高考英语新一轮总复习 Unit24 Society 3沙场点兵能力自评练习 北师大版选修8.doc_第1页
高考英语新一轮总复习 Unit24 Society 3沙场点兵能力自评练习 北师大版选修8.doc_第2页
高考英语新一轮总复习 Unit24 Society 3沙场点兵能力自评练习 北师大版选修8.doc_第3页
高考英语新一轮总复习 Unit24 Society 3沙场点兵能力自评练习 北师大版选修8.doc_第4页
高考英语新一轮总复习 Unit24 Society 3沙场点兵能力自评练习 北师大版选修8.doc_第5页
免费预览已结束,剩余1页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

section 沙场点兵,能力自评(时间:45分钟满分100分).完形填空 i was walking home from work on a busy city street with lots of people. at that time, i wasnt_1_going home, but my friends were_2_with their own business and werent able to spend time lazily with me. its then when i_3_past a homeless person that i hadnt_4_before. he was moving back and forth to stay_5_, and very gently asking for some_6_. his words for money were so quiet that i could_7_hear him.something made me stop, turn around, and walk up to him. all the while_8_thoughts whirled(回旋)around in my head like, “what do you think youre doing?” “youre_9_, its dark out and youre a woman.” before i knew what i was_10_i asked him if he had had dinner yet and would he like to_11_me at a nearby restaurant. he said he hadnt eaten and he would like to._12_, he walked with me a few yards to the restaurant and_13_the door open for me as we entered.he asked for the smallest thing on the_14_but i ordered a larger meal and i explained that the_15_wasnt worth worrying about. we had a good dinner and a pleasant_16_about everyday things like where we grew up and what kind of music we liked. all the time i just hoped to say the_17_thing and to give him the_18_everyone deserves. i didnt want to be like the case that i was better than anybody.i was so grateful for this experience. i may not have met my friends that evening but i met an unexpected friend and the experience_19_my life. it will make me think twice in future before i_20_about something i think i lack.1. a. keeping away fromb. paying attention to c. taking care of d. looking forward to2. a. easy b. busy c. careful d. fun3. a. walked b. looked c. came d. turned4. a. felt b. known c. seen d. heard5. a. warm b. cold c. cool d. hot6. a. food b. kisses c. hugs d. change7. a. happily b. hopefully c. hardly d. sadly8. a. cheerful b. anxious c. boring d. confident9. a. alone b. lonely c. kind d. excellent10. a. asking b. thinking c. saying d. finding11. a. join b. invite c. take d. bring12. a. however b. besides c. anyhow d. so13. a. knocked b. pushed c. held d. threw14. a. table b. dish c. menu d. plate15. a. income b. price c. tip d. service16. a. lunch b. speech c. discussion d. conversation17. a. wrong b. right c. good d. bad18. a. respect b. manner c. praise d. pain19. a. destroyed b. kept c. changed d. made20. a. learn b. quarrel c. think d. complain答案:这是一篇记叙文。文章讲述了作者与一个无家可归的人共进晚餐的难忘经历。1. d分析上下文内容可知,作者并不期待着(looking forward to)回家,但是她的朋友们忙于自己的事情,没有时间陪她。2. b参见上题解析。be busy with sth.忙于某事。3. a作者从一个无家可归的男子身边走过,那个人她以前没有见过。4. c参见上题解析。5. a这个男子来回地走动,为了让身体暖和起来。6. d根据后一句中的“money”可知,这个无家可归的人在乞讨零钱(change)。7. c男子的声音太小,我几乎没(hardly)听见。8. b根据下文作者想的内容可知,这些想法让她担忧(anxious)。9. a根据第一段前两句可知,作者是一个人,没有其他人陪伴。10. c作者脱口而出并没有意识到自己在说什么。11. a作者问他是否吃过饭,并邀请他到附近的餐馆共进晚餐。join sb.和某人一起。12. d分析上下文语境可知,此处表示因果关系,故用so。13. c男子进入餐馆时,为作者开门。hold the door open for sb.在此表示“为某人开门”。14. c根据下文作者点了很多菜可知,男子在看菜单时点的菜很少。15. b作者让男子尽情吃,不要担心饭的价钱(price)。16. d根据空后面的谈话内容可知,两个人的谈话(conversation)很愉快。17. b作者希望自己说的话都是恰当的(right),并且能够给予男子应有的尊重(respect)。18. a参见上题解析。19. c由最后一段可知,那晚的经历改变(changed)了作者的生活。20. d这次经历让作者以后在抱怨(complain)缺少什么东西前三思。.