高考英语总复习 题组层级快练(九)外研版必修2.doc_第1页
高考英语总复习 题组层级快练(九)外研版必修2.doc_第2页
高考英语总复习 题组层级快练(九)外研版必修2.doc_第3页
高考英语总复习 题组层级快练(九)外研版必修2.doc_第4页
高考英语总复习 题组层级快练(九)外研版必修2.doc_第5页
免费预览已结束,剩余3页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

题组层级快练(九).完形填空like online shopping, patients can now book their appointment ahead of time and pay for the physical examinations and medicines by smartphone.a medical center in guangzhou adopted the new _1_ on friday. “the easy online payment is able to reduce the clinical _2_ by 60 percent,” said yang xiufeng who is in charge of information at guangzhou women and childrens medical center, the first in china to _3_ the online payment with the offline medical service.during peak hours, it might _4_ at least five hours for a patient to run through the whole process from _5_ to checkup to getting medicine. but with the easy access to paying fees via smartphone, the process can be _6_ to around one hour, yang said.the new approach also will _7_ the medical centers efficiency, he said, adding that on the first day, around 580 people tried the _8_ method.alipay, a third-party online payment company under the alibaba group, started the _9_ effort, known as future hospital, with medical service providers.after the pilot program in guangzhou, alipay plans to _10_ its cooperation to other major hospitals, _11_ in beijing, shanghai, shenzhen and guangzhou, aiming to ease the difficulties in getting medical _12_.“more than 10 major _13_ from the big four cities expressed their intention of cooperation,” said zhao lian-sheng, manager in charge of the medical service of alipay.hospitals will need to _14_ two conditions: a high-performance information system and _15_ patients who are more likely to use the system.zhao expects that users in the guangzhou women and childrens medical center will _16_ for 30 percent of all patients in three months, _17_ the parents of sick children are in their 30s and 40s, a group that _18_ shops online.but lin wenbin, an analyst _19_ it consultancy analysys international, said the new approach is not good _20_ to reduce overcrowding in hospitals in major cities.1. a. approach b. policyc. attitude d. fashion2. a. expense b. numberc. time d. service3. a. match b. suitc. balance d. combine4. a. spend b. takec. cover d. include5. a. examination b. treatmentc. appointment d. registration6. a. shortened b. limitedc. lengthened d. applied7. a. reduce b. testc. boost d. transform8. a. usual b. newc. traditional d. scientific9. a. cooperative b. uniquec. beneficial d. practical10. a. add b. explainc. deliver d. extend11. a. especially b. extremelyc. finally d. hardly12. a. workers b. servicesc. centers d. facilities13. a. experts b. universitiesc. hospitals d. websites14. a. meet b. enjoyc. involve d. practice15. a. older b. richerc. poorer d. younger16. a. account b. makec. head d. take17. a. unless b. whenc. because d. though18. a. never b. seldomc. willingly d. frequently19. a. across b. withc. through d. on20. a. fair b. enoughc. easy d. possible答案与解析【文章大意】 现在,像网上购物一样,病人可以通过智能手机提前预约并支付体检和药品费用。1. 答案 a解析 考查名词。由首段信息pay for the physical examinations and medicines by smartphone,可知此处表示采用了新方法。approach“方法”符合语境。2. 答案 c解析 考查名词。由第三段中的at least five hours和around one hour,可知新方法缩短了看病需要的时间。3. 答案 d解析 考查动词。combine . with .“把和结合在一起”符合语境。此处表示广州市妇女儿童医疗中心是首家把网上付费与线下医疗服务结合在一起的医院。4. 答案 b解析 考查动词。由宾语at least five hours判断用take表示“需要时间”。此处表示在高峰时期,一个病人完成整个程序需要至少五个小时。5. 答案 d解析 考查生活常识。看病时第一个程序是挂号,故registration“注册;登记;挂号”符合语境。6. 答案 a解析 考查动词。由上文提到的the easy online payment is able to reduce the clinical time,可知应用shortened,此处表示缩短时间。7. 答案 c解析 考查动词。由语境可知,这种新办法提高了效率。boost“促进;提高;增加”符合语境。8. 答案 b解析 考查形容词。由第二段中的the first in china to _3_ the online payment with the offline medical service,可知此处是指新方法。9. 答案 a解析 考查形容词。因为需要alipay和医疗机构之间进行合作,所以用cooperative“合作的”。unique“独特的”;beneficial“有利的”;practical“实用的”。10. 答案 d解析 考查动词。由语境可知此处表示把合作延伸到其他的大医院。extend“延伸”,符合语境。add“增加”;explain“解释”;deliver“运送”。11. 答案 a解析 考查副词。此处表示尤其是北京、上海、深圳和广州。