免费预览已结束,剩余2页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
module6 the tang poems.阅读理解(共两节)第一节阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c、d)中,选出最佳选项。my interest in nature began at a very young age,when i would capture any insect unlucky in our apartment and study them for hours.when i was eight,my family moved to our current address,and there was a large plot of unused land just across the road.it was my first experience with wilderness.the grass was long and untamed,and my imagination filled it with all sorts of wonderful creatures from snakes to wild deer. now,the former grassland is filled with half a dozen buildings,and more are under construction.i am not going to be particular about the loss of nature,because it is almost certainly unavoidable.i am grateful,however,for the happiness brought to me by that grassland in childhood,when i ran around looking for fourleaf clovers and filling my pockets with pink flowers.i am a born and bred city girl,but that grassy playground brought me to a different world. and now,if i could take my steps into adulthood,i would realize that i dont want to spend the rest of my life in an office.my childhood dream of living in a house with a backyard where i can grow my own plants has slowly turned into an ambition for being a farmer.i understand that being a farmer is not just about playing in the fields and sleeping under the stars.it is hard work.however,most jobs are hard work. in china,where i was born,few people want to be farmers.those living in rural areas try their best to leave their farms behind,entering the cities in search of lowwage jobs as factory workers.in todays world,where food consumption far exceeds food shortage,i believe that it is time for a new breed of farmers who understand science and technology as well as they understand crops and animals.1what can we conclude from the passage?athe authors interest dates back to her childhood.bthe author was born from a farmers family.cthe author was determined to take up farming.dthe author got troubled with the city life.解析:选a。推理判断题。作者在文中追述了自己对大自然的喜爱起源于童年。在童年时期,那些花草虫给作者留下了深刻的印象,由此可知a项正确。2what does the underlined word “untamed” in the passage mean?athickbwildcplanted dcrushed解析:选b。词义猜测题。根据该词所在句子的前一句可知,当作者和家人搬到这个地方时,她看到的是一片荒野,因此当时那里的草不是人工种植的,而是野生的,故b项正确。3the second paragraph implies that_.athe local destroyed nature on purposebthe author once disliked nature at allcthere is too little space for too many peopledconstruction means better economy development解析:选c。推理判断题。根据第二段的前两句可知,城市扩建不得不占据了以前的土地,用于建设楼房给人类使用,由此可知与从前相比,人口在增加,耕地面积在减少,故c项正确。4before the author wants to be a farmer_.ashe has spent some time living with farmersbshe has taken a job in the officecshe has missed her backyard with plantsdshe has got tired of work in city解析:选b。细节理解题。根据文章第三段的“if i could take my steps into adulthood,i would realize that i dont want to spend the rest of my life in an office”可知,作者现在在办公室上班,故b项符合文意。第二节根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。tips for cooking on a tight schedulefrom my experience,there are three main reasons why people dont cook more often :ability,money,and time 1._ money is a topic ill save for another day .so today i want to give you some wisdom about how to make the most of the time you spend in the kitchen .here are three tips for great cooking on a tight schedule:think ahead .the moments when i think cooking is a pain are when im already hungry and theres nothing ready to eat .so think ahead of the coming week .when will you have time to cook ?do you have the right materials already? 