高考英语总复习 题组层级快练(四十)外研版选修8.doc_第1页
高考英语总复习 题组层级快练(四十)外研版选修8.doc_第2页
高考英语总复习 题组层级快练(四十)外研版选修8.doc_第3页
高考英语总复习 题组层级快练(四十)外研版选修8.doc_第4页
高考英语总复习 题组层级快练(四十)外研版选修8.doc_第5页
免费预览已结束,剩余3页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

题组层级快练(四十).完形填空judgment is something we are all forced to face. however, wouldnt you think that _1_ adults would be less harsh(严厉的)about a persons _2_ ? ridicule is expected among preteens and teenagers, but _3_ really should know better.this past december, i got a very _4_ haircut. since then, i have been called a lesbian(同性恋女子)and a(n) _5_, and the majority of these _6_ have come from adults. i am not the only one that this has happened to, and i _7_ wont be the last. just yesterday, a woman called me an “it” to her _8_ who could not have been more than seven years old. when are we going to refer to people as just people instead of _9_ them based on their looks of preference?i am a firm believer in expression. if you can find a way to let your _10_ personality show, you should. _11_ that is art, music, body modifications, poetry, etc., it should all be for the positive expression of you. pleasing yourself is more _12_ than pleasing the entire world _13_ in the end, it is your life.as for myself, i _14_ my short hair and i plan to get tattoos(纹身) next year. when i told my friends about the idea, they said tattoos would make me look strange. at first i was _15_ about my friends not fully _16_ the idea, but in the end, it is my body and my decision.the purpose of sharing the story about my hair and tattoos is to _17_ that you shouldnt live your life to please other people. for those of you who are _18_ about things like this, smile. when you cannot stop others from _19_ unpleasant things, you can be around people who are more _20_. it is better to die happy because you lived a satisfying life, than to die sad because you spent your life trying to please someone else.1. a. smarter b. maturerc. prettier d. luckier2. a. appearance b. personalityc. fortune d. ability3. a. children b. studentsc. adults d. seniors4. a. good b. modernc. short d. beautiful5. a. lady b. artistc. poet d. boy6. a. questions b. explanationsc. comments d. examples7. a. possibly b. basicallyc. usually d. certainly8. a. husband b. motherc. sister d. daughter9. a. praising b. judgingc. refusing d. avoiding10. a. lovely b. truec. warm d. strong11. a. whether b. ifc. while d. as12. a. important b. difficultc. interesting d. confusing13. a. unless b. becausec. though d. until14. a. wash b. forgetc. cut d. love15. a. curious b. worriedc. sad d. doubtful16. a. sharing b. acceptingc. discussing d. applying17. a. deal with b. look intoc. point out d. take down18. a. ridiculed b. cheatedc. understood d. admired19. a. doing b. describingc. hearing d. saying20. a. open-minded b. cool-heartedc. bad-tempered d. tongue-tied答案与解析【文章大意】 本文是议论文。作者结合自身经历说明人生在世不要太在意别人的看法,要活出自己。1. 答案 b解析 由下文的ridicule is expected among preteens and teenagers可推断,“比较成熟的(maturer)”成年人对别人不会太苛刻。2. 答案 a解析 由下文所举的短发和纹身的例子以及第二段末的based on their looks or preferences可推断,此处应该是说一个人的“外貌(appearance)”。3. 答案 c解析 相对于孩子们而言,“成年人(adults)”应该更明事理。4. 答案 c解析 由第四段开头的my short hair可知,作者剪了一个很“短(short)”的发型。5. 答案 d解析 由于作者剪了很短的头发,所以她被人叫作“男孩(boy)”。6. 答案 c解析 此处是说作者被叫作同性恋女子或者男孩之类的“评价(comments)”。7. 答案 d解析 被以貌取人的遭遇并不是只有作者遇到过,并且作者“必定(certainly)”不是最后一个遇到这种事情的人。8. 答案 d解析 由下文的who could not have been more than seven years old可知,此处是指成年女子的“女儿(daughter)”。9. 答案 b解析 作者认为人们不应该根据别人的外貌和偏好来“评判(judging)”他们。10. 答案 b解析 由上文的i am a firm believer in expression可推断,作者认为人们应该展现自己“真实的(true)”个性。11. 答案 a解析 “不论(whether)”是艺术、音乐、身体修饰还是诗歌等,都应该用来积极地表现自己。12. 答案 a解析 由下文的in the end, it is your life可推断,取悦自己比取悦整个世界更加“重要(important)”。13. 答案 b解析 下文与上文是因果关系,故填because。14. 答案 d解析 上文提到作者认为人应该做自己喜欢做的、能展现自己真实个性的事情。据此可推断,作者“喜欢(love)”自己的短发。15. 答案 c16. 答案 b解析 由上文的they said tattoos would make me look strange可推断,起初作者由于朋友们不完全“接受(accepting)”她刺纹身的想法而“伤心(sad)”。