免费预览已结束,剩余4页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
题组层级快练(十九).完形填空i have 10 close brothers who i have grown up and played with. people do not know when we have _1_ together, but every friday night they watch our football games.at college we played together on the freshman team, _2_ the seniors playing on our school team. i wondered what made them so passionate. later i understood they were playing _3_ a simple love for the game. soon i began to apply those _4_ to my everyday life. i have seen what it takes to _5_. you just need devotion, confidence and courage. it does not necessarily need the most _6_ person to get the job done, but the one who wants success more than any other person.this _7_ has helped shape who i am. what i have _8_ from football gives me the confidence to succeed in life. my good performance in my studies is just the _9_ of my success, and i owe my good grades to football. football has taught me to strive to be at the _10_ of whatever i do. no one will ever see me quit, _11_ i simply wont. if i start doing something, i will finish it and do it _12_.“the man at the top of the mountain didnt fall there.” this is probably the most _13_ quote i have ever heard, and my brothers and i believe in it. we work _14_, whatever the situation is. most of the time, we cannot even _15_ on the football field because other teams take priority. _16_, we practice on a field behind the school with rubble and wild grass, but this just makes us _17_.before, i would start a task just to _18_ it. now, i strive to see how _19_ i can go. i have a healthy body and mind, and football has given me the opportunity to _20_ those gifts. i will always cherish my football experiences.1. a. lived b. playedc. studied d. competed2. a. joining b. havingc. leaving d. watching3. a. for b. byc. on d. in4. a. ways b. needsc. lessons d. decisions5. a. graduate b. succeedc. survive d. live6. a. gifted b. healthyc. careful d. devoted7. a. plan b. gamec. research d. attitude8. a. used b. showedc. learned d. won9. a. test b. chancec. choice d. beginning10. a. top b. endc. time d. result11. a. if b. butc. because d. though12. a. often b. wellc. quickly d. finally13. a. important b. interestingc. famous d. unbelievable14. a. long b. hardc. fast d. happily15. a. show b. dependc. practice d. appear16. a. besides b. otherwisec. also d. instead17. a. calmer b. strongerc. busier d. slower18. a. get through b. start withc. devote to d. make out19. a. hard b. straightc. far d. wrong20. a. receive b. sendc. keep d. improve答案与解析【文章大意】 本文是一篇记叙文,讲述了年少时的“我”对足球的痴迷以及“我”从踢足球的经历中获得了很多正能量。1. 答案 b解析 考查语境选词。此处表示人们不知道“我们”何时就已经在一起打球,但每个星期五晚上他们都会看“我们”比赛,故选b项。2. 答案 d解析 考查动词辨析。由on the freshman team和on our school team可知,在大学“我们”一起在新生队打球,观看(watching)校队的高年级学生打球。3. 答案 a解析 考查介词。这里回答前文中的what made them so passionate,故用for,表示使他们如此狂热的原因是他们对比赛的热爱。4. 答案 c解析 考查名词。根据上下文内容可知,这里讲的是“我”观看这些高年级学生打球后得出的教训(lessons),并开始把它们应用到“我”每天的生活中。5. 答案 b解析 考查语境选词。由下文中的you just need devotion, confidence and courage . wants success more than any other person可知,这些都是成功(succeed)的要素。6. 答案 a解析 考查语境选词。not . but .表示“不是而是”。这里讲的是成功不一定需要天资聪慧的(gifted)人,而是需要那种有强烈的欲望想要成功的人。7. 答案 d解析 考查逻辑推理。把观看这些高年级学生打球后得出的感悟用在自己的生活中是一种人生态度,故选d项。8. 答案 c解析 考查语境选词。前文讲到“我”就把“我”领悟到的东西用到了生活中。所以此处表示“我”在踢足球的过程中学到的(learned)东西让“我”有信心在生活中取得成功。9. 答案 d解析 考查逻辑推理。