




免费预览已结束,剩余3页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
字斟句酌 理顺推理判断passage a many comic books have characters that challenge everything we know about physics and biology.a man who heals from bullet wounds in seconds.a hero brought to his knees in the presence of a mysterious element.a heroine who carries a rope that forces someone to tell the truth.while it can be fun to imagine how such abilities could exist,most comic book heroes resist science; they dont teach it.the american physical society is trying to change that with spectra. lucy is an ordinary middle school student at nikola tesla middle school.she likes to spend science class with friends.then one day,she discovers a very personal connection with physics.shes a human laser! when the girls friends go missing,lucy becomes the superhero spectra.to save her friends,she uses her laser powers to fly,cut through walls and appear in many places at once. spectras adventures also show important physics lessons.each comic book provides science projects that go along with the story.melting hershey kisses suggests how different metals conduct heat.stirring ketchup into water shows what different viscositiesor the “thicknesses” of fluidslook like.numbers and other data from each experiment provide the information that spectra and her friends can use to save the world from the villain of the week. the concepts might be confusing,however,without the aid of a lesson plan.spectra saves the world with her laser powers.but the comic book never fully explains what a laser is,how diffraction works or why different wavelengths of light appear as different colors.the comic also refers to products that use lasers.yet it never actually shows how these products(such as ipods)make use of that technology.having a teacher around to provide definitions and details will help readers glean the most from spectras tales and the recommended experiments. the american physical society developed the series,and produced the first issue in 2009.there are now five issues to choose from.spectras tales are free on its website.teachers can also download a special(and free)edition.1the first paragraph implies that heroes in comic books _.afind magic power on sciencebmake full use of physics or biologycchallenge the power of scienceddont show respect for science2according to the text,spectra focuses on _.aspreading science in spectras adventuresbproviding the victory of the beauty over the uglyctelling the wide use of laser in our lifedencouraging kids to learn from heroes3the fourth paragraph is mainly about_.awhether the teachers can use spectra in classbwhat shortcomings spectra hascwhy the concepts are confusing in spectradhow laser is defined in spectra4we can infer that the text is_.aan ad for products using lasersba description of a girl herocan introduction to a new bookdan explanation of the science of law【语篇解读】本文主要介绍了美国物理学会出版的传授科学知识的漫画书,它们主要用来介绍科学知识。1解析:选d。推理判断题。根据第一段的most comic book heroes resist science;they dont teach it.可知,这些漫画书中的人物违背科学。2解析:选a。细节理解题。结合第二段和第三段前两句话spectras adventures also show important physics lessons.each comic book provides science projects that go along with the story.可知,这本书通过spectra的冒险历程来传授科学方面的知识。3解析:选b。段落大意题。结合第四段的the concepts might be confusing.spectras tales and the recommended experiments.可知这本书没有解释什么是激光,以及一些产品如何利用这些技术等,所以选b项。4解析:选c。推理判断题。根据最后一段的the american physical society developed the series,and produced the first issue in 2009.teachers can also download a special(and free)edition.可知,这是一篇介绍新书的文章。passage b(2016江西九江模拟)post1990 graduates are likely to become a generation without property ownership due to more emphasis on personal value,the chinese academy of social sciences published in a report on wednesday. around 30 percent of the post90s graduates surveyed live in a property of below 20 square meters one year after graduation.half of the surveyed said they are unwilling to degrade their living conditions by incurring housing debts. the report,society blue paper: china social situation analysis and prediction,surveyed 4,110 students born after 1990 in 12 universities across the country.of the interviewed,2,730 of them are currently still students at school and 1,380 are graduates. the survey reveals that in a year after graduation,more than 70 percent of graduates