中考英语一轮章节复习 七上 Starter Unit 2 What is this in English(含解析).doc_第1页
中考英语一轮章节复习 七上 Starter Unit 2 What is this in English(含解析).doc_第2页
中考英语一轮章节复习 七上 Starter Unit 2 What is this in English(含解析).doc_第3页
中考英语一轮章节复习 七上 Starter Unit 2 What is this in English(含解析).doc_第4页
中考英语一轮章节复习 七上 Starter Unit 2 What is this in English(含解析).doc_第5页
免费预览已结束,剩余14页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

unit 2 what is this in english一、单选题(共18小题)1下列英语缩写与中文意思相符的一项是_abbc 中国中央电视台 bs (尤指服装的尺码) 中号cnba (中国) 全国篮球协会 dufo不明飞行物2_yesb-o-o-k, bookacan you spell it, please?bwhats this in english?chow do you spell it ?3联合国的英文缩写是aun bnba ccba dhb4whats this _?its a bookaon chinese bat englishcin english don chinese5this is a map_wuhanaof bon cin dat6my bother is in _aclass four, grade two bgrade three, class onecclass seven, grade three dclass eight, grade six7what colour is this? its orangeits orange shirta/; an ban; / can; an da; an8kate, your watch is very nice_athats all right bno, it isntcyes, you are right dthank you9tokyo will host 2020 sumner olympicsreally? it will be first asian city to host the olympics twiceaa;abthe;thecthe;a10its 700 am its time _ahave breakfast bgo homecto get up dto watch tv11whats diy exactly, suzy?it_ “do-it-yourself”, you do something yourself instead of _ someone to do itameans, pay bstands for, to paycmean, paying dstands for, paying12i cant play _ piano, but i play _ football very wella/; / b/; thecthe; / dthe; the13how old is your grandfather? he is _anine btwenty twocthirty dseventy14_ are you? im finethank youawhat bwhochow dhow old15lilei _in class two,but mary and i_in class oneais ;ambis ;arecare ;am16what s this in english?its _aan orange ba orangecorange dthe orange17hello! can i speak to the headmaster, please? awho are you, please? bof course, you cancwho is speaking, please? dsorry, you cant18 mary, whos_ woman over there? shes my aunt, _ english teacherathe; the ba;thecthe; an da; an二、阅读理解(共3小题)19.the english love sportsone of the popular games in england is cricket (板球)but cricket doesnt change(改变) much these yearsfor some parts of england, the eight months of the football season is more important than the four months of the cricket seasonmost middle schools have sports fields (场地) and boys usually play rugby (橄榄球) or football in winter and cricket in summerwhile school girls play tennis or baseball in summer and basketball or hockey (曲棍球) in winter ,boys seldom play basketballthe more popular grown-up (成人的) games are golf and tennis a lot of people play themthe british also like watching horse racing, but few show interest in bike racing britain is the home of many modern (现代的) popular sports请根据短文内容从所给选项中选出最佳选项。1in england, there are _ months in the cricket seasona4 b5 c6 d82middle school boys often play rugby or football in _aspring bwinter csummer dfall3in england, _ are popular grown-up gamesafootball and basketball btennis and footballcgolf and tennis dtennis and soccer4from the passage, we can learn that many modern popular sports are from _a america bbritain cjapan dchina5which of the following is true?afor most british people, the cricket season is more important than the football seasonbcricket changed a lot during the last ten yearscmiddle school girls seldom play basketballdthe british prefer horse racing to bike racing20.taking care of small children is one