免费预览已结束,剩余1页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
unit 2robotsa级:基础巩固.单词拼写1.that day when i was in the bookstore,i came across a science f,which interested me a lot.答案:fiction2.a by his friends,he went to the teachers office to admit what he had done was wrong.答案:accompanied3.he got a new car,which made him become the e of the others.答案:envy4.usually people show great s for the children begging in the streets.答案:sympathy5.there are a p of stones in the middle of the road.答案:pile6.to everybodys surprise,they got d last month,though they had been married for only two months.答案:divorced7.to sleep late in the morning,i usually turn off my a clock on sunday mornings.答案:alarm8.no matter how busy he is,he will set a some time to spend with his daughter every day.答案:aside9.to his (满意),he passed the examination.答案:satisfaction10.it is (荒谬的) to believe that the number 13 brings bad luck.答案:absurd.完成句子1.总经理和董事长并肩坐在桌子后面。the general manager and the chairman are sitting behind the desk .答案:side by side2.错在资方而不在劳方。its management that is at fault the workforce.答案:rather than3.有机反应常常伴随有副反应。organic reactions are frequently side-reactions.答案:accompanied by4.他从来不干会招惹是非的事。he will things that might cause trouble.答案:leave alone5.吸烟有害健康,这是大家公认的。 accepted smoking is harmful to our health.答案:it is generally;that 6.出于对无家可归的孩子们的同情,他留他们过夜。 for the homeless children,he gave them shelter for the night.答案:out of sympathyb级:能力提升.阅读理解阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。athink ahead,win gamehow many of you have used rock,paper,scissors(rps) as a “fair” way to settle something?if you think it is a game of chance,think again,according to scientists.rps is a game as popular in the east as it is in the west.the rules are the same:two players make one of the three hand signs.to decide the winner,rock breaks scissors,scissors cut paper,and paper covers rock.many of us play with no game plan in mind.but researchers have worked out several winning patterns.the world rock paper scissors society holds tournaments (联赛) in toronto,canada.according to their data,players choose rock (35.4 percent) and paper (35 percent) more than scissors (29.6 percent).if your opponent is a man or an angry person,its quite possible they will start the game with rock,researchers have found.if your opponent is a woman or a beginner,you should expect them to start with scissors.earlier this year,chinese scientists asked 360 students to compete in a rps tournament at zhejiang university.scientists found that winners tend to choose the same action they won with,while the loser tends to change to the next action in the order of rock,scissors,paper.this is called the “win-stay,lose-shift” strategy.humans use this strategy in many competitive situations.expert rps players have many other techniques.monica martinez,2008 winner of the world rps tournament,said that she read faces.“i didnt worry about what i was going to do.i just did what i thought they were going to do,” she told the telegraph.if your friends are similar experts,learn from jonathan monaco,winner of the 2009 usa rps tournament.he wears dark sunglasses to cover his expressions during the game.remember,the strategy for playing rps depends on how skilled your opponent is.but if youre looking for a quick,simple winning rule for a match,choose paper.scissors is the least popular choice,and men favor rock.both are reasons to choose paper.1.what is paragraph 2 mainly about?a.the popularity of rps games around the world.b.the general rules of rps games.c.a game plan for rps games.d.the fairness of rps games.解析:主旨归纳题。由第二段第一、二句“rps is a game as popular in the east as it is in the west.the rules are the same.”可知第二段主要讲述了猜拳的基本规则。答案:b2.according to the article,researchers worked out some winning patterns for rps games mainly by .a.studying the rules of the gameb.analyzing game datac.interviewing expert playersd.organizing major tournaments解析:细节理解题。由第四段最后一句“according to their data,players choose rock (35.4 percent) and paper (35 percent) more than scissors (29.6 percent)”和第六段第二句“scientists found that winners tend to choose the same action they won with,while the loser tends to change to the next action in the order of rock,scissors,paper.”等内容可知科学家们主要是通过研究数据的方式来发现猜拳游戏中的一些获胜规律。答案:b3.which of the following statements about monica martinez is true according to the article?a.she likes to use the same actions many times in a row when playing the game.b.she usually follows the order of rock,scissors and paper when playing the game.c.she is good at reading her opponents moves when playing the game.d.she often wears dark sunglasses when playing the game.解析:细节理解题。由第十段“i didnt worry about what i was going to do,i just did what i thought they were going to do,she told the telegraph”可知monica martinez 擅长预测对手动向。