高考英语一轮复习 Module5 A Trip Along the Three Gorges课时规范训练 外研版必修4.doc_第1页
高考英语一轮复习 Module5 A Trip Along the Three Gorges课时规范训练 外研版必修4.doc_第2页
高考英语一轮复习 Module5 A Trip Along the Three Gorges课时规范训练 外研版必修4.doc_第3页
高考英语一轮复习 Module5 A Trip Along the Three Gorges课时规范训练 外研版必修4.doc_第4页
高考英语一轮复习 Module5 A Trip Along the Three Gorges课时规范训练 外研版必修4.doc_第5页
免费预览已结束,剩余2页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

module5 a trip along the three gorges.阅读理解(共两节)第一节阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c、d)中,选出最佳选项。 the purpose of a small talk is to let both people agree on something.in america,it is necessary for us to master some expressions during a small talk so that we could understand its real meanings and make our small talk better. now we tell about the expression “down to earth”as you know,“down to earth” means being open and honest.it is easy to deal with someone who is down to earth.such people could be important members of society,but they do not consider themselves to be better than others who are less important.they do not let their importance “go to their heads”someone who lets something go to his head feels he is better than others.he has a “big head”a person who is filled with his own importance and pride is said to have “his nose in the air”often the person who has a big head and his nose in the air has no reason to feel better than others.americans use another expression that is similar in some ways to down to earth“both feet on the ground”someone with both feet on the ground is a person with a good understanding of reality.she has what is called “common sense”she does not allow her dreams to block her understanding of what is real.the opposite kind of person is one who has his head in the clouds.someone with his head in the clouds is a person whose mind is not on what is happening in real life.such a person may be called a “daydreamer”the person who is down to earth usually has both feet on the ground.but the opposite is not always true.someone with both feet on the ground may not be as open and easy to deal with as someone who is down to earth.when we have both our feet firmly on the ground,and when we are down to earth,we do not have our noses in the air.wed better act honestly and openly to others.and our lives are like the ground below ussolid and strong.1he who considers himself to be better and more important than others is likely to .ahave his head in the cloudsbbe easy to deal withchave a “common sense”dhave a “a big head”解析:选d。细节理解题。根据第二段最后两句话可知,big head是指那些认为自己比别人重要的人。2what expression can we use from the passage by saying “i quite often see him in the street and he always walks past me directly without waving me”?adown to earth.bgo to their heads.chis nose in the air. dcommon sense.解析:选c。判断推理题。根据i quite often see him in the street and he always walks past me directly.的表述即可理解为“自高自大,目中无人”与第三段第一句的表述含义一致,即与his nose in the air意思相符。3which of the following expressions is similar to “down to earth”?ahis nose in the air.bgo to his head.cboth feet on the ground. ddaydreamer.解析:选c。细节理解题。由第四段第一句话americans use another expression that.“both feet on the ground”可直接得到答案。4the author gives his opinion in the last paragraph by .amaking persuasive comparisonsbpresenting favorable findingscsetting down critical rulesdusing aggressive examples解析:选a。篇章结构题。根据最后一段中的“.we have both our feet firmly on the ground”及下文的“.we do not have our noses in the air.”及“wed better act.”等可推断出作者采取“making persuasive comparisons(劝说性的比喻)”来阐述自己观点的。5what is the passage mainly about?asome popular american expressions during small talk.bsome meaningful expressions by dealing with others.chow to be down to earth during small talk.dwhy to be honest and open by talking to others.解析:选a。主旨大意题。由全文内容可知,本文主要介绍了一些美国流行习语在闲谈中的具体含义。第二节根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。summer is the season to dive into new activities and kick back.and right now is the time to make sure that youre ready for the great outdoors,the holiday planning and travel,and the bathing suit beach days. if you want to lose weight before summer,concentrate on dropping no more than a pound or two a week.1. and when you trouble yourself,sooner or later youre going to gain it back.operate at a 500calorieaday deficit(亏损).2. so if you cut 500 calorieaday for seven days straight,youll lose a pound a week right there. operating at a decrease of 500 calorieaday should involve both eating less and moving more; for example,you could consume 300 fewer calories and burn 200 extra per day.include both healthy eating and exercise in your weightloss