of the ways to make moneyit is also called babysittingmost parents do not have relatives living with themthey need someone to watch the children if they want to go outa babysitter may play games, draw pictures, or read stories to the children, and then put them to bed at the proper timemowing(割)lawns(草坪)for the neighbors is another common jobwhen people do not have time to mow their lawns in the garden, they are glad to pay somebody to do thisboys and girls can also help deliver newspapers in the neighborhoodthey can walk or ride bicycles to deliver newspapers from house to housethey must do this every day if they want to make money in this waysome old people who live by themselves need helplet them know if you like to help with the clean-up work, or go out to mail letters or buy things for themthey will perhaps pay you something each time or every weekthere are many ways to make moneyamerican children often look around to see what work they can do to earn their pocket money1what does the word “babysitting” mean?ataking care of small childrenba baby sitting at homeca baby making moneyda sitting baby2most american children make money by doing the following except(除了) _adelivering newspapersbdoing what they dislikecdoing the clean-up workdhelping old people with some chores3a young american is more likely(可能的) to find a job if_ahe has no pocket moneybhe likes studying chis neighbor is a doctordhis neighbor is old and lives alone(独自)4the main idea of this passage is that achildren are good babysittersbchildren can deliver newspaperscold people living alone need helpdamerican children work to make pocket money21. a car stops outside a small shopa man is hungry and he wants to buy some cakesits raining hard, he doesnt want to go out in the rainhe sees a boy“come here, boy!” he cries“do you know how much the cakes are?” the boy says yesthe man gives the boy four dollars(美元) and asks him to buy two cakes“one is for you and one is for me” three minutes later, the boy comes backhes eating a cakehe gives the man two dollars and says: “sorry, there is only one cake left”1.whereistheman?a.hesnearthebus.b.heisathome.c.hesonthebus.d.heisinthecar.2.themandoesntwanttogooutbecause_.a.heistiredb.hedoesntlikerainc.heishungryd.itsraininghard3.howmanycakesdoestheboyget?a.one.b.two.c.three.d.four.4.howmucharetheyif(假如)webuyfourcakes?a.fivedollars.b.eightdollars.c.tendollars.d.fifteendollars.5.whatstheresult(结果)?a. the man eats the cake.b.theboyeatsthecake.c. the boy doesnt eat the cake.d.theboyandthemanbotheatthecakes.三、信息匹配(共1小题)22.the secrets of happiness1_ money and success alone do not bring lasting (长久的) happinesshappiness depends on ourselvesin other words, we make our own happinesshere are a few ways to help you be happier2_ we spend so much time thinking about the future, for example, getting into college or getting a good job that we fail to enjoy the presentyou should enjoy lifes simple pleasure, such as reading a good book, listening to your favorite music or spending time with close friends3_another secret to have a happy life is to be activeand having hobbies will help you forget your problemsmany people do this by dancing or playing a sport such as going skating or playing soccer4_finallymany people find happiness in helping otherspeople feel good when they use their time to help others5_you can help a friend with his or her lessons, go shopping to buy food for your family members, or simply help out around the house by washing the dishes四、完成句子(共1小题)23.