2._make your time worth it .when you do find time to cook a meal,make the most of it and save yourself time later on .are you making one loaf of bread ? 3._it takes around the same amount of time to make more of something .so save yourself the effort for a future meal .4_ this may surprise you,but one of the best tools for making cooking worth your time is experimentation .it gives you the chance to hit upon new ideas and recipes that can work well with your appetite and schedule.the more you learn and the more you try,the more ability you have to take control of your food and your schedule.hopefully that gives you a good start.5._ and dont let a busy schedule discourage you from making some great changes in the way you eat and live!atry new things.bability is easily improved.cmake three or four instead.dunderstand your food better.ecooking is a burden for many people.flet cooking and living simply be a joy rather than a burden.ga little time planning ahead can save a lot of work later on.答案:15bgcaf.完形填空阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项中选取最佳选项。 a couple of years ago,i decided it was time to take a break.i was about to_1_,and i wanted to reward myself for all those college years. as i was curiously_2_different websites and guidebooks, getting ready for my little adventure,i_3_that besides getting all the necessities,i also needed to get a sun_4_. when i got to the shop,it_5_occurred to me that in the middle of planning my_6_,i somehow hadnt paid much attention to the calendar.it was feb.14,and valentines fever had_7_the whole shopping center. i finally_8_a rack (货架) with summer hats hanging on it.i walked over and tried on a couple.i really liked one_9_.i just couldnt decide whether i wanted to get the one with a pink ribbon or a blue ribbon_10_decoratively around it. “you looked really great on those hats,”a middleaged man_11_there waiting to be helped and said to me. “oh,thank you.”i_12_answered and increased my pace.i was in no mood to have a_13_with a stranger.i stopped by a sale rack and looked through colorful shirts. “excuse me.”a voice suddenly_14_my dreamy state of mind.i turned around and that man was standing right behind me.he looked_15_but determined. before i could do or say anything,he continued with what he wanted to say.“im sorry to_16_you,but those hats looked really nice on you.you see,i dont_17_anybody to buy a valentines gift for this year,so i got you one of the hats.i_18_you dont mind.”he said while handing me a plastic bag and disappeared immediately. “thank you!”i finally breathed out,feeling quite surprised.who would imagine that a_19_would walk up to you and give you a present? i do hope the man found his valentine_20_.and most of alli no longer feel blue on valentines day,even when im alone,because i remember my hat story.1a.retirebspeakcdefeat dgraduate解析:选d。根据语境:“我”因为快要“毕业”(graduate)了,而为所有那些年的大学时光的付出奖赏自己。下文的for all those college years起到了暗示作用。而不是retire退休,speak说话,defeat打败。2a.looking through bleaving forcstaying in dputting up解析:选a。