plan,and break the 500calorie goal into small groups to make it more reachable.3. to cut 100 calories: 4. have vegetable pizza instead of pepperoni (意大利辣香肠)use our nutritional needs calculator to determine how many daily calories you should consume in order to lose,gain,or maintain your healthy goal weight.once youve reached your goal,recalculate your nutritional needs for keeping extra weight off all summer long. to burn 100 calories: spend 15 minutes biking.5. spend 20 minutes gardening.keep on exercising at least 30 minutes daily a week.reading food labels and counting calories or writing down what and when you eat can give you more control as well.ahere are some simple ways to get there.bwalk or run one mile.ca pound is 3,500 calories.dit is okay to have some snacks between your meals.eyou should always make sure you get a lot of sleep.fanything more than that usually means youre troubling yourself.geat a chickens breast without the skin.答案:15fcagb.完形填空阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项中选取最佳选项。they stood close to each other inside the storm doortwo children in ragged coats,trembling.“any old papers,lady?”i was very busy preparing the traditional thanksgiving turkey at that moment,so i wanted to say no 1 i looked down at their feet,thin little shoes,wet with snow.“come in and ill 2 you a cup of hot cocoa.”there was no conversation. their wet shoes left 3 on the floor.i 4 them cocoa and toast with jam 5 the cold outside.then i went back to the kitchen and started on the 6 for my family.the silence in the front room made me feel strange.i looked in.the girl 7 the empty cup in her hands,looking at it.the boy asked in a flat 8 ,“lady.are you rich?”“am i rich? 9 !” i looked at my shabby furniture covers.the girl put her cup back in its saucer (茶杯碟) 10 .“your cups match your saucers.”her voice was old,with a 11 not for the food.they left then,holding their 12 against the wind.they hadnt said thank you.they didnt 13 to.they had done more than that.plain blue cups and saucers.but they 14 .i tasted the potatoes and the soup.my favorite food on the stove,a 15 over our heads,my man with a good steady jobthese things matched,too.i moved the chairs back from the fire and 16 the living room.the muddy footprints of their small shoes were still 17 on my floor.i 18 them be for a while.i want them there 19 i ever forget again how 20 i am.1a.unlessbaftercwhile duntil解析:选d。作者当时正忙于准备感恩节的火鸡,因此想说没有,直到(until)她看见他们的脚。2a.make bprovidecproduce dcreate解析:选a。make sb.a cup of sth.意为“给某人沏杯茶、倒杯饮料等”,为固定表达。3a.signs bsignalscmarks dsymbols解析:选c。此处指孩子们的鞋子很湿,在地板上留下了污迹。sign“标记”,signal“信号”,mark“痕迹”,symbol“象征”。4a.showed bservedccarried dsupplied解析:选b。作者给孩子们送上了可可饮料和果酱吐司,以抵御外面的严寒。serve“招待,送上”,符合语境。5a.against bfromcon din解析:选a。参见上题解析。against意为“防,抗”。6a.budget bbargaincproduct dlaundry解析:选a。作者回到厨房,心里开始盘算家庭预算。budget“预算”,符合语境。7a.watched bliftedcheld dput解析:选c。女孩手里握着空杯子。hold意为“握住”。8a.word bmethodcstate dvoice解析:选d。男孩以平淡的语气问作者的家境。in a flat voice意为“以平淡的语气”。9a.yes bsurecno dalways解析:选c。根据“i looked at my shabby furniture covers.”可知,作者家境不富裕。10a.suddenly bcarefullycquickly danxiously解析:选b。女孩小心地(carefully)将杯子放回到茶杯碟里。11a.hunger bpridecsurprise dcuriosity解析:选a。她的嗓音里带有一种并不是对食物的渴望(hunger)。12a.books bpaperscdishes ddrinks解析:选b。根据第二段中的“papers”可知,两个孩子用报纸(papers)挡风。13a.dare bplancwant dneed解析:选d。根据下文的“they had done more than that.”可知,他们不必(didnt need)说感谢的话。14a.shone bmatchedcbroke dequaled解析:选b。根据第七段小女孩的话“your cups match your saucers.”可知,应选b。15a.floor bwindowcroof dcurtain解析:选c。根据语境可知,此处是作者在列举般配的事物。a roof over our heads“我们的栖身之所”。16a.washed brepairedclocked dtidied解析:选d。根据该空后面两句及最后一段可知,这里是说作者在收拾(tidied)房间。17a.dry bsoftcwet dcold解析:选c。根据第三段中的“wet with snow”可知,他们的鞋在地上留下的脚印仍是湿的。wet“潮湿的”。18a.insured bletcgot dkept解析:选b。根据最后一段的“i want them there”可知,此处应选b,let.be表示“任由发生”。19a.in case bas ifcif only din that解析:选a。作者让脚印留在地板上,以防(in case)她又忘记自己有多么富有。作者想让脚印提醒自己学会感激,学会珍惜。20a.nice bfreecbusy drich解析:选d。参见上题解析。rich“富有的”,符合语境。.语法填空阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(不多于1个单词)或括号内单词的正确形式。mike:hi,tom,id like to know your views about smoking.tom:i agree that smoking can be 1 (harm) 2 can be many other habits.mike:like what?tom:having candies,for instance.mike:how can you compare 3 the two habits?tom:nowadays many people die from 4 (eat) too much sugar.it makes people overweight.but few try to forbid sweets.mike:too much sugar is bad!but only the people who have too much.tom:what do you mean?mike:i mean smoking is not only bad for the smokers health but also affects 5 of others.they forc

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论