高考英语一轮复习 Module2 Highlights of My Senior Year课时规范训练 外研版选修7.doc_第1页
高考英语一轮复习 Module2 Highlights of My Senior Year课时规范训练 外研版选修7.doc_第2页
高考英语一轮复习 Module2 Highlights of My Senior Year课时规范训练 外研版选修7.doc_第3页
高考英语一轮复习 Module2 Highlights of My Senior Year课时规范训练 外研版选修7.doc_第4页
高考英语一轮复习 Module2 Highlights of My Senior Year课时规范训练 外研版选修7.doc_第5页
免费预览已结束,剩余1页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

module2 highlights of my senior year.阅读理解阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c、d)中,选出最佳选项。anew zealand has long been mountain bike mad.over the last 25 years an increasing number of dedicated (专用的) cycle tracks and parks have sprung up in both town and country,many developed by bike clubs and other community groups. recreational cycling was already on a roll,when in 2009 a 50 million new zealand dollar government fund was established to create a continuous touring route running the length of the country,supported at a grass roots level by an additional 50 million new zealand dollars offered up by councils and local organizations. it soon became apparent,however,that building one continuous route across the two islands was not only too ambitious,but it also would bypass many of the most remote and interesting corners of the country. restoring and extending historic pathways made more sense,enabling cyclists to visit fascinating historic and cultural sites while seeing natural wonders along the way,and inspiring both locals and people from overseas to ride them. the first sod(草皮) of the new trails was turned by prime minister john key in late 2009.since then,armed with machetes,shovels and diggers,some of the worlds best singletrack designers and builders have bushbashed,benched,sidled and switchbacked their way through a diverse range of terrain(地形) by the end of 2012,10 of the 20 trails were open to riders,with the remainder scheduled for completion by the end of 2013.the 2,340 km network will be even further extended by alreadyestablished trails,such as the famous 71 km queen charlotte track that goes through the marlborough sounds at the top of the south island.1restoring and extending historic pathways would_.awork natural wonders along the historic pathwaysballow cyclists to enjoy local history and culturecdiscourage locals and foreigners from riding themdavoid all remote and interesting corners of the country解析:选b。细节理解题。依据文章第三段中的“restoring and extending historic pathways made more sense.along the way”可知,选b项。2who first started the building work of the new trails?aprime minister john key.blocals and people from overseas.csome of the singletrack designers.dbike clubs and other community groups.解析:选a。细节理解题。依据文章第四段中的“the first sod(草皮)of the new trails was turned by prime minister john key in late 2009.”可知,选a项。3what can be the best title for the text?amountain bike holidaybrecreational cyclingcnew cycle trails for easy ridingdqueen charlotte track解析:选c。标题概括题。文章主要讲述了新西兰又修建了一条新的自行车道以供人们休闲。故c项最适合作为文章标题。b people think what i do is so wonderful because i interview stars.and i have to admit that when i first started working at sassy in 1987,i was excited about that part of my job for the first couple of months,anyway.then i noticed how stars would fool me for months.i could never get enough time with a star to find out anything interesting,and some acted just simply rudely.i started hating the way i was treated,and i was really disappointed to see that these people i had worshipped(崇拜) before were pretty ordinary.so i decided i would just tell the truth instead of keeping up their myths(不真实的事)if the star was a bad guy,i would say so.if i thought someone was stupid,i did not hold back that information. i thought readers would appreciate that kind of honesty.surprisingly,many of them hated me for it.i have gotten so many attacks on my character.in their eyes,being famous is everything,even more desirable than being truly creative and talented. why do we need stars?in fact,the media created stars to satisfy our basic need for gossip(闲话)over time,talking about people we have never met and we are never likely to meet has become what we are crazy about.thus,some people are more interested in the personal lives of stars than in the lives of their own family and friends.that is why it is so ridiculous when a star wants to discuss only his or her work in an interview as we care.we want the dirt in their personal lives.there is another reason why we worship stars.as a whole,our society is not as religious as it once was.it seems that people need something to fulfill them in the way religion once did.star worship exists as an unfulfilling desire for true heroes. we make them stars,but then their reputation makes us feel unimportant,and we truly feel better about ourselves when they die.i am part of this whole process.no wonder i feel soiled at the end of workdays.4what are stars like according to the author?athey always treat others rudely.bthey always talk about something dull.cthey are actually ordinary people.dthey are usually honest and polite.解析:选c。细节理解题。根据第一段第五句中的“.i was really disappointed to see that these people i had worshipped(崇拜)before were pretty ordinary.”可知,作者认为明星实际上就是普通人。5we worship stars because_.awe need true mental heroes to support usbwe can learn something useful from themcwe concern about their family and friendsdwe like talking about their dressing styles解析:选a。细节理解题。根据倒数第二段的最后两句“it seems that people need something to fulfill them in the way religion once did.star worship exists as an unfulfilling desire for true heroes.”可知,人们崇拜明星是因为他们渴望真正的英雄来作为精神寄托。6when the author is writing this article,his tone sounds_.aexcitedbangrycworried dcalm解析:选d。推理判断题。作者在文中介绍了自己对明星的看法,客观地分析了人们崇拜明星的原因,因此他的语气应该是平静的。7what is the main purpose of the author in writing the passage?ato show the disadvantages of working with stars.bto remind us not to worship stars blindly.cto laugh at the stars he has interviewed.dto talk about the reasons why we worship stars.解析:选b。目的意图题。通读全文可知,作者通过自己的工作经历向人们揭示了明星不过是普通人,人们不应该对他们盲目崇拜。因此选b项。.语法填空阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(不多于1个单词)或括号内单词的正确形式。it is usually free for foreign students to stay in a host family in shanghai.but he must take up the_1_(responsible) of teaching english to at least one certain member of_2_family.miss li has always worried about her_3_(limit) english.“i never knew what to say to an englishspeaking person,” she said.she has taken a number of english courses,but _4_has proved to be useful.last year,she saw an advertisement recruiting host families for foreign students,and that was_5_carey (from chicago energy) came to her home.carey is actually not a student,but a manager.she stays in lis apartment for free_6_she has to teach li oral english for one hour every day.“she could hardly speak chinese at the beginning,and we had to guess_7_each other meant through gestures,”said li.two months_8_(late),they could talk to each other_9_gesticulating.now,li can communicate with any englishspeaking person freely.about one hundred shanghai families have received foreign boarding students,and the figure is_10_(rise)however, foreign boarding students can only help improve oral english,but not examination skills.1_2._3._4._5_6._7._8._9_10._答案:1.responsibility2.the3.limited4.none5how6.but7.what8.later9.without10.rising.短文改错假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。dear mr.johnson,ive learned from a newspaper that some clerks were wanted in your company.i am eager to be one of them.so i am writing the letter.my name is wang ping.i was born shanxi province and im in good healthy.ive just graduated from the physics department of shanxi university.ive done well in all subject and im especially good at computer studies and english.i can read science books in english and doing some writing in english as well.besides,i know a few french.and in my spare time,i like to play the basketball very much. it is said that you company is very famous and is well managed.ill be very glad whether i can work with you.im looking forward to hear from you soon.yours sincerely,wang ping答案:dear mr.johnson,ive learned from a newspaper that some clerks wanted in your company.i am eager to be one of them.so i am writing the letter.my name is w

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论