当“我”好奇地“浏览”(look through)不同的网站和旅游指南,准备“我”的小冒险时.。leave for出发去(某地),stay in留在.,put up建立。3a.announced bsuggestedcrealized ddeclared解析:选c。根据语境,“旅游所需物件万事俱备,只差遮阳帽”这一事实是自己在准备过程中能够“意识”(realize)的问题。4a.hat bglasscshirt dbag解析:选a。“我”还需要买一顶遮阳“帽”(hat)。根据下文反复提到的hat分析判断。5a.proudly bsuddenlyccuriously dpatiently解析:选b。根据语境,“我”到了商场,看到了情人节狂热的购物浪潮,才“突然”(suddenly)想起是情人节。proudly骄傲地,curiously好奇地,patiently有耐心地。6a.study brewardctrip dpresent解析:选c。根据语境,因为“我”犒劳自己的方式是去旅游,故选trip。本句意思是:在计划旅行的过程中,我不知道怎么竟然没有太注意看日历。7a.handed over btaken overcgiven out dturned out解析:选b。那天是2月14日,情人节的狂热浪潮“席卷”(take over)了整个购物中心。hand over交出,give out分发,散发,turn out结果是。8a.bought bmadeckept dsaw解析:选d。终于“我”“看到”(see)了一个货架,上面挂着一些夏天戴的帽子。由上下文的语境可以分析,“我”一直在找遮阳帽,终于看到了。9a.on business bin particularcat work din danger解析:选b。我走了过去,试戴了几顶帽子,“我”真的“特别”(in particular)喜欢其中的一顶。on business因公,at work工作中,in danger危险中。10a.formed btiedccollected dtorn解析:选b。根据语境,装饰的丝带是系在帽子上的,故用动词tie的过去分词,表示被动。句意:帽子上系着一圈装饰带,我只是决定不了是买系粉色丝带的那种还是买系蓝色丝带的那种。11a.lying bstoppingcstanding dfollowing解析:选c。根据语境,这位中年男子是站在那里等着店员给他帮助,即结账。故用standing there作后置定语,修饰a middleaged man。12a.angrily bpolitelycunhappily dsadly解析:选b。听到别人赞美自己,“我”显然会很礼貌地回应别人。故用politely,而不会是angrily生气地,unhappily不幸地,sadly难过地。13a.bargain btradeccooperation dconversation解析:选d。“我”是一名即将大学毕业的年轻女子,故不会贸然地与一位陌生男子交谈。故用conversation,而不是bargain交易,trade买卖,cooperation合作。14a.continued binterestedcattracted dinterrupted解析:选d。根据语境,“我”欣赏多彩的衬衫的时候,一个声音打断了“我”游离的思绪。故用interrupt,而不是continue继续,interest使(人)感兴趣,attract吸引(某人)。15a.tired bshycsurprised dsorrow解析:选b。根据语境,中年男子送给年轻姑娘情人节礼物,显然有些“害羞”(shy),而不会是tired疲惫的,surprised感到吃惊的,sorrow难过的。16a.bother bsatisfycmeet dfit解析:选a。根据语境分析,中年男子的行为和举止,显然有打扰“我”的意思,故说“很抱歉打扰您”,因此用bother,而不是satisfy使满意,meet满足,fit合适。17a.catch baskchave dadvise解析:选c。今年情人节我没有什么人可买礼物送,因此“我”就为您买了一顶帽子。故用have,而不是catch抓住,ask问,advise建议。18a.think bconsidercfind dhope解析:选d。根据语境,中年男子的这些做法容易使人产生误解而会介意。故说道“我希望您不要介意”。显然该用hope,而不是think想,consider考虑,find发现。19a.lover bpatientcteacher dstranger解析:选d。谁会想到,一位“陌生人”(stranger)会在商场中出其不意地向你走过来,并送你一份礼物呢?lover爱人,patient患者,teacher老师。20a.after all babove allclong before din all解析:选a。“我”衷心祝福那名男子“最终”(after all)找到了他的情人。而不是above all尤其,long before很久以前,in all总共,合计。.语法填空阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(不多于1个单词)或括号内单词的正确形式。in 1608,an englishman whose name was thomas coryate visited italy.he liked the country and noted down every interesting thing he found._1_there was one thing which he found more interesting than the others.before_2_(leave) for england,thomas coryate bought a few forks.at home thomas_3_ (special) gave a dinner party to show the invention to his friends.when the servants brought the steak,he took out _4_fork and began to eat like they did in italy.everybody looked at him_5_surprise.when he told his friends _6_it was,they all wanted to take a good look at the strange thing.all his
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 《设备管理》试题试题库大全与参考答案解析
- 2025年儿科护理知识竞赛题库及答案(共150题)
- 中医七方行测题库及答案
- 信息安全测试题
- 中医科学院中医药信息研究所复试参考书目
- 危重急症抢救流程解析及规范考试(附答案)
- 2025年安徽省公务员考试申论作文押题
- 助理医师资格证考试之口腔助理医师历年经典题含答案
- 奥鹏秋季《计算机应用基础》作业解答
- (完整版)十大安全目标考核试题
- 仓库维护合同范例
- 内蒙古鑫元硅材料科技有限公司年产10万吨颗粒硅绿色升级项报告书
- 变压器绝缘测试评分表
- 近八年宁夏中考数学试卷真题及答案2024
- 小学生心理健康与辅导(第4版) 课件 第九章 小学生心理健康教育课程
- 园区安全管理培训
- 护理危急值管理
- 外贸船务知识培训班课件
- 课题申报书:基于项目式学习的高中语文整本书阅读实践研究
- 【MOOC】药事法规-中国药科大学 中国大学慕课MOOC答案
- 旅游景区服务质量提升培训
评论
0/150
提交评论