17. 答案 c解析 作者分享关于自己的头发和纹身的故事是为了“指出(point out)”人不应为取悦他人而活着的道理。18. 答案 a解析 由上文作者的经历及下文的smile可推断,此处作者建议那些因为类似的事情而被“嘲弄(ridiculed)”的人要微笑面对别人的评价。19. 答案 d解析 由上文作者的经历可知,你无法阻止他人“说(saying)”令人不快的话。20. 答案 a解析 你可以选择和那些更加“开明的(open-minded)”人相处。.阅读理解when asked about happiness, we usually think of something extraordinary, an absolute delight, which seems to get rarer the older we get.for kids, happiness has a magical quality. their delight at winning a race or getting a new bike is unreserved (毫不掩饰的).in the teenage years the concept of happiness changes. suddenly its conditional on such things as excitement, love and popularity. i can still recall the excitement of being invited to dance with the most attractive boy at the school party.in adulthood the things that bring deep joy love, marriage, birth also bring responsibility and the risk of loss. for adults, happiness is complicated (复杂的).my definition for happiness is “the capacity for enjoyment”. the more we can enjoy what we have, the happier we are. its easy to overlook the pleasure we get from the company of friends, the freedom to live where we please, and even good health.i experienced my little moments of pleasure yesterday. first i was overjoyed when i shut the last lunch-box and had the house to myself. then i spent an uninterrupted morning writing, which i love. when the kids and my husband came home, i enjoyed their noise after the quiet of the day.psychologists tell us that to be happy we need a mix of enjoyable leisure time and satisfying work. i dont think that my grandmother, who raised 14 children, had much of either. she did have a network of close friends and family, and maybe this is what satisfied her.we, however, with so many choices and such pressure to succeed in every area, have turned happiness into one more thing weve got to have. were so self-conscious about our “right” to it that its making us miserable. so we chase it and equal it with wealth and success, without noticing that the people who have those things arent necessarily happier.happiness isnt about what happens to us its about how we see what happens to us. its the skillful way of finding a positive for every negative. its not wishing for what we dont have, but enjoying what we do possess.1. as people grow older, they_.a. feel it harder to experience happinessb. associate their happiness less with othersc. will take fewer risks in pursuing happinessd. tend to believe responsibility means happiness2. what can we learn about the author from paragraphs 5 and 6?a. she cares little about her own health.b. she enjoys the freedom of traveling.c. she is easily pleased by things in daily life.d. she prefers getting pleasure from housework.3. what can be informed from paragraph 7?a. psychologists think satisfying work is key to happiness.b. psychologists opinion is well proved by grandma case.c. grandma often found time for social gatherings.d. grandmas happiness came from modest expectations of life.4. people who equal happiness with wealth and success _.a. consider pressure something blocking their wayb. stress their right to happiness too muchc. are at a loss to make correct choicesd. are more likely to be happy5. what can be concluded from the passage?a. happiness lies between the positive and the negative.b. each man is the master of his own fate.c. success leads to happiness.d. happy is he who is content.答案与解析【文章大意】 本文为议论文。题材为个人情感与人际关系。文章介绍了随着我们年龄的增加和对成功追求压力的加大,我们逐渐忽略了身边快乐的存在。在生活中容易满足的人会更快乐。1. 答案 a解析 细节理解题。由第一段的., which seems to get rarer the older we get.可知,我们年龄越大,快乐似乎就会越少。故选a项。2. 答案 c解析 推理判断题。第五段主要讲了作者对快乐的理解:我们越享受我们所拥有的,我们就会越快乐。第六段主要讲了作者的一次经历,孩子和丈夫的吵闹声也让作者感受到了快乐。所以从这两段我们可以得知,作者很容易从日常生活中感到快乐。故选c项。3. 答案 d解析 推理判断题。本段心理学家认为快乐的来源是有可以享受的休闲时间和令人满意的工作。而作者的奶奶对于心理学家认为的快乐来源都没有,但是有自己的朋友和亲人,这或许是让奶奶满意也是快乐的事情。故选d项(奶奶的快乐来自于对生活适度的期盼)。4. 答案 b解析 推理判断题。第八段告诉我们:在每个领域我们有太多的选择和追求成功的压力,我们已经把快乐变成了另外一种东西,甚至把它等同于财富和成功,但是我们没有注意到其实拥有财富和成功的人不一定更快乐。