




免费预览已结束,剩余3页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
高考保分巩固练 九限时30分钟. 阅读理解they say that sticks and stones may break your bones, but words will never hurt you. yet childhood bullying(欺凌)really can damage your long-term health. gone are the days when bullying was considered an unavoidable and finally harmless part of growing upjust last month we learned that childhood bullying can lead to poorer mental health even into middle age. now william copeland at duke university in durham, north carolina, and his colleagues have shown that it can have lasting physiological effects too. they tracked 1, 420 nine-year-olds right through their teens. each child was seen up to nine times during the study and asked about bullying. the team then measured levels of c-reactive protein(crp)in their blood. crp is a marker of inflammation(炎症)linked to higher risk of cardiovascular disease(心血管疾病)and problems like diabetes. “because we were collecting biological samples throughout, we were able tolook at crp levels in subjects prior to their bullying involvement. ”says copeland. “this really gives us an idea of the changes bullying brings about. ”although crp levels naturally rise in everyone during adolescence, levels were highest in children who reported suffering from bullies. even at the ages of 19 and 21, children who had once been bullied had crp levels about 1. 4 times higher than peers who were neither wrong doers nor victims. in a cruel twist, the bullies had the lowest levels of all, suggesting they didnt suffer the same health risks. they may even see a benefit from their behaviors, though copeland stresses it doesnt defend their actions. “the goal would instead be to find other ways to produce this protective effect without it being at someone elses expense. ”he says. andrea danese at kings college london has before shown that ill-treatment during childhood can lead to high levels of inflammation in adult life. “this new study is a helpful addition in showing that these effects extend to another important childhood stressor. ”he says. he suggests that care workers monitor levels of crp in children having psychotherapy to see if it is helping to reduce the stress of being bullied. 【文章大意】该文章是科技类文章。文章通过实验数据来证明作者的观点: 欺凌对一个人有持久的伤害。1. what do you know about crp? a. it relates directly to diabetes. b. it is a sign of the inflammation. c. it is a sign of cardiovascular disease. d. it is a sign of physiological effects caused by bullying. 【解析】选b。细节理解题。根据文章第二段的crp is a marker of inflammation linked to higher risk of cardiovascular disease and problems like diabetes. 可知, crp是炎症的标志。2. what does the phrase“prior to”in para. 2 mean? a. throughb. duringc. afterd. before【解析】选d。词义猜测题。根据该单词前后文可知, 柯普兰通过观察孩子受欺负前后的crp水平变化, 了解到受到欺凌所带来的影响。3. what can be learned from paragraph 3? a. crp levels naturally rise along with the increase of age. b. the bullies are not to blame for the health risks of the bullied. c. the levels of crp of the children once bullied are higher than their peers. d. copeland intends to defend the benefit of the bullies actions. 【解析】选c。细节理解题。根据第三段第二句话even at the ages of 19 and 21, children who had once been bullied had crp levels about 1. 4 times higher than peers who were neither wrong doers nor victims. 可知, 孩子们在受到欺负时, crp的水平会比他们的同龄人要高。4. what does andrea danese think about childhood ill-treatment? a. copelands study shows nothing related to it. b. it doesnt have much to do with inflammation in adult life. c. the stress of being bullied is reduced through psychotherapy. d. psychological treatment might help solve the problem caused by ill-treatment. 【解析】选d。细节理解题。根据文章的最后一句话he suggests that care workers monitor levels of crp in children having psychotherapy to see if it is helping to reduce the stress of being bullied. 可推断, 心理治疗能帮助因为被不良对待引起的问题。5. what is the main idea of this passage? a. bullying is beneficial to the bullies. b. crp levels reflect the risks of poorer health. c. bullying has lasting harmful effects on a person. d. bullying leads to high crp levels. 【解析】选c。主旨大意题。根据第一段的we learned that childhood bullying can lead to poorer mental health even into middle age. 可知, 文章主要阐述了欺凌对一个人有持久的伤害。