阅读理解every year, world blood donor day is celebrated by blood services worldwide on 14 june, the birthday of nobel prize winner karl landsteiner, the man who discovered the abo blood group system. if you have ever thought of becoming a blood donor, just register to do it. and you should never worry about the donation.just under a pint(around 470ml) of blood is taken at one sitting. this amounts to no more than 13 percent of your total blood volume, and is quickly replaced by your body.it may come as a surprise, but whole blood is only rarely used. different blood components are used to treat a range of conditions. none goes to waste. red blood cells are frequently used to replace heavy blood loss after an accident, surgery or childbirth. white blood cells and antibodies are used to help people fight infections if their immune system doesnt appear to be responding to antibiotics(抗生素). plasma(血浆), the straw coloured fluid which carries the blood cells and contains proteins is used to treat burned patients.first time donors should be aged between 17 and 65, weigh at least 50kg and in good health. if you have donated before, you can start being a donor again up to your 70th birthday. there is no age limit for donors who have donated in the last two years.although most people are able to give blood, some are asked not to be donors. this is usually because it poses a health risk to the donor or the person concerned may be at a higher risk of having come into contact with an infectious disease. pregnant women or those who have had a baby in the last 9 months should not donate blood.blood has a very short shelf life. some blood components can be kept longer than others, for instance red blood cells will keep for 35 days but platelets(血小板)for only five. remember, you should wait 16 weeks before donating blood again.1. people should never worry about the donation mainly because_.a. it causes no pain to their bodyb. being a blood donor is a great honorc. their body can produce new blood soond. the donated blood is the waste of their body2. what component of blood is used to treat burned patients?a. plasma. b. red blood cell.c. platelet. d. white blood cell.3. we can learn from the passage that_.a. whole blood is most widely used in hospitalb. whole blood can be kept for more than 10 daysc. people can donate their blood four times a yeard. people can donate about 470ml blood each time4. which of the following people can donate blood?a. a teenager who is studying in a primary school.b. a mother who is about to give birth to a new baby.c. an adult who smokes and drinks from time to time.d. a man just coming back from a place suffering malaria.5. what is the main purpose of the passage?a. to persuade people to be a blood donor.b. to educate people how to be a blood donor.c. to advise people to benefit from blood donation.d. to remind people of the importance of blood donation.答案:六月十四日是世界献血者日。你对献血了解多少?你想成为一名献血者吗?1. c细节理解题。根据第二段中的“this amounts to no more than 13 percent of your total blood volume, and is quickly replaced by your body.”可知,人们不必担忧献血,因为每次献血的量很少,并且人体的造血功能很强,很快能将其补上。2. a细节理解题。由第三段最后一句话可知,血浆可以供烧伤的病人使用,故选a项。3. d细节理解题。根据文章第二段中的“just under a pint(around 470ml) of blood is taken at one sitting.”可以判断,人一次大概只能献470毫升的血,故选d项。c项计算得不对。4. c细节理解题。根据文章第四段和第五段的内容可知,孕妇、小学生以及可能感染疟疾的人都不能献血,故选c项。5. b写作目的题。通读全文可知,本文主要介绍有关献血方面的知识,教人们如何成为一个献血者,故选b项。.书面表达高校扩招是目前的热点话题,人们对此褒贬不一。请你用英语写一篇短文,介绍人们的不同观点,并表达自己的看法。赞成的理由反对的理由你的看法普及大众教育缓解升学压力教学质量堪忧 就业形势严峻 ?注意:1. 文章必须包括表中的全部内容;2. 词数100左右。范文:as is known to

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论