故用especially“特别;尤其”。12. 答案 b解析 考查名词。由上文中的it might take at least five hours for a patient to run through the whole process from registration to checkup to getting medicine,可知在高峰时期,人们得到医疗服务比较困难。故alipay这样做的目的就是缓解这种状况。13. 答案 c解析 考查名词。结合全文可知,提供医疗服务的单位是医院,故选c项。14. 答案 a解析 考查动词。表示“满足条件、要求”时,用动词meet。此处表示医院需要满足两个条件。15. 答案 d解析 考查形容词。由下文中的the parents of sick children are in their 30s and 40s,可知此处表示一些较为年轻的病人。16. 答案 a解析 考查动词。此处说明三个月内在这家医院用这种新方法付费看病的人所占的比例。account for“(数量上、比例上)占”符合语境。17. 答案 c解析 考查连词。上下文之间有逻辑上的因果关系,因此答案为c项。18. 答案 d解析 考查副词。由语境the parents of sick children are in their 30s and 40s可推知,他们应该是经常上网购物。19. 答案 b解析 考查介词。此处介词with表示“为工作;受雇于”。20. 答案 b解析 考查形容词。由上文关键词but以及下文中的overcrowding in hospitals in major cities,可知这种办法不足以减缓大城市中医院人满为患的状况。.阅读理解chihlren with a stutter (结巴) do not suffer disadvantages at school, new australian research suggests. more than ten per cent of children have a stutter by the age of four but they score just as high as other children on tests designed to assess their language, thinking skills and temperament.professor reillys team studied over 1,600 children from melbourne, australia. their mothers had been filling out regular questionnaires since their babies were eight months old and the children were assessed by a range of language and behaviour tests when they reached the age of four.reilly and her colleagues asked the parents to call the study group if their children started showing signs of stuttering. diagnoses were confirmed by a speech pathologist, who then visited the homes of children with a stutter every month to check on their progress.by the age of four, 181 of the children studied had been diagnosed with a stutter. follow-up visits to the 181 children who were consistently assessed after diagnoses showed just nine no longer had a stutter one year later. stuttering children scored 5.5 points higher than that of their non-stuttering peers on language tests and 2.6 points higher on the test of non-verbal intelligence.parents also rated four-year-old children with and without a stutter similarly on behaviour and temperament, according to findings published in a famous journal. the researchers said it was possible that stuttering could improve language skills, or that stuttering could result from very fast language development among some children.dr corrin richels, a speech-language pathologist who has studied stuttering at old dominion university in norfolk, virginia, said it was not all that surprising that children who stuttered did not tend to be worse off in other ways.the researchers said parents of children who stutter are typically advised to wait a year before seeking treatment which can be both time-intensive and expensive to see if the stutter goes away by itself, unless the children become distressed or stop talking.1. children with a stutter at school _.a. are poor in their lessonsb. have normal language skillsc. work much harder than othersd. gain good marks in the exams2. according to reilly, parents should make a telephone to the study members when _.a. they wanted to turn in the questionnairesb. their children were impolite to other peoplec. they wanted to seek some practical adviced. their children had a tendency to stutter3. the writer shows the result of the research by _.a. presenting some statisticsb. offering some good examplesc. telling some interesting storiesd. performing some experiments4. some children may stutter probably because _.a. they dont have language skillsb. their intelligence is very poorc. their language develops very quicklyd. they dont have any patience at all5. it can be inferred from the last paragraph that _.a. it costs quite a lot to treat children with a stutterb. all the children can go back to normal at lastc. it is hard for stuttering children to speak normallyd. children with a stutter should be treated in a proper way答案与解析【文章大意】 研究人员发现,患有结巴的孩子的在校表现并不差。他们在语言、思维方式和性格方面都很正常,特别是在语言方面,甚至还有一定的优势。1. 答案 b解析 细节理解题。