high school graduationthe bittersweet feelings are as much a part of me now as they were twenty-one years ago. as graduation day approached, excitement increased. being out of high school meant i was finally coming of age. soon i would be on my own, making my own decisions, doing what i wanted without someone looking over my shoulder and it meant going to school with boysa welcome change coming from an all-girl high school. there was never any question in my mind that i would go to a college away from home. my mothers idea, on the other hand, was just the opposite. trying her best not to force her preferences on me, she would subtly ask whether i had considered particular schoolsall of which happened to be located in or near my hometown of chicago. once it was established that, as long as the expenses would not be too heavy a burden on the family budget, i would be going away anyway, my familys perspective changed. their concerns shifted from whether i was going away to how far. the schools i was considering on the east coast suddenly looked much more attractive than those in california. but which college i would attend was just one of what seemed like a never-ending list of unknowns: what would college be like? would i be unbearably lonely not knowing anyone else who was going to the same school? would the other students like me? would i make friends easily? would i miss my family so much that i wouldnt be able to stand it? and what about the workwould i be able to keep up? (being an a student in high school seemed to offer little assurance i would be able to survive college. )what if the college i selected turned out to be a horrible mistake? would i be able to transfer to another school? then panic set in. my feelings took a 180-degree turn. i really didnt want to leave high school at all, and it was questionable whether i wanted to grow up after all. it had been nice being respected as a senior by the underclass students for the past year; i didnt enjoy the idea of being on the bottom rung of the ladder again. despite months of expectation, nothing could have prepared me for the impact of the actual day. as the familiar melody of “pomp and circumstance” echoed in the background, i looked around at the other figures in white caps and gowns as we seriously lined into the hall. tears welled up uncontrollably in my eyes, and i was consumed by a rush of sadness. as if in a daze(恍惚), i rose from my seat when i heard my name called and slowly crossed the stage to receive my diploma. as i reached out my hand, i knew that i was reaching not just for a piece of paper but for a brand-new life. exciting as the future of a new life seemed, it wasnt easy saying good-bye to the old onethe familiar faces, the familiar routine. i would even miss that chemistry class i wasnt particularly fond of and the long travel each day between home and school that i hated. good or bad, it was what i knew. that september, i was fortunate to attend a wonderful university in providence, rhode island. i neednt have worried about liking it. my years there turned out to be some of the best years of my life. and as for friends, some of the friendships i formed there i still treasure today. years later, financial difficulties forced my high school to close its door for good. although going back is impossible, its comforting to know i can revisit my special memories any time. 【文章大意】这是一篇情感类文章。该文章主要介绍了美国临近毕业的高中生的复杂心情。6. in this article the author mainly describes_. a. the great excitement during the months leading up to the big eventthe graduation ceremonyb. her mixed feelings during the months leading towards graduation and on the actual graduation dayc. her happiness to be admitted to a wonderful universityd. her eagerness to go to a wonderful university far away from home【解析】选b。主旨大意题。根据文章第一段high school graduationthe bittersweet feelings are as much a part of me now as they were twenty-one years ago. 和第二段的as graduation day approached, excitement increased. 可知该文章主要描述作者临近毕业的复杂心情。7. the authors mother_. a. did not care very much which college her daughter went tob. was greatly disappointed at her decision to go to a college on the east coastc. willingly allowed her to go to a college of her own choiced. wished that she would study at a college or university close to home【解析】选d。细节理解题。根据文章第二段的there was never any question in my mind that i would go to a college away from home. my mothers idea, on the other hand, was just the opposite. 可知, 作者的母亲希望作者能在离家近的大学上学。8. expectation and excitement suddenly changed into anxiety and fear. which of the following did the author not include as a reason for that change? a. growing homesick might seriously affect her academic performance at college. b. she might make a wrong choice and enter a university she did not like at all. c. her being a top student at high school did not mean a successful academic career for her. d. it might be hard for her to make friends under new circumstances. 