk”可知,bekant的桌子要便宜得多。故选c。11解析:选b。细节理解题。根据倒数第二段最后一句“it also has devices containing power points and usb ports for charging phones,to keep cables hidden.”可知,stir kinect的桌子提供充电设备。故选b。12解析:选a。推理判断题。根据文章最后一段中的“ikeas height adjustable desk is great for opening up the lower end of the market,said jp labrosse,founder and ceo of stir.”并结合文章第一段最后一句“the $500 adjustable desk can transform from a standard desk to a standing one,and ikea hopes it could make the standing desk mainstream.”可推知,ikea的方便且经济实惠的桌子有可能受到普通消费者的青睐。故选a。passage d for most us teenagers,getting a drivers license means a new level of freedom.but twentytwo states have passed laws requiring teens to have good school attendance records in order to get drivers licenses.the laws commonly known as attendanceanddrive laws are an attempt to discourage students from dropping out.iowa,minnesota and new york are considering such laws.should drivers licenses be linked to school attendance?current events student reporters jessica schloskey and peter brosnan have different ideas. driving is a symbol of independence for many teenagers,but it should also be considered a privilege(特权)linking the ability to get a license to school attendance is a great idea because it asks students to be both responsible and educatedtwo important qualities in all aspects of life.if someone cant be responsible in school,how can they be responsible on the road?additionally,the policy is a simple way for schools to improve attendance and graduation rates.that would be a great thing considering that every nine seconds a student drops out of school.the desire to get a license could prevent those who consider skipping school from actually doing so.finally,teens may find that they are motivated to behave and do well in school with the attendanceanddrive laws.driving is such an important thing for so many students,and theyll want to make sure they do everything in their power to make sure that they will get a license.by jessica schloskey teen driving privileges should not be linked to school attendance.preventing students from receiving their drivers licenses is not an effective way to address the reasons why many students miss school.there might be reasons for missing school.carrying out the attendanceanddrive laws could also be difficult and costly.organizing uptodate students attendance records may be hard for some school districts.unless attendanceanddrive programs produce major increas
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025湖北恩施市福牛物业有限公司招聘恩施市公路事业发展中心工作人员4人模拟试卷及1套参考答案详解
- 2025年河北衡水市第三人民医院招聘见习人员49名模拟试卷附答案详解(突破训练)
- 2025年黑河事业单位真题
- 2025年铜川易源电力实业有限责任公司招聘(3人)考前自测高频考点模拟试题附答案详解(考试直接用)
- 2025河北承德市消防救援支队政府专职消防队员招聘73人考前自测高频考点模拟试题附答案详解(典型题)
- 2025海南省交通工程建设局第一批考核招聘劳动合同制人员8人考前自测高频考点模拟试题及答案详解(夺冠系列)
- 2025年阆中市公开引进高层次医疗卫生人才(10人)考前自测高频考点模拟试题含答案详解
- 2025广西玉林市北流市西埌镇招聘村级网格管理员1人考前自测高频考点模拟试题附答案详解(模拟题)
- 2025年输注延长管合作协议书
- 2025湖南省卫生健康委直属事业单位高层次人才公开招聘218人模拟试卷及答案详解(历年真题)
- 2025年大模型章节练习考试题库
- 汽修店员工劳务合同范本
- 项目工程挂靠协议书范本
- T-HNTI 018-2020 湘西黄金茶 绿茶
- 三年级数学《毫米的认识》教学设计
- 高中物理好题集萃:电磁感应(题目版)
- 人工智能基础与应用课件 项目1 初探人工智能
- 妇产医院五年发展规划范文
- 2025-2030年中国智能电网行业市场发展前景及投资战略研究报告
- qa笔试题目及答案
- 微积分学-P.P.t-标准课件00-第1讲微积分的发展历程
评论
0/150
提交评论