按要求完成句子。1simon goes to school on a bus every day(改为同义句)simon _ a bus _ school every day2millie does well in dancing(改为否定句)millie _ _ _ in dancing3i am ready for breakfast(改为一般疑问句)_ _ ready for breakfast?4he looks quite tall and strong(对划线部分提问)_ _ he _?五、填空题(共1小题)24.根据句意和汉语注释,写出单词的正确形式。1_(每人) in my class is very nice to me2the new building in our school looks very _(现代的)3of all the subjects, i likes _(生物) best4the _(主人)of these two little dogs often take them for a walk5my father is_(real)a good cook6good _(lucky)to you in the game!7writing english _(diary) is a good way to learn english8this pair of shoes is the basketball _(play)9please give my best _(wish) to your friend for me10lucy goes to the computer club _(two) a week六、其他(共2小题)25.在a、b、c、 d四个选项中选出划线部分发音不同的一个选项。1agrandfather bmatch cchat dgate2aelse bnever cseldom denjoy3alife bbring cslim dpicnic4aphone bover chello dfront5aclub bjust ccute dfun6aher bmember cletter dquarter7acook bnoon cnoodle dfood8aball bwalk calways dtalk9athank buncle corange denglish10ahopes blooks cneeds dwakes26.选出画线部分发音与其余两个不同的单词,将其序号填入题前括号内。()1aplan blake cglad()2ahe bbest cyes()3amilk bkite cfine()4astop bbox copen()5amust bstudent cduty七、书面表达(共1小题)27.假如你是王海,写信向你的笔友mike介绍你的学校生活。提示如下:1学习情况:每周上五天学,每天六节课,最喜欢地理课;2课外活动:是校网球队成员,周三下午练习网球;喜欢读书,因为读书可以帮助了解世界;3朋友:有很多朋友,午饭后互相聊天;有时候帮助他们学习;要求:1内容完整,意思连贯,第3点用1-2句适当发挥;270词左右。开头结尾已给,不计入总词数。dear mike,i would like to tell you about my school life_best wishes!yours,wang hai答案部分1.考点:starter unit 2 what is this in english试题解析:根据题意可知只有bs (尤指服装的尺码) 中号是不正确的s表示小号;句意:你通常怎样去上学?-骑自行车。结合句意,故选b答案:b 2.考点:starter unit 2 what is this in english试题解析:句意:你会拼写它吗?是的。此题考查一般疑问句,根据回答,故选a。答案:a 3.考点:starter unit 2 what is this in english试题解析:句意:联合国的英文缩写是:un分析:nba美国国家职业篮球协会;cba中国国家职业篮球协会;hb铅笔蕊的硬度代表。故选 a答案:a 4.考点:starter unit 2 what is this in english试题解析:句意:这用英语怎么说?是书。in english用英语。结合句意,故选c答案:c 5.考点:starter unit 2 what is this in english试题解析:句意:这是一张武汉地图。a map of的地图。结合句意,故选a答案:a 6.考点:starter unit 2 what is this in english试题解析:根据语境可知此句的含义是我的弟弟在几年级几班。考查英语中怎样表示年级和班级,要先说班级再说年级,并且每个单词的首字母都要大写,故选c。答案:c 7.考点:starter unit 2 what is this in english试题解析:句意:它是什么颜色的?它是橘色的,这是一件橘色的衬衫。回答某物是什么颜色的时候,颜色前不用冠词;第二个空的不定冠词an修饰后面的名词shirt,an orange shirt 一件橘色的衬衫。故选a。答案:a 8.考点:starter unit 2 what is this in english试题解析:句意:凯特,你的手表很好看。谢谢。当别人赞美你时,要说谢谢。athats all right没关系,不用谢;bno, it isnt 不,不是。cyes, you are right是的,你对了; dthank you谢谢。结合句意,故选d答案:d 9.考点:starter unit 2 what is this in english试题解析:句意:东京将会举办2020年夏季奥运会。真的吗?那它将是第一个举办过两次奥运会的亚洲城市。本题考查冠词,第一个空表示特指2020年奥运会,故应该用定冠词the;第二空后修饰的是序数词,故也应该用定冠词the。故选b。答案:b 10.考点:unit 9 my favorite subject is science试题解析:句意:现在上午七点钟,你该到起床的时间了。此题考查固定句式its time to do sth该到做某事的时间了;根据句意,故选c。答案:c 11.考点:unit 9 my favorite subject is science试题解析:句意:苏兹, diy的准确意思是什么? diy代表你自己做,你自己做东西, 而不是付钱给别人做分析选项:mean意思是; stand for代表; pay付钱; diy是三个单词 do it yourself的首字母,instead of 后接动名词,故选d答案:d 12.考点:starter unit 2 what is this in english试题解析:句意:我不会弹钢琴,但是我踢足球踢得很好。在表示乐器的名词前通常要加定冠词,但在表示球类运动的名词前通常不加任何冠词。所以选c。答案:c 13.考点:starter unit 2 what is this in english试题解析:句意:你的祖父多大年纪?他是七十岁。分析选项数词分别为:九,二十二,三十,七十。联系实际,他的祖父一定是七十岁符合实际。故选d答案:d 14.考点:starter unit 2 what is this in english试题解析:句意:你好吗?我很好。谢谢。分析选项:what什么;who谁;how如何;how old多大年龄。通过答语我很好,明确是在询问你好吗?