【解析】选a。细节理解题。根据文章第三段的it had been nice being respected as a senior by the underclass students for the past year; i didnt enjoy the idea of being on the bottom rung of the ladder again. 排除c; 根据文章的第二段排除b、d。9. on the actual graduation day, _. a. the familiar tune “pomp and circumstance” brought tears to her eyesb. she went through the whole ceremony in a dazec. she came to realize that she had a passion for her old schoold. reaching out for diploma, she was aware of a new stage in life ahead of her【解析】选d。细节理解题。根据文章倒数第二段的as i reached out my hand, i knew that i was reaching not just for a piece of paper but for a brand-new life. 可知, 作者伸手接自己的毕业证时, 她意识到生活的新一页掀开了。10. the author adopts a(n)_tone in writing this article. a. matter-of-factb. seriousc. emotionald. indifferent【解析】选c。推理判断题。通读全文可知作者是用充满感情的态度写这篇文章的。. 阅读填句下面文章中有5处(第15题)需要添加小标题。请从以下选项(a、b、c、d、e和f)中选出符合各段意思的小标题。选项中有一项是多余选项。a. enjoy the little things. b. get moving. c. be a social butterfly. d. dont get yourself down by stress. e. get your funny bone. f. keep a journal. secrets of people who never get sickhow do some friends survive every winter without even catching a cold? some experts believe that they boost their immunity through simple lifestyle habits. lets steal their strategies and stay healthy all winter long. 1. _its long been known that friendship is good for your health. in fact, people with six or more types of relationships in their lives were 25% less likely to get sick than those with three or fewer. its possible that people with varies social networks have diverse perceptions of themselvesas a co-worker, friend or community member. that boosts self-esteem and makes it easier to avoid stress. as a result, these people tend to stay healthier. steal this secret: be open to meeting new people; go to new events and reestablish old friendship. 2. _research has found that moderate exercise can improve immune function and build up resistance to colds and infections. an study of 36 overweight women, conducted at loma linda university, in california, found that those who walked quickly for 45 minutes 5 days a week reported half the number of days with cold symptoms during a 15-week period as their sedentary(久坐的)counterparts. steal the secret: aim for 40 to 45 minutes of moderate exercise, such as brisk walking, cycling, swimming or light running, at least five days a week. 3. _numerous studies have found that writing about a difficult or painful event not only accelerates the process of coping with it, but also can improve your physical health. when people write about upsetting or distressing experiences, it helps them judge the events more sensibly, understand them better and move on. steal the secret: set aside twenty minutes a day for three successive days to write about the things that are most important to you now and how theyre affecting you. 4. _even small pleasureshaving friends over for dinner, playing with your kids in the backyard or going to a concertcan boost your immune system. in fact, according to research at the state university of new york, positive events have a better effect on immune function than negative events. steal this secret: make time for yourself. start devoting at least half an hour a day to talking to a friend, reading a book or indulging in your favorite activity. think of it as preventive medicine. 5. _experts know that pressure increases the chance of catching cold. the reason? your bodys helpert cells, which are key to defending against viruses, become weakened when youre worn out. steal the secret: do some problem-solving. first, take a hard look at the situation and really consider whether you can do anything to change things. if you conclude that you cant change that situation, try to change your physical and emotional reactions to it. engagin
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年专升本艺术概论模拟试题:艺术与科技融合产业创新试题
- 2025年乡村医生考试题库:农村慢性病管理健康促进活动策划试题
- 自考专业(工商企业管理)考试彩蛋押题含答案详解【综合题】
- 2025年消防应急救援指挥员消防安全知识培训试题库:消防安全隐患排查试题
- 2025年消防设施操作员考试题库(含消防系统安装与调试)
- 酮症酸中毒预后评估-洞察及研究
- 2025广东医科大学附属医院2025年第三批专业技术人员招聘考试备考题库及答案解析
- 2025济南市历城区凤鸣学校补充顶岗教师(3人)备考试题及答案解析
- 2025安徽芜湖宜居投资集团有限公司子公司专业技术人员招聘1人考试备考题库及答案解析
- 风电场年度检修计划
- 苏州工业园区外国语学校语文新初一均衡分班试卷
- 2025-2026小学学年度第一学期教学工作安排表:启智育心绘蓝图筑梦前行谱新篇
- GB/T 30807-2025建筑用绝热制品浸泡法测定长期吸水性
- 无限极中医秋季养生课件
- GB/T 23806-2025精细陶瓷断裂韧性试验方法单边预裂纹梁(SEPB)法
- 医疗行业网络信息与数据安全专项行动自查和整改报告范文
- 2025年食堂从业人员培训考试试题及答案
- 2025至2030全球及中国CAM软件行业项目调研及市场前景预测评估报告
- 2025年德语DSH考试试卷德语语法练习与解析
- DB23∕T 3708-2024 地质灾害风险调查评价技术规范(1:50000)
- 上班员工健康管理制度
评论
0/150
提交评论