故选b项。5. 答案 d解析 推理判断题。本篇文章的中心段是最后一段。在最后一段作者指出,我们的快乐不是去期望我们没有得到的东西,而是要享受我们所拥有的东西。故选d项。for those who are tired of doing the laundry, samsung has found an answer: a washing machine that can tell you when your laundry is done via a smart phone app (application).strange though it may seem “my wife already does that” was a common response among attendees viewing the device when it was introduced at the consumer electronics show (ces) this week samsung is just one of many appliance makers racing to install (安装) a large number of internet-connected features in machines in an effort to make them “smart”.last year, it was a refrigerator that tweeted(鸣叫). this year, its wi-fi-enabled laundry machines and fridges that can tell you when your groceries are going bad.the washers and dryers, available starting in the spring, connect to any smart phone through a downloadable application. the phone can then be used as a remote control, so the machines can be turned on and off while their owner is at work or on the bus.samsung says its not just something new the app connection actually has some practical uses.“if you started to dry clothes in the morning and forgot to take them out, you can go to your phone and restart your dryer for the time when you come home, so your clothes are refreshed and ready to go,” said spokesperson amy schmidt.the company also says that with electricity rate (电价) varying depending on the time of day, more control over when the machines are used can help save money.perhaps, but what they will probably really accomplish is what all good technologies do enable laziness. rather than getting up to check on whether the laundry is done, users will instead monitor it on their phones while watching tv.1. what can be inferred from the common response of the attendees at the ces?a. the machine will be a big success.b. their wives like doing the laundry.c. the machine is unrelated to their life.d. this kind of technology is familiar to them.2. what can we learn about the new laundry machines?a. they can tell you when your clothes need washing.b. they can be controlled with a smart phone.c. they are difficult to operate.d. they are sold at a low price.3. we can conclude form samsungs statements that _.a. the app connection makes life easierb. it is better to dry clothes in the morningc. smart phones can shorten the drying timed. we should refresh clothes back at home4. what is the main idea of the last paragraph?a. the laundry should be frequently checked.b. lazy people like using such machines.c. good technologies also cause problems.d. television may help do the laundry.答案与解析【文章大意】 本文属于科普知识类。对于那些讨厌洗衣服的人来说,三星为他们找到了解决办法:一种智能洗衣机可以通过智能手机来控制,使得生活更加便利,但是好的技术同样会带来问题。1. 答案 d解析 推理判断题。第二段提到,出席产品展销会的人员说my wife already does that,这是他们对新型智能洗衣机的普遍反应。由此可知,他们的妻子都非常熟悉智能洗衣机的操作流程,进而可知他们对这种技术很熟悉,故选d项。2. 答案 b解析 细节理解题。根据第一段. when your laundry is done via a smart phone app(application).可得出答案为b项。3. 答案 a解析 推理判断题。文章第六段提到,如果你早晨甩干的衣服忘记拿出来了,你可以拿出手机重启烘干机,这样你的衣服就焕然一新了。由此可以推断出这种新型洗衣机给生活带来了便利。4. 答案 c解析 段落大意题。由文章最后一段. enable laziness. rather than . users will instead monitor it on their phones while watching tv.可知,先进的技术同样会带来问题,故选c项。.短文改错假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处;每处错误仅涉及一个单词的增加,删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词。2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。dear mr. brown,id like to introduce myself to you. i want apply for a position in your firm. i graduate from college three years ago and since then i have worked as a engineer. i am good at english and know some japanese and germany. i am hard-working and careful in something i do. i am honest, kind and easily to get on with. born in 1985, i am still unmarried. i am sure i am capable but if i am accepted, i will try out my best to contribute to our firm. i believe im f

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论