根据第一段第二句中的they score just as high as other children on tests designed to assess their language可知,患有结巴的孩子和其他孩子一样有正常的语言能力。2. 答案 d解析 细节理解题。根据第三段第一句reilly and her colleagues asked the parents to call the study group if their children started showing signs of stuttering可知,孩子开始出现结巴征兆的时候父母应该给研究小组打电话。3. 答案 a解析 推理判断题。为了说明研究的结果,作者在文章第四段提供了一系列数据,以说明患有结巴的孩子的表现。故选a项。4. 答案 c解析 细节理解题。根据第五段最后一句中的stuttering could result from very fast language development among some children可知,患有结巴可能是由于他们的语言能力发展比较快。5. 答案 d解析 推理判断题。文章最后一段借研究人员的话说明要正确对待患有结巴的孩子,故d项为正确答案。.七选五根据短文内容,从短文后的选项中选出能填人空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。how to balance work and home lifework and home life are obviously very separate from each other but its very easy to carry your work life home with you and carry your home life to work. _1_prioritize (优先考虑) what matters. for many people, their families matter most, although they know that they still have to work. _2_ rank those items.throw away the unnecessary items, if youre involved in several extracurricular activities, start by dropping just one of them, then think of those things that come up and prioritize them._3_ stop planning your schedule with required activities and inject a little relaxation and enjoyment into the schedule.rely on a support system. _4_ you may have a parent, a family member or a friend that can help with tasks, so that you can spend more time with your child or spouse(配偶). even if you just need someone to talk to in order to help you take charge of creating more balance in your life, its a good idea to speak with those close to you.work is a necessity in order to keep receiving those paychecks. however important it may be to be an attentive worker, it is also important to maintain a fruitful life balance. waiting until tomorrow might just be too late to spare your health and family relationships. _5_a. you must distinguish your work from life.b. always carry your home life home with you and carry your work life to work.c. it is perfectly ok to accept help from others.d. plan for more enjoyment.e. make choices that are convenient for you.f. there are four tips that i suggest to balance work and home life.g. set aside time to write down what matters most in your life.答案 1-5 fgdcb.语法填空there once was a goat and a donkey(驴), which lived _1_ a farm. the donkey worked the hardest so the farmer fed it the _2_(much) food. sometimes the donkey was given more food _3_ it could eat. this made the goat so jealous _4_ it began plotting against (谋划对付)the donkey. “hey, donkey,” the goat said one day. “i think you do too much work on this farm. you carry such heavy things from morning to night. why dont you pretend _5_(get) sick so you can take a day _6_?” the donkey thought the goat had a great idea. so the next morning, the donkey lay in the stable(畜栏) on its side with its eyes _7_(close). right away, the farmer called the doctor. _8_ looking at the donkey, the doctor said it needed a special medicine _9_(make)from the heart of a goat. so the farmer killed _10_goat and gave the donkey medicine made from its heart.答案与解析1. on 考查介词。on a farm“在农场”。2. most 考查形容词。根据前面的hardest可判断出,这里也需要用much的最高级most。3. than 考查固定搭配。句中出现比较级,故用than。4. that 考查连词。固定搭配so . that 表示“如此以至于”。5. to get 考查非谓语动词。pretend to do sth.“假装做某事”。6. off 考查副词。take a day off“请一天假”。7. closed 考查形容词。with its eyes closed是with复合结构。closed是形容词,表示状态。8. after 考查介词。看过驴子后,医生说它需要一种特殊的药。9. made 考查非谓语动词。medicine和make是被动关系,故用make的过去分词形式作定语。10. the/his 考查代词。the/his表示特指。农民杀了这头/他的羊。.短文改错假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处;每处错误仅涉及一个单词的增加,删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词。2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。when i first learned to write in english, i run into many difficulties. the main problem was in that i always thought in chinese and tried to translate anything into english. my teacher advised me to keep my diary. i followed her advice and wrote down 100 words and so

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论