明确选项是第三项。故选 c答案:c 15.考点:starter unit 2 what is this in english试题解析:句意:李雷在二班,但是mary和我在一班。本题考查be动词的使用,我们可以通过一个口诀来记忆,i用am,you 用are; is用于他、她、它;单数is复数are。第一个空前的主语是李雷,是一个第三人称单数形式,所以be 动词应该用is;第二个空前的主语是mary和我,是两个人,所以应该用复数are。故选b。答案:b 16.考点:starter unit 2 what is this in english试题解析:句意:用英语说这是什么?它是桔子。orange作名词,译为“桔子”,作形容词,译为“桔黄色的”。orange是以元音音素开头的单词,在其前面加不定冠词该用an。所以选a。答案:a 17.考点:starter unit 2 what is this in english试题解析:句意:你好,请问我可以找校长接电话吗?请问,你是谁?who is speaking, please? 你是谁?这是打电话常用语,其他项不符合题意,故选c。答案:c 18.考点:starter unit 2 what is this in english试题解析:句意:玛丽,那边的妇女是谁?她是我的姑妈,一名英语教师。第一空有over there 来修饰名词woman,故表示特指,用定冠词the。第二空,english是元音因素开头的词,故用不定冠词an来修饰。故选c。答案:c 19.考点:unit 9 my favorite subject is science试题解析:这篇短文告诉我们:在英国板球季有4个月,中学男生常常在冬天玩橄榄球或足球,高尔夫和网球是受成年人欢迎的游戏,比起自行车比赛英国人更喜欢赛马等内容。1细节理解题。在英国板球季有4个月。根据for some parts of england, the eight months of the football season is more important than the four months of the cricket season故选a。2细节理解题。中学男生常常在冬天玩橄榄球或足球。根据most middle schools have sports fields and boys usually play rugby or football in winter可知选c。3细节理解题。在英国,高尔夫和网球是受成年人欢迎的游戏。根据the more popular grown-up games are golf and tennis故选d。4细节理解题。从这篇文章我们能得知许多现代流行的体育运动来自英国。根据britain is the home of many modern popular sports可知,应该选b。5细节理解题。下面哪一个是对的?比起自行车比赛英国人更喜欢赛马。根据the british also like watching horse racing, but few show interest in bike racing故选d。答案:1a2b3c4b5d 20.考点:unit 9 my favorite subject is science试题解析:这篇短文讲述的是美国的孩子们如果没有零花钱了,他们可以自己找一些事情做,去赚钱,短文中提到了他们可以去送报纸、打扫卫生或是去帮助独自居住的老人。1细节理解题。根据短文的开头taking care of small children is one of the ways to make moneyit is also called babysitting可知,照顾小孩是赚钱的一种方式,这个职业叫保姆。因此babysitting 就是照看小孩。故选a。2推理判断题。根据短文的意思可知,美国的孩子们如果想要赚钱的话,可以去送报纸help deliver newspapers、做卫生打扫的工作help with the clean-up work,或是帮助老人做一些家务some old people who live by themselves need help。短文中没有提到做他们不喜欢做的事情,故b不符合文意,选b。3推理判断题。根据短文的意思可知,美国的孩子们如果没有零花钱了,可以自己做一些事情来赚钱,如他们可以去送报纸、打扫卫生,或是帮助老人。由此可知,住在独自居住的老人附近的孩子更有可能找到工作。故选d。4主旨大意题。这篇短文讲述的是美国的孩子们如果没有零花钱了,他们可以自己找一些事情做,去赚钱,短文中提到了他们可以去送报纸、打扫卫生或是去帮助独自居住的老人。因此d选项最符合文意,故选d。答案:1a2b3d4d 21.考点:unit 9 my favorite subject is science试题解析:答案:1d2d3a 4b 5b 22.考点:unit 9 my favorite subject is science试题解析:这篇短文中作者告诉了我们一些幸福的秘诀。很多人都想要幸福,但是只有金钱和成功并不能给人们带来长久的幸福感。作者认为学会欣赏生活中的简单的事情、有一些亲密的朋友、有一个业余爱好、帮助别人等都可以给我们带来幸福。1句意:大多数人都想要幸福,但是很少有人知道怎样才能找到幸福。金钱和成功并不能长久的带来幸福。根据文意可知,这篇短文作者要告诉我们幸福的秘密,因此在短文的开头,作者应先点明中心。故选c。2句意:第一个幸福的秘诀就是要享受生活中的简单的事情。根据上一段的最后here are a few ways to help you be happier可知,作者接下来要告诉我们几个幸福的秘诀,这里是第一个,故应该选b。3句意:有一些亲密的朋友的人会生活得更幸福,更健康。根据上句话中or spending time with close friends可知,作者认为有一些亲密的朋友会使自己更开心。故选d。4句意:你可以忘掉你的烦恼,只想着这个活动。根据这一段的意思可知,这里作者建议我们在生活中要积极一点,要有一些业余爱好,这样我们就可以忘掉自己的烦恼。故选e。5句意:如果你想更开心,你就需要为别人做一些好事。根据上句话people feel good when they use their time to help others可知,作者认为帮助别人可以使自己更开心。故选a。答案:1c2b3d4e5a 23.考点:unit 9 my favorite subject is science试题解析:1句意:simon每天坐公交车去学校。此题考查固定短语taketo乘某种交通工具去某地。2句意:millie擅长舞蹈。此题考查肯定句变否定句,因为does是实义动词,故借助于助动词doesnt来否定。3句意:我准备好吃早饭了。此题考查变一般疑问句,注意人称的变化。4句意:他看起来很高很壮。此题考查就划线部分提问,他看起来怎么样?答案:1takes to2doesnt do well3are you4how does look 24.考点:unit 9 my favorite subject is science试题解析:1句意:在我们班的每一个人都对我很好。此题考查不定代词每一个人,故填everyone。2句意:在我们学校的高楼看起来很现代化。此题考查形容词。3句意:在所有的科目中,我最喜欢生物。此题考查名词。4句意:这两只小狗的主人经常带它们去散步。此题考查名词。5句意:我爸爸真的是一名好厨师。此题考查副词。6句意:祝你游戏好运。此题考查固定短语good luck to you祝你好运。7句意:写日记是学习英语的一种好方式。此题考查名词复数,diaries。8句意:这双鞋是那名篮球运动员的。此题考

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论