答案:c4.we can infer from the last two paragraphs that .a.scissors is the most popular choice of skilled rps playersb.paper is a safer choice than rock and scissors for rps playersc.beginners have barely any chance of winning against skilled rps playersd.men are usually better at rps games than women解析:推理判断题。由第十二段最后三句“but if youre looking for a quick,simple winning rule for a match,choose paper.scissors is the least popular choice,and men favor rock.both are reasons to choose paper.”可知b项正确。a项与文章事实不符(出现最多的实际上是rock)。c、d两项文章都没有提到。答案:bbself-driving cars arrivemany drivers dream of the day when they can sit back while their car drives itself.while several companies are working hard to make it a reality,self-driving cars still face many problems.google was one of the first to get into this industry.it has been developing self-driving cars since 2009,and its new driverless car is called firefly.the two-seater car has a cute,round shape.its front end looks like a friendly face:the “eyes” are headlights,the “nose” is a laser sensor and radar.another group of radars,lasers and cameras sits on top of the roof and gives the cars a 360-degree “view”.they are linked to computer software that can identify people,cars,road signs,and traffic lights,and thus tell the car to make turns and stops.but the driverless car is only a “fair weather friend”,the daily mail commented.according to the mit technology review,the current driverless cars cant react like a human driver.they cant drive in heavy rain or snow.chris urmson,director of the google car team,said that this is because the detection technology is not yet good enough to separate certain objects from weather conditions.in the cars “eyes”,raindrops and snowflakes are the same as rocks,and cars stop for them.but if the manhole (下水道入口) ahead is uncovered,they drive over it without hesitation.also,if a police officer waves at the side of the road to ask traffic to stop,the cars cannot understand him.despite all these problems,urmson said driverless cars will “happen more quickly than people think”perhaps as soon as in five years time.but even at that time,driverless cars wont be truly “driverless”.in the us,driverless cars are only allowed on roads in certain states if someone sits in the drivers seat.european countries,mexico,chile,brazil,and russia follow the united nations convention (公约) on road traffic.the convention used to say:“every driver shall at all times be able to control his vehicle or to guide his animals.” a change was agreed in may,allowing a car to drive itself as long as a driver is in the car and able to take the wheel at any time.5.which of the following is true about driverless cars?a.they look completely different from normal cars.b.it is illegal for them to drive on roads according to the united nations convention on road traffic.c.the equipment on top of their roofs helps the cars to get a full view of the area around them.d.the cars software analyzes the information it gets from the radars and then adjusts the radars directions.解析:细节理解题。由第三段第一句“another group of radars,lasers and cameras sits on top of the roof and gives the cars a 360-degree view”可知应选c项。a项文中没有提到。最后一段提到从五月开始,无人驾驶汽车可以上路,前提条件是有司机在车里就坐并能够随时接过方向盘,所以b项有误。d项中的“then adjusts the radars directions”部分文中没有提到。答案:c6.according to the article,the current driverless cars stop when .a.it is thunderingb.the traffic lights are redc.there is an uncovered manhole aheadd.a police officer suggests that they do so解析:推理判断题。第三段里提到,车里装的计算机软件能够识别交通信号灯。a项文中没有提到。由第六段倒数第二句“but if the manhole (下水道入口) ahead is uncovered,they drive over it without hesitation.”可知c项错误,由第六段最后一句“also,if a police officer waves at the side of the road to ask traffic to stop,the cars cannot understand him.”可知d项错误。答案:b7.whats one of the “problems” facing driverless cars according to the article?a.how to make them run faster.b.how to improve their detection technology.c.how to power the cars using greener energy.d.how to guide the cars when the gps fails to work.解析:细节理解题。由第六段第一句中的“.said that this is because the detection technology is not yet good enough to separate certain objects from weather conditions.”可知应选b项。答案:b8.what best describes urmsons attitude toward the development of driverless cars? a.excited. b.worried.c.doubtful.d.optimistic.解析:观点态度题。由第七段
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 知识产权保密协议范本
- 2026年湖北省黄石市单招职业倾向性测试题库新版
- 2026年金肯职业技术学院单招职业技能测试题库附答案
- 2026年山西金融职业学院单招职业适应性测试题库新版
- 2026年四川铁道职业学院单招职业技能测试必刷测试卷附答案
- 2026年哈尔滨城市职业学院单招职业倾向性测试必刷测试卷附答案
- 2026年江苏城市职业学院单招职业倾向性考试题库附答案
- 2026年广西现代职业技术学院单招职业技能测试题库及答案1套
- 2026年湖南软件职业技术大学单招职业适应性测试题库必考题
- 2026年云南新兴职业学院单招职业倾向性考试必刷测试卷及答案1套
- 城市轨道交通安检服务礼仪课件
- 10kV开关柜技术规范书
- 江苏省社会组织网上办事系统-操作手册
- 重症急性肝衰竭课件
- 旅游学 教学大纲、教案、课后习题答案(李天元)
- GB∕T 4423-2020 铜及铜合金拉制棒
- 保安员资格证考试历年真题汇编
- 热力环流 说课稿
- 集装箱码头管理系统操作手册
- 国家开放大学《人文英语3》章节测试参考答案
- 提灌站施工施工方案
评论
0/150
提交评论