前文讲到“我”在踢足球的过程中学到的东西让“我”有信心在生活中取得成功,接下来就讲述“我”成功的例子。当时“我”还是学生,所以在学业上好的表现是“我”成功的开始(beginning)。10. 答案 a解析 考查语境选词。踢足球的经历教给“我”力求将“我”所做的一切事情做到最好。top“顶部;顶端”符合题意。11. 答案 c解析 考查逻辑关系。这里表示没人会看到“我”放弃,因为“我”不会,故选c项。12. 答案 b解析 考查语境选词。这里表示如果“我”开始做一件事,“我”会把它完成并做得很好(well)。13. 答案 a解析 考查形容词辨析。从my brothers and i believe in it可知,前面的那句话是“我”听过的最重要的(important)引语。14. 答案 b解析 考查语境选词。从引语the man at the top of the mountain didnt fall there表示的意思可以看出,矗立山巅而不倒在于人的努力。故选b项。15. 答案 c解析 考查动词辨析。从后文的because other teams take priority可知,由于其他队优先用了球场,所以“我们”队就不能在球场上练习(practice)踢球了。16. 答案 d解析 考查副词辨析。“我们”不能在球场上训练,反而在学校后面布满碎石、长满野草的地方练球。故选d项。besides“况且;此外”;otherwise“否则”;also“而且;此外”;instead“反而;却”。17. 答案 b解析 考查形容词辨析。由but表示的转折关系可知,尽管学校后面的地方布满碎石、长满野草,但在这样艰苦的地方练球只会使得“我们”更强大(stronger)。18. 答案 a解析 这里是“我”过去和现在对踢球的不同态度。联系上下文内容可知,“我”以前踢球只是为了完成踢球这个任务。get through“完成”;start with“以开始”;devote to”致力于”;make out“理解;明白”。19. 答案 c解析 考查语境选词。从strive“努力;奋斗”表示的意义可知,“我”现在会努力踢球看看自己能踢多好。故选c项。20. 答案 d解析 考查动词辨析。踢足球的经历给了“我”提升(improve)自己健康的身体和头脑的机会。.阅读理解pakistani youth activist malala yousafzai, 17, was awarded the 2014 nobel peace prize on friday, october 10. she is the youngest nobel winner in history. malala shared the prize with kailash satyarthi, a 60-year-old man from india who had helped lead a movement to end child slavery around the world. both winners were recognized “for their struggle against the suppression of children and young people and for the right of all children to education”.malala yousafzai has never been ordinary. when she was just 11 years old, she started keeping a blog about the talibans takeover of her hometown of mingora, in northwestern pakistan. taliban members follow an extreme version of islam, and believe young girls like malala should not go to school. classrooms throughout the swat district of pakistan, where malala was living, were closed for several months. malala spoke publicly about her desire to go back to school. “all i want is education,” she told one television broadcaster.when the pakistani government regained control, malala was able to return to class. she continued to blog and speak up for girls right to education. but on october 9, 2012, the taliban tried to silence her. a gunman boarded her school bus and shot her on the left side of her forehead. malala survived, and showed great courage and optimism during her long recovery. during this time, she became a symbol of the struggle for girls rights all over the world.now, malala has also become an international symbol of peace. each year, the nobel prize honors excellent people in medicine, literature, chemistry, promoting peace, and other fields. it is one of the highest honors in the world. malala and satyarthi will split the award of $1.1 million.malalas mission for peace is unstoppable. nine months after she was shot, she gave a famous speech at the united nations. “they thought that the bullets would silence us. but they failed,” she said. “and then, out of that silence came thousands of voices . weakness, fear and hoplessness died. strength, power, and courage was born.”1. why was kailash satyarthi awarded the nobel peace prize?a. he struggled to provide all children with education.b. he was devoted to the education for girls in india.c. he was trying to help indians to gain more freedom.d. he called for a better living environment