rent houses or live in dormitories provided by their employers.about 20 percent live at home of their parents or relatives and less than 5 percent live in the houses of their own. “ the report shows most post90s graduates have to purchase a house on their own,” said tian feng,deputy director of the research lab for teenagers and social problems affiliated(隶属的)to cass.it is still a rigid(一成不变的)demand for the post90s to have their own houses.only one third of respondents agree to lower their current living conditions to save money to purchase a house,and about 55 percent choose not to buy a house if the investment means a heavy debt burden. more than half of the graduates believe that property investment is the best way to maintain the value of money for the time being.however,if the graduates had a sum of money for a down payment on a home,most said they would rather use the money on entrepreneurship(创业)or other business endeavors which they say provide a sense of achievement. tian said that on the one hand,the post1990 generation recognize traditional chinese values which regard property as a necessity to build a family but on the other hand,they prefer a highquality and freestyle life instead of living under the economic restrictions imposed by heavy house loans.5which of the following is not about post1990 graduates property ownership?athey put more stress on personal value.bthey are unwilling to lower their current living conditions.cthey want to invest on other things providing a sense of achievement.dthey neednt purchase a house on their own.6what does the underlined word “incurring” probably mean? abearing.bleaving. cclearing.dremoving.7according to the passage,at most how many graduates interviewed have their own houses?a206.b137.c69.d55.8what can we infer from the last paragraph about the post1990 generation?athey treat property as a preference to build a house.bthey prefer a highquality and freestyle life.cthey have mixed feelings about property ownership.dthey lack a sense of responsibility.【语篇解读】调查发现90后在家庭财产方面更注重个人价值的实现而不愿沦为房奴。5解析:选d。根据第一段中的“due to more emphasis on personal value”可知,a项表述正确;根据第二段中的“half of the surveyed said they are unwilling to degrade their living conditions”可知,b项表述正确;根据倒数第二段中的“most said they would rather use the money on entrepreneurship(创业)or other business endeavors which they say provide a sense of achievement”可知,c项表述正确;根据第五段中的第二句“it is still a rigid(一成不变的)demand for the post90s to have their own houses.”可知,d项表述错误。6解析:选a。根据第二段中的“they are unwilling to degrade their living conditions by incurring housing debts”可知,他们不愿意承担住房债务降低现有的生活条件,故可推断incurring的词义与bearing相近。7解析:选c。根据第三段中的“of the interviewed.1,380 are graduates.”和第四段中的“less than 5 percent live in the house of their own”可知,1 3805%69,即最多有69个被采访的毕业生有自己的房子。此题容易误选a,忽略了题干中的graduates。8解析:选c。根据最后一段中的“on the one hand.imposed by heavy house loans”可知,90后一方面承认传统的价值观,得有自己的住房,另一方面更愿过高质量的、自由的生活而不想由于沉重的房贷而受到经济限制。故可推断,他们对财产所有权有复杂的感觉。passage cdoes handwriting matter? not very much,according to many educators.however,scientists say it is far too soon to declare handwriting is not important.new evidence suggests that the link between handwriting and educational development is deep. children not only learn to read more quickly when they first learn to write by hand,but they are also better able to create ideas and remember information.in other words,its not only what we write that mattersbut how. a study led by karin james,a psychologist at indiana university,gave support to that_view.a group of children,who had not learned to read and write,were offered a letter or a shape on a card and asked to copy it in one of three ways:draw the image on a page but with a dotted outline(虚线),draw it on a piece of blank white paper,or type it on a computer.then the researchers put the children in a brain scanner and showed them the image again. it was found that when children had drawn a letter freehand without a dotted outline or a computer,the activity in three areas of the brain were increased.these three areas work actively in adults when they read and write.by contrast,children who chose the other two ways showed no such effect.dr.james attributes the differences to the process of free handwriting:not only must we first plan and take action in a way but we are also likely