for children.2. what does the underlined sentence in paragraph 2 mean?a. malala is an ordinary girl.b. malala used to be ordinary.c. malala is a very special figure.d. malala doesnt want to be ordinary.3. what did malala express in her blog?a. her eagerness to receive education.b. her anger at the rule of the taliban.c. her miserable life in the countryside.d. the poor living conditions in pakistan.4. why did a gunman shoot malala on the school bus?a. to keep her from going to school.b. to show off their power.c. to stop her blogging and speaking up for girls right to education.d. to warn other girls not to speak.5. what would be the best title of the text?a. the 2014 nobel peace prizeb. a brave girl from pakistanc. malala wins nobel peace prized. malala yousafzai, a young activist答案与解析【文章大意】 本文主要讲述了诺贝尔和平奖获得者之一的马拉拉的故事。1. 答案 a解析 细节理解题。根据第一段中的both winners were recognized “for their struggle against the suppression of children and young people and for the right of all children to education可知,kailash satyarthi获诺贝尔和平奖是因为他致力于反对压迫儿童和年轻人并为所有的儿童争取受教育的权利。故选a项。2. 答案 c解析 句意猜测题。根据第二段可知,在马拉拉11岁时,她就写博客描述她家乡的女孩子在塔利班的统治下遭遇的不公正待遇。她绝非等闲之辈。故选c项。3. 答案 a解析 细节理解题。根据第二段中的all i want is education可知,马拉拉在微博中表达了想接受教育的强烈愿望。故选a项。4. 答案 c解析 细节理解题。根据第三段中的第二句和第三句the taliban tried to silence her知,塔利班向马拉拉开枪,试图阻止她向外界发微博以及为女孩子争取受教育的权利。故选c项。5. 答案 c解析 主旨大意题。通读全文可知,本文主要报道了17岁的巴基斯坦女孩马拉拉荣获2014诺贝尔和平奖的消息,并介绍了她的主要经历和贡献。故选c项。.七选五根据短文内容,从短文后的选项中选出能填人空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 what kind of car do you have? an old one. i know its old. _1_ its a chevrolet. why do you ask? you are going into the car business? nothing like that. my cousin is going to take a job overseas and he cant take his car with him, so hes going to sell it cheap. _2_ well, i have been thinking about getting a newer car. i cant afford a brand new one. _3_ is it a four-door or a two-door? its a coupe (双门小汽车) with a vinyl roof. _4_ yes, and it also has power steering, power brakes, and air conditioning. i guess i might take a look at it. how much is he asking? _5_ okay. set it up for me to see it, if you can.a. its practically new.b. i can show you a second-hand car.c. i dont know for sure, but hell make you a good deal.d. does it have automatic transmission?e. would you like to introduce your cousin to me?f. but what mark is it?g. would you like to look at my cousins car?答案 1-5 fagdc.语法填空appreciate the journeylife is short and precious. we have to _1_ the time to appreciate the journey. often in life we are all _2_ busy with our family, friends, work, bills and _3_(achieve)our goals that we forget about ourselves, we forget to appreciate the journey. we forget to stop and feel and think about our own _4_(happy). we feel we dont have time for ourselves. its not _5_(health) and can cause physical as well as mental health problems.so often we hear people say they are burnt out. this is _6_ they havent stopped and taken the time they need to take care of themselves.when i say “stopped” i dont mean _7_(stop)taking care of everyone else, which is _8_(possible) to do sometimes, especially when you have small children. i _9_(simple) mean to take some time during each and every day to think of ourselves too. we can even do this while we are _10_(complete) some of our other responsibilities. this is not being selfish. listen to your mind and body and take the time you need for yourself, and you deserve to be happy and healthy too.答案与解析【文章大意】 本文是一篇夹叙夹议的文章。生命是短暂而宝贵的,我们在人生的旅途中需要为自己花点时间,慢慢欣赏生活中的风景,以便于更好地照顾我们爱的人,完成我们的职责,达到我们的目标。1. take 考查动词。根据空格后面语境time可以得知,此处考查take the time表示“花费时间”之意的用法;后面多接to do 表示“花费时间做某事”。2. so 考查副词。根据空格后面语境that we forget .可以得知,此处考查so . that .句式表示“如此以至于”之意。3. achieving 考查动词。根据空格前面语境with our family, friends, .可以得知,此处需要用动名词形式作with的宾语,故用achieving。4. happiness 考查名词。根据空格前面的语境our own可以得知,此处需要用happy的名词形式happiness“幸福”。5. healthy 考查形容词。根据空格前面的语境its not .可以得知,此处需要用health的形容词修饰healthy表示“健康的”之意。6. because 考查连词。根据空格前面语境this is可以得知,此处表示产生上文结果的原因,故用because引导表语从句。7. to stop 考查非谓语动词。根据空格前面的动词mean可以得知,此处考查mean to do表示“打算做某事;有意做某事”之意的用法,故此处答案为to stop。8. impossible 考查形容词。根据空格前面语境which is以及空格后面语境to do .可以得知,此处表示“这有时候不可能做到”。故答案为impossible“不可能的”。9. simply 考查副词。根据空格后面语境mean可以得知,此处需要用副词形式修饰动词mean,故答案为simply表示“只是;仅仅”。10. completing 考查动词。根据空格前面语境are可以得知此处需要用complete的现在分词形式completing与are构成现在进行时。.短文改错假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处;每处错误仅涉及一个单词的增加,删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词。2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。today is sunday.ive been in russia for two months. this is the first time that i have been away my family for such a long time. with the help of katia, a roommate of me, ive soon got used to live without my parents around. katia, like many other russian girls, are nice and lively. we became friends shortly we met each other. although her english is a little hardly to understand, we enjoy chatting and we usually talk a lot about our family. were both surprising that chinese culture and russian culture were so different. now, we are planning a small party for the next sunday. there, katia will introduce me to some of her friends, some of who has been to china several times. i just cant wait.答案与解析today is sunday.ive been in russia for two months. this is the first time that i have been away my family for such a long time. with the help of katia, a fromroommate of me, ive soon got used to live without my parents around. katia, like mine livingmany other russian girls, are nice and lively. we became friends shortly we met each isother. although her english is a little hardly to understand, we enjoy chatting and we hardusually talk a lot about our family were both surprising that chinese culture and families surprisedrussian culture were so different. now, we are planning a small party for the next aresunday. there, katia will introduce me to some of her friends,some of who has whombeen to china several times. i just cant wait.第1处:在away后加from。be away from a place“离开某处”。第2处:me改为mine。此处的of表整体与部分的关系,其后的代词要用名词性物主代词。第3处:live改为living。get used to“习惯于”,其中的to为介词,后跟v-ing形式作宾语。第4处:are改为is。该句
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年航空制造行业航空制造业智能化转型报告
- 2025年环保技术行业环保技术创新与环境治理研究报告及未来发展趋势预测
- 2025年服装行业时尚产业影响因素分析研究报告及未来发展趋势预测
- 2025年环保设施产业智能环保设施技术应用研究报告及未来发展趋势预测
- 凝胶修复材料在不同类型骨折中的疗效比较-洞察及研究
- 光分色技术在土壤污染物检测中的应用-洞察及研究
- 多终端协同通信-洞察及研究
- 共享经济商业模式研究-洞察及研究
- FaaS容器化技术-洞察及研究
- 安全测试数据生成方法-洞察及研究
- 办公楼室内装饰装修工程施工方案
- 光声成像技术简介课件
- 《领导力》读书笔记
- 2023年江苏省初中物理竞赛试卷
- GB/T 6417.1-2005金属熔化焊接头缺欠分类及说明
- GB/T 13576.1-1992锯齿形(3°、30°)螺纹牙型
- 北医安全法规考试题
- 绝对值的练习课课件
- 2023年昆仑银行校园招聘笔试题库及答案解析
- 十八般兵器解读课件
- 重医大内科学教案06血液系统疾病-2贫血概述
评论
0/150
提交评论