to produce a result that is variable.those are not necessary when we have an outline. its time for educators to change their mind and pay more attention to childrens handwriting.9what do scientists mean by saying “it is far too soon to declare handwriting is not important”?ahandwriting is not very important to children.bhandwriting has nothing to do with education.chandwriting should not be ignored at present.dhandwriting can not be learned in a short time.10what does “that view” in para.3 refer to?achildren read quickly when they write by hand.bhow we write is as important as what we write.cchildren create ideas and remember information.da group of students should know what to write.11which is not the childrens task in the experiment?acopy the image on a page but with a dotted outline.bdraw the image on a piece of blank white paper.ctype the image directly on a computer.duse a brain scanner and show the image again.12the authors attitude towards giving up handwriting was_.asupportivebdisapprovingcneutralduninterested【语篇解读】本文是一篇议论文,论述了用手书写对孩子来说是非常重要的问题。科学研究证明,用手书写能促进人的阅读和写作能力,也有助于大脑进行创造性思考和存储信息。作者提出教育者应该重视孩子的书写练习。9解析:选c。推理判断题。根据首段中does handwriting matter?not very much,according to many educators.however,scientists say it is far too soon to declare handwriting is not important.可知答案为c。10解析:选b。细节理解题。a、c两项都有提到,但并不是“that view”指代的内容,d项并未提到,因此不选。“that view”指代上文,即第二段结尾处“.its not only what we write that mattersbut how.”。意为“怎样书写和写什么都很重要”。故选b项。11解析:选d。细节理解题。根据第三段内容,a、b、c三项都属于实验中的内容。根据then the researchers put the children in a brain scanner and showed them the image again.可知受测学生站在脑部扫描仪前,而不是使用脑部扫描仪。故选d项。12解析:选b。态度意图题。虽然文中提到了教育学家和科学家的不同观点,但是结尾处作者明确表达“its time for educators to change their mind and pay more attention to childrens handwriting.”,认为教育学家应该重视孩子的书写训练,不应该放弃用手书写。题目问的是作者对“giving up handwriting”的观点是什么。故选b项。passage dshopping is a big part of the holiday season,when families and friends gather together and exchange gifts.while the popularity of shopping online has grown,such practices are not always ecofriendly or timely,as gifts bought online must be packaged and shipped,wasting valuable resources and time. the benefits of shopping locally go beyond convenience and reduce your carbon footprint.the following are a few ways that shopping locally this holiday season can directly benefit your community and the people who call it home. when men and women shop locally,they are putting money back into their local communities.local businesses may be owned by your neighbors,and it can be comforting to know that your holiday shopping dollars are going to support a neighbor instead of a large company.local businesses also employ your neighbors,so shopping locally can strengthen the local economy by creating jobs. local businesses go a long way toward creating a neighborhood identity,and that identity can create a stronger sense of community among you and your neighbors.in addition,a unique community identity can make your town more attractive to outsiders,and can also attract more people to local businesses in your neighborhood. the gifts you buy when shopping locally can also benefit your community.gifts purchased from small local businesses tend to be more unique than items bought from national chains,as smaller retailers tend to sell more homemade items than their national competitors.recipients of such items may find such gifts more thoughtful than mass produced items bought from national chains. the accessibility of customer service is another benefit of shopping locally.when you buy something from national chains,especially during the holiday season when such businesses may have to deal with orders,making contact with customer service departments can be a test of patience.a long wait on the phone
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 钢结构施工组织设计范本及解析
- 初二命题作文200字(12篇)
- 中职生职业技能竞赛总结报告
- 文言文课文背景及翻译教学方法探讨
- 2019年高考英语模拟试题解析
- 公务员考试行测高频考点练习题
- 医院绿化养植计划年度调整方案
- 智能客服系统应用方案及效果评测
- 房地产销售合同注意事项与风险管理
- 2025年医保信息化平台操作考试题库医保知识应用题
- 专项质量护理管理制度
- 现金采取限额管理制度
- 2025-2031年中国污水处理及其再生利用市场深度分析及投资战略咨询报告
- 机械加工生产工艺流程图
- (高清版)DB41∕T 742-2012 公路折线配筋先张法预应力混凝土梁设计施工规范
- 国开(四川)2024年秋《地域文化》形考任务1-2答案终结性考核答案
- 高中数学大题各题型答题模板+必背公式
- 2024年秋新人教版七年级上册历史教学课件 第8课 夏商周时期的科技与文化
- 自考08257《舆论学》备考试题库(含答案)
- 高考生物必修2遗传与进化知识点填空(每天打卡)
- 20G520-1-2钢吊车梁(6m-9m)